izninizle yorumunuza ben cevap vermek istiyorum..
sokaktaki canların yaşadıklarını görmeden evvel bende sizin gibi kısırlaştırmanın yanlış olduğu kanaatindeydim..
hatta kısırlaştırmanın zararlarını anlatıp dururdum ki tek zararı obezite..
ancak tecrübeli bi vetin elinde kısırlaştırmanın hayvana bi zararı olmaz, ek olarakda düzenli beslenme ile..
ardından sokaktaki canlarla tanıştım..
öncelikli olarak şunu söylemem gerek bilinçsizce çoğalan yavruların çoğu sokakta..
bizim halkımız ırk köpek seviyor, pet shoplardan para karşılığı alıp sonra terkediliyorlar..
barınaklardan köpek sahiplenenlerin oranı çok düşük..
barınaklar ölüm kampı ya sokaklar ?
barınakları hiç anlatmıyorum..
sokaklarda ise hayvancıklar birazcık yiyecek bulabilmek için aç sefil dolaşıolar, peki ne oluyor..
ya çöp poşetlerini yırttıkları için tekmeleniyor, ya da daha iğrenç durumlarla karşı karşıya kalıyorlar..
siz hiç tecavüze uğramış bi köpek gördünüz mü..
ben gördüm..
mahallemde hiç olmayan küçük ırk dişi bi köpek buldum..
yaşı vardı, ama cinsi küçüktü..
hayvanı yedirdim, sonra veterinerime götürmek için kucağıma aldım çığlıklarını duymak istemezdiniz..
boynuna tasma taktım veterinere götürdüm..
hayvan evden atılmıştı belliydi halinden..
veterinere gidince farkettim regl dönemindeydi, kanaması vardı..
peki başka nesi vardı..
vajinası şişmişti ama ne şişme, veterinerim hayvanın başına geleni anladı tabi..
neyse o şimdi çok mutlu yuvalandırdık, ancak ya diğerleri..
neler görüyoruz bi bilseniz..
siz sanırım kısırlaşınca cinsel yaşamının yok olacağını sandınız..
hayır, hayvan kısırlaşma sonrası aktif olarak cinsel yaşamına devam eder..
bebekleri olmaz, buda demektir ki sokaktaki tehlikeler onlar için yoktur..
diyeceksiniz ki annelik duygusu hayır belli bi dönem sonra o duyguyu unutuyorlar..
hayvanlarda doğum kontrolü yok nasıl bizler korunuyorsak onlarında korunmalarını sağlamamız gerek..
ülkemizde pet shoplar kapatılsa, insanlar bilinçlense, barınaklar, sokaklar canlarla dolmasa bizde köpeklerimizi kısırlaştırma gereği duymasak nasıl olurdu ???