- 1 Kasım 2012
- 6.379
- 10.803
- 298
- Konu Sahibi perigunlugu
-
Aaa evet pardon o kısmı yazmayı unutmuşum. Ben fotoğraf çekiyordum herkesin. O da benden fotoğrafları almak istediğini söylemişti. Nikah günü de tanışıp hepberaberken muhabbetimiz olmuştu. Açıkcası farklı bir sebep düşünmedim hiç. :26:İlginç geldi bana.
Neden arkadaşınızın kaynıyla birbirinizi eklediniz ki?
Mecbur muydunuz yani ekleşmeye,mesajlaşmaya?
Aaa evet pardon o kısmı yazmayı unutmuşum. Ben fotoğraf çekiyordum herkesin. O da benden fotoğrafları almak istediğini söylemişti. Nikah günü de tanışıp hepberaberken muhabbetimiz olmuştu. Açıkcası farklı bir sebep düşünmedim hiç. :26:
Benim anlayamadığım hiç bir bayan hiç bir erkekle "normal" bir arkadaş olarak tanışıp konuşamaz mı ? Neden hep farklı şekilde yorumluyorsunuz anlayamadım açıkcası.Eeee hadi mecbur kaldınız ekleştiniz.
Niye mesajlaştınız?
Adamdan hoşlanmamışsın.
Dün gördüğün adamla kanka olacak halin yok.
Eeee madem abla muhabbetine giriyorsunuz da ne diye mesajlarına cevap veriyorsunuz?
Şu mesajlaşmadaki amacı hala çözemedim.
Bana kalsa fotoğrafları gönderdikten sonra da silerdim listemden ya neyse.
merhaba kızlar,
sizden bir konuda akıl almak istiyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı bazen olayın içindeyken farkedemeyebiliyorum. isim vermeden anlatmaya çalışacağım şimdidenn yorum yapanlara teşekkür ediyorum.
benim çalıştığım yerde iki samimi arkadaşım var hatta dostum diyebileceğim (en azından ben öyle sanıyordum). x olan geçen sene nişanlandı. ve nişanlısının kardeşi ile y o sıra tanıştı. çünkü y o sıra xin yanındaydı ve nişan süresince yardımcı oluyordu çünkü benim çok fazla işim olduğu için yardımcı olamamıştım ama nişanda yanlarındaydım. x'in kaynı (nişanlısının kardeşi) nişandan yaklaşık 6 7 ay sona y'ye sosyal ağdan mesaj atmaya başladı yaklaşık 4 5 gün kadar sürdü daha sonrada konuşmayı tamamen kesti birden. y olan arkadaşımda genelde hep onunla normal bir şekilde konuşan her erkek için kendisiyle ilgilendiğini hoşlandığını düşünüyor böyle değişik bir yapıya sahip çünkü ben onu yaklaşık 2 yıldır tanıyorum ve benden hoşlanıyor dediği 6 7 kişi olmuştur. bunlar konuşmayı tamamen kestikten 2 3 ay sonra ise xin nikahı oldu.bende o çocukla o gün tanıştım ve benden 1 yaşta olsa küçük birisi. o yüzdeen ilk etaptada zaten direk kardeşim gibi gördüm hal hareket ve davranışlarındanda ötürü. hemen ardından benmle sosyal ağda iletişime geçmeye başladı en fazla 4 yada 5 gün konuşmuşuzdur ancak ben ilk baştada ona hep mesafeli ve büyük olduğumu hatırlatacak şekilde konuştum. ilk etapta terslemek istemedim çünkü 4 5 gün konuşması normal değil ve açık açık birşey söylemediği içinde yüzüne vuramazdım birde arada dostum vardı sonuçta yüzyüze bakacağımız bir insan. bu sebeple x ve y dostumla bu durumu paylaşmak istedim ve konuştum. nasıl yapaym ne yapayım diye ? özellikle de xin fikrini öğrenmek istedim sonuçta onun kaynı ve ona asla sorun yaratmasını istemem. y ye anlatma sebebim ise bu çocuk tekrar konuşmaya kalkarsa sammi olmadığını farketsin diye. bu konu ile xin bir fikri oldu ve onun dediği gibi yaptım ve dostlarıma da bilgi verdim. çocuğa y ile konuşmalarını bildiğimi esprili bir şekilde söyledim (hesap sorduğumu düşünürse onunla ben arasında birşey olmasını istiyorum ve sanki kıskanıyormuşum gibi algılamaması için elimden geleni yaptım). ardından bu çocukta bana "senden hoşlandığımı yada ilgi gösterdiğimi düşünmüyorsun dimi" gibi bir soru sordu ve çok açık ve net şekilde böyle birşey düşünmediğimi eğer düşünyüor olsaydım konuşmalarımın bu şekilde olmayacağını belirtti. çocuk tamamen iletişimi kesti ondan sonra. ancak bundan sonra y benimle konuşmamaya başladı ve arkamdan hiç olmayacak şeyler söylediğini öğrendim. o çocuğu ben senden büyüğüm imajını vererek onun benimle konuşmasını sağladığımı, aslında benim o çocuğu ayarttığımı biraz zaman geçse belki de onunla sevgili olacağımı vb bi sürü saçma sapan şeyler söylemiş.
