- 23 Temmuz 2014
- 3.846
- 16.920
- 408
- 33
- Konu Sahibi MoonlitSoul
Tespit gibi tespit yaptıYengec yeni yaptı yapacağını bombayı kucağımıza attı gitti,yarım saattir balkonda hayatı sorguluyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tespit gibi tespit yaptıYengec yeni yaptı yapacağını bombayı kucağımıza attı gitti,yarım saattir balkonda hayatı sorguluyorum
Kayınvalide densiz ve arsız. Herşeye laf söyleme hakkını nerden buluyor.Ne demek almış sayılmıyor. Borç harç almış babacığın. Terbiyesiz kadın çok sinir oldum burdan.Evet bu konuyla ilgili problemim var özellikle alınıyorum. İlk arabamı babam almıştı bana evlenmeden önceydi ama kredi çekmişti bir kısmını, neden hatırlamıyorum kayınvalidem birkaç kez baban nasıl aldı arabayı diye sorunca ben de saf saf kredi çekti tabi bir kısmını demiştim. O da o zaman o almış sayılmıyor demişti bana(kredileri ben ödüyorum sandı galiba ki bazen ben de ödedim ama kendim çalışarak ama bunu onlar bilmez eskidendi yani). Üstelik elti muhabbeti olacak nefret ediyorum ve aslında kızla bir sorunum yok ama onun arabasını almasına destek olduklarını biliyorum. Yani ortada haksızlık var. Bana almasınlar bir şey ama laf etmelerini de istemiyorum.
Ay ne boş konular eltinin arabasi yok diye sen niye araba almayasın.Ne düşunceli kvO bana değil ben ona aldım dedim ve güldüm. Zaten sonra bir şey demedi. Evlendiğimizden beri birkaç kez daha bu araba mevzusu gündem oldu o yüzden çok taktım kafama.
Benim evlenirken arabam vardı eltimin yoktu, kendi arabamı ben ailemle aldım yani eskiden. Kvalidem eltim üzülür diye evlendiğimizde açıklama yapmış ona Bigjetplane’in kendi arabası var, arabasını babası almış bak biz almadık demek istemiş yani. Eşime diyorum ki neden böyle bir açıklama yapmış, üzülmesin diye demişti bana. Kısa bir süre sonra ona da araba aldılar, yarısını mı ne onlar ödemiş. Konu oralara dayanıyor çok eski
Ya ne güzel okuyup okuyup geçiyordum yorumları.Şimdi kahve yapıp geçmişte yaşadıklarımı düşüneceğim gece geceYengec yeni yaptı yapacağını bombayı kucağımıza attı gitti,yarım saattir balkonda hayatı sorguluyorum
Ya ne güzel okuyup okuyup geçiyordum yorumları.Şimdi kahve yapıp geçmişte yaşadıklarımı düşüneceğim gece gece![]()
Kocamla asla böyle bir şeyin muhabbetini yapmam. O da bana yapmaz. Kimseye de düşmez benim hanemin arabasının muhasebesi. Böyle konuların evliliği zedelediğini düşünüyorum.Kızlar merhaba,
Bu akşam eşimin ailesiyleydik.
Yakın zamanda şöyle bir olay oldu geçen sene benim eski arabamı satıp üstünü de eşim tamamlamıştı yeni bir araba almıştık bana. Fakat ben o arabaya alışamadım ve eşim kullanmaya başladı, ben de onun arabasını kullanıyordum. Yeni araba benim üstümeydi, eski araba da eşimin. Bu yeni yani kullanmadığım arabayı da eşim yakın zamanda sattı ve tekrar model yükseltmek için başka bir araba aldı kendine. En son aldığını da kendi üstüne almış oldu yani, ben sorun etmedim hiçbir şey demedim. Ama o kendisi biz noterdeyken eski olanı da senin üstüne yapayım kaskon devam etsin hem dedi. Yani arabalar resmî olarak değiş tokuş oldu. Baktığımız zaman eski arabanın değeri x ise, benim olan satılan arabanın değeri 2.5x diyelim.
