Ben nasıl evleneceğim

nasıl bir anlayıştır ya çocuğundan para almak,düğününü bile bile kendi zevkin için ertelemek çok ayıp yaaa...bin kere düşünün derim ben...çünkü bunlar %99 evlendikten sonrada yolmaya devam edecek..
herşey para değildir ama maddi sıkıntı peşinden huzuruszluk kavga ayrılık bir sürü şeyi getiriyor..
annemle bbamın kavga ettiğini bilmem..tek bir dönem hariç..ev alırken!!!!! babam maaşının 5/6 sını ev taksitine ödüyordu düşünün artık..çok sıkıntılar çekildi bir buçuk sene..ve en büyük kavgalarını o zaman yaptılar..insanın psikolojisi ister istemez bozuluyor çünkü.

Sizin konunun altında flowergarden in açtığı konu var bence bir okuyun onunda eşi evlendikten sonra ailesine para vermeye devam ediyor.

evet canım seninel aynı sorunu yaşayan bi arkadaş daha var, evlendiği halde para yollanamaya devam ediliyor. oku bence de.

Arkadaşlara katılıyorum, belliki nışanlınızın ailesi sizi istemiyor. Devamlı borç altına giriyorlar ve nışanlına ödettiriyorlarki, kendiniz için bir harcama yapmayın diye. Kasıtlı yaptıkları ap açık ortada.
Burada aklını başına toplaması gereken kişi nışanlınız.Ailesine resti çekecek ve artık kendi yuvası için hazırlık yapacak. Sen onu bırakmakla tehdit et, biraz gözünü korkut şunun,yoksa çok daha üzülürsün canım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin konunun altında flowergarden in açtığı konu var bence bir okuyun onunda eşi evlendikten sonra ailesine para vermeye devam ediyor.

aynen katılıyorum açıkça söylemek gerekirse ben daha önceden evlendm boşandım çocukluktan sanırım kaarak evlendm. ilk 1.5 sene aynı evde oturduk sonra ayrı eve geçtk ama kayınvalidemler sürekli bizden para istiyodu hatta eski eşim hem ona hemde bana para verirdi bi yere giderdik benden para isterdi aynı evde oturduğumuz için eşyalarımı götürmemiştim annenin evine gidince bana tencere getir diyodu biliyodu ya benim kullanılmamış var bende inadıma götürmüyodum. biri hacca gitmişti ona bişeyler getirmiş banada yemeni aldı vermedi ne yapıcak o dedi sanane ne yapıcaksam yapıcam. bunun gibi bir sürü şey yaptı bana. ayrı eve geçtkten sonra onlara giderdim kayınvalide afedersiniz bötünü devirir yatardı görümce bi elinde tlfn bi elinde kumanda yüzüme bakmazlardı ama annesi işine gelince canım bitanem aşkm diyodu. benim hiç bişeymle ilgilenmediler bide boşandık ne oldu kızım neden boşandınız diye aramadılar ya da annemi n hiç arayıp sormadılar

Son düzenleme:
bu nişanlılıktaki herşey aslında ileride yaşanacaklar için ipucu inanın..çok cici bir kızsın eminim yazık etme kendine..nişanlın da iyi olabilir ama ailesinden önce senle biran önce evlenip yuva kurmak için çaba göstermeliydi sen şimdi ona toz kondurmuyorsun ama açıkça ortadaki durum şu ailesi senden daha önemli yada evlilikten daha önemli nolcak 2 sene mi beklemişsin 3 sene..

kızman gereken nişanlın..eğer arada kalıyorum diye duygu sömürüsü yapıyorsa bil ki ilerde onlar benim ailem yapmak zorundayım gibi cümleler duyacaksın..aşk gözü körediyor şimdi ama öyle yada bi şekilde evlensen bile çok sorun yaşıcaksın hazır ol tatlım..yol yakınken ailene anlat baban bilsin sen değil baban geçsin karşılarına..ailenin sözleri daha etkilidir unutma

Son düzenleme:
bu nişanlılıktaki herşey aslında ileride yaşanacaklar için ipucu inanın..çok cici bir kızsın eminim yazık etme kendine..nişanlın da iyi olabilir ama ailesinden önce senle biran önce evlenip yuva kurmak için çaba göstermeliydi sen şimdi ona toz kondurmuyorsun ama açıkça ortadaki durum şu ailesi senden daha önemli yada evlilikten daha önemli nolcak 2 sene mi beklemişsin 3 sene..

