Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Hayır sinir olmuyorum hanımefendi. Mesajın tamamını okursanız ne yaptığımı anlarsınız zaten. Yine de söyleyeyim. Onların düzeni deyip, karışmayıp uzak duruyorum. Ayrıca profesyonel gibi hırsızlık yapabilen çocuklar da olduğunu hatırlatarak aslında çocukların şartları her zaman kendi lehlerine kullanma ustalıklarından bahsetmiyorum bile. Kendi kardeşimi ve kuzen çocuklarını büyütmek zorunda kalmış, yeterince tecrübeli biri olarak söylüyorum bunu.
Yani kusura bakmayın ama tüm çocuklar masumdur . Onları bozan büyükler bence . Kendi kardeşiniz ve kuzen çocuklarınız anlattığınız gibiyse , dönüp kendinizi sorgulayın . Ben neyi yanlış yaptım da bunlar böyle oldu deyin .
Bunca yıl öğretmenlikte öğrendiğim tek şey ; sorunlu (!) dediğimiz çocukların ailesi de sorunlu oluyor . Ya çok seviyorlar başarılarında ya da yerin dibine sokuyorlar hatalarında . Sonrada conta sık - bırak derken gevşiyor bir daha ayar tutturamıyor . Tüm çocuklar benim çocuğum gibi hissediyorum ve asla hiçbir çocuğun sizin dediğiniz cinste 😡 olması kendiliğinden olmuyor .

Gerçekten çok kötü bir durum. Düşünsene; 6 yaşındasın; anne yok, baba var ama yok gibi ve bir de 'hala' adı altında bir kisi var ve sen buna da bir süre maruz kalmak zorunda kaliyorsun. Kıyamam ben o ana kuzusuna. Bir an önce o zavallı ve sizin çocuğunuz olmak zorunda kalan kızınızı da alın ve gidin evinize. Yavrucak babaannesiyle biraz sevgiyi, ilgiyi tatsin. Gölge düşürmeyin. Katlanamiyorum böyle mutsuz, sevgisiz ve başkalarını da mutsuz etmeye çalışan insanlara. 6 yaşındaki annesiz babasız bir çocuktan ne bekliyorsunuz acaba? Üstelik hiç bir şey vermeden! Orası annenizin evi. Anneniz de sonuna kadar haklı. Orada kalmaya devam edecekseniz biraz sevginin ne olduğunu hatırlamaya başlayarak davranışlarınızı değiştirebilirsiniz.

Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?
Sokağa mı atsın ,anne baba sahip çıkmıyor o da bakmasın mı ,kalbinizden kötülük fışkırıyor resmen

Acilen de bi psikoloğa gözükün

12 yildir ogretmenim, o kadar cok cocuk ve gencle calistim ki, tahmin edemeyeceginiz kadar kotu kalpli cocuklar gordum ama hic biri hakkinda boyle dusunmedim. Hepsinin mutlaka bir hikayesi vardi. Sizin o cocuk diye bahsettiginiz masum su an annesiz ve babasiz, kendince ilgi cekmeye çalışıyor. Halasi olarak sevgi gostereceginize dışlıyorsunuz. Bu nasil bir merhametsizlik? Annesi babasi sorumsuzsa bu cocugun sucu ne?

Kusura bakmayın ama, hatta bakabilirsiniz, "o kız" nedir ya ne kadar çirkin bir hitap şekli küçücük çocuğa kin besleyeceğinize örnek olmayı deneyin kendiniz diyorsunuz annesi babası sorumsuz diye belli ki bişeylerin eksikliği davranışlarına yansımış, annenizden de Allah razı olsun bu arada, sizin de böyle düşünmenizi öneririm!