Sizce ben bu durumun neresinde hata yaptım ?
Benim anlayamadığım hiç bir bayan hiç bir erkekle "normal" bir arkadaş olarak tanışıp konuşamaz mı ? Neden hep farklı şekilde yorumluyorsunuz anlayamadım açıkcası.
Ailesi dahil olmak üzere herkesi tanıyorum yalnızca o gün onunla tanıştım. Hal hareket ve davranışlarından ise sadece çok daha küçük gibi davrandığını sadece muhabbet edilebilecek bir insan olduğunu düşündüm.
Demekki sizin fikrinize göre konuşacağımız her karşı cinsi farklı şekilde mi düşünmemiz gerekiyor ?
Ben bir kez konuşmayı denedim ancak beni dinlemedi bile. Hatta cevabı da aynen şöyle oldu "Sana şuan sırf xin hatrına cevap veriyorum"İnsanlar sadece sevgili olmak için eklemezler birbirlerini ve sadece sevgili olmak için mesajlaşmazlar. Arkadaşının kaynı asla eklenmeyecek diye bir kaide olduğunu sanmıyorum. Belli ki yaşları yakın genç insanlar. Bir vesileyle bir araya gelmişler ve arkadaş olmuşlar. Bir sebeple de sosyal medyada birbirlerini eklemiş ve sohbet etmişler. Normal insan ilişkileri bu yönde olur. Bu durumda olmamış ama çok keyifli bir arkadaş grubu da çıkabilirdi ortaya. Bu sözlerim size değil konu sahibi.
Size gelince. Arkadaşınızı alın karşınıza konuşun. Bunları bunları duydum neden böyle söyledin deyin. Kendinizi, düşüncelerinizi de anlatın. Verdiği tepkiye göre bakarsınız duruma. İletişim önemli. Derdinizi anlatın.
Eğer y baştan beri sürekli her muhabbet ettiği erkeğin ondan hoşlandığını ilgilendiğini düşünmemiş olsaydı ve sadece bu çocuk için söylemiş olsaydı yalnızca fotoğraflarını verip bir daha iletişime dahi geçmezdim. Sonuçta benim dostum dediğim kişiyle önce hoşlanıp ilgilenmiş ardındanda bırakmış bir insan olarak düşünürdüm.Burda en büyük sorun o kayın ortalığı iyi karıştırıyor ( hiç sevmem bu tipleri) senin y arkadaşta baya izin verior hatta yardımcı oluyor.. Kim bilir y ye neler dedide ağZından bunca laf aldı..erkeklik cinsiyet meselesi deil haysiyet meselesidir, kıl oluyorum kızların arasına dalıp ortalık karıştıran oğlan çocuklarına
Y ile mesafeni koru her şey ortaya çıksa bile, çünkü en ufak şeyde arkadaş satabilecek birisi .. ( yazdığına göre)
Asıl siz kusura bakmayın söylediklerinizi yanlış anladım.Hayır elbette.
Yanlış anladınız.
Normal erkek arkadaşınız,etkilendiğiniz bir erkek ya da kanka erkek arkadaşınız olaydı hergün konuşmanızı anlardım da dün tanışıp bugün neyin muhabbettini yaptığınızı anlamadım.
Sonuçta siz ne kadar iyi niyetli olsanız da karşı tarafı tanımıyorsunuz.
Şimdi de yok yere gururunuzu incitmiş.
Şu 3 kere 5 kere gördüğüm insanları ben sosyal ağlarıma eklemem. Muhabbet etmek de istemem.
Kişiyi önce gerçek hayatta tanımak isterim.
Tanımadığım kişilere genelde mesafeliyimdir o yüzden bana ters gelmiştir.
Kusuruma bakmayın,siz dilediğinizi yapınız.
Asıl siz kusura bakmayın söylediklerinizi yanlış anladım.