kızman gereken nişanlın..eğer arada kalıyorum diye duygu sömürüsü yapıyorsa bil ki ilerde onlar benim ailem yapmak zorundayım gibi cümleler duyacaksın..aşk gözü körediyor şimdi ama öyle yada bi şekilde evlensen bile çok sorun yaşıcaksın hazır ol tatlım..yol yakınken ailene anlat baban bilsin sen değil baban geçsin karşılarına..ailenin sözleri daha etkilidir unutma

aynen katılıyorum

ne kadar sorumsuz ve bencilinsanlar bunlar hiç mi evlatlarını düşünmüyorlar
yani ne gerek var bu kadar borca girmeye :23:bilmiyorum ama canım sen evlendikten sonra da bu düzen böyle giderse ki gedecek gibi görünüyor sinir olup durursun
şimdiden nişanlını karşına al açık açık konuş evlendikten sonra maaşınla hangi eve bakacaksın diye sor:19:bence nişanlın ailesini uyarmalı düğün yapacağını onlara hatırlatmalı yoksa bu şekilde ne evlenebilirsiniz yada evlensen bile huzursuz olursun canım:31:

maalesef türkiyede sadece sevdiğinle değil onun ailesi ile de evleniyorsun.. bence mantıklı ol düşün taşın.. bu kadar vurdum duymaz bir aile ile sonunu görebiliyor musun?? benden sana tavsiye bu kişilerin bencillikleri yüzünden skın aileni hiçe saymalarına izin verme...

kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için.tavsiyeleriniz dikkate alıcam...
ilerde pişman olmak istemiyorum
şimdi ayrılsam ilerde neden ayrıldım düzelirdi belki diycem...
yada ayrılmasam belliydi bunların ne mal olduğu keşke ayrılsaydım diycem...
en iyisi bekleyip görmek diyorum... bi kaç ay daha bekliycem sonra eşya taksidi,düğün masrafı derken biraz olsun ellerini çekerler diye düşünüyorum.. zaten borçlar bitene kadar mecburen çekecekler.... haa çekmediler mi bende kredi çeker kendimize ev alırım.onların ev kredisini ödeyeceğime kendi kredimi öderim...

sadece ilk sayfayı okudum ama tek diyeceğim şey şudur
bu ve buna benzer çok örnekler gördüm etrafımda
bütün arkadaşlar aman düzelir umuduyla evlendiler

şunu çok iyi anladım ki kesinlikle hiç kimse evlenince değişmiyor
nişanlın şuan neyse evlenince de o olacak
şuan ailesinin karşısına geçipte restini çekemiyorsa
gelecekte de evlenince de hiç sesini çıkaramayacak yine aynı devam edecek

kişinin eğitimi mevkisi konumu ne olursa olsun ailesine çok bağımlı erkekler
genellikle evliliklerinde de böyle devam ediyor

sadece çevremde gördüğüm çok fazla bu durumda insan var
onlara bakarak söylüyorum bunları
istisnai durumlar vardır elbette

aslında nişanlılık evlilik üzerine tüyolar veren bişeydir bunu unutma canım
ayrıca evlenince bazı şeyleri düzeltmek çözmek inanki daha zor olacak

Neredeyse aynı şeyleri bende yaşadım. 2004'ten beri beraberdik, askere gideceği zaman sözlendik. 15 ay asker bekledim, askerden geldi ayrıldık. Bu süre zarfında ailesi bir kez söz günü, bir kez de babam rahatsızlandığında annemin arayıp hastalıkta bile hiç arayıp sormuyosunuz demesi üzerine ikinci kez geldiler. Gelmeyi bırak, telefonla bile arayıp sordukları yoktu. Bunlarda doğal olarak bizim ilişkimize yansıdı. Tekrar barıştık, ailesi tekrar geldi yüzükler takıldı, babasının haberi bile olmamış. Ailece babasından gizlemişler bunu. Askerden geleli 2 sene geçmişti hala evlilik konusu açılmıyodu, annem konuyu açmaya çalıştığında annesi güzelce konuyu kapatmakla uğraşıyodu. Durumumuz müsait değil diyolardı, ki bizim onlardan bi beklentimiz asla olmadı. Bana ne sözde ne nişanda bir tek iğne takmamış insanlardır kendileri. :))

