Ben minik kızımı(köpeğimi) nasıl ellerimle başkasına verebilirim ? :'(

benceeede allah başka dert vermesin canım seni anlayabiyorum ama haniii bu konuyu kk ya konu olrak açman bilmiyorum belkide içini dökmek istedin olabilir fakat bu konuda kimse çok sayıda öneride bulunamaz bazı arkadaşlarında dediği gibi insan değil bu canlıı hanii önüne akşam bir kap yemek ve su koyarsa baban idare eder yanii sen yokken yemeğinii verse yeter zaten..

Bu kadar dram yapmanızı gerektırcek bırsey yok ortada , hersey yoluna girer..
yaş kaç 9-10 falanmı..
Allah akıl fıkır versın .

off amaann walla içim sıkıldı okurken. gerçekten kızın sandım. tamam hayvan sevgisini anlıyorum da Allah başka dert vermesin.

pembeyi cok sevsemde yazida olmamis gözlerim kaydi zor okudum
niye veriyonki köpegini nesine bakacak baban
sabah mamasini ver ,öglende baban versin aksama yine evdesin durur kendi basina iste evde

Gözlerin için kusuruma bakma. Bizim kız şimdilik küçük olduğu için 3 öğün. Büyüyünce 1 öğün canım.

Beni çok iyi yi geçtim, beni ANLADIĞIN İÇİN O KADAR MUTLU OLDUM Kİ... Burdaki çoğu insan anlamamış çünkü. Ama onlara da hak veriyorum. Hiç beslemedikleri ve bir köpek ve ya kedi ile yaşamadıkları için normal... RİCHARD GERE 'in bir filmi vardı, hachito ydu sanırım ismi. Bence onu bir izlesinler ve anlasınlar nasıl bir sevgi oldğunu. O zaman benim hissettiklerimi belki anlarlar.

Evet amin, ALLAH başka dert vermesin. Bizimki küçük günde 3 öğün yiyor, bir kaç gün sonra 2 ye düşücek. Ama bakıcaz. sağolun yorumunuz için....

Herkese farklı gelir ne şekilde anlattığım. Her anlatış kişiye aittir. Bu benim fazla duygusallığımdan böyle oldu sanırım. Ama evlat acısı ile aynı olmadığını söyledim bende. Bakan birileri çıkar elbet, işte ben öyle düşünemediğim için üzgünüm. Teşekkür ederim yorumunuz için,sağolun.

Bir hayvan evlat edindiğinizde onun çocuğunuzdan farkı kalmıyor, arkadaşlar bunun nesini anlamadılar işte bende bunu anlamadım. Benim annem bile iki kızım var benim der evde, biri ben biri kedimiz. Ki köpek kediden de farklıdır, daha farklı sever bilirim. Bebeği gibi olur insanın. Üzülmeni anlıyorum.
Mesela köpeğini tuvaleti için dışarı mı çıkartıyorsun yoksa kuma yapabiliyor mu? Eğer dışarı çıkıyorsa her gün babanın bakması hepten zorlaşır. Kuma yapıyorsa sorun yok, yapmıyorsa da madem küçük kuma alıştır yavaştan. Hatta mümkünse ve tuvalet eğitimine uygun yaştaysa direk alaturka tuvalete alıştır. Bi' de günde üç öğün yemek yerine günlük mamasını tek seferde verebilirsin. Yani mama kabına doldur, o gelip gittikçe tırtıklayarak yesin. Böylece senin olmadığın günlerde de birebir özel bakıma ihtiyaç duymaz. Bir yere vermek zorunda da kalmazsın. Vereceğim diye düşünmektense şartlarını zorla, köpeğine ona eğitim vermeye bak derim ben. Hemen en kötü ihtimali düşünme.

Baslik kizim olunca, aklima neler gelmisti, konuya girmeden aglicaktim nerdeyse

aman allah dert vermesin canim.

verme kopegini elbette. tabi bir yerden sonra insanin cocugu gibi oluyorlar.

Amin, ben zaten bunun TUHAF BİR DERT olduğunu, dert gibi olmadığını daha knumun başında söyledim. Seni kastetmiyorum yanlış anlama sakın asla. Ama insanlar okumuyor mu acaba merak ediyorum ? Bu da dert mi tarzı küçümseyenlere üzüldüm. Evet , bir yerden sonra çocuğun gibi oluyor ama çocuğun olamaz tabi ki bunu yazdım da ben. Dediğin çok doğru canım... Bir yerden sonra çooooook alışmış oluyorsun .

