Araba konusunu esinize o an soyleyebilirdiniz. Mesela su sekilde “hayatim ben sabahin korunde metroyla ugrasmayayim da arabayla gideyim olur mu?” Diye.Ben eşimin kariyerine saygı duyuyorum. En basiti şöyle sorayım size? Ben 7-18:00 çalışıyorum. Eşim 9- 01:00 çalışıyor. Hafta sonu Ben izinliyim. Eşimin belirsiz. Eskiden aynıydı. Şimdi ben eşimle ne zaman görüşeceğim. En basiti ne zaman yemek yiyecegim. Misafir gelmek istese eşim yok. Başıma birşey gelse yok. Bu şartlarda. Ve daha eşlerin ortak paylaştığı şeyler.. Sadece beraber uyuyoruz. Rüyamda mı yapayım?
Araba konusuna gelince de. Eşime bu şartlarda çalıştığı için araba verdiler zaten. İlk gün ben 7 de işe gidecekken eşim öğlen 12 gideceği için bana sen sabahın 7sinde metroyla git ben öğlen 12 arabayla gideyim demesi bencillik değil mi?
Müthiş bir insan sarrafısınız sanırım.Arkadaşının aklına daha çok güvenmiş belli ki. Evet, bu üzücü bir durum. Ayrıca Keşke arabayı vermeseydiniz. Eşiniz bencil bir insan, paylaşmayı bilmiyor.
Peki eşinizin sizin gibi 8-18:00 çalışma imkanı varken uzun çalışmayı tercih etse ne yapardınız?Araba konusunu esinize o an soyleyebilirdiniz. Mesela su sekilde “hayatim ben sabahin korunde metroyla ugrasmayayim da arabayla gideyim olur mu?” Diye.
Calisma saatleri birbirine uygun olmayan pek cok cift var. Misal bir ogretmenle bir polis. Ya da bir devlet memuruyla esnaf. Onlarin yaz tatilleri bile cakisamiyor dogru durust. Ama birbirlerine o isi birak diyemiyorlar. Ben su anda calismiyorum,esim esnaf. Biz de beraber yemek yiyemiyoruz. Yakinda ise baslayacagim,muhendisim,yuksek ihtimal 08.00-18.00 calisacagim,yine gorusemeyecegiz. Esim ctesi pazar da calisiyor mesai saati de belirsiz. Bu ise sonradan basladi,baslama diyemem ki,onun da hayali bu.
Bence birakin denesin. Eve gelecek misafiri karsilamak icin,esine bir sey olursa yaninda olabilmek icin secilmiyor ki is-meslek. Denesin,yapamayacaksa da kendisi gorsun ve vazgecsin. Siz mudahale ettiginizde olay bambaska bir hal alacak
Var oyle bir imkani ama maasli is sevmiyorum diyor. Yoksa meslegimiz ayni. O tarz bir ise girdi gecen sene 6 ay zor dayandi,her gun soylene soylene isten geldi adamPeki eşinizin sizin gibi 8-18:00 çalışma imkanı varken uzun çalışmayı tercih etse ne yapardınız?
Bende zaten daha sakin kalmayı tercih ediyorum. Bu onun kararı diyorum. İyisini kötüsünü çekecek o.
Var oyle bir imkani ama maasli is sevmiyorum diyor. Yoksa meslegimiz ayni. O tarz bir ise girdi gecen sene 6 ay zor dayandi,her gun soylene soylene isten geldi adamyani mutsuzdu. Ben mutsuz olmasindansa istedigi isi yapip mutlu olmasini tercih ettim. Adam iskolik,napayim. Bu sabah 5 gibi uyandim,kahvalti hazirlarken bir baktim kostur kostur giyinmis kendine sut dolduruyor,kahvalti birazdan hazir dedim de cok gec kaldim gumruge gidecegim diye uctu gitti adam
Demem o ki,her insan farkli,demek ki esiniz de boyle mutlu olacagini dusunuyor. Saliverin denesin. Olmazsa yine doner,hayirlisi olsun demek en guzeli
Uzulecek bir sey yok inanin, zaten calisan kadinsiniz kafaniz yeterince mesgul. Biz kadinlar eslerimizi hayatin merkezine koydukca sonuc husran oluyor. Kac erkek aman esimle evde vakit gecireyim diye kosa kosa eve geliyor, kac tanesi aman hafta sonuna program yapayim esimle diyor? Cok azdir sayisi. Siz isinizle ilgilenin,biraz da esiniz dusunsun evde sizinle nasil vakit gecirecegini. Cani isteyen erken de kalkar,kahvaltiyi beraber yapar esiyle sonra yatar uyur mesai saatine kadar. Bosverin takmayinBen sizin gibi düşünemiyorum. Neden çalışıyor diye sorgulamıyorum zaten. Ama benimle paylaşmasını isterdim. Zaten bu saatten sonra hayırlısı demek kalıyor bana.
Aynı vakti size de ayırmasını isteyin bakalım ne yapacak. Arkadaşları çağırınca mezardan kalkar Bunlar. Eşleri vakit geçirelim deyince de komaya giriyor çoğu. Sizin yerinizde olsam ben de üzülürdüm. Benimle vakit geçirmek varken neden o iş diyeKızlar eşimle bugün sonunda konuşabildik. Eşimin böyle bir karar vermesinin sebebi arkadaş grubunun gitmesi, araba vermeleri, yemeğin bedeva olması olmasıymış. Bugünde bir arkadaşları askere gidecek. Meyhaneye gitti. Bunu da sorunca öğrendim.
"İşini sana mi soracak? Dışarı çıkarken sana mi soracak, ne alacağını sana mi soracak?"
Şu sitede devamli böyle kafalar görüyorum. Soracak yahu, bu kadar bireysel takılma meraklısı olan, eşini hep son sıraya koyan da ne diye evlenir anlamadım.
Dışardaki elin adamıyla konuşup evdeki kadınla konuşmuyorsa bunları gayet sıkıntı...
Hayatını etkileyecek kararları, hayatını paylaştığı kişiyle konuşursun en azından.
Bunların bir de kaynanan kalmaya gelirken sana mı soracak türü var :)))"İşini sana mi soracak? Dışarı çıkarken sana mi soracak, ne alacağını sana mi soracak?"
Şu sitede devamli böyle kafalar görüyorum. Soracak yahu, bu kadar bireysel takılma meraklısı olan, eşini hep son sıraya koyan da ne diye evlenir anlamadım.
Dışardaki elin adamıyla konuşup evdeki kadınla konuşmuyorsa bunları gayet sıkıntı...
Hayatını etkileyecek kararları, hayatını paylaştığı kişiyle konuşursun en azından.
Bunların bir de kaynanan kalmaya gelirken sana mı soracak türü var :)))
+1000Soracak. Yeni evliyken emrivaki gelmelere çok merakliydi eşimin ailesi ama ben sordururum. 4,5 yıllık evliyim şimdi, kapıdan bişey bırakacak olsalar önceden haber veriyorlar.
Benim Ailem de aynı şekilde misafir olacak olsa haber verir ve ben de eşime sorarım musait miyiz diye ona göre gelirler. En nefret ettiğim şeydir herkesin kafaya göre takılması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?