Birden bire abisini evlendirdiler, görücü usulüyle. Durumumuz yok diyen insanlar, ortada hiç bir şey yokken 1 ay içinde abisini bi kızla tanıştırıp evlendirdiler. Bunu da ben nikah günü öğrendim, nikaha 1 saat kala davet edildim. :) Baktık bunlardan gelecek bir adım yok, yüzüklerin takılmasından 4 sene sonra evlilik için artık kendimiz gidip gün aldık. Kendi kafamıza göre hareket etmişiz onların yorumlarına göre. Daha sonra bir telefon konuşmasıyla öğrendim ki, bunun annesi beni istemiyomuş, sebepte inatçıymışım. Tabi onlara inatçılık yapabileceğim herhangi bi konu olmadı, bizim ilişkimiz sürekli tartışmalarla geçerdi ama birbirimizi sevdiğimizden kopamazdık. Tartışma sebebimizde hep evliliğin neden bu kadar uzatıldığıydı. Nikaha 25 gün kala, herşeyimiz hazırken, gelinliğim ve oturacağımız ev dahil, biz ayrıldık.

Sonuç olarak eğer senin nişanlında ailesine bu kadar bağımlıysa ve sizin evlilik işinizde bu kadar uzatılma çabasındaysa, maalesef üzülerek söylüyorum ki ailesi seni istemiyor gibi. Çünkü çocuğunun mutluluğunu düşünen hiç bir anne, bu mutluluğu erteleme çabasına girmez. Anlattığınıza göre de maddi durumları o maaşlara göre iyiymiş. O maaşla bir değil, birden fazla aile geçiniyor bu devirde. Tabi bu insanların yaşam tarzlarına bağlı. Siz kendinize güveniyorsanız, onlardan herhangi bir beklentiniz yoksa neden ertelensin düğününüz? Bence buna izin vermeyin. :)

Son düzenleme:
herşeyden önce nişanlınız türkiye şartlarınd çok ama çok iyi paraa kazanıyo o ailesine 3000 falan verdiğine göre..benim eşimde mühendisve bende mimarım siz anlıyorum ama bu bahsettiğiniz paralarda uzun yıllar sonra kazanılıyo buda bir gerçek...
bence artık renginizi belli edin bizde eşimin ailesiyle para konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz...benim babamda emekli mühendis ve şu an kendi ofisi var o yüzden siz bize verin gidin gelinin babasından alın mantığı var...nişanlıyken çok takılmadım..seviyorum ya..sonrasında çok acı çektim ve hala bitmiyo tam bitti derken başka istekleri çıkıyo

o yüzden bu işi nişanlıyken halledin sonradan size karışmamaları içinmühedis olmakla bitmiyo işte o mühendislik nasıl okuynuyo mesele burda masrafı emeği çok başka...projler bitirme ödevleri onlarmı veriyo ki parasını öğrenciyken evlendikten sonra onlar okutmuş gibi davranıyo gelinleri sinir oluyorum...iş teklifini kabul etmediğine çok kızdım açıkçası alırdın paranı uzakta olurdun nşanlında belki biraz endişe ederdi...seni sesz bulmuşlar...üstüne geliyolar valla dikkat et en iyi sen tanıyosun onları...zaten sende göze almışsın bazı şeyleri anladığım kadarıyla...elinde mesleğin var...onlar için okutmadı ailen seni unutma ve birkere evleniyosun bu kadar büyük paralar kazanan bir aileye herşeyini yaptırmaya çalış sonra içinde kalan kaldığıyla kalır

