Ben mi yanlış düşünüyorum?

Araba konusunu esinize o an soyleyebilirdiniz. Mesela su sekilde “hayatim ben sabahin korunde metroyla ugrasmayayim da arabayla gideyim olur mu?” Diye.
Calisma saatleri birbirine uygun olmayan pek cok cift var. Misal bir ogretmenle bir polis. Ya da bir devlet memuruyla esnaf. Onlarin yaz tatilleri bile cakisamiyor dogru durust. Ama birbirlerine o isi birak diyemiyorlar. Ben su anda calismiyorum,esim esnaf. Biz de beraber yemek yiyemiyoruz. Yakinda ise baslayacagim,muhendisim,yuksek ihtimal 08.00-18.00 calisacagim,yine gorusemeyecegiz. Esim ctesi pazar da calisiyor mesai saati de belirsiz. Bu ise sonradan basladi,baslama diyemem ki,onun da hayali bu.

Bence birakin denesin. Eve gelecek misafiri karsilamak icin,esine bir sey olursa yaninda olabilmek icin secilmiyor ki is-meslek. Denesin,yapamayacaksa da kendisi gorsun ve vazgecsin. Siz mudahale ettiginizde olay bambaska bir hal alacak

Arkadaşının aklına daha çok güvenmiş belli ki. Evet, bu üzücü bir durum. Ayrıca Keşke arabayı vermeseydiniz. Eşiniz bencil bir insan, paylaşmayı bilmiyor.
Müthiş bir insan sarrafısınız sanırım.
İki satır yazıdan ve tek tarafın anlatımı ve şartları bilmeden tak tak tak diye teşhisi koymuşsunuz.
Harika bir yetenek doğrusu

Peki eşinizin sizin gibi 8-18:00 çalışma imkanı varken uzun çalışmayı tercih etse ne yapardınız?

Bende zaten daha sakin kalmayı tercih ediyorum. Bu onun kararı diyorum. İyisini kötüsünü çekecek o.

Var oyle bir imkani ama maasli is sevmiyorum diyor. Yoksa meslegimiz ayni. O tarz bir ise girdi gecen sene 6 ay zor dayandi,her gun soylene soylene isten geldi adam yani mutsuzdu. Ben mutsuz olmasindansa istedigi isi yapip mutlu olmasini tercih ettim. Adam iskolik,napayim. Bu sabah 5 gibi uyandim,kahvalti hazirlarken bir baktim kostur kostur giyinmis kendine sut dolduruyor,kahvalti birazdan hazir dedim de cok gec kaldim gumruge gidecegim diye uctu gitti adam

Demem o ki,her insan farkli,demek ki esiniz de boyle mutlu olacagini dusunuyor. Saliverin denesin. Olmazsa yine doner,hayirlisi olsun demek en guzeli

Ben sizin gibi düşünemiyorum. Neden çalışıyor diye sorgulamıyorum zaten. Ama benimle paylaşmasını isterdim. Zaten bu saatten sonra hayırlısı demek kalıyor bana.

Ben sizin gibi düşünemiyorum. Neden çalışıyor diye sorgulamıyorum zaten. Ama benimle paylaşmasını isterdim. Zaten bu saatten sonra hayırlısı demek kalıyor bana.
Uzulecek bir sey yok inanin, zaten calisan kadinsiniz kafaniz yeterince mesgul. Biz kadinlar eslerimizi hayatin merkezine koydukca sonuc husran oluyor. Kac erkek aman esimle evde vakit gecireyim diye kosa kosa eve geliyor, kac tanesi aman hafta sonuna program yapayim esimle diyor? Cok azdir sayisi. Siz isinizle ilgilenin,biraz da esiniz dusunsun evde sizinle nasil vakit gecirecegini. Cani isteyen erken de kalkar,kahvaltiyi beraber yapar esiyle sonra yatar uyur mesai saatine kadar. Bosverin takmayin

Kızlar eşimle bugün sonunda konuşabildik. Eşimin böyle bir karar vermesinin sebebi arkadaş grubunun gitmesi, araba vermeleri, yemeğin bedeva olması olmasıymış. Bugünde bir arkadaşları askere gidecek. Meyhaneye gitti. Bunu da sorunca öğrendim.

