Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Başlık konuyu degiştirmişsiniz hangisini okuyup anlayalım ?
Offf sen kimsinde seni dibe batırmakla uğraşayım ya?
İstediğin cümleleri duymayınca küstüm,oynamıyorum dercesine "sizin fikriniz beni ilgilendirmiyor" demeler falan.
Madem insanların fikirleri umrunda değil o zaman neden konu açıp fikir istiyosun?
Mükemmel bir tezatlık.
Rahatsız falanda olmadım ayrıca,üzüldüm sadece.
Öfkenin asıl kaynağına tepki göstermeye cesaret edemeyip, öfkeni masum bir çocuğa yöneltmene üzüldüm sadece.
Merak etme öfkenin asıl kaynağına tepki gösterdim de yalnız bu yaşımda dayak yemek istemediğimden dikkatliyim sadece …bazı şeyleri de buradaki tepki sayesinde anladım evet ve kendi hatamı da gördüm düzelteceğimde

Kimse kimseye mecbur değil hanımefendi. Yapacağınız şey çok basit köyünüze dönebilirsiniz. Yorumlarınızı okudukça kinleniyorum artık
Bazı durumlarda mecbur hanımefendi, bende size kinleniyorum bilmediğiniz durumlar ve hayatlar hakkında ahkam kesmeyin

Siz anlattıkça biliyor ve itinayla tiksiniyoruz. Konunuzu birde benim gözümden okuyun isterseniz :)
Bende sizin anlayışsızlığından ve emoji almak için tanımadığınız bir insandan tiksinme ve kinlenme diye bahsetmenizden midem bulanıyor , sizde benim gözümden bakmayı denesenize , benim midem bulandığından bu tarz hareketlerden sizin gibi insanların gözüyle bakmak istemem

Ruyacik89 Ruyacik89 konu saçma sapan uzuyor.

Sorunuz şuydu: ben nasıl davranmalıyım? Annem haklı mı?

Genelin ortak cevabı şu: paran var, koca kadınsın. Annenin evinden bakıcın ve kızınla çık ister geldiğin ülkede istersen Türkiyede kendin yaşa. Annen haklı. Uzatmanın mantığı ne?

Anneniz kendini feda ediyorsa eder. Sizin engelleyebileceğiniz bir durum yok. Abiniz ve yengemize de müdahale edemezsiniz. Dolayısıyla 40 kere ama annem bakmasın, anası babası baksın yazmanızın anlamı yok. Sizin tek müdahale edebileceğiniz durum kendinizin durumu.

En kısa zamanda taşının evden. Evden taşınana kadar da mecbursunuz sesinizi çıkartmadan katlanacaksınız.

Bende sizin anlayışsızlığından ve emoji almak için tanımadığınız bir insandan tiksinme ve kinlenme diye bahsetmenizden midem bulanıyor , sizde benim gözümden bakmayı denesenize , benim midem bulandığından bu tarz hareketlerden sizin gibi insanların gözüyle bakmak istemem
Emoji almak mı dnfndndnmdmdmd şaka yaptığınızı düşünmek istiyorum. Evet benim hayattaki tek gayem sizlerden beğeni almak ve emoji toplamak. Çünkü neden olmasın ki ? Bu akşamki yemeğimde emoji yerim hem fena mı olur? Sayfalarca yorum yazdınız ve yorumlarınızla kendinizi tanıttınız zaten.

Ben bunu yazdım çünkü doğru yönlendirilmeye ihtiyacım var , çok şey yaşadım ve sağlıklı düşünemiyorum ,
Objektif bakabilen insanlardan sağlıklı yorum bekliyorum ,hakaret tehdit etmeyin

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim , Annem istedi gelmemi. fakat ortamdan çok sıkılıyorum, birde yeğenim çok bencil ve sorunlu annemi herkesten kıskanıyor bütün ilgi benim olsun diyor , , kızım da ona çok düşkün ama yeğenim kızıma bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, adaletsizlik değil mi bu , , bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
O cocuk annesiz babasız gibi düşüneceksiniz yada kardesiniz gibi dusuneceksiniz kiskanmayi birkip sahiplenmeyi secerseniz daha cok mutlu olursunuz

Annesine verilmesini nerede yazdım anlamadım, gerçekten anlamıyorsunuz ben başka başka şeyler yazıyorum , ben annemin ezilmesine ve sağlığını kaybetmesine üzülüyorum , ve çaresiz kalıyorum yapılabilecek hiçbir şey olmadığı için dert zaten ,ananın ve babanın yapabilecekleri ufak şeyler var onları da yapmıyorlar
Burada değil başka bir konunuzda yazmışsınız, önceki sayfalarda bir üye alıntılamış ama hangi sayfada hatırlayamadım.

Hep varsayımlar üzerine konuşuyorsunuz. Burada yazdıklarınız sadece sizin düşünceleriniz. Biraz somut örnekler yada yaşananları anlatın.

Anneniz ne yapıyor da eziliyor, sağlığını kaybediyor? Yeğeniniz nasıl kızınıza kötü örnek oluyor, ufacık bir kızmamda ağlıyor demişsiniz ya mesela o ufacık kızdığınızda neler söylüyorsunuz? Anneniz nasıl sizi dışlıyor?

Siz kızınıza yeğeninizin yanında çokmu sevgi gösterisinde bulunuyorsunuz? Yeğeninize nasıl davranıyorsunuz?