allah yardımcın olsun

Neredeyse aynı şeyleri bende yaşadım. 2004'ten beri beraberdik, askere gideceği zaman sözlendik. 15 ay asker bekledim, askerden geldi ayrıldık. Bu süre zarfında ailesi bir kez söz günü, bir kez de babam rahatsızlandığında annemin arayıp hastalıkta bile hiç arayıp sormuyosunuz demesi üzerine ikinci kez geldiler. Gelmeyi bırak, telefonla bile arayıp sordukları yoktu. Bunlarda doğal olarak bizim ilişkimize yansıdı. Tekrar barıştık, ailesi tekrar geldi yüzükler takıldı, babasının haberi bile olmamış. Ailece babasından gizlemişler bunu. Askerden geleli 2 sene geçmişti hala evlilik konusu açılmıyodu, annem konuyu açmaya çalıştığında annesi güzelce konuyu kapatmakla uğraşıyodu. Durumumuz müsait değil diyolardı, ki bizim onlardan bi beklentimiz asla olmadı. Bana ne sözde ne nişanda bir tek iğne takmamış insanlardır kendileri. :))

Birden bire abisini evlendirdiler, görücü usulüyle. Durumumuz yok diyen insanlar, ortada hiç bir şey yokken 1 ay içinde abisini bi kızla tanıştırıp evlendirdiler. Bunu da ben nikah günü öğrendim, nikaha 1 saat kala davet edildim. :) Baktık bunlardan gelecek bir adım yok, yüzüklerin takılmasından 4 sene sonra evlilik için artık kendimiz gidip gün aldık. Kendi kafamıza göre hareket etmişiz onların yorumlarına göre. Daha sonra bir telefon konuşmasıyla öğrendim ki, bunun annesi beni istemiyomuş, sebepte inatçıymışım. Tabi onlara inatçılık yapabileceğim herhangi bi konu olmadı, bizim ilişkimiz sürekli tartışmalarla geçerdi ama birbirimizi sevdiğimizden kopamazdık. Tartışma sebebimizde hep evliliğin neden bu kadar uzatıldığıydı. Nikaha 25 gün kala, herşeyimiz hazırken, gelinliğim ve oturacağımız ev dahil, biz ayrıldık.

Sonuç olarak eğer senin nişanlında ailesine bu kadar bağımlıysa ve sizin evlilik işinizde bu kadar uzatılma çabasındaysa, maalesef üzülerek söylüyorum ki ailesi seni istemiyor gibi. Çünkü çocuğunun mutluluğunu düşünen hiç bir anne, bu mutluluğu erteleme çabasına girmez. Anlattığınıza göre de maddi durumları o maaşlara göre iyiymiş. O maaşla bir değil, birden fazla aile geçiniyor bu devirde. Tabi bu insanların yaşam tarzlarına bağlı. Siz kendinize güveniyorsanız, onlardan herhangi bir beklentiniz yoksa neden ertelensin düğününüz? Bence buna izin vermeyin. :)

sizi çok iyi anlıyorum.çok geçmiş olsun umarım şimdi atlatmışsınızdır herşeyi...
bende artık bu noktaya geldi evleneyim diyorum seviyorum çünkü onu seviyorum.umuyorum ki evlilikten sonra düzelir... düzelmezsede
ha nişanlıyken ayrılmışım ha evlenince ikisininde yaşatacağı sıkıntılar aynı diye düşünüyorum ...
hakkımızda hayırlısı ....

herşeyden önce nişanlınız türkiye şartlarınd çok ama çok iyi paraa kazanıyo o ailesine 3000 falan verdiğine göre..benim eşimde mühendisve bende mimarım siz anlıyorum ama bu bahsettiğiniz paralarda uzun yıllar sonra kazanılıyo buda bir gerçek...
bence artık renginizi belli edin bizde eşimin ailesiyle para konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz...benim babamda emekli mühendis ve şu an kendi ofisi var o yüzden siz bize verin gidin gelinin babasından alın mantığı var...nişanlıyken çok takılmadım..seviyorum ya..sonrasında çok acı çektim ve hala bitmiyo tam bitti derken başka istekleri çıkıyo

o yüzden bu işi nişanlıyken halledin sonradan size karışmamaları içinmühedis olmakla bitmiyo işte o mühendislik nasıl okuynuyo mesele burda masrafı emeği çok başka...projler bitirme ödevleri onlarmı veriyo ki parasını öğrenciyken evlendikten sonra onlar okutmuş gibi davranıyo gelinleri sinir oluyorum...iş teklifini kabul etmediğine çok kızdım açıkçası alırdın paranı uzakta olurdun nşanlında belki biraz endişe ederdi...seni sesz bulmuşlar...üstüne geliyolar valla dikkat et en iyi sen tanıyosun onları...zaten sende göze almışsın bazı şeyleri anladığım kadarıyla...elinde mesleğin var...onlar için okutmadı ailen seni unutma ve birkere evleniyosun bu kadar büyük paralar kazanan bir aileye herşeyini yaptırmaya çalış sonra içinde kalan kaldığıyla kalır