Yazık çocuğa be, ana bakmıyor baba bakmıyor, atmışlar yaşlı başlı kadının başına, hala burun kıvırıyor. :KK43: Ya ne bekliyordunuz acaba bacak kadar çocuktan, tabi sorunları olacak. 2 çocuğunuz olsa biri diğerine zarar verse, o çocuğunuzu dışlar mıydınız?
Ben sanki sorumluluk aldıkça iyice bana bırakıp keyiflerine bakıyorlar , zaten hayatla kendi sorunlarımla zar zor baş ediyorum , annemi de çok özlüyorum

Ben sanki sorumluluk aldıkça iyice bana bırakıp keyiflerine bakıyorlar , zaten hayatla kendi sorunlarımla zar zor baş ediyorum , annemi de çok özlüyorum
Böyle sorumluluk alınmaz. Siz resmen 6 yaşındaki kızı kıskanıyorsunuz

O sizin yeğeniniz, nasıl bir vicdan sahibisiniz anlamadım? Yazık o çocuğa da yanında durup sahip çıksanız ya daha 6 yaşındaymış.
Ben iyilik yaptıkça ana bana daha da çok şımarıyor ,
Annem perişan halde , hiç sesi çıkmıyor , anne baba keyiflerini bozmasın , ben hakkımı aradığım için ve annemi düşündüğüm için mi kötü oluyorum

Kusuruma bakmayin ama kalbiniz cok kararmış. kendinizi toparlayın.. o öksüz yetim hükmünde olan çocuğa merhametsizlik ederseniz Allah bunu yanınıza bırakmaz..sizin de çocuğunuz var adımlarınızı atarken ilahi adaleti de düşünün derim.

İşte, merhamet yok sevgi yok, bencillik var. Size kimse sorumluluk alın demedi, annelik edin demedi, edenin önüne geçmeyin. Bu yaşta ananızdan meme bekliyorsunuz, el kadar çocukla yarışıyorsunuz, iyi olmayı beceremiyorsanız utanın bari biraz yaşınızın insanı olun.

Zor durumdan geciyorsunuz bunu anlaya bilirim ,fakat öz yegeninize olan tavrinizi anlamiyorum.
Ufacik kizi kiskanmis gibisiniz.

Ilgiye ihtiyaciniz var Ama 6yasinda ki kiz ile bir misiniz siz Allah askina.
Umarim kendi kizinizada böyle duygusuz degilsiniz.
Kendi kIzımla da sorunlar yaşıyorum haklısınız , bencilliklerim var dır fakat kötü kalpli değilim buna inanmıyorum, benim de zoruma gidiyor çoğu şey ve bende insanım, hala olarak yaptığım pek çok şeyde var , fakat insanların beni ve annemi kullanmalarına sinirleniyorum, o çocuk bilinçli yapmıyor çoğu şeyi ben sadece uyarıyorum , annem öyle çok benimsemiş ki algılayamıyor

Ben iyilik yaptıkça ana bana daha da çok şımarıyor ,
Annem perişan halde , hiç sesi çıkmıyor , anne baba keyiflerini bozmasın , ben hakkımı aradığım için ve annemi düşündüğüm için mi kötü oluyorum
Faturayi cocuga kestiginiz icin kotusunuz. Burada kizmaniz gereken kisiler cocugun anne babasi. Siz yegeninize kinlenmissiniz.

İşte, merhamet yok sevgi yok, bencillik var. Size kimse sorumluluk alın demedi, annelik edin demedi, edenin önüne geçmeyin. Bu yaşta ananızdan meme bekliyorsunuz, el kadar çocukla yarışıyorsunuz, iyi olmayı beceremiyorsanız utanın bari biraz yaşınızın insanı olun.
Annemin artık yapacak hali kalmadı , o aldıkça sorumluluk, iyice üstüne attılar? çocukta iyice çığırından çıkıyor , afedersiniz ama saflık olmaz mı abim keyfine bakıyor ben aldım ikisini tiyatroya götürüyorum bugün , maddi sürekli buradayken herşeyini ben ödüyorum , hala olarak çoğu şeyi yapıyorum , fakat bende nefes almak istiyorum, yaptıkça fazlasını bekliyorlar , sanki görevmiş gibi benimde bir hayatım var herşeyi bu sefer annem yapamayınca benden bekliyorlar evet tek birşeyler yapan kişi benim, bende kendimi nasıl savunacağımı şaşırdım , annem gibi olmak istemiyorum ,

