- 3 Haziran 2010
- 4.364
- 6.675
- 398
Yani kusura bakmayın ama tüm çocuklar masumdur . Onları bozan büyükler bence . Kendi kardeşiniz ve kuzen çocuklarınız anlattığınız gibiyse , dönüp kendinizi sorgulayın . Ben neyi yanlış yaptım da bunlar böyle oldu deyin .Hayır sinir olmuyorum hanımefendi. Mesajın tamamını okursanız ne yaptığımı anlarsınız zaten. Yine de söyleyeyim. Onların düzeni deyip, karışmayıp uzak duruyorum. Ayrıca profesyonel gibi hırsızlık yapabilen çocuklar da olduğunu hatırlatarak aslında çocukların şartları her zaman kendi lehlerine kullanma ustalıklarından bahsetmiyorum bile. Kendi kardeşimi ve kuzen çocuklarını büyütmek zorunda kalmış, yeterince tecrübeli biri olarak söylüyorum bunu.
Bunca yıl öğretmenlikte öğrendiğim tek şey ; sorunlu (!) dediğimiz çocukların ailesi de sorunlu oluyor . Ya çok seviyorlar başarılarında ya da yerin dibine sokuyorlar hatalarında . Sonrada conta sık - bırak derken gevşiyor bir daha ayar tutturamıyor . Tüm çocuklar benim çocuğum gibi hissediyorum ve asla hiçbir çocuğun sizin dediğiniz cinste