Bu bahsettiğinizde biraz kişilik meselesi aslında haklısınız. Ben biraz fazla konuşkan ve girişken bir insanım. Genelde herkesle aynıyım kimseye kimseden farklı davranmam pek (hayatımdaki özel insanlar hariç). Genelde konuştuğumuz şeyler hep arkadaşımın nikahıyla alakalı yapmayı planladığım sürprizle yardımı dokunabileceğini düşündüğüm içindi ve normalde muhabbet edilebilecek birisi olduğu içinde yanlış gibi görmedim hiç. Özellikle de bugüne dek tanıştığım hiç bir erkek arkadaşım bu durumu yanlış anlayarak farklı yöne çekmediği için belkide bir rahatlık söz konusuydu bende. Çünkü kendi fikirlerimi biliyordum.
Tekrardan özür dilerim yanlış anlayıp size yanlış şeyler söylediysem.
Ben bir kez konuşmayı denedim ancak beni dinlemedi bile. Hatta cevabı da aynen şöyle oldu "Sana şuan sırf xin hatrına cevap veriyorum"
Ayrıca o y ye özellikle anlatırkende söyledim benim için zerre önemi olmayan bir insan o çocuk ve bu sebeple nasıl yapmam gerektiğini size sormak istedim dedim.
Anlayamıyorum ben dediği gibi biri olsam kalkıp ona neden anlatayım ki ? Eğer fesatlıksa ben ona hiç anlatmadan konuşmaya devam ederdim ki bu da benim karakterime kesinlikle aykırı bir durum.
En azından böyle ters düşünceleri varsa yüzüme söylemesini tercih ederdim. Bu duruma (yani çocukla konuşmuş olmama) kırılmasını bile yine anlarım. Kendisi ondan hoşlandığı için başkasıyla hele ki en yakınındaki biriyle iki kelime konuşması bile kıskanmasına sebep olabilir. Ama bana göre bunu benim yüzüme açıkca söyleyebilir. Cevabını veremeyeceğim hiçbir şey yapmadığımı düşünüyorum.O zaman mesafeni koyacaksın. Gerçekten dostun olsa böyle davranmazdı. Ya da aşağılık kompleksi olan bir insan. Normal olsa o benden hoşlandı, bu benden hoşlandı siye dolanmazsı ortalıkta.
En azından böyle ters düşünceleri varsa yüzüme söylemesini tercih ederdim. Bu duruma (yani çocukla konuşmuş olmama) kırılmasını bile yine anlarım. Kendisi ondan hoşlandığı için başkasıyla hele ki en yakınındaki biriyle iki kelime konuşması bile kıskanmasına sebep olabilir. Ama bana göre bunu benim yüzüme açıkca söyleyebilir. Cevabını veremeyeceğim hiçbir şey yapmadığımı düşünüyorum.
En azından ne olursa olsun ne yapmış olursam olayım beraber geçirdiğimiz zamanların hatrına böyle yapmamalıydı. Ben bu sebeple onda artniyet arıyorum.
Benim anladığım kadarıyla ve diğer yakın arkadaşımızın söylediği kadarıyla (tabiiki emin olamam doğru mu değil mi diye) onun elinden sevgilisini almışım gibi düşünüyor.Art niyet araman çok normal. Senin davranışlarında abes bir durum görmedim açıkçası. Ama arkadaşını dinleyemediğimiz için de tek taraflı yorum yapıyoruz. Diğer arkadaşın ne diyor bu duruma?
Benim anladığım kadarıyla ve diğer yakın arkadaşımızın söylediği kadarıyla (tabiiki emin olamam doğru mu değil mi diye) onun elinden sevgilisini almışım gibi düşünüyor.
Gerçi bu duruma söylediği şeyi bilmesem dahi aynı ortamda çalışıyoruz ve yüzüme dahi bakmıyor. Ona çok kötü birşey yapmışım gibi. ve ortak arkadaşlarımızı kendi tarafına çekip beni yalnız bırakma çabasında bunun farkındayım. sanırım ben yalnız kalıcam, hata yapıyorum deyip ondan özür dilememi bekliyor. Kesinlikle eleştiriye kapalı ve hatasını göremeyen biri. Bununda farkındayım ve arkadaşlığımız sürecince hep bu halini ona anlatıp düzeltmeye çalıştım ama maalesef başarılı olamadım.