allah yardımcın olsun

haklısınız nişanlım türkiye şartlarında iyi kazanıyor.fakat kazancının ne ben bi hayrını gördüm ne de kendisi:((
işi kabul etmedim ama allah yüzüme güldü haziranda yeni bir işe başlıyorum hemde yaşacağımız şehirde.bu sıkıntının ortasında tek iyi haber bu:)
ailesine gelince onlardan düğün için bi beklentim k.köstek olmasınlarda destek beklemiyorum.ben ilk başta nişanlıma şunu şöyle yapalım ,bunu böyle yapalım sıkıntımız olmasın derdim.düşünün gelinliğimi bile boşa giden para kuzeniminkini giyerim diyordum.nişanlım buna karşı çıktı ben alıcam diye.şimdi ne salakmışım diyorum.alsın hemde herşeyin en iyisinden alsın.nasılsa ben harcamasam ailesi harcayacak.
yorumlarınız için teşekkür ederim...yalnız olmadığımı hissediyorum sayenizde...

haklısınız nişanlım türkiye şartlarında iyi kazanıyor.fakat kazancının ne ben bi hayrını gördüm ne de kendisi:((
işi kabul etmedim ama allah yüzüme güldü haziranda yeni bir işe başlıyorum hemde yaşacağımız şehirde.bu sıkıntının ortasında tek iyi haber bu:)
ailesine gelince onlardan düğün için bi beklentim k.köstek olmasınlarda destek beklemiyorum.ben ilk başta nişanlıma şunu şöyle yapalım ,bunu böyle yapalım sıkıntımız olmasın derdim.düşünün gelinliğimi bile boşa giden para kuzeniminkini giyerim diyordum.nişanlım buna karşı çıktı ben alıcam diye.şimdi ne salakmışım diyorum.alsın hemde herşeyin en iyisinden alsın.nasılsa ben harcamasam ailesi harcayacak.
yorumlarınız için teşekkür ederim...yalnız olmadığımı hissediyorum sayenizde...

kesinlkle ole..al ben yemiyorum sen ye olayına dönüyo sonra yaşananlar...ben gelinliğimi kendim aldım çamasırından ayakkabısına kadar ne oldu hiç ben ole yorulduğumla kaldım...ama zaman döner sap döner hesabı oluyo sonra ama neye yarar benden giden gittikten sonra o yüzden soyutlayın onları hayatınızdan gerektiği kadar müdahlae etmelerine izin verin

bu süreçte eşiniz olacak insanla tabiki sorunlar yaşayacaksınınz ama güçlü olduğununz sürece yapacağiniz inanıyorum ...yapanlar başaranlar var en azından kolay gelisn

