- Konu Sahibi Fleur de lys
-
Kızlar merhaba,eşimin ailesi bizden 7-8 saat uzaklıkta oturuyor,çok şükür şu zamana kadar aramızda ciddi boyutta bir sorun olmadı. Kayınvalidem bizim buraya yılda en fazla 2 kere gelebiliyor,iki küçük çocuğum var eşim de çok yoğun çalıştığı için sık gidemiyoruz. Birkaç gün önce eşime okullar kapandıktan sonra bizi ailesine götürmesini söyledim,hepsi de birbirine yakın ilçelerde oturdukları için eltimler dahil hepsinde 2'şer gün kalıp geri dönecektim,tabi bu plan önce akrabalara sorulup da o şekilde yapıldı ki kendileri hep ısrar ederler gelin diye. Geçen akşam kayınvalidemi aradım,'anne oğlanlardan sonra sana gelmek isteriz'dedim ve kendisi bana 'ama ramazana denk geliyor' deyince biraz şaşırdım,ozaman başka sefer gelelim dedim ve kendisi de evet rahat olur dedi ve kapattık. Eşime söyledim o da biraz sinirlendi,benim ne kadar yoğun olduğumu biliyorlar 3-4 günden oruçları mı bozulurdu diye söylendi. Neyse konu kapandı,eşim bana belli etmek istemiyor ama baya kırıldı,ben de bi tuhaf oldum ve artık gitmek istemiyorum. Sizce yanlış mı anladık? Ne bileyim torunlarını çok sevdiklerini belirtlen insalardan 'kızım gelin tabi' tepkisini bekledim.
Orası öyle tabi,Ben ailenin durumunu bilmediğim için öyle yorum yaptım ama ramazanda da dinlenme ihtiyacı duymuyorlarsa bilemem. Belki başka misafiri vardır. Siz kafanıza takmayın eşiniz de annesine ne kadar kırılabilir ki unutur nasılsa.
Bizi istemiyorlar diye vurgu yapmadım,onlara sinirli veya kızgın da değilim,onları tanıdığım için ramazanda koca ahaliyi ağırlamadıklarını bildiğimiz için şaşırdık. Sonuçta 3-4 günden sanmıyorum ki çok zorlanacaklardı birde planı taa kış ayından itibaren yapmıştık ki kendileri özellikle yazın gelmemizi istemişlerdi hani buralar hem daha serin hem çocuklar için iyi olur diye.Iyide Ramazan da belki müsait olmuyorlar.
Neden hemen torunlarını , bizi istemiyora çeviriyorsunuz ki ?
Ramazanda insan kendini zor toparlıyor ilk günler.
Herkesin aile yapısı elbette farklı,planı daha önceden yapmıştık zaten kendileri yazın gelmemizden yanaydılar ama eğer 'ramazan dışında gelin' deseydiler eşim kırılmaz,bana da dert olmazdı.İnsanlara müsait olup olmadığını soruyorsunuz ve onlarda müsait olmadıklarını söylüyorlar. Devamlı görüşmediği çocuğu bile olsa müsait olmayabilirler. Ki sizi özleyen ve bundan bahseden insanlarmış, bunda alınacak ne var ki. İnsanlar anne baba diye devamlı müsait olmak zorunda değil.
Orası öyle tabi,
Bizi istemiyorlar diye vurgu yapmadım,onlara sinirli veya kızgın da değilim,onları tanıdığım için ramazanda koca ahaliyi ağırlamadıklarını bildiğimiz için şaşırdık. Sonuçta 3-4 günden sanmıyorum ki çok zorlanacaklardı birde planı taa kış ayından itibaren yapmıştık ki kendileri özellikle yazın gelmemizi istemişlerdi hani buralar hem daha serin hem çocuklar için iyi olur diye.
Eğer bir hafta önceden haber verseydim ve eğer kendileri taaa kıştan beri 'yazın gelin çok güzel olur' demeseydiler evet düşüncesizlik olurdu. Fakat kendileri dediler yazın gelin diye,ve her defasında kendileri ısrar ettiler.bence siz düşüncesizlik ediyosunuz. ramazanda yatılı misafir olmak iki kat zorluk demek.
Eğer bir hafta önceden haber verseydim ve eğer kendileri taaa kıştan beri 'yazın gelin çok güzel olur' demeseydiler evet düşüncesizlik olurdu. Fakat kendileri dediler yazın gelin diye,ve her defasında kendileri ısrar ettiler.
Özellikle okullar kapandıktan sonra demiştik,eşim hizmet sektöründe ve bu bayram izni olamayacağını da biliyorlardı çünkü eşimin şirketinde bu tür şeyler kıştan belli olur. Bize yazın gelin en güzel zamanlar demişlerdi ramazan dışında olsun deseydiler bizde ona göre plan yapardık. Ama haziran ortası veya sonu dışında gelemeyeceğimizi biliyorlar. Dediğim gibi kızgın değilim,olabilir herkesin ailesi farklı bizde tam tersi ramazanda bayramda hep beraber olunur demek ki onlar yalnız kalmak istiyorlar.yazın dedikleri ramazandan mı ibaret? ramazan bitince yaz olmuyor mu? yaz derken o günü kastetiklerine neden bu kadar eminsiniz?
Özellikle okullar kapandıktan sonra demiştik,eşim hizmet sektöründe ve bu bayram izni olamayacağını da biliyorlardı çünkü eşimin şirketinde bu tür şeyler kıştan belli olur. Bize yazın gelin en güzel zamanlar demişlerdi ramazan dışında olsun deseydiler bizde ona göre plan yapardık. Ama haziran ortası veya sonu dışında gelemeyeceğimizi biliyorlar. Dediğim gibi kızgın değilim,olabilir herkesin ailesi farklı bizde tam tersi ramazanda bayramda hep beraber olunur demek ki onlar yalnız kalmak istiyorlar.
Ben suçlamıyorum onları sadece ramazan-bayram vb günleri takip eden ve tarihlerini bilen insanlar. Kusurabakmayın ama ne benim ne de eşimin aklına 'ramazandan dolayı gidememek' gibi bir ihtimal gelmedi. Ayrıca kalacağımız en fazla 3-4 gün en fazla. 2 hafta desem evet haklılar derdim,fakat torunlarını ender görüyorlar ,eşimin de kısacık bir fırsatı tam da ramazana denk gelmesi kimsenin suçu değil. Ev gayet büyük,onlara her konuda yardımcı olan çocukları da var yanlarında sanırsam 3-4 gün idare edilebilir bir süre değil mi?ağızlarından bi yazın lafı çıkmış sadece. kafanıza göre gün belirlemişsiniz. şimdi de onları suçluyosunuz.
yanlış anlamayın ama Ramazan da bende hiç yatılı misafir almak istememOnlar tutuyor ben de tutuyorum. Dediğiniz gibi olsa evet derdim insanlar haklı ama ne olursa olsun 3-4 gün idare edilebilirdi gibime geliyor.
İkimizde tutuyoruz ama olay o değil,maalesef kısa sürede bundan başka bir zamanda gitmemiz çok çok zor.Ben ramazanda oruc tutmuyorum, tutanlarin evine misafirlige de gitmiyorum. Benzer bir durumdan dolayi istememis olabilirler. Her zaman uygun olamazlar elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?