Açıkcası bana o lafları söylediğini bilmeme rağmen ben yinede bir sorun yokmuş gibi normal konuşmaya çalıştım ama ters tepti. O an gerçekten çook sinirlendim özellkle de kendime böyle bir arkadaş nasıl barındırmışım diye. ve beni yoksaymasını söyledim. Kesinlikle barışmayı dahi düşünmüyorum. Ama kafamda soru işareti vardı yinede kendimi sorgulamak istedim hatalı bir durumum var mı diye ama bulamadım.Merak etme o kişilikte bir insanın yanında başkaları da fazla barınamazlar. Sen doğru yolda olduğun sürece de yalnız kalmazsın. Yalnız kalcam diye istemediğin şeyler yapma sakın.
Açıkcası bana o lafları söylediğini bilmeme rağmen ben yinede bir sorun yokmuş gibi normal konuşmaya çalıştım ama ters tepti. O an gerçekten çook sinirlendim özellkle de kendime böyle bir arkadaş nasıl barındırmışım diye. ve beni yoksaymasını söyledim. Kesinlikle barışmayı dahi düşünmüyorum. Ama kafamda soru işareti vardı yinede kendimi sorgulamak istedim hatalı bir durumum var mı diye ama bulamadım.
merhaba kızlar,
sizden bir konuda akıl almak istiyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı bazen olayın içindeyken farkedemeyebiliyorum. isim vermeden anlatmaya çalışacağım şimdidenn yorum yapanlara teşekkür ediyorum.
benim çalıştığım yerde iki samimi arkadaşım var hatta dostum diyebileceğim (en azından ben öyle sanıyordum). x olan geçen sene nişanlandı. ve nişanlısının kardeşi ile y o sıra tanıştı. çünkü y o sıra xin yanındaydı ve nişan süresince yardımcı oluyordu çünkü benim çok fazla işim olduğu için yardımcı olamamıştım ama nişanda yanlarındaydım. x'in kaynı (nişanlısının kardeşi) nişandan yaklaşık 6 7 ay sona y'ye sosyal ağdan mesaj atmaya başladı yaklaşık 4 5 gün kadar sürdü daha sonrada konuşmayı tamamen kesti birden. y olan arkadaşımda genelde hep onunla normal bir şekilde konuşan her erkek için kendisiyle ilgilendiğini hoşlandığını düşünüyor böyle değişik bir yapıya sahip çünkü ben onu yaklaşık 2 yıldır tanıyorum ve benden hoşlanıyor dediği 6 7 kişi olmuştur. bunlar konuşmayı tamamen kestikten 2 3 ay sonra ise xin nikahı oldu.bende o çocukla o gün tanıştım ve benden 1 yaşta olsa küçük birisi. o yüzdeen ilk etaptada zaten direk kardeşim gibi gördüm hal hareket ve davranışlarındanda ötürü. hemen ardından benmle sosyal ağda iletişime geçmeye başladı en fazla 4 yada 5 gün konuşmuşuzdur ancak ben ilk baştada ona hep mesafeli ve büyük olduğumu hatırlatacak şekilde konuştum. ilk etapta terslemek istemedim çünkü 4 5 gün konuşması normal değil ve açık açık birşey söylemediği içinde yüzüne vuramazdım birde arada dostum vardı sonuçta yüzyüze bakacağımız bir insan. bu sebeple x ve y dostumla bu durumu paylaşmak istedim ve konuştum. nasıl yapaym ne yapayım diye ? özellikle de xin fikrini öğrenmek istedim sonuçta onun kaynı ve ona asla sorun yaratmasını istemem. y ye anlatma sebebim ise bu çocuk tekrar konuşmaya kalkarsa sammi olmadığını farketsin diye. bu konu ile xin bir fikri oldu ve onun dediği gibi yaptım ve dostlarıma da bilgi verdim. çocuğa y ile konuşmalarını bildiğimi esprili bir şekilde söyledim (hesap sorduğumu düşünürse onunla ben arasında birşey olmasını istiyorum ve sanki kıskanıyormuşum gibi algılamaması için elimden geleni yaptım). ardından bu çocukta bana "senden hoşlandığımı yada ilgi gösterdiğimi düşünmüyorsun dimi" gibi bir soru sordu ve çok açık ve net şekilde böyle birşey düşünmediğimi eğer düşünyüor olsaydım konuşmalarımın bu şekilde olmayacağını belirtti. çocuk tamamen iletişimi kesti ondan sonra. ancak bundan sonra y benimle konuşmamaya başladı ve arkamdan hiç olmayacak şeyler söylediğini öğrendim. o çocuğu ben senden büyüğüm imajını vererek onun benimle konuşmasını sağladığımı, aslında benim o çocuğu ayarttığımı biraz zaman geçse belki de onunla sevgili olacağımı vb bi sürü saçma sapan şeyler söylemiş.
Sizce ben bu durumun neresinde hata yaptım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?