Annenizin aşırı sahiplenir olması normal değil mi? Sizce de..Çocukla ne anası ne babası ilgileniyor diyorsunuz, bari bırakın da babannesi sahiplensin..Sizin de kendinizce sorunlarınız olabilir de..6 yaşındaki çocuk batmasın gözünüze, yazık çocuğa üzüldüm gerçekten..Kızınıza kötü örnek olduğunu düşünüyorsanız da çok fazla kalmazsınız olur biter..
Normal değil annem yaptıkça üstüne atılıyor , anne ve baba şımarık ve bencil kadın perşan

Siz annenizi değil, hizmetini özlemişsiniz. O çocuk annenizden yararlanmanıza engel oluyor, bi umut gelmişsiniz ben çalışırım annem de evle ilgilenir çocuğuma bakar diye, ama abinizin çocuğu engel olmuş, anladım ben. Menfaat çatışmasının kokusunu alırız, bizim işimiz.

Faturayi cocuga kestiginiz icin kotusunuz. Burada kizmaniz gereken kisiler cocugun anne babasi. Siz yegeninize kinlenmissiniz.
Hayır çocuğa kesmiyorum, çocuğun sorumluluğunu babadan çok alam kişiyim ve arada şımarıklıklarına terbiyesizliklerine tepki koyuyorum annem de bana yapma diyor , ben kötü hala değilim diye sinirleniyorum , hiç ses çıkarmamayayımmı?

Annemin artık yapacak hali kalmadı , o aldıkça sorumluluk, iyice üstüne attılar? çocukta iyice çığırından çıkıyor , afedersiniz ama saflık olmaz mı abim keyfine bakıyor ben aldım ikisini tiyatroya götürüyorum bugün , maddi sürekli buradayken herşeyini ben ödüyorum , hala olarak çoğu şeyi yapıyorum , fakat bende nefes almak istiyorum, yaptıkça fazlasını bekliyorlar , sanki görevmiş gibi benimde bir hayatım var herşeyi bu sefer annem yapamayınca benden bekliyorlar evet tek birşeyler yapan kişi benim, bende kendimi nasıl savunacağımı şaşırdım , annem gibi olmak istemiyorum ,
Bu daha kötü. Kimseye gık çıkaramayıp içten içe kuruluyorsunuz, kimse gerçek yüzünüzü bilmiyor. İlerde o çocuğun burnundan getireceksiniz asıl suçlulardan hesap sormaya güç yetiremeyince, tıpkı eşimin yengesi gibi. Allah sizin gibilerin iyiliğinden korusun.

Evet merhametsizlik bu. Bacak kadar çocukla boy ölçüşüyorsunuz. Kocaman kadınsınız, hayatınızın sorumluluğunu alın. Yeğeninizle ilgilenmiyorsanız ilgilenene köstek olmayın.
Haklısınız hayatımın sorumluluğunu almaktan acizim , ilgilenmiyor değilim ilgineiyorum, fakat kendimle ilgili çözmem gereken öyle sorun varki bu fazla geliyor

Çoğunluğa uyan mesaj yazmayınca, beğenmedi yapıp üstüne hücum ediyorlar insanın. Tabi ki konu sahibinin haksızlığı âśikar ortada. Kızını almış gelmiş yurtdışından, annesine yük oluyor evet. Evet yine haksız ki canı kanı yeğeninden "o kız" diye bahsediyor. Kötü örnekten kastı, kızı yegeniyle iç içe büyüdüğünde annesi kızına biraz zor söz geçirir. Anneannesinin yetiştirmesi de annesi ile bocalamalara sebep olur, konu sahibini destekleyen üyenin anlatmak istediği gibi. Konu sahibi, yeğeninize karşı çok ılımlı olmalısınız. Onun hiç bir suçu yok. Anne babasının rahatlığının faturasını ona odetemezsiniz.Konu sahibi yeğenine kizdiysa vb asla onaylamam, kaçırmamisimdir umarım o noktayı. Desteklemediğim bir diğer nokta da,
konu sahibine; merhametsiz, "yok herkes anne olmasın" yok beddualar. Pes diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X