- 8 Temmuz 2019
- 273
- 264
- 53
- Konu Sahibi strawberry111
-
ben boyle bırseyde esıme asla tek kurusları gecmedı tek evlat bız degılız masraf etmeyelım demezdım dıyemezdımMerhaba Hanımlar.
Eşimin babası 1,5 yıl önce vefat etti. Geçen yaz küçük oğlan askerde olduğu için mevlüt yapmayalım bu yılın sonbaharında yaparız diye konuştular. Dün akşam annesi aradı gelecek ayın sonunda mevlüt yapalım. Yemekli yapacaklarmış 5 abisi var beyefendiler hiç birşey alamazlarmış paraları yokmuş. Durumlarıda kötü değil. Masraflar bölünse kaç lira düşecek zaten. Masrafların hepsini biz karşılayacakmışız. Bende sinirlendim bir sürü laf saydım eşime . Bu kadar olmaz kaç yıllık evliyiz tek kuruşlarını görmedim. Sadece bizim babamız sanki. Bunlar söylenmez ama cenazesinde de kimseden tek kuruş çıkmadı herşeyi eşim karşıladı. Üstelik yıllardır abileri yedi babanın parasını. Bu kadarda yüzsüzlük pes dedirtiyor. Tamam eşime de hak veriyorum babasıdır yapsın ama onların uyanıklık yapmalarını hazmedemiyorum. Ben bunlarla nasıl başedecem artık bilemiyorum
Aynısı benim babamdı.Annesinin babasının paralarını diğer kardeşler onların çocukları yedi bize bi kurtlu şekerleri bile nasip olmadı ama ikiside hastanede bizim paramızla yattı,bizim paramızla kefenlendi.Biz artık bi noktadan sonra başımızın gözümüzün sadakası olsun moduna girdik.Öbür türlü evde kavga bitmek bilmiyordu.Masrafları hesaplayıp bi fiyat çıkartın onuda kardeş sayısına bölün kişi başı bu kadar düşüyor diye.Rahmetli babalarının hayrı bu sonuçtaMerhaba Hanımlar.
Eşimin babası 1,5 yıl önce vefat etti. Geçen yaz küçük oğlan askerde olduğu için mevlüt yapmayalım bu yılın sonbaharında yaparız diye konuştular. Dün akşam annesi aradı gelecek ayın sonunda mevlüt yapalım. Yemekli yapacaklarmış 5 abisi var beyefendiler hiç birşey alamazlarmış paraları yokmuş. Durumlarıda kötü değil. Masraflar bölünse kaç lira düşecek zaten. Masrafların hepsini biz karşılayacakmışız. Bende sinirlendim bir sürü laf saydım eşime . Bu kadar olmaz kaç yıllık evliyiz tek kuruşlarını görmedim. Sadece bizim babamız sanki. Bunlar söylenmez ama cenazesinde de kimseden tek kuruş çıkmadı herşeyi eşim karşıladı. Üstelik yıllardır abileri yedi babanın parasını. Bu kadarda yüzsüzlük pes dedirtiyor. Tamam eşime de hak veriyorum babasıdır yapsın ama onların uyanıklık yapmalarını hazmedemiyorum. Ben bunlarla nasıl başedecem artık bilemiyorum
Kalbim sizin gibi düşünüyor ama mantık ve önceki yapılanları düşününce sinirleniyorum. Bize yaptırıp millete kendileri yapmış gibi reklam ediyorlar o huylarınada ayar oluyorum. Sonuçta Allah biliyor ama sinir bozucu.Bu yaptıkları onların ayıbı gerçekten madem yapmamakda ısrar ediyorlar siz olaya farklı açıdan bakın.
Güzel büyük bir sevabı 5 e bölmek istermiydiniz sakın kerizlik falan diye bakmayın bırakın eşiniz babası için güzel şeyler yapsın .
Haklısınız ancak önemli olan da allah rızası değil mi kim ne ederse kendine eder gönlünüze ferah tutun :)Kalbim sizin gibi düşünüyor ama mantık ve önceki yapılanları düşününce sinirleniyorum. Bize yaptırıp millete kendileri yapmış gibi reklam ediyorlar o huylarınada ayar oluyorum. Sonuçta Allah biliyor ama sinir bozucu.
Zaten eltiler yaptırmıyor benim kanaatimce. Konuşmaları görseniz hepsi kaymakam karısı gibi harcamada gezmede giymede sınır yok. Ben bu olaya sinir oluyorum bu kadarmı zor ya kaç para düşecek. İnanın durumları olmasa razı olurum. Yoksa kayınpederimi severdim herşey feda olsun. Onun için yapacağım hayır hasenat yaparım yine. Ama iş orda değil. Birazda onların sorumluluk almasını istiyorum.Bizde de ayni duruma benzeri olmuştu eşimin işi yüzünden babamlara kalmaya gitmistik ertesi gün babam vefat etti, babam vefatinin 20.günü kurban bayramiydi. Abilerim varken annen eşine düşer dedi o sirada annemin yanindayiz diye bende oğulları dururken elin oğlumu yapsin demiştim. Yani kim kime bindirirse meselesi. Eşine söyle annesi aileyi toplasin desin tek bir kişinin üstüne kalmaz hepsinin babasi,hiç mi hakki yoktu rahmetlinin. Bir baba 10 evlada bakard,bir evlat bir babaya bakamazmış . Bir mevlid-i de yapamiyorlarsa adamim diye gezmesinler. Hersey eltilerinizde bitiyor birazda onlar yapıcaksın deseler eş.k gibi yaparlar
Başka konularda çok haklı olabilirsin yada haklılığını eşine de diretebilirsin, ama bu konuda haklı da olsan nolur sus. Ben de 7 ay önce annemi kaybettim eşim hiç destek olmadı üstüne agzıma etti çok afedersin. Sen de eşin de elinden geleni yap, hani ne kadar varsa paranız Allahım kabul etsin. Diğer abileri boşver farzetki onlar hiç yok. Allah vermesin senin baba n olsaydı Allahım ömürler versin kardeşlerim yapmıyor niye ben yapıyorum der miydin demezdin. Bu konuda haklı da olsan sus bence ve eşinin elini tut, sarıl, babası ya canı ciğeri ne gerekiyorsa yapın birlikte.Merhaba Hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?