Neyse boşboğaz eşim laf arasında eski arabayı bana devrettiğinden bahsetti ailesine, annesi de aa ne garip şey evlilikte arabaları neden değiş tokuş ediyorsunuz dedi. Yani sana araba aldı eşin dedi bana ve güldü. Ben de o bana değil ben ona almış oldum dedim. Neyse konu kapandı. Ama sinir oldum. Sonuçta 2.5x değerindeki arabayı satan benim ve bunu sorun etmeden parasını da eşime verdim.
Onlar gidince de eşime çok yükseldim, hatta kayınvalidemi arayıp sizin bir sorununuz varsa açık açık söyleyin bu araba mevzusuna neden takıldınız diye konuşsam mı diyorum. Eşim de bana yükseldi sen neden yanlış anlıyorsun annem bir şey demedi diye, olay birden mal mülk kavgasına dönüştü. Ben de sinirden o zaman en son aldığını bana verirsin, hem eski arabaya kalıp hem laf duyucam hem de sen de bunu normal karşılayacaksın bari değsin diye ağzıma geleni saydım. Sizce ben haksız mıyım? Karışık yazmadım umarım.
Çok gereksiz bir kavga değil mi ? Siz gerçekten sindirememissiniz 2.5x değerindeki arabanın gidip x değerindeki arabanın size kalmasına. Kaynananin lafı tuz biber olmuş.Kızlar merhaba,
Yakın zamanda şöyle bir olay oldu geçen sene benim eski arabamı satıp üstünü de eşim tamamlamıştı yeni bir araba almıştık bana. Fakat ben o arabaya alışamadım ve eşim kullanmaya başladı, ben de onun arabasını kullanıyordum. Yeni araba benim üstümeydi, eski araba da eşimin. Bu yeni yani kullanmadığım arabayı da eşim yakın zamanda sattı ve tekrar model yükseltmek için başka bir araba aldı kendine. En son aldığını da kendi üstüne almış oldu yani, ben sorun etmedim hiçbir şey demedim. Ama o kendisi biz noterdeyken eski olanı da senin üstüne yapayım kaskon devam etsin hem dedi. Yani arabalar resmî olarak değiş tokuş oldu. Baktığımız zaman eski arabanın değeri x ise, benim olan satılan arabanın değeri 2.5x diyelim.
Neyse boşboğaz eşim laf arasında eski arabayı bana devrettiğinden bahsetti ailesine, annesi de aa ne garip şey evlilikte arabaları neden değiş tokuş ediyorsunuz dedi. Yani sana araba aldı eşin dedi bana ve güldü. Ben de o bana değil ben ona almış oldum dedim. Neyse konu kapandı. Ama sinir oldum. Sonuçta 2.5x değerindeki arabayı satan benim ve bunu sorun etmeden parasını da eşime verdim.
Onlar gidince de eşime çok yükseldim, hatta kayınvalidemi arayıp sizin bir sorununuz varsa açık açık söyleyin bu araba mevzusuna neden takıldınız diye konuşsam mı diyorum. Eşim de bana yükseldi sen neden yanlış anlıyorsun annem bir şey demedi diye, olay birden mal mülk kavgasına dönüştü. Ben de sinirden o zaman en son aldığını bana verirsin, hem eski arabaya kalıp hem laf duyucam hem de sen de bunu normal karşılayacaksın bari değsin diye ağzıma geleni saydım. Sizce ben haksız mıyım? Karışık yazmadım umarım.
Böyle bir fedakarlık yapmışken laf yemeyi hazmedemedim sanırım. Bence gereksiz değil ya ama boşu boşuna gerdi yani, bizim aramızda problem değilken problem oldu şimdiÇok gereksiz bir kavga değil mi ? Siz gerçekten sindirememissiniz 2.5x değerindeki arabanın gidip x değerindeki arabanın size kalmasına. Kaynananin lafı tuz biber olmuş.
Ben ruhsatın tek kişiye ait olabileceğini sanıyordum, bildiğim iyi oldu. Teşekkür ederim. Bir de evet ben bu konuda garanticiyim etrafımda çok örnekler gördüm belki onun da etkisi var. Alınan mallar ortak olmalı beraber birikim yapılıyorsa.Bu arada yarın gidip noterden değiştirtin. Hiç acımam ben bu konuda. Kocama sonsuz güvenirim ama oda insan sonuçta beşer şaşar.
