Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Veremem kızımın babası esrar bağımlısı ( ne yazikki bilmiyordum) ve şiddet eğilimli , kızım şımarık hareketleri beni sinirlendiriyor annemin aşırı toleransı , anne ve babası ise kendi hayatlarını yaşıyorlar yani annelik babalık yapabilecekken yapmıyorlar ve insanların iyi niyetlerini sömürüyorlar, yani sorumluluk alıp iyilik yaptıkça aptal gibi hissediyorum
Pardon da bunun acısını o küçücük kızdan çıkaramazsınız. Allah aşkına nasıl bir psikoloji o yaşta bir çocuğu kıskanmak?? Kızın babasına annesine her şeyi söyleme yapma hakkınız var ancak o kızı aynı şekilde korumalısınız. Annesi babasından çekmiş bir de sizden mi çeksin? Allah akıl fikir versin

çocuğumuz yoksa ya da kötü anne babamız olmadıysa boşanmamışsak da yazmayacakmışız onu anlamazmışız pesss
Belki bunların 3 te 2'sine sahibim ama yine de anlamam bu manyaklığı bir anne olarak çocuğumuz olduktan sonra her çocuğa anne psikoloji ile yaklaşıp hepsi kendi çocuğumuz gibi bakmıyor muyuz☝️:anne:

Amacı ilgi çekmek gibi geldi bana. Annesinden bulamadığı ilgiyi burada gördü.
Bu cümleleri kurup birilerinin ona destek olacağını düşünmedi herhalde.
Amacı tavsiye almak değil çok net belli.

Belki bunların 3 te 2'sine sahibim ama yine de anlamam bu manyaklığı bir anne olarak çocuğumuz olduktan sonra her çocuğa anne psikoloji ile yaklaşıp hepsi kendi çocuğumuz gibi bakmıyor muyuz☝️:anne:
annesi yeni vefat eden bir çocuğun yanında 1 yıl boyunca çocuğumuzu sevmedik sarılmadık aşırı sevgi sözleri söylemedik ki üzülmesin diye.anneler günü etkinliği yapmadık o yıl sınıfta.6 yaşındaki çocuktan rahatsız olmayı anlayan tek k.k üyesi çıkmaz bu konuda :KK12:

annesi yeni vefat eden bir çocuğun yanında 1 yıl boyunca çocuğumuzu sevmedik sarılmadık aşırı sevgi sözleri söylemedik ki üzülmesin diye.anneler günü etkinliği yapmadık o yıl sınıfta.6 yaşındaki çocuktan rahatsız olmayı anlayan tek k.k üyesi çıkmaz bu konuda :KK12:

Var var 3 tane konu sahibini haklı bulan 😂 Gözünüzden kaçmış olabilir.

Birde bir tanesi bize merhametsiz dedik diye laf atmış 🤭 Merhametsize ne diyebiliriz ki merhametsizden başka 🤷‍♀️

Varsa öneri onu diyelim...

Ben doğum yaptıktan hemen sonra Izmir depremi oldu. Benim bebegimi sarılık yüzünden yoğun bakıma aldılar, vicdan azabından aglamaktan sutum kesilecek gibi oldu ve hastaneye götürecek süt çıkmadı. Sabah oturdum televizyonun karşısına kafam dagilsin diye, süt sagmaya çalışıyorum, haberler açık, küçücük bir kız çocuğunu (Ayda idi sanırım) enkazdan çıkardılar o sırada. O yavrumun o halini gördüğüm an gogsumden süt boşandı sanki. İnanılmaz derecede süt gelmeye başladı o anda, ağlaya ağlaya sağdım o sütü. Benim iyi niyetimden falan değil tamamen kontrolum dışında gelişen bir andı ve içgüdüsel bir şeydi sanırım. Görmedigim bir diyarda tanımadığım bir yavruydu oysa. Ama ah keske o an onu alıp koruyabilseydim. Hiç unutmadım o an yaşadığım duyguları. Sizinki bir de öz yeğeniniz. Masum bir cocugu kiskanmak icin ne derece kotu kalpli olmak gerekir bilmiyorum. Siz de anne olmuşsunuz ama sadece kendi çocuğunuza. Öz yegeninizden bahsedis sekliniz cidden insanı irrite eden boyutta. Gidin tedavi mi oluyorsunuz ne yapıyorsunuz o çocuktan ve zavallı annenizden uzak durun. Kadının zaten derdi başından aşkın, cocuk desen anlatmaya gerek yok. Yazık.

