Ben minik kızımı(köpeğimi) nasıl ellerimle başkasına verebilirim ? :'(

canım çok üzüldüm, annene giderken yanına alamaz mısın acaba?
kıyamam ya verme kimselere köpüş kızını canım
o da sen de depresyona girersiniz alışmışsınız bir kere

Annemle babam çok uzak mesafedeler canım. Taksiler almıyor çoğu. Babamda sürekli arabayla bırakamaz her haftasonu. Taksi parasıda baya tutar oraya. Babama yüklenicem. O baksın ben yokken. Sağol canım samimi yorumun için ....

Sakın bırakmayın köpüşünüzü ne olursa olsun.Sizi çok iyi anlıyorum benimde hayvancıklarım var çünkü.Asla bırakamam onları,yemek yemedikleri zaman bile hepimiz telaşlanıyoruz.Hayvan sevgisi bambaşkadır.Herkeste de bu '' sevgi ve duyarlılık '' olmuyor ne yazık ki.Bir hevesle alınıp sonra sokağa atılan hayvanları görünce içim acıyor.Size muhtaç bir yavrucuk o.Sizin sevginize bile ihtiyacı var.Hayvan sevginizde anormallik yok.Başklarının dediklerini kendinize dert etmeyin sakın.Hayvan sevgisi çok başkadır dediğim gibi.Hayvanlar o kadar sadıktır ki.İnsanlardan bile daha çok...Lütfen onu bırakmayın,barınakta o kötü şartlar altında yapamaz,dışarda hiç yapamaz.Ondan '' asla vazgeçmeyin '' . Sevgiyle kalın...

Mükemmelsinizzz yorumunuzla birlikte :) Evet herkes te bu duyarlılık yok. Ne kadar üzücü. Ya inanır mısınız? Bizim bebek in 5.ailesiyiz biz. Bize geldiğinde, ölücekti. 1 hafta boyunca her sabah 7 de kalkıp taaaaaaaaaaa nerelere serum yemeğe götürdüm onu ben. Ölücekti. Çok hastaydı. Nasıl kurtardık. Maddi olarak battık. Manevi olarak kıyamadık. Hala daha sorunları var mesela. Her gün 3 kere bir kremi, 2 kere başka bir kremi sürülmesi gerekiyor. Yüzümü bile yıkamadan onları srüyorum. Hapını içiriyorum , her gün kulak göz temizliği. Sokağa çıkıp geziyoruz. Böyle şebelek aptal bir ifadesi var, sinir olunca bakıyor öyle. Kopuyorum o haline. Yani düşünsenize, o giderse ben her sabah kalkınca böyle bir bşluk hissedeceğim. Sorumluluk resmen. Anne olmak gibi birşey. Hatta anne olmak. Sadece doğurmuyorsun ve insan gibi iki ayaklı vs vs değil. Onun dışında hastalığı , yemeği her şeyi düşünüyorsun. Dün boğazında bir şey kaldı da, nasıl telaşlandım. Bunu kimse bilmez. İnsanlar ancak , duyguları küçümserler. Onu asla bırakamam. Allah yaşatmasın. Ben bugn neler düşündüm. Otobüste ağladım. Napayım? Duygusalım. Napayım ? Seviyorum. Sevildiğimi hissettim. Bunun için mi 9-10 yaşında çocukmuşum gibi itham ediliyorum buradaki birkaç insanın deyimiyle ? 9-10 yaşında kapasitede olsam, sevgiden ne anlarım ? İnsan olgunlaştıkça sevgiyi anlar. Bazıları kaç yaşına gelirse gelsin anlamaz, çünkü onlar olgunlaşmaz. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Mutlu olun hep inşallah...

Uzulme tatlim bu kadar, anlattiklarinda yada hissettiklerinde garip bir sey yok, evde besledigi hayvana hrkes duygusal anlamda baglaniyor, yalniz degilsin yani .

bizleri yaniltan konunun basligi oldu.

kopegine kizim demende yanlis degil, bende evde besledigim kedimden bahsederken oglum diyorum, ne diyecegim, iki oglum var birde o totalde 3 oglan annesiyim diyorum :)

ama iste anladin sen, baslik bizi pusuya dusurdu

bu arada bir animi anlatiyim ..

gectigimiz yil, bahar tatiline cikarken, 3.oglumu ,bir arkadasima biraktim ve eminim , cok iyi bakacagindan , oylede sever oglumu, geldimi kucagindan indirmez.

ama tatile gittigimizin 2.gunu gecenin bi yarisi yatagin icinde kalkip, kedi nerde ? kediyi getirin diyip ,kafayi vurup yatmisim tekrar.

ertesi gun esim, gece odumu patlattin, nasil baglandiysan kedine ,gecenin bi yarisi hortlak gibi dikildin demisti

olur yani sen onu ozlersin, o seni ozler ama tabi bu hayvanlarin bizlerden cok daha kisa yasadiklarini hic unutma .

simdi bu kadar uzulursen, ilerde onu kaybettiginde ben seni dusunemiyorum..

o sebepten allah baska dert vermesin dedi cogu kisi, hepimiz ve hersey olumlu canim nihayetinde

Bazen bir köpeğin kedinin dostluğu insan olan dostlardan daha çok şey katıyor insana.