Ay gerçekten özür diliyorum. Ben onu değiştirtebilir miyim acaba ? KIZIM yerine KöPEĞİM olacak. Annemle babam uzak mesafedeler götüremem yani canım Aynen bakıcak eli mecbur ! Yok yok, o konuya sevindim tabi. Ama ben hayatta hep, bir tarftan üzülürken bir taraftan sevindim. Yani herşeyim hep yarım oldu. Sevinçlerim yarım oldu. Buna üzülüyorum ben.

Hayvan sevgisi,hele bağlanmışsan bir başka oluyor.
Ayrılması kopması çok üzülüyorsun nasıl anlamayayım seni keşke imkanım olsada yanıma alabilsem kedilerimi.
Onlar senın gözünün içine sevgi ile bakıyorlar ya o dünyadaki çok şeye bedel oluyor

Peki neye karar verdin köpeğin hakkında ? Bir çözüm bulabildin mi ?

ben de cocugunuz sandım .
babanız o kadından kurtulmus sevınecegınıze kopek ıcın uzuluyorsunuz .
Allah baska dert vermesın ıns .

Amin. Sevinmediğimi kim söyledi ? Hayır nereden çıkardınız ? Köpeğime üzülmem ile o konuya sevinmem ayrı noktalar.

Tebrik ederim, dusuncelerime tercuman oldunuz.Minik kizi da bebek sandim, megersem kopekmis:)Allah daha buyuk aci vermesin

Ne mutlu düşüncelerinizze tercüman olabilicek birilerini bulmuşsunuz. Keşke az biraz da anlayabilsseydiniz. Yazık diye küçümseyen aşağılayan bir bayanın yerine, HERKESİN KÜÇÜMSEDİĞİ bir köpeği bile bu kadaar seviyor olmamı destekleyebilecek bilinçte olsaydınız. Ben, içimdeki acıyı BÜYÜK ACI olarak ilan ettim mi ki? Yooo... İçim acıyor çünkü çok alıştım hanım efendi... Biri ne güzel yorum yapmış hala aklımda, "HAYATIM BOYUNCA BENİ KİMSE ÖYLE SEVMEDİ" dedim. Burdan herkes beni anlayabilirdi. Ama düz mantıklı insanlar ne kadar çokmuş ? O kadaar çok darbe yedim ki ben. Akrabalarım, dost dediklerim, ailem dediklerim. Ve bir köpeğe, EVET HERKESİN DEYİMİYLE ALT TARAFI BİR KÖPEĞE BU KADAR SEVGİ BESLİYORUM. NOLMUŞ YANİ YA? SEVGİNİN NERESİ KÜÇÜMSENİYOR MERAK EDİYORUM ?

Evet, yemek + tuvalet ihtiyacı. Bir de bebek olduğu için sorun çıkarıyor. Benim babamda tahammülsüz davranabiliyor bazen. Ama dediğin gibi. İçimi dökmek istedim ben. Ama insanlar neden böyle küçümseyiciler anlamıyorum.

Bu kadar dram yapmanızı gerektırcek bırsey yok ortada , hersey yoluna girer..
yaş kaç 9-10 falanmı..
Allah akıl fıkır versın .

Dram.. İstersem, komedi şeklinde de anlatabilirim. Ya da romantik. Bu bana kalmış. Herkesin duygusallığı kendine. Yaşım 9-10 değil canım benim, kendine başka oyun arkadaşı bul :) O son ettiğin cümleyide her gece yatmadan önce, kendin için dua olarak et :)

off amaann walla içim sıkıldı okurken. gerçekten kızın sandım. tamam hayvan sevgisini anlıyorum da Allah başka dert vermesin.

Hep diyorum şu kadınlar kulubune ses yüklesinler, okurken içi sıkılanlar için biri seslendirsin şu yazıları diyorum ama yok sesimi duymadılar :) Amin. Allah kimseye büyük dert vermesin.