Bunları anlatmadığınız, örnek vermediğiniz için ben sizin şikayetlerinizin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Yoksa mutlaka yaşanan bir kaç şeyi yazardınız

Ç

çevremde çocuğunu büyütürken ailesinden yani annesinden yardım almayan görmedim , bu bakıcılık yaptırmak mı oluyor anlamadım ve benim durumumda yalnız bir anneyim evet daha çok yardım alıyorum annem bakıcı mı oluyor , değil Türkiye dünyada bu böyle yaşanır bunun nesini eleştirip dibe sokuyorsunuz ?
Senin çocuğuna bakınca intihar etmemiş oluyor annen, değil mi? Senin çocuğuna bakınca yorulmayacak, senin çocuğuna bakınca tükenmeyecek. Kendini ne kadar gizlemeye çalışsan da sonlara doğru, ciğerin görünüyor ciğerin.

Ç

çevremde çocuğunu büyütürken ailesinden yani annesinden yardım almayan görmedim , bu bakıcılık yaptırmak mı oluyor anlamadım ve benim durumumda yalnız bir anneyim evet daha çok yardım alıyorum annem bakıcı mı oluyor , değil Türkiye dünyada bu böyle yaşanır bunun nesini eleştirip dibe sokuyorsunuz ?
Aynı aile yardımını abinizde alıyor işte. Hani anneniz sürünerek gidiyordu, sağlığını kaybediyordu? Siz niye eleştiriyorsunuz? Sıra size ve sizin çocuğunuza bakmaya gelince annem bakıcı mı diyorsunuz. Size pes diyorum artık!! Bu kadar bencillik bünyeye fazla.

Ben bunu yazdım çünkü doğru yönlendirilmeye ihtiyacım var , çok şey yaşadım ve sağlıklı düşünemiyorum ,
Objektif bakabilen insanlardan sağlıklı yorum bekliyorum ,hakaret tehdit etmeyin

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim , Annem istedi gelmemi. fakat ortamdan çok sıkılıyorum, birde yeğenim çok bencil ve sorunlu annemi herkesten kıskanıyor bütün ilgi benim olsun diyor , , kızım da ona çok düşkün ama yeğenim kızıma bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, adaletsizlik değil mi bu , , bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Size hakaret ve tehtidden öte ana avrat sövüyorum zihnimde. Yeğeniniz anne ve babasından göremediği ilgiyi babaannesinde bulmuş siz birde annesiniz ne kadar bencilsiniz. Allah annenize ömür versin inşaallah yeğeninizin başında olsun. Siz de rahatsız oluyorsanız gidin zorla tutan yoktur eminim.

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım
O zaman defolup git anneni de huzursuz etme ne kadar merhametsiz kalpsizsin yetiştirdiğin çocuğa yazık gerçekten.

Yengem çocuğu dolduruyor bırakın anneliği, annem hakkında inşallah geberir diyip küfür etmiş annem hakkında çocuğu dolduruyor benim hakkımda da dolduruyordur ki haftalardır çocuğu aramadı bile … onunla mı konuşayım?
Doldurduğunu nereden biliyorsunuz, yeğeniniz mi söyledi "annem babaannem için inşallah geberir dedi" diye?

O evde annesi yanında olmayan sadece o size fazla gelen küçük kız degilmi? Senin bile annen yaninda bak. Lütfen o minik yüreğe birde siz yük olmayın. Bence kafaniz karisiyorsa evinize dönmelisiniz.

Çok üzülerek okudum 6 yaşındaki çoçuk 4 yaşındaki çoçuğa kötü örnek oluyor diyorsunuz. Peki ya siz bir hala olarak çokmu güzel örnek oluyorsunuz.Allah size vijdan merhamet versin.

altı yaşındaki çocuk niye annenizi ölüme sürüklesin ben orayı anlayamıyorum kafanızda ne kuruyorsunuz
Çocuk ölüme sürüklemiyor .. öyle bir şey ki.. çocuğun annesi babası çocuğa hiç birşey ama hiçbirşey yapmıyorlar… çıldırtacak kadar… annem çocuğun annesi ve babası herşeyi 67 yaşında kadın , evet babaanne olarak sevmek vardır fakat tüm çocuğun sorumluluğunu almak başka birşey okula götürüp getirmek .. ödevini yaptırmak .. yemesi içmesi , üstü başı .. kitapları.. arkadaşları .. Veli toplantısı .. aklınıza gelebilecek herşeyi..ben hayatımda böyle birşey ne duydum ne gördüm.. bunun suçlusu o çocuk değil ona kinim yok ondan çıkardığımda yok.. fakat bu yaşanan beni çaresiz bırakıyor ne yapacağımı bende şaşırdım gerçekten çileden çıkarıyor anneme yazık birde üstüne abimin hergece içip dağıtması var , ne kendini toparlayabiliyor , sakat değil , annem onu psikiyatristlere de götürdü gitmiyor , kötü konuşuyorsun anlamıyor , anne dersen evet tedavi oluyor fakat kuaförlerden ve alışverişin den ödün vermiyor , çocuğunun sesini 2 aydır duymadı bile …üstüne çocuğa böyle bakan kadın için çocuğumu benden koparıyor .. gebersin yerden bitme gibi şeyler söylüyor hemde kendi kızına diyor bunları , annemi sevmesini kıskanıyor evet bazen kızda annesini görüyorum öfkeniyorum ..fakat ona zarar vermiyorum o kadar şuursuz değilim henüz de ne kadar dayanacağım bilmiyorum..bu nasıl birşey ben buna isyan ediyorum.. kendi sorumlarım zaten beni yoruyor ama emek veriyorum bu durum iflah bırakmadı ve annem benimde herşeyi babam kötü bir baba .. eski koca dersen hiç anlatmayayım .. ona birşey olsa ben ne yaparım.. bu demek değil bunları bana da yapsın alakası yok ben elimden geleni yapıyorum ama anneme manevi ihtiyacım var sesine sohbetine aklına .. kadın aklını yitirecek

Son düzenleme:
Back
X