Ben napacağim :( ?

Tam bir kendin ettin kendin buldun konusu. Cahilliktir, ilk defa hamile kalmışsındır, tamam. Yahu şiddet gördüğün adamdan hazır ayrılmışken onunla birlikte olmak nedir? Hadi diyelim hala aşıksın onsuz yapamıyorsun... Başkalarıyla niye görüşürsün?

En basit bir kürtaj parasını bile çıkaramayacak biri sekste yapmasın bir zahmet. Ki arkadaşınızın durumuna bakarak bu son yardımınız da olmayacak. Yardım edecekseniz edin tabii ama çocuğu olduğu halde kendine çeki düzen vermeyen bir arkadaşla daha çok üzülürsünüz.
 
Kendi sorumluluğunu kendi alsin bu cocuk tek basina olmadi
Adamda is yok kadinsa aslinda babasiz oldugu ve annesinden de sevgi gormedigi icin bu duygusal ihtiyacini erkeklerden bekliyor psikolojisi bozuk oldugu belli tecavüze de uğramış zamaninda.
Yani yardim eder miydim bilemedim ben de bu günaha ortak olma konusunda tereddutte kalirdim
Ne bileyim ya beraber olurken ailesini dusunmemis sorumluluğunu almali diye düşünüyorum.
 
Arkadaşınız şu an zor durumda ve yardımınıza ihtiyacı var ama sizin tek yaptığınız onu yargılamak. Normal bir insan olsa ektiğini biçmiş diyebilirsiniz ama birbirini kardeş bilen insanlar böyle davranmazlar. Sizin gibi bir arkadaşım olmasını istemezdim. Bir hata yaptığı ve akılsızca davrandığı ortada ama ona yardım etmemeniz bu hatayı düzeltmeyecek, çaresizliğini arttıracak sadece. Belli ki bu çocuğu dünyaya getirmek istemiyor, siz bakmayacaksanız yapabileceğiniz bir şey yok. Ha, benim değer yargılarım el vermiyor demişsiniz, öyleyse neden buraya yazdığınızı merak ettim. Herkes burada istediği derdi paylaşabilir elbette fakat forumdaki insanlar mı arkadaşınızın değiştiremediği değerlerinizi değiştirecek?
 
Olay her daim çocuğa oluyor yazık.. Adamın hamuru belli kaç yaşındasın sende 2. Kanıyorsun.. Destek alsın bence.
 
Bilmiyorum mutlaka destek alacak ama cocugu doğurmamakta kararlı ve bin pişman kendine zarar verecek diye de korkuyorum. Ama kendi ediyor ailesine çocuğuna kendisine yazık akıllanmasi nasil olur bilmiyorum
Sen dostlugunu yap bence, kadin karninda cocukla sokaklara dusse daha mi az günah
 
Cok onemli bir sorunum var. Kardes bildiğim çok yakin arkadaşım su an berbat bir durumda ve benden yardım istiyor. Durum su kadın 32 yaşında evlenip boşanmış bir çocuk annesi . Yıllardır tanirim hep ic içeyiz babası öldü bir annesi var annesi de cok agresif sinirli. Kardesleri de var. Olay su maalesef bu arkadaşım yillar önce hamile kalıyor ve sonra evleniyorlar. Severek de evlendiler. Ama aile paramparça oldu annesi hastaneye kaldırıldı yine de mecbur dediler evlendirdiler. Ama adam arkadasima sert davranmaya başladı, hakaretler, vurmaya kalkmalar falan. Boşandılar arkadaşım annesinin yanına dondu yıllardır orada. Ama eski eşi peşini bırakmadı benim arkadaşım da onu hep cok sevmis hala kandi ona. Gidip beraber olmuşlar ve simdi yine hamile. En kötüsü de su ki arkadaşım bu süreçte başkalarıyla görüşmüş adam da bunu görünce o çocuk benden degil demis. Aldır demis. Arkadasim zaten ailesine olanları anlatamıyor evlerini açtılar kapının önüne koyarlar biliyorum ve çocuk var ortada bir yandan nasil böyle bir hata yapar zaten yapmissin. Psikolojisi hiç iyi değil. Benle ilgili olan kisma gelelim ailesine söylemeden cocugu aldıracak adam kabul etmiyor. Para da vermiyor benim drgil belki diye. Benden para istedi. Acikcasi ben böyle bir şeye ortak olmak istemiyorum. Cok severim ama olmaz kardeşinle paylaş dedim. Yüzüne bakamam kardeşi de dindar biri asla buna bulaşmaz her şey alt ust olur. Seni de bu günaha sokmak istemiyorum ama çok çaresizim param yok dedi. Ben napayim simdi ailesine kardeşine ben mi desem ikna mi etsem adam ise yaramıyor sadece takip ediyor kimle görüşüyor diye. Ah bir çocuk yok olacak. Cok üzülüyorum. Kendi buyutse aldırmasa diyorum nasıl br yol gostermem lazim ona. Off cok üzülüyorum ben napicam para vermeli miyim bilmiyorum cok derdime koştu benim hakkini ödeyemem kendi ailemden daha aileyi bana. Napmaliyim
Valla varsa parayı ver kararı veren sen değilsin sonuçta doğsa belki daha beter bi hayatı olcak bunu kimse bilemez senden yardım istiyosa yardım et gerisinin vebali arkadaşının boynuna düşüncesizce davranıp sen yapmadın sonuçta çocuğu kanıp gitmiş birlilkte olmuş çocuk yapmış vebali onda sende değil yani sen arkadaş olarak yardımını yap gerisinin sorumluluğunu üstünde hissetme
 
Bu günaha ortak olma,herkes hatasının bedelini kendi öder. Onun yaptıkları iyilik amanna ama siz para verirseniz bu iyilik değil. Zor durumdan kurtulacak nasıl olsa yolu var diyerek aynı hataları tekrar edecek,bırakın ne hali varsa görsün. Bu vebale giremem diyin,bitirin.
 
X