Sabretmek ve karşılıksız emek vermeyi öğretiyor.

Ben asla aa hayvanmış aman canımm ne olcak diye düşünmedim.

Sabah kalkar kendimden once onları doyurur onlarla ilgilenirdim çok başka bişey

Annene götüremezmisin köpeğini cinsi ne çokmu büyük bi kopek

Hep birlikte inşallah.Bizim evde de kim önce kalkarsa yüzünü bile yıkamadan hemen tontişimi doyuruyor.Eğer maddi durumunuz sürekli veterine götürmeye yetmiyorsa bağlı olduğunuz belediyenin veteriner işlerine ya da size yakın bir barınakta aşılarını,kısırlaştırmasını bile bazen bedavaya bazende çok cüzi bir fiyata yaptırabilirsiniz.Aklınızda bulunsun.Aylık aşılarını bu şekilde karşılayabilirsiniz.Keşke herkesin içinde hayvan sevgisi olsa,duyarlı,bilinçli davransa.Dilerim içinizden hayvan sevginiz hiçbir zaman eksilmez

Evet evet kesinlikle. Başlık için kızabilirsiniz. Ben hata yapmışım bunun farkındayım zaten. Özür dilerim tekrar

Anınızı okurken sesli güldüm inanın. Çok hoşuma gitti :) Hehe.

Yok yok, onu kaybettiğimde elbetteki çok fena olurum. Çünkü maksimum 15 yıl yaşıyorlar. Bu zaman da 10 a kadar anca yaşıyorlar. Ama ölüm bu. Ben ölümü kabullenebiliyorum. Ama işte, benden sonra nasıl bakacaklar , nolacak , sonuçta onunda bir psikolojisi var. Napacak bunlar beni üzüyor. Başkasına veremem ama ALLAHIM yanına almak isterse engel olamam. Çok teşekkür ederim yorumunuz içinnnn... Yok yok tabiki, ben zaten başka dert vermesin, daha büyük dert vermesin diyenleri anlıyorum. Ben de onlar gibi düşünüyorum. Her şeyden önce, ALLAH kimseye erken ölüm, evlat acısı, anne baba acısı vermesin. Haşa ben onlarla eş tutmuyorum. Sadece içimi dökmek istedim.

Golden canım :) Beyaz-krem şirin ablak surat bişey. Bir de akıllı ! Kesinlikle ... Ya onun sayesinde bir çok duyarlı insanla tanıştım. Dediğin gibi, kendimden önce besliyorum onu.

Annemle babam çok uzak mesafeler canım. Bak mesela benim içimde bu da bir derttir hep... 17 senedir sürekli, annemden babama, babamdan anneme taşındım durdum. Annemi göremedim yıllarca, tam ergenliğimde. Ayda 3-4 saat yetindim. Babamı 2 yıl görmedim. Yani hep bu insanların sevgisizliği, bilinçsizliği yüzünden sevgisiz kaldım. Ve düşünsene ya, bir köpek istediğim halde, sırf bu bir oraya bir buraya hallerden dolayı köpeğimi vermek durumuyla karşılaşmak zorunda kalabilirim. Birçok şeyime engel. Annemden salı dönüyorum mesela. Salı günü arkadaşlar çağırdığında gezmeye, elimde hep bir küçük valiz. Yoruldum ya inan bana. E ben şimdi bu minnak a bağlanmayım da kime bağlanayım =)

Evet evet kesinlikle. Başlık için kızabilirsiniz. Ben hata yapmışım bunun farkındayım zaten. Özür dilerim tekrar

.

yok tatlim, neden kizalim, kimin ne haddine ?

buraya gulmeye, eglenmeye, sorunu olanlarin sorunlarini dinlemeye, merak ettiklerimizi ogrenmek icin giriyoruz, birbirimizi incitmek icin degil..

hadi sen kizina saril, ben kedisimi kucakladim oturuyorum

Hihi, uyuyor benim minnoş. Çok güzeeeeeeeeeeel :) SAĞOLun var olun :)

tatlım sen neden bu kadar yıpratıyosun ki kendini..

öncelikle o şahsın gidişini zil tak kutla..

sonra gelelim kızına..

elbetteki bebeğini vermeyeceksin onsuz yaşayamayacağından değil ama onun sensiz yaşayamayacağını bileceğin için vermeyeceksin..

hayvanlar -ki toplumumuzda değerleri yoktur !- insanların taşıdığı tüm duygulara sahiptirler, köpeğini bıraktığında psikolojisini anlatmayacağım üzülürsün die..

ya annene giderken onuda peşinde getireceksin ya da köpüşünü eğiteceksin..

benim kuzenim işe giderdi hayvancık sabahtan akşama kadar evde çıt çıkarmazdı..

benim 3 köpeğim var evde hemde büyük ırktırlar kendileri 1 saat bırakayım yalnız ev die bişey kalmaz ortada

babanla konuş köpeği o getirdiğine göre onunda yardım etmesi gerek..

