BEN NASIL BAŞEDECEM BUNLARLA BİLMİYORUM:(

Başka konularda çok haklı olabilirsin yada haklılığını eşine de diretebilirsin, ama bu konuda haklı da olsan nolur sus. Ben de 7 ay önce annemi kaybettim eşim hiç destek olmadı üstüne agzıma etti çok afedersin. Sen de eşin de elinden geleni yap, hani ne kadar varsa paranız Allahım kabul etsin. Diğer abileri boşver farzetki onlar hiç yok. Allah vermesin senin baba n olsaydı Allahım ömürler versin kardeşlerim yapmıyor niye ben yapıyorum der miydin demezdin. Bu konuda haklı da olsan sus bence ve eşinin elini tut, sarıl, babası ya canı ciğeri ne gerekiyorsa yapın birlikte.
Ana baba ölümü çok acı. İnan başa gelmeden bilinmiyor. Dışına aktaramaz belki hatta aktaraa da içinde çok şey yaşıyordur. Sadece destek ol, bilio musun bu konuda harcadığın parayı da Allah sana başka yerden verir, iban hiç anlamazsın. Yemekli mevlüt olayı da bir insanın karnını doyurmak çok sevap, o yüzden sevabını sektelemeyin nolur.

vallaha ne diyecem bilmiyorum. bu durumlarda kim ne yapmış kim ne yapmamış pek takmamak gerekiyor.. hayat bu .. siz bugun kayın pederinze yaparsınız sizin çoçuklarınız da size yapar.. etme bulma dunyasıı. o yuzden bırakın eşiniz yapsın ve diğer eltilerinizin yaptığını siz yapamayın ki farkınız olsun.. eşinizin gözündede hak yolunda da üste olursunuz.. kişi kalbinden mesuldur...

son bi kere daha verin gitsin bence. O kdr yaptınız bunu yapmazsınız, akıl da bu kalır ölüm çünkü. Başınızın gözünüzün sadakası olsun, babanıza da rahmet. Bundan sonra daha dik durursun bu tutumlarına karşı

mesele mevlut meselesi değil bence mesele eşiniz ve sizin sömürülmesi tamam hayri için yapılır Allah kabul etsin ama uyanık olun başka birşey için yine sizden para çıkartırlar

Zaten eltiler yaptırmıyor benim kanaatimce. Konuşmaları görseniz hepsi kaymakam karısı gibi harcamada gezmede giymede sınır yok. Ben bu olaya sinir oluyorum bu kadarmı zor ya kaç para düşecek. İnanın durumları olmasa razı olurum. Yoksa kayınpederimi severdim herşey feda olsun. Onun için yapacağım hayır hasenat yaparım yine. Ama iş orda değil. Birazda onların sorumluluk almasını istiyorum.
Anliyorum seni benim abimin karısıda öyle. Işine geldiği gibi davranir. Eğer size kalirsa mevlit. Sende herkesin içinde canim babam için benle kocam mevlit verdik inş kabul olur diye söyle o zaman iyi bozulurlar. Ötekileri de bizde vercez veya verirdik derse annem herkese demiş kimse yanaşmamış babamdan kıymetli mi bir kap yemek onun için biz yapariz kimse gerek yok dedik de. Şahsen ben öyle yaparim. Herkes bilsin ne olduklarini. Öyle değil böyle olur

Söylediğin laflar karşısında eşin ne dedi
Eşimde cok arada kalıyor uzuluyorum. Onun hıc bırseye hayır dıyememesını kullanıyor hepsi. Ben olmasam kaz gibi tabiri caizse yolup bırakırlar. Ben fırsat vermiyorum. Birsey demesem ben magdur oluyorum. Dugun sabahı arayıp altınları ıstemıstıler dusunun durumun saçmalığını. Artık yoruyor bunların isteklerı beni. Esimde ailesının ne oldugunu bılıyor ama napsın ailesı ama yeri gelince kendini savunsun ifade etsin istiyorum.

Durum o kadar tanıdık geldi ki. Dedemin hastalığında ve vefatı sırasında telefona bile çıkmayanlar cenazede hüngür şapır ağladılar, sonrasında da bankada kalan parasının ne zaman pay edileceğini konuşmaya başladılar. İnsanoğlu diyecek söz bırakmıyor bazen. Yapacaksanız da onlara paye bırakmayın,davetlileri siz bilgilendirip eşimle ikimiz yapıyoruz mevlüdü mutlaka bekleriz deyin ki kendileri yapmış gibi salınamasınlar. Tövbe tövbe, neler düşündürüyorlar insana yahu.

vallaha ne diyecem bilmiyorum. bu durumlarda kim ne yapmış kim ne yapmamış pek takmamak gerekiyor.. hayat bu .. siz bugun kayın pederinze yaparsınız sizin çoçuklarınız da size yapar.. etme bulma dunyasıı. o yuzden bırakın eşiniz yapsın ve diğer eltilerinizin yaptığını siz yapamayın ki farkınız olsun.. eşinizin gözündede hak yolunda da üste olursunuz.. kişi kalbinden mesuldur...
[/QUOTE

Allah korusun gecinden versin benım aılemın basına boyle bırsey gelse ıkı kardessınız masrafları bolusun tek evladı sen degılsın dese o adamı bosarım sorgusuz sualsız. Param yoksa borc alırım kredı cekerım altın bozarım esya satarım hıc durumum yoksa bıle yıne de onun ne lafını yaparım ne yaptırtırım ne de kardesımden beklerım. Ulan benım canım toprak olmus gıtmıs mevlut masrafı 10.000tl olsa ne yazar. Yaptıgınızı cok sıddetle kınıyorum acılı bır evlada boyle cıkısılır mı? Bırakın kımse vermezse vermesın sızın hayrınız olsun bu kadar da mı hatrı yok esınızın babasına son vazıfesını mı yapacak sızın cenenızı mı kapatacak ya Allah askına yapmayın:cry:

Annemin ,babamın ailesinde de bu tip meblüt sorunları çok oldu amcam parasını bizden aldığı mevlüte bizi davet etmedi ,yok dayım vermedi ,
Annem resti bi çekti ben 1 kerede hem anne babama hem kv kp e okuturum kendi evimde dedi,bizde herkes kendi okutuyor artık tabiki bizden para çıkmadığı için amcamlar okutmuyor ,hiç unutmam 90 yılında 500 bin istemişti mevlüt için evde yapılacak düğün salonu 1 milyon tl idi 😂

Evet cok can sikici bir durum maalasef, ben konu sahibini cok iyi anliyorum onun amaci babaya hayir yapmamak degil asil insanin canini sıkan enayi yerine koyulmak.
Inaninki kendinizi caninizi sikmaya degmez birakin sizi enayi yerine koyduklarini sansinlar, böyle sevapli isler herkese nasip olmaz o yüzdende Allah onlara nasip etmiyor.Baba duasi peygamber duasi gibidir basinizin gözünüzün sadakasi olsun.

Allah korusun gecinden versin benım aılemın basına boyle bırsey gelse ıkı kardessınız masrafları bolusun tek evladı sen degılsın dese o adamı bosarım sorgusuz sualsız. Param yoksa borc alırım kredı cekerım altın bozarım esya satarım hıc durumum yoksa bıle yıne de onun ne lafını yaparım ne yaptırtırım ne de kardesımden beklerım. Ulan benım canım toprak olmus gıtmıs mevlut masrafı 10.000tl olsa ne yazar. Yaptıgınızı cok sıddetle kınıyorum acılı bır evlada boyle cıkısılır mı? Bırakın kımse vermezse vermesın sızın hayrınız olsun bu kadar da mı hatrı yok esınızın babasına son vazıfesını mı yapacak sızın cenenızı mı kapatacak ya Allah askına yapmayın:cry:
Arkadasım burda asıl konu babaya yapılan masraf degil. Boyle bir konuda bile abilerının kenara cekılmesıne sınır oluyorum. Şimdıye kadar her masrafı bıze karsıladık zaten. Baba hastanedeyken abisi bırseyler alıp goturmus o parayı bile bizden istediler. Ben sok oldum. Ustelık okurken olsun evlilikte olsun kimsenin tek kurusu gecmedı bıze. Benim kardeslerım aynısını yapsa yine tepkimi koyarım. Herkez uzerıne dusenı yapmalı. Lafa gelince masallah onlardan cok ilgilenen yok ana babayla. Öncesini bılmedıgınız icin atıp tutmussunuz. Boyle bir konuda bile boyle yaparlarsa birileri uyarmalı bunları ben eşime bunu anlatmaya calısıyorum.

Bu tarz olaylar çok sık oluyorsa sinir olmanız normal.
Ama ne olursa olsun, hayat arkadaşınızın babası vefat etmiş.
Ben olsam 3 kuruş için böyle bir şeyi dile getirip eşimin kalbini kırmam.
Kendinizi eşinizin yerine koyun. Hem ailesinin yaptığı hem eşinin söyledikleri kırıcı. Adam ne yapsın?

Farklı açıdan bakmayı deneyin. Yaptığınız iyiliğin sevabını bölüşecek değilsiniz. Hani ev, araba, hediye alınacak olsa durum farklı ama bu hayır işi. Kızgınlık, yaptığınızı boşa çıkarmasın. Sağduyulu ve gerçekçi olun

Yazık ya. Insan babası ıcın parasınu esırgermı. Ölmüş adam hayırdır sonucta. Valla gunahkar bu abiler. Madem paranız yok bu senede mevlut yapmayın dıyın. Oglan askerde dıye yapmamıslar, paralarınyoksa nıye bu yıl mevlut yapalm dıyolar. Kvne soylesın esın okadar kısıyız bbam ıcın bır kuruslarıdamı yok abılerın desın. Ne kadar hayırsızlarmıs.

Bu arada mevlutler nasıl yemeklı oluyor.lahmacun yaptırırsın dagıtırsın. Kac cesıt yemek yapıyosunuz mevlutte. Olmazda bu sene sız yaptırın madem. Seneye baskası yaptırsıj. Madem bırlık olmuyorlar ozaman tek tek yapsınlar sırasıyla oyle karar alın bakalm bu sefer hepsı bolusmeye gelır

Eşimde cok arada kalıyor uzuluyorum. Onun hıc bırseye hayır dıyememesını kullanıyor hepsi. Ben olmasam kaz gibi tabiri caizse yolup bırakırlar. Ben fırsat vermiyorum. Birsey demesem ben magdur oluyorum. Dugun sabahı arayıp altınları ıstemıstıler dusunun durumun saçmalığını. Artık yoruyor bunların isteklerı beni. Esimde ailesının ne oldugunu bılıyor ama napsın ailesı ama yeri gelince kendini savunsun ifade etsin istiyorum.
Verdiniz mi peki altınları

Haklısınız yaptıkları hiç hazmedilir bir durum değil hele ki kendi babaları için yapacaklar yani bunu.

Abileri demişsiniz ama burada büyüklük edip yardım eden siz olacaksınız. Bırakın eşinizi sıkıştırmayı destek olun rahmetli babanız gönül rahatlığıyla uyusun yattığı yerde.

İnsanların ne oldukları böyle zamanlarda ortaya çıkıyor malesef. Yaptıklarınız helali hoş olsun. Siz evlat olarak görevinizi yerine getirin.

Kalanları Allah ıslah etsin.
+1

Back
X