BEN NASIL BAŞEDECEM BUNLARLA BİLMİYORUM:(

Yazdım yazdım sildim. Ben sizi haklı buldum. Ama, anlayışlı ve olgun davranan siz olun yinede. Hiçbir şey kaybetmezsiniz. Sizi ve eşinizi enayi yerine koyduğunu zanneden arsızlar, asıl enayiliği kendilerinin yaptığını şimdi değil, sonra anlayacaklar. Kuran okutup, misafire ikramda bulunmak çok sevap ve tamamen Allahın rızasını kazanmak amacınız olsun. Kalbinizi boş yere karartmayın.

Yazdım yazdım sildim. Ben sizi haklı buldum. Ama, anlayışlı ve olgun davranan siz olun yinede. Hiçbir şey kaybetmezsiniz. Sizi ve eşinizi enayi yerine koyduğunu zanneden arsızlar, asıl enayiliği kendilerinin yaptığını şimdi değil, sonra anlayacaklar. Kuran okutup, misafire ikramda bulunmak çok sevap ve tamamen Allahın rızasını kazanmak amacınız olsun. Kalbinizi boş yere karartmayın.
+1
Allah bilsin konu sahibi

Evet cok can sikici bir durum maalasef, ben konu sahibini cok iyi anliyorum onun amaci babaya hayir yapmamak degil asil insanin canini sıkan enayi yerine koyulmak.
Inaninki kendinizi caninizi sikmaya degmez birakin sizi enayi yerine koyduklarini sansinlar, böyle sevapli isler herkese nasip olmaz o yüzdende Allah onlara nasip etmiyor.Baba duasi peygamber duasi gibidir basinizin gözünüzün sadakasi olsun.
Verdiniz mi peki altınları
Ben ilk gunlerdi tanımıyordum ailesımi arada kalma en azından ıstedıgı miktarın yarısını ver dedim. Esim asla geri vermezler biz kotu oluruz dedı vermedi. Bilsem boyle bir seyi teklif dahi etmezdim tabı. İnsan insana işi dusebılır isteyebılır heleki kardesse ama bunların niyeti farklı. Surekli bencil davranan insanlar.

Evet cok can sikici bir durum maalasef, ben konu sahibini cok iyi anliyorum onun amaci babaya hayir yapmamak degil asil insanin canini sıkan enayi yerine koyulmak.
Inaninki kendinizi caninizi sikmaya degmez birakin sizi enayi yerine koyduklarini sansinlar, böyle sevapli isler herkese nasip olmaz o yüzdende Allah onlara nasip etmiyor.Baba duasi peygamber duasi gibidir basinizin gözünüzün sadakasi olsun.
Haklısınız ne
Bu tarz olaylar çok sık oluyorsa sinir olmanız normal.
Ama ne olursa olsun, hayat arkadaşınızın babası vefat etmiş.
Ben olsam 3 kuruş için böyle bir şeyi dile getirip eşimin kalbini kırmam.
Kendinizi eşinizin yerine koyun. Hem ailesinin yaptığı hem eşinin söyledikleri kırıcı. Adam ne yapsın?
Ben kırıcı birsey soylemedım sadece senin baban degıl birazda onlar bırseyler yapsın dedım bu konuyu yanlıs ifade ettim galiba. Eşimi kıracak laf etmedim. Boyle onemlı bir konuyu fırsat bilip abilerini uyarmasını istiyorum.Kv de hep abilerden yana oda ayrı bir facia bız ortanın safı.

Haklısınız ne
Ben kırıcı birsey soylemedım sadece senin baban degıl birazda onlar bırseyler yapsın dedım bu konuyu yanlıs ifade ettim galiba. Eşimi kıracak laf etmedim. Boyle onemlı bir konuyu fırsat bilip abilerini uyarmasını istiyorum.Kv de hep abilerden yana oda ayrı bir facia bız ortanın safı.

Kırıcı ya da kaba cümleler kurmamışsınız ama böyle bir şeyin söylenmiş olması kırıcı, demek istediğim bu.

Aynı durumda olsanız ve eşiniz "neden sen her şeye koşuyorsun, biraz da kardeşlerin yapsın" dese "ben ne haldeyim, adam neyin derdinde" demez misiniz?
Acınıza ortak olmak yerine para konuşması incitmez mi sizi?

Başka konularda tavrınızı koyun tabii ama bu hassas bir konu. Bu konuda bırakın ne yapmak istiyorsa yapsın bence.
Hem bu konuda desteğinizi hissederse ailesiyle ilgili para konularında daha çok ciddiye alır söylediklerinizi. Çünkü yerine göre tepki vermiş olursunuz.
Her durumda aynı tepkileri verirseniz boş inat yapıyormuşsunuz gibi algılanır.

Eşini güzel.bir borca sok onu ödemekten ailesine para vermez 😆😆 ben sürekli eşimi borca sokuyorum yoksa benim eşimi de yicekler ama yedirtmem 😍😍😆😆😆

Kırıcı ya da kaba cümleler kurmamışsınız ama böyle bir şeyin söylenmiş olması kırıcı, demek istediğim bu.

Aynı durumda olsanız ve eşiniz "neden sen her şeye koşuyorsun, biraz da kardeşlerin yapsın" dese "ben ne haldeyim, adam neyin derdinde" demez misiniz?
Acınıza ortak olmak yerine para konuşması incitmez mi sizi?

Başka konularda tavrınızı koyun tabii ama bu hassas bir konu. Bu konuda bırakın ne yapmak istiyorsa yapsın bence.
Hem bu konuda desteğinizi hissederse ailesiyle ilgili para konularında daha çok ciddiye alır söylediklerinizi. Çünkü yerine göre tepki vermiş olursunuz.
Her durumda aynı tepkileri verirseniz boş inat yapıyormuşsunuz gibi algılanır.
Konu sahibesi yukarıdaki yoruma aynen katılıyorum. Damdan düşmüşün halinden damdan düşmüş anlar. 7 ay önce annemi kaybettim ben de. Demişsiniz ya ben eşime kırıcı bişiy demedim. Benim eşim bana bunu dese ben kırılırım. Ki kardeşlerim ister masrafa ortak olsun ister olmasın bu benimle babam ve Allah arasındaki mevzu. Eşiniz de bunu yapsın yani kırıcı olmadığını düşünüyorsunuz ama gayet kırıcı. Hala kardeşleri de yapsın dememek lazım, ister yapsın ister yapmasın bırakın eşiniz babasına görevini yapsın bırakın yani

Ben ilk gunlerdi tanımıyordum ailesımi arada kalma en azından ıstedıgı miktarın yarısını ver dedim. Esim asla geri vermezler biz kotu oluruz dedı vermedi. Bilsem boyle bir seyi teklif dahi etmezdim tabı. İnsan insana işi dusebılır isteyebılır heleki kardesse ama bunların niyeti farklı. Surekli bencil davranan insanlar.
Eşinize maşallah diyesim geldi. Verebilirdi de. Allah yardımcınız olsun o insanlarla zor gerçekten işiniz

Canım eğer durum varsa hiç ses çıkarma çok sevap alırsınız eşinizle birlikte...diğer konu çok can sıkıcı ama olsun varsın herşeyi Rabbim görüyor...aynı durum bizdede oluyor bazen ...
Eşimin dedesinin mezarı açık kaldı 2 sene kimseden ses çıkmadı memlekete gittiğimizde eşime dedim eğer paran varsa sen yaptır çünkü dedesi eşimi çok severdi ilk torun diye ve ismini taşır hatta...kimseye de söylemeden eşim yaptirdj Allah razı olsun

Back
X