Anne olmayanlar yazmasin buyurmussunuz bu arada, evet annelik içgüdüsü diye bir şey var tamam, fakat buradaki birçok kadın anne olsun olmasin sizden bin kat merhametlidir. Anne olmakla merhametin bir bağlantısı yok. Örnekte görüldüğü gibi.

Var var 3 tane konu sahibini haklı bulan 😂 Gözünüzden kaçmış olabilir.

Birde bir tanesi bize merhametsiz dedik diye laf atmış 🤭 Merhametsize ne diyebiliriz ki merhametsizden başka 🤷‍♀️

Varsa öneri onu diyelim...
Biri de kadın linçlensin diye konusunu bdv ye taşıtmıştı 🤭

Rica ediyorum , çocuğu olmayan kimse bu konuya cevap yazmasın , önceliğim evlenip boşanmış , hatta babadan abiden ve kocadan gün yüzü görmemiş çekmiş kadınlar , bunlar dışında , yardımcı olmak değilde kendi egosunu tatmin için cevap yazanlar sakın yazmayın!!!

Ben bunu yazdım çünkü doğru yönlendirilmeye ihtiyacım var , çok şey yaşadım ve sağlıklı düşünemiyorum ,
Objektif bakabilen insanlardan sağlıklı yorum bekliyorum ,

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Buna yorum yapmak için anne olmaya gerek yok ki. Aksine o yaşta ki bir çocuğa iyi örnek olacak sizsiniz bence. Kötü örnek olması da annesinin onu hiç aramıyor olup babasının da ilgilenmiyor olmasıdır. Normal birazda. Önemli olan gidişatının iyi olması yani umarım böyle kendini yalnız ve ilgisiz hissederek büyümez ben de geçtim o yollardan çünkü tabi hiç kötü ve şımarık bir çocuk değildim çevremde hep söyler kendi halinde sessiz bir çocuktun diye fakat sevilmediğim gibi şiddet bile gördüm üstüne dayılarım beni hiç istemezdi dışlardı bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu bilmek için çocuk sahibi olmamıza gerek yok o çocuklardan biri de bizlerdik çünkü. Sizin bile ona vereceğiniz ilgi sevgi çok farklı hissettirecektir.

Biri de kadın linçlensin diye konusunu bdv ye taşıtmıştı 🤭

Evet benimde dikkatimi çekti doğmamış çocuğa kahraman ol doğmuş hayata bilmem kaç sıfır yenik başlamış cocugu savunanlara merhametsiz de

Bu ara çok dikkatimi çekiyor ya, bu konuda dahil herkes gücünün yettiğine kötülük peşinde.

Evet benimde dikkatimi çekti doğmamış çocuğa kahraman ol doğmuş hayata bilmem kaç sıfır yenik başlamış cocugu savunanlara merhametsiz de

Bu ara çok dikkatimi çekiyor ya, bu konuda dahil herkes gücünün yettiğine kötülük peşinde.
Pandemi korona herkesi fena vurdu 🙄

Anneyim,eşimden çok çektim hala daha çekiyorum,anneme gittim çocuklarımla bı sürü bahaneyle istenmedik geri döndük, çocukluğumda öyle çok mutlu geçmedi. Ama hala konu sahibini anlayıp hak veremiyorum. O bunları yaşayanlar anlar demiş evet anlıyorum ama onu değil.O masumu anlıyorum.Keske konu sahibi de anlasa bı saçını sevse o çocuğun dünyasında kimbilir kaç çiçek açacak 😟

Size yazıp üstüne biraz uyumuşum. Ama rüyamdada burda kalmisim.. sizin anneniz sizi kovdu öyle yazdiniz!!!

Birşey diyimmi benim ruyalarim %90 çıkar.suan bunu ziyaretci olarak okuyorsaniz.annenizin sabrini zorlamayin derim

Allah sana akıl fikir versin ne diyim.
Resmen 6 yaşındaki çocuğu kıskanıyosun.
Sen kazık kadar halinle annene ihtiyaç duyuyosan,o küçücük çocuk ne yapsın?
Ana yok baba yok,var ama yok!
Bir tek babaannesi var tutanacak dalı,onu da kıskanç halası baltalamaya çalışıyor.
Ne yapsın istiyosun annenden çocuğu yollasın evden sorumsuz anne ya da babasının elinde heba mı olsun onu mu istiyosun?
Çocuğun seni rahatsız eden hareketlerinin kaynağı belkide bu yaşadıklarıdır,hiç düşündün mü?
Üstelik senin kızında babasından ayrıymış,yiğenini daha iyi anlaman lazım.
1 tane yiğenim var ölürüm onun için.
Sen ise el kızı gibi bahsediyosun.Yazık sana ya.

Back
X