Ayyy canımmm sen burada dolaşan 9-10 yaşlarındaki veletin arkadaşısın herhalde. Gidin bir evcilik oynayın :)

Saygı çercevesinde yorum yapamıyor, O çok büyük egolarınız yüzünden küçümseyici "Yazık,kaç yaşındasın sen 9-10 mu?,Bu da dert mi?" vs vs yorumlar yapacaksanız yapmayın. Ha ya da yapın. Kimler nasıl insanlar görelim. Ama nasıl davranırsanız öyle karşılık alırsınız. Hiiiiiiiiiiiç saygılı bir cevap beklemeyin saygısızca yorumlarınıza karşı. Kimsenin kimseyi küçümseme hakkı yok. ÖYLE VE YA BÖYLE. Siz benim duygularımı anlamıyor, saçma buluyor olabilirsiniz Ama kesinlikle küçümseme hakkına sahip değilsiniz. Yorum yapma hakkınızda var tabi ki, ama KALİTELİ,SAYGILI,SEVGİLİ cümlelerle. Siz, buraya sevgisini dile getirmiş, BUGÜNE KADAR ÇOK SEVİLMEDİĞİNİ VE O ÇOK KÜÇÜMSEDİĞİNİZ KÖPEKTE SEVGİYİ BULDUĞUNU söyleyen insanı anlamamanız normal. Siz daha bana saygı duyup, insanlıkla yorum yapamıyorsunuz. Beni anlamamanız normal yani. İLK önce İNSANLARI SEVİN SAYGILI YORUM YAPIN, ONDAN SONRA HAYVAN SEVGİSİNİ ANLARSINIZ. Kİ benimki hayvan sevgisinden de farklı tuhaf bişey, en başında söyledim. Ben beni anlayanlara teşekkür ediyorum. Zaten bunu anlamak herkesin bilincine has bişey değil :) Ben bunun dert olup olmadığını bile en başında yargıladım zaten. BÜYÜK BİR DERT olduğunu da söylemedim. Ben bundan çok daha büyük acılar da yaşadım. Çok sevdiğim İNSANLARI KAYBETTİM. VE ŞİMDİ BEN O KAYBETTİĞİM İNSANLARLA SINANDIM... BARİ BU KÜÇÜCÜK SEVGİYE MAHRUM KALMAYIM DİYE ÜZÜLÜYORUM AĞLIYORUM BU KADAR. SİZ saygısızca yorum yapan insanlar, işte sizin gibiler yüzünden SEVGİYE AÇIM. Ama anlayamadınız, sevgiye aç biri olduğumu anlamak yerine kendi egolarınızla tuhaf yorumlar yaptınız.

Son düzenleme:
Çok iyi anlıyorum bir zamanlar kedilerim için az ağlamamıştım,gözlerim kızarana kadar okurken onlar geldi aklıma kötü oldum.
Hayvan sevgisi çok değişik bir şey ya bilmiyorum herkezin anlayabileceğinide sanmıyorum.Umarım bir yolu vardır canım.
Çünkü kimsenin senden iyi bakabilceğini düşünmüyorum o köpeciğe.

Hayvan sevgisinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.. Onların beslediği karşılıksız sevgi.. Bize muhtaçlar.. Sen de köpeğine bu denli büyük bir sevgi besleyebiliyorsan eğer, bu kocaman bir kalbinin olduğunun göstergesidir. "Benimkisi hayvan sevgisinden de farklı, tuhaf bir şey" demişsin. Hayır hiç te tuhaf değil ! Keşke herkes evinde beslediği ya da kediye,köpe,kuşa,balığa bu denli sevgi duysa..
Babana söylesen sadece pazar ve pazartesi günleri nasılsa.. Bir kap yemeğini, bir kap suyunu verir heralde.. Tuvalet alışkanlığı nasıl? Kum mu yoksa dışarı mı çıkartıyorsun ? Eğer kuma yapıyorsa, bu problem de ortadan kalkar olur biter.. Çok üzülme, halledilmeyecek bir problem değil :)

canım çok üzüldüm, annene giderken yanına alamaz mısın acaba?
kıyamam ya verme kimselere köpüş kızını canım
o da sen de depresyona girersiniz alışmışsınız bir kere