Sizin konunuzu okuyunca kendi yaşadıklarımdan kesitler gördüm. Elbette yaşanan şeyler birebir olamaz ama altta yatan sebepler benzer olunca, yaşananlar da benzerlik arzediyor.
Eşimle 2 sene flört ettik. Artık iş ilişkimizin adını koymaya, ciddileştirmeye geldiğinde ailesi sızlanmaya başladı yavaştan.Sudan bir sebeple, tanışmaya gelme aşamasında büyük bir kavga çıkardılar ve sözü "Seni istemiyoruz, çünkü seni henüz tanıyamadık"a getirdiler..."Kimsin, nesin, iyi biri misin, oğlumuzu mutlu edebilir misin, seni tanımadan olur vermeyiz. Sen de soğuksun,aramıza girmiyorsun." dediler. Oğullarının aldığı kararlara saygıları olmadığı gibi zerre kadar da güvenleri yokmuş demek ki. Oysa iş tamamen farklıymış, yaşadıkça gördüm, çözdüm...
Eşimin ailesi de zevklerinden asla ödün vermeyen, bencil aile fertlerinden oluşuyor. Tam aksini iddia edip, birbirlerine tutkunluklarıyla övünseler de, kimse kimse için fedakarlık etmiyor, herkes birbirini kullanma peşinde, eşimden başka.
Eşim de ben de mühendisiz.Hamdü senalar olsun,güzel kazanıyoruz.
Meğerse sorun işte buradaymış. Elbette işin içinde eve giren maddiyatı kaybetme korkusu varmış. Tabi ki kayınvalidemin ve görümcelerimin kıskançlıkları da var...
Sözün özü, öyle böyle eşimin ve benim ilişkimize sahip çıkma çabalarımızla, nişanlandık.Ailesi düğün ve evlilik öncesi hazırlıklarda hiç bir şeye ellerini sürmediler, hiç bir masrafı üstlenmediler. Her şeyi eşimle birlikte emek emek aldık, hazırladık. Tek kuruş yük olmadık onlara. ama herşeye karıştılar, süreci bizim için zorlaştırmak adına ne varsa yaptılar. Çok üzdüler çok.Size de olduğu gibi, nişan yüzükleri takılması ve isteme hariç (aynı gün oldu) hiç ziyaret etmediler, doğru düzgün aramadılar, muhattap kabul etmediler.
Benim ailem sağolsunlar,bana hep destek oldular.Eşimin ailesi düğün yapmak istemedi, rahmetli babacığım yaptı. Size düşer, bize düşer demeden her şeyi hallettik eşimle.
Tam düğün üstü eşimin elindeki birikmiş, yüklüce bir parayı da istediler. Eşim (o zaman nişanlım) bana sordu, ben de henüz eşi olmadığımı, onun kazancı üzerinde kendimi söz sahibi görmediğimi söyleyerek kararı kendine bıraktım. Gerçekten de düşüncem buydu. Eşim de verdi.
Çok kavgalı bir düğünle de dünya evine girdik. Nikahımız kıyıldıktan sonra eşimin ablaları büyük bir kavga çıkardılar ve bunun sonunda ailemle de 1 seneye yakın görüşmediler.
O süre zarfında,yavaş yavaş gerçek yüzleri ve olan bitenin asıl sebepleri ortaya çıkmaya başladı. Eşim zamanında iyi olan maddi durumları, gün geçtikçe bozuldu yanlış yapılan harcamalar, düşüncesizlikler yüzünden.
Ben kayınvalidemden “Hem oğlumu aldın elimden, hem de para kaynağımı” cümlesini bile duydum.
Evliliğimizin ilk senesinde, ben daha alışma evresindeyken, ilişkilerimi oturtmaya çalışırken, eşimin ağabeyi düğünde takılan altınlarımızın büyük kısmını borç olarak istedi, yine hayır diyemedim. Ödeyeceğini düşündüm. Ödedi. Ama komik taksitlerle. Çarçur oldu kısacası.
Bunun yanında ufak tefek meblağlarda dünyanın kazığını attı bize.
Kayınvalidem, izin almadan altınlarımdan yüklü bir miktar harcamış, onlarda kaldığı sürede. Sorma veya en azından söyleme gereği bile duymamış.
Tüm bunlar kısa zaman içerisinde oldu. Yalnız bu süre zarfında nişan ve nişan öncesi tutumları devam etmedi bana. Çok iyi davrandılar, dürüst olmak lazım. Hep sevecen oldular, (sözleriyle) hep yücelttiler, sıcak davrandılar. Gelin değil, kızlarından biri olduğumu söylediler. Elbette bunlar birer politika bunları da zamanla anladım.
Babam hastalandı, 3 ay ömür biçildi, hastaneye bir kez gelmediler, gelmedikleri gibi sudan bahanelerle aptal yerine koydular beni. Oysa ben bir kez dahi gelin demedim.
Babam vefat etti, sadece kayınpederim, cenazeye geldi. Başka kimse yok, eve gelmek yok. Koyduğum ağır tavır sonrası kayınvalidem yedisine geldi ancak.
Üstüne bebeğimi kaybettim, geçmiş olsuna bile gelmediler. Ama sahte tavırlarına devam ettiler, sürekli telefonla aradılar, güya yanımdaymış gibi yaptılar. Ama gerçek olmadığını anladım. Zaman aldı ama anladım. Aptal olduğumdan değil, İNSAN OLDUĞUMDAN.
Ve ben bu iki olaydan sonra işte, bir karar aldım. Eşimi ev ve araba gibi, büyük yatırımlara ikna ettim. Böylece düzenli ödeme akışımız oldu. Artık kimseye kaptıracak beş kuruşumuz yok. Tüm kazancın bir yeri var.
Kayınpederimin kredi ve kredi kartları borçlarından dolayı yine elimizde bulunan bir miktar birikmişi istediler hayır dedim bu kez kesin ve net. Dönüp arkama bakmadım bile.
İlişkilerime mesafe koydum. Ne kadar sıcak davransalar da kanmadım, koyduğum çizgiyi aşmadım, aştırmadım. El nasılsa, ben de öyleyim. Acılarına ancak üzülürüm; yanmam. Onlardan da bir şey beklemem.
Kim kaybetti peki? “Benim kaybetmediğim kesin….”