zaten bi müddet sonra aileden olacak..

bebişini yalnız kalmaya alıştır önce bi oda içerisinde alıştır tabi belli şartlarla çok ağlamamasına, susuz, aç kalmamasına ve en önemlisi onu terkettiğini hissetmemesine dikkat et..

bi eğitmenden ya da veterinerinden destek alabilirsin..

sonra babana sen evde olmadığında yapması gereknleri anlat, oda biraz uğraşsın canım..

bu iş bu kadar zor değil başarabilirsiniz..

sen bebeğinden vazgeçme zaten ömürleri kısacık hayvan edinirken her sorumluluğu almamız gerek..

haberdar et bizide, kızın konusundada yardımcı olabilirim..

bebişinle mutluluklar, ısır benim için bol bol..

Haklısın canım insanda oluan sevgi ilgi eksikliğini kapatıyor bu şirin varlıklar.

Zor zamanlar geçirmişsin tek başına anlaşılan

Ufaklık senın dostun olmuş onca zamandan sonra.

Annene giderken emanet edip bırakabileceğin biri varmı çevrende

Evet doğru diyorsunnn :) Ben mamaları gramlarla poşetlere ayırırım. Babam hiç uğraşmaz o zaman. Bizim kız 7-8 saat bile evde yalnız kalabiliyor :) Evin altını üstüne de getirmiyor :) Mutlu yani. İlk önce bi ağlıyor biz gidince. Ama komşulara sorduk duymuyorlarmış :) Çok uslu zaten. Birtek kaka-çiş olayı canımı sıkıyor. Onun dışında otur,yat,gel,pati ver, bekle komutlarını biliyor. Tuvaleti de kendiliğinden öğrendi. Balkona alıştı kakasını. İnanamazsınız. Nasıl oldu bilmem. Ama yeni eve geçicez. Ondan korkuyorum. çünkü bizim kız şu sıra istemediğimiz yerlere tuvaletini yaptı. Başa mı sardık bilmem.

Yok tatlım maalesef Kendime veteriner bir sevgili bulup, haftasonları ona bırakayım ben en iyisi :)

cözüm bulduguna sevindim canim :13:
demekki herseyin bir caresi varmis bosuna üzülmüssün

canım mama kolay kolay bozulmaz zaten bol bol koyarsın mama kabına sıkıntı yaratmaz babana..

bi tek suyuna özen göstersin yeter, bazen tüy kaçınca suya içmiyo şebekler

tuvalet olayına gelince biz ev değiştirdiğimizde büyük oğlum 2, küçük kızım ve oğlum henüz 6 aylıktılar..

kısa bi müddet alışma evresi oluyo o dönem içinde halıya falan deil ama mesela banyo kapısının önünde yapabiliolar tuvaletlerini..

biz tuvalet damlası die bişey almıştık ondan damlattık sürekli oraya yapmaya başladılar..

ama mesela bizde hala tuvalet sorunu var..

kızımın regl döneminde oğullarım birbirlerini kıskanıp duvarlara çişlerini yapıolar, şaşkoloz kızımda gidip çişini yaparken bacağını kaldırmaya çalışıo onlardan görüp

evde yalnız kalmaya alışkınsa hiç problem çıkmaz, tuvalet konusundada yatak vb yerlerde hayatta yapmazlar tuvaletlerini babanda çok çok bi iki kere temizler yani ne var canım kızı sonuçta

hatta bak benim babam bi kere kızım bebekken çişini tutamayıp babamın bacağına kaçırmıştı, babamda işyerinde öğrencilerden birine anlatıomuş kızım bacağıma kaçırdı die bütün işyeri benimle dalga geçmişti baban sana deilde köpeğe kızım die hitap edio die

babanda biraz büyüsün miniğiniz bak senden çok ona değer vericek eminim o zaman çişinide kakasınıda önemsemez

Yok tatlım maalesef Kendime veteriner bir sevgili bulup, haftasonları ona bırakayım ben en iyisi :)

Buda iyimiş ne bileyim para ile bile olsa bakabilecek birileri yada yakınlarında emaneet edip artık neyse bedeli belli günlerde bırakabileceğin bir petshop varmı

Ayyy Oğullarının birbirini kıskanıp duvara işemesi gözümde canlandı hehe :) Çok tuhafff... Ben de ilerde yerim olursa birçok köpek besleyeceğim :) Sokaktaki köpekleri bile severek geçiyorum . Zaten aslında geçen gün, öğüre öğüre kakasını çöpe attı gazete ile :) Biz gazetesini küçk tuvalete sericez ya bakalım hayırlısı :)

Buda iyimiş ne bileyim para ile bile olsa bakabilecek birileri yada yakınlarında emaneet edip artık neyse bedeli belli günlerde bırakabileceğin bir petshop varmı

Hehe adayım var aslında Yok canım.. Maalesef yok. Aslında benim adayıma teklif etsem kabul edecek kadar iyi biri. Ama teklif edemem işte ayıp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…