Ya var ya, sizi yanaklarınızdan öpmek istiyorum şuan. Gerçekten ! Ben de inan , insanların bu olayı bu kadar küçümsemesini, küt bakış açısıyla bakmalarını anlamadım. Neden yani ? Beni anladığın için şuan çok mutlu oldummm.... Benim velet, balkona büyüğünü, gazeteye küçüğünü yapıyor. Ama şimdi bizim taşınma telaşımızda var. O yüzden kafası karışmaz inşallah 5 aylık daha. Yeni evde, alaturka tuvalete alıştırıcaz onu inşallah... Ben zaten, bu wc olayını çok düşünüyorum. Benim babam çok tiksinir. O kafama takılıyor işte. Mamasına gelince, ben hazırlayacağım gram gram poşetlere koyacağım. Kenardan babam alır, koyar. Gram bile ayarlatmayacağım ona yani. Eğitimi vermiştim aslında, ama şu sıra biraz istemediğim yerlere tuvaletini yaptı , korkuttu beni Ya inanın... Bakın, ben onda sevgi ihtiyacımı karşılıyorum. Mesela 5 dk önce bağırsam bile, gelir yanıma yatar. Kafasını dizime koyar. Sabah yatağıma atlar. Her sabah beni uyandırır. Kapımı açmazsam ağlar. Yani bana tamamen muhtaççç bağımlı ve çok sadık. Ben hayatımda, bir köpek kadar sadık olan bir insan görmedim biliyor musunuz ? Garip bir sevgi bu. Sevgiyi bilmeyenler anlayamaz.Hele kızdığımda gözlerini düşürür böyle küçük emrah gibi bakar :) Ya bugün ağlıyorum geldi gözyaşlarımı yaladı. Siz beni anlıyorsunuz. ELBETTEKİ çocuğum olduğunda, seçme şansım olsa çocuğumu seçerim o acı çoooook başka. Ben çok ANAÇ biriyim. En büyük isteğimde hep, ANNE olmaktır. Şimdi ben, şimdilik bu veletin annesiyim. Bildiğiniz anne gibi davranıyorum. İnsanlar bu anneliği nasıl anlamıyor

Evet kesinlikle, bu bağlılık çok farklı bir şey... Ben mesela o gitse, bir süre gözlerim onu arar bu evin içinde... Onunla oyalanıyorum çünkü. Onunla atlattım bazı şeyleri. Benim babannem yarı yatalaktı. Ve altı bağlanıyordu. Köpeğimin kakalarını temizlerken, bir gün babannemin altını almam gerekti. Ve dedim ki kendi kendime, Köpeğim için bunu yapabiliyorsam, üstümde emeği olmadığı ve beni diğer torunları gibi sevmediği hhalde babannemin altınıda alabilirim. Ve aldım. Ve babannem bu ay vefat etti 2 hfta önce. Ben köpeğim sayesinde, babanneme bana vermediği sevgiyi verdim son zamanlarında. Vicdanen kurtardım kendimi.Köpeğim baana fedakarlığı, yeri geldiğinde yapman gereken şeyleri kabullenmeyi öğretti. Ve benim şimdi, mecbur kaldığımda yapamayacağım hiçbir şey yok biliyor musun ? O bana güç verdi. Bir köpek bunu nasıl başardı diyebilirler.. Ama kesinlikle bir köpeğe,kediye sahip olmak çok başka bir sorumluluk. Kpeğimi vermekten yana asla değilim. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Annemi de çok özlüyorum :/ Görmediğim günlerde. Çünkü annemle büyüyemedim . Bir kız çocuğu olarak ondan hep ayrı kaldım. Evet annesi vefat etmiş insanlar var. Ben yine onlara göre iyiyim. Ama iyinin iyisi , kötünün kötüsü hep vardır. Sonuçta içim üzülüyor napabilirim ? Biraz annemden fedakarlık yapmak zorunda kalacağım... Ama böyle olması gerekiyorsa böyle olucak canım.

Son düzenleme:

Canımsın. Sen de benim gibisin işte... Dediğin çok doğru , herkesin anlayabileceği bir şey değil. Bilmeyen anlamıyor. Ama anlamamak normal de, saygısız ve küçümseyici mesajlar gerçekten çok ayıp. Ben hayatımda hiçkimseyi bu şekilde küçümsemedim. Burda ne konular açıldı da demedim. Evet bir yol var, zor olacak ama başarmak en güzeli olacak canım... Teşekkür ederim sana çok. Ve çok öpüyorum :)

Evet.... Allahım yaşasın. Beni iyi anlayan biri daha. Çok teşekkür ederim. Düşünsünler, küçümseyici yorum yapanlar, bir hayvanı bu kadar sevebiliyorsam kimbilir insanı nasıl severim... Tuvalet alışkanlığı, büyük balkona, çiş gazeteye içerideki. Ama ev değişeceği için. İkisini de alaturka tuvalete yapacak şimdi. Evet, halledeceğiz inşallah. Çok sağolun.Var olun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…