Son düzenleme:
Kızım kendine gel kendine mühendişmişsin delimisin sen nesin ne olursan ol farketmez gururlu bi kız ol ve ailesine resti çek nişanlında çeksin eğer ailesine resti çekmezse nişanlınada resti çek seviyosa zaten ne yapar ne eder düğün olur bi kaç aya eğer ailesine resti çekmezse seni sevmiyodur ailesine mahkum olsa ne ala bide ailesine 3000 yolluyo allah rızası iiçin 500 de bana yollasın delimisniz nesiniz o yukarda yazdıkların işi kabul etmemişsin ya müstakbel eşini bırakıpta keşke oraya yazsaydın işi kabul ettim ben onların değil onlar benim dediğimi yaptı yada ailesinede onada resti çektim şimdi nişanlımla evlilik gününü bekliyoruz deseydin emin olki 16 aylık nişanlın olan o kişi seninle olurdu sen sürünmeye devam et kusura bakma alınma bana kızıyorum sana ama doğrusu bu evlenmektense evlenmeden bitirmek yada bazı şeyleri yoluna sokmak daha iyi

bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam

maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim:((

arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz:((

Ben sana su kadarini soyliyeyim ..Kac Kurtul..Yukarida ki hikaye benimkine benziyor biraz farkli.Benim annem calisiyor bir de erkek kardesim var ben onlara yardim ediyordum..Ama esimle surekli problem yasadik.Ustelik benim annem sadece sacini kestirmek icin kuafore gider.Tek luksu sigara ama erkek kardesim yuzunden fazla acildi ondan oturude normal yasamini idame etttirecek odemeleri yapamadi..Bizim evde surekli bir kavga hali oldu cunku esim annemin dogru davranmadigini kardesim yuzunden bizim evliligimizin bitecegini soyluyordu..Valla esin bu sekilde devam ederse sen cok uzulursun..iyisi mi sen kendi ayaklarin uzerinde dur,kariyerini yap..inan daha iyi kismetlerin cikar karsina..Dusunsene evlendiginde ne kadar birbirinizi severseniz sevin onun annesi ile karsi karsiya olacaksin ve nisanlin surekli anne-es arasinda olacak ve ne yuzunden 'para' yuzunden.Allah hakkinizda hayirlisini versin.

Allah yardımcın olsun.o nasıl bir kayınvalide.gençliğinde yaşamamış düğün,ev ,içini döşeme felan şimdi de gelinini kıskanıp,ben de yeni gelin olacam demiş herhalde. bizde de benzer sorunlar vardı ama eşim para vermeyi kesti ben istemediğim için.bizde iyi kazanıyoruz ama aileler iyi kazanan çocuklarını sömürmeye çalışıyorsa ben buna sinir oluyorum. sanki onlar için çalışıyoruz.onlar diyorki gelinim öğretim görevlisi oğlum mühendis paraları bol harcayalım diyorlar.bu nasıl bir mantıktır.benim evladım olsa onun parasını harcamak yerine herşeyimi ona veririm.Allah hayırlı evlat versin inş. bana ve olmayan herkese de bak görsünler evlada neler neler yapılıyor.tabi büyük konuşmuyum şimdiki gibi durumumuz olursa tabi.

Back
X