Aman şu arkadaş aklıyla hareket etme de erkekleri perişan ediyor. Bir de burunlarının dikine giderler. Genel de arkadaş sevdasına karar verenlerin sonu hep hüsran oluyor. Size söylememesinin sebebi içten içe mantıklı olmadığını bilmeso bence. Aynı örnek degil ama benim kaynim bir fabrikada çalışıyordu. Küçük bir şehir onların memleketi. Büyük bir sehirde aynı şirketin başka bir fabrikası var oraya eleman alacağız demişler. Arkadaş grubu buna gazı vermiş. Yok burada sıradan işçisin orada operatör olacaksın falan. Sen bunlara uy. Düzenini bırak sefalete koş. Maaş 200 lira ancak artmış. Fena bir bekar evinde kaldılar. Yemek muamma kira muamma... Bununla gelen arkadaşları teker teker döndü. Utana sıkıla en son memlekete döndü kendisi de. Fabrikada da tutunamadi istifa edip çıktı. Çok uyardık ama yok. Hala da burnunun dikine gider ne diyelim Allah bahtını açık etsin. Sizin esiniz de bu kafada belli. Değmeyecek eziyetlerin peşinde koşmamalı insan. Hele evliyse eşine hiç fikrini sormadan böyle bir karar almak çok bencilce. İzin almak gibi değil tabi ama size nezaketen de olsa söylemesi gerekirdi. Çok sinir bozucu bir şey.

esınızle bu dusuncelerınızı paylasın bence
benım esımle anlasamadıgım bır konu vardı ısı geregı yogundu
whatsaapdan seslı not bıraktım musaıt olunca dönersın dedım
dınleyınce oda cevap yazmıstı sorun cozulmustu

bunu deneyebılırsınız

Eşiniz sizinle vakit geçirmekten hoşlanmıyor olabilir mi daha doğrusu sizsiz biraz vakte ihtiyaç duyuyor olabilir mi? Belki çok sıkılmıştır ev hayatından üstünde baskı hissediyordur? Benimkiler tahmin sadece.
Esnek çalışma saatleri bence tehlikeli istediği zaman arkadaşıyla oyuna gider istediği zaman bir saatlik işi üç saat gösterir adam nerde ne yapıyor takibi yapmanızın önüne geçer

Aynı vakti size de ayırmasını isteyin bakalım ne yapacak. Arkadaşları çağırınca mezardan kalkar Bunlar. Eşleri vakit geçirelim deyince de komaya giriyor çoğu. Sizin yerinizde olsam ben de üzülürdüm. Benimle vakit geçirmek varken neden o iş diye

Neden böyle bir karar verdi , muhakkak aklında bir getirisi olduğunu düşündüğü bir konu vardır.

Araba konusunda da talep etmiş sizden , iyi yapmışsınız vermekle.

Başka zamanda siz alırsınız. Hep o şekilde alismazsa sorun olmaz bence.

Aranızda günlere bolersiniz.

Siz 2 ay önce eşinizin oyun bağımlılığından bahsetmiştiniz.Şimdi bambaşka bir konuyla buradasınız ve o zamanlar eşinizle boşanacaktınız diye hatırlıyorum.

Kızlar 2 gün boyunca tartıştık. Hatası yokmuş. Bende kendimi geri çektim. Kaybedecek o. Bende istediğim gibi geziyor, yiyorum içiyorum. Eşimle de birbirimizi sadece uyurken görüyoruz. Benim bir kaybım yok. Hayatımda değişen birşey yok. Ama eşimin hayatı iş oldu. Ve ne yalan söyleyeyim. Dua ediyorum. Daha çok çalışsın. Uyumaya bile vakti olmasın ki. Pişman olsun. Beni nasıl kırdığını kaybettiğini görsün. Gözden ırak olan gönülden de ırak olacak.

"İşini sana mi soracak? Dışarı çıkarken sana mi soracak, ne alacağını sana mi soracak?"

Şu sitede devamli böyle kafalar görüyorum. Soracak yahu, bu kadar bireysel takılma meraklısı olan, eşini hep son sıraya koyan da ne diye evlenir anlamadım.
Dışardaki elin adamıyla konuşup evdeki kadınla konuşmuyorsa bunları gayet sıkıntı...
Hayatını etkileyecek kararları, hayatını paylaştığı kişiyle konuşursun en azından.

Bunların bir de kaynanan kalmaya gelirken sana mı soracak türü var :)))

Bunların bir de kaynanan kalmaya gelirken sana mı soracak türü var :)))

Soracak. Yeni evliyken emrivaki gelmelere çok merakliydi eşimin ailesi ama ben sordururum. 4,5 yıllık evliyim şimdi, kapıdan bişey bırakacak olsalar önceden haber veriyorlar.

Benim Ailem de aynı şekilde misafir olacak olsa haber verir ve ben de eşime sorarım musait miyiz diye ona göre gelirler. En nefret ettiğim şeydir herkesin kafaya göre takılması.

+1000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…