Ben mi yanlış anladım?

Oruclu insan kalabalıkla ugrasmak istemez, hem de sıcak bir dönemde gideceksiniz, oturmaya gidersiniz ama kalmak yersiz olur, kırılmakta haklı eşin tabii ama cok da buyutmeyin, onların davetini bekleyin o ara dersin anne biz gelmek istedik ama geri cevirmistiniz biraz darıldık acikcasi vs dersin acık acık...

Iyide Ramazan da belki müsait olmuyorlar.
Neden hemen torunlarını , bizi istemiyora çeviriyorsunuz ki ?

Ramazanda insan kendini zor toparlıyor ilk günler.

İnsanlara müsait olup olmadığını soruyorsunuz ve onlarda müsait olmadıklarını söylüyorlar. Devamlı görüşmediği çocuğu bile olsa müsait olmayabilirler. Ki sizi özleyen ve bundan bahseden insanlarmış, bunda alınacak ne var ki. İnsanlar anne baba diye devamlı müsait olmak zorunda değil.

Orası öyle tabi,
Iyide Ramazan da belki müsait olmuyorlar.
Neden hemen torunlarını , bizi istemiyora çeviriyorsunuz ki ?

Ramazanda insan kendini zor toparlıyor ilk günler.
Bizi istemiyorlar diye vurgu yapmadım,onlara sinirli veya kızgın da değilim,onları tanıdığım için ramazanda koca ahaliyi ağırlamadıklarını bildiğimiz için şaşırdık. Sonuçta 3-4 günden sanmıyorum ki çok zorlanacaklardı birde planı taa kış ayından itibaren yapmıştık ki kendileri özellikle yazın gelmemizi istemişlerdi hani buralar hem daha serin hem çocuklar için iyi olur diye.

Herkesin aile yapısı elbette farklı,planı daha önceden yapmıştık zaten kendileri yazın gelmemizden yanaydılar ama eğer 'ramazan dışında gelin' deseydiler eşim kırılmaz,bana da dert olmazdı.

Yazın bitmesine çok var daha.

Oruç tutanlar için akşam zor geliyor. Geldikten sonrada , yemekten sonra teravih , dinlenme sahur derken insan çok yoruluyor.

Eşiniz kirilmakta haksız.

bence siz düşüncesizlik ediyosunuz. ramazanda yatılı misafir olmak iki kat zorluk demek.
Eğer bir hafta önceden haber verseydim ve eğer kendileri taaa kıştan beri 'yazın gelin çok güzel olur' demeseydiler evet düşüncesizlik olurdu. Fakat kendileri dediler yazın gelin diye,ve her defasında kendileri ısrar ettiler.

yazın dedikleri ramazandan mı ibaret? ramazan bitince yaz olmuyor mu? yaz derken o günü kastetiklerine neden bu kadar eminsiniz?

yazın dedikleri ramazandan mı ibaret? ramazan bitince yaz olmuyor mu? yaz derken o günü kastetiklerine neden bu kadar eminsiniz?
Özellikle okullar kapandıktan sonra demiştik,eşim hizmet sektöründe ve bu bayram izni olamayacağını da biliyorlardı çünkü eşimin şirketinde bu tür şeyler kıştan belli olur. Bize yazın gelin en güzel zamanlar demişlerdi ramazan dışında olsun deseydiler bizde ona göre plan yapardık. Ama haziran ortası veya sonu dışında gelemeyeceğimizi biliyorlar. Dediğim gibi kızgın değilim,olabilir herkesin ailesi farklı bizde tam tersi ramazanda bayramda hep beraber olunur demek ki onlar yalnız kalmak istiyorlar.

ağızlarından bi yazın lafı çıkmış sadece. kafanıza göre gün belirlemişsiniz. şimdi de onları suçluyosunuz.

ağızlarından bi yazın lafı çıkmış sadece. kafanıza göre gün belirlemişsiniz. şimdi de onları suçluyosunuz.
Ben suçlamıyorum onları sadece ramazan-bayram vb günleri takip eden ve tarihlerini bilen insanlar. Kusurabakmayın ama ne benim ne de eşimin aklına 'ramazandan dolayı gidememek' gibi bir ihtimal gelmedi. Ayrıca kalacağımız en fazla 3-4 gün en fazla. 2 hafta desem evet haklılar derdim,fakat torunlarını ender görüyorlar ,eşimin de kısacık bir fırsatı tam da ramazana denk gelmesi kimsenin suçu değil. Ev gayet büyük,onlara her konuda yardımcı olan çocukları da var yanlarında sanırsam 3-4 gün idare edilebilir bir süre değil mi?

Onlar tutuyor ben de tutuyorum. Dediğiniz gibi olsa evet derdim insanlar haklı ama ne olursa olsun 3-4 gün idare edilebilirdi gibime geliyor.
yanlış anlamayın ama Ramazan da bende hiç yatılı misafir almak istemem
uzaktan gelen kim olursa olsun
Ramazan sonrası gel hem bol bol yer içeriz çocukları da doyasıya severiz derim kardeşim bile olsa
zaten müsaitliği sormak için aramışsınız..

Ben ramazanda oruc tutmuyorum, tutanlarin evine misafirlige de gitmiyorum. Benzer bir durumdan dolayi istememis olabilirler. Her zaman uygun olamazlar elbette.

Konumun düşüncesizlik gibi algılanmasını istemem,zira dediğim gibi planı çok önceden yapılan ve eşimin ailesinin bizzat 'yazın gelin' ısrarıyla yapılan bir plan düşüncesizlik olamaz,ailenin hayat şartlarını biliyorum burda uzun uzun niye tuhafıma gittiğini de anlatamayacağım. Ramazana zorunluluktan dolayı denk gelen bir aile ziyareti isteği 'ama ramazana denk geliyor' gibi bir bahaneyle bölünmemeliydi bana göre. Üstelik 3-4 günlük bir ziyaret sanırsam kimseyi ne rahatından,ne sağlığından ne de başka imkanlarından ederdi. Herkesin aile yapısı farklı,olabilir ama benden çok eşimin üzülmesi canımı sıktı zira ikimizde çocuklarımız hem anne hem de baba tarafına yakın olsunlar derinde olduğumuz için Ramazanın bir engel olduğunu düşünemedik. Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim,güzel fikirler edindim. Mune konumu kapanabilir mi? Teşekkür ederim.

Ben ramazanda oruc tutmuyorum, tutanlarin evine misafirlige de gitmiyorum. Benzer bir durumdan dolayi istememis olabilirler. Her zaman uygun olamazlar elbette.
İkimizde tutuyoruz ama olay o değil,maalesef kısa sürede bundan başka bir zamanda gitmemiz çok çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…