Evimiz var %50 - 50 tapusu. Yani ayrılsakta öyle dağıtılacak ama ne münasebet yarısını babamın evinde biriktirdiğimle aldık o evi sırf kalanında kredi onun üstüne çıkıyor diye tek eline bırakamazdım.
Aslında ruhsatıda ikinizin adına çıkartabilirdiniz. Bu da aklınızda olsun![]()
Siz de kendinize itiraf edemiyorsunuz ama bu zorunlu bir fedakarlık olmuş. Takdir beklemissiniz tam tersi olunca batmış. Aslında kayinvalide olayı anlamamış gibi duruyor ,gerçekten konuşmak için konuşmuş gibi. Siz değerini biliyorsunuz o yüzden fazla gelmiş sözler.Böyle bir fedakarlık yapmışken laf yemeyi hazmedemedim sanırım. Bence gereksiz değil ya ama boşu boşuna gerdi yani, bizim aramızda problem değilken problem oldu şimdi
Ben ruhsatın tek kişiye ait olabileceğini sanıyordum, bildiğim iyi oldu. Teşekkür ederim. Bir de evet ben bu konuda garanticiyim etrafımda çok örnekler gördüm belki onun da etkisi var. Alınan mallar ortak olmalı beraber birikim yapılıyorsa.
Aradaki fark baya var ama öyle 3-5 değil ki. Hadi farka takılmadım zaten ama laf yemeseydim ve eşim de bunda ne var demeseydi iyiydi. Laf işitince farka da takıldımEvlendiğiniz adamla üçün beşin hesabını yapmayın artık ama ya. Yok o 2.5kymış yok öbürü şu kadarmış. Biz evlenirken altınlarla tek bi araba aldık sonra onu da yükselttik şimdi yine beraber birikim yapıyoruz, doğacak çocuğumuza harcıyoruz vs. Yani her şey BİZİM. Böyle ufak hesaplarla ömür geçmez salın biraz
Bu arada süzme salağım demenize çok güldüm çünkü ben de öyleydimOfff bende de benzer bir kayınvalide var.Evlendiğimizde mobilyaları onlar aldı.mobilyaları çocuklarına hep o almış sağolsun da.Mobilyaları aldık gidiyoruz arabada ay şununki de şu markadan oldu görüyor musun onların ki kötü oldu falan dedi.O zamanlar tabi gencim tecrübesiz süzme salağım.Onlar o markadan beğenmiş istemiş bizim olduğumuz ilçede de sadece o marka var.ne yapalım.Bir de onlar 6 sene önce evlenmiş.Bizim düğün salonumuZ onlardan iyi olacak diye ödü kopuyordu.gibi gibi.Hayır çalışan insanlarız düğün salonunu biz ödeyelim, mobilyanın hepsini siz ödemeyin biz de destek olalım dediğimizde kabul etmediler asla.hani iyilik yaptıklarını düşündüler.gerçi yaptılar da.15.seneden bildiriyorum ki eşya şu bu önemli değil.Söyledikleri laflar da önemli değil.eşinle mutlu musun sen ona bak.Amaaaannn
Bir de tavsiyem bir araba ile idare edebiliyorsanız satıp bi ev almanız alabiliyorsanız.
Ya ben bayılıyorum senin cevaplara, bu hazırcevaplılık doğuştan mı? Yok ben bu kadar olamıyorum, gece yatağa yatınca keşke öyle değil şöyle deseydim diyenlerdenimYok ben olsam aramam, Kvye o zevki vermem. sadece bir dahaki sefere hazırlıklı ol panpa, misal
bu arabanın parasını babam vermişti vay arkadaş paranla erkek besle sonra da adı karıma araba aldı olsun
derim![]()
Bence siz eşinize sinir olmuşsunuz. Bunu açıkça konusmalisiniz.Kızlar merhaba,
Benim alıngan olduğumu düşünmesine sinir oldum. Ben haklıyım diye de direttim, o zaman arabalar arası farkı sana ödeyeceğim dedi. Valla bana hala haksızsın, gereksiz alınganlık yapıyorsun diyorsan öde dedim. Annem gereksiz konuştu evet haklısın deseydi konu buralara gelmezdi.Bence siz eşinize sinir olmuşsunuz. Bunu açıkça konusmalisiniz.