Ben nasıl evleneceğim

En başta senin için büyük bir fırsat olan iş teklifini reddetmen hata olmuş canım. 2 yıl uzun bir süre değil. Gidişata bakılırsa müstakbel kayınvaliden düğününüzü bu kadar süre bile sonraya attırabilir. Müsriflikten başka bir şey değil yaptıkları. Düğünü ertelediklerinin ertesinde de kalkıp o paraya ev almaları da niyetlerini ortaya koyuyor. Nişanlının bu işe bir dur demesi lazım.

Son düzenleme:
nişanlınızın ailesinden hiç hoşlanmadım. ne demek 1 kez olsun gelmediler:19:

nişanlılık devresi en zor zamanlardır. sabırla bu kadar beklediğinize göre eylülüde bekleyin ama nişanlınızlada konuşun. eylülde olması lazım, ben kendim için değil, beklerim ama ailemin gösterdiği bu kadar musammaya karşın benim bile yüzüm yok artık diye belirtin! evlendikten sonra bir çok erkek değişir. çünki ev sorumlulugu ağır. anca kendinize yeticeksiniz ama değişmeyenlerde var. en kötü ihtimali göze aldıgınızda yani evlendikten sonra maddi yönden ailesine yapıcagı yardım, eger nişanlınızı vazgeçemeyecek kadar seviyorsanız bu şekilde kabul edip sorun etmeden yolunuza devam ediceksiniz. aslında hiç hoş bir durum değil, ailesinin sizlere yardım etmesi gerekirken ama bazı insanlar cok bencil oluyor ve değiştiremezsiniz. öteki seçenek ise evlilik hayatı cok güzel oldugu kadar çokta zorlu bir yolculuk kaldırabilecek kadar gücüm yok diyorsanız. herşeyi yeniden gözden geçirin ve ilişkinizi sonlandırın. ben olsam gerçekten cok seviyorsam göz yumardım. bir süre sonra düzelmediyse durum, bedeli olarak bende kendi aileme maddi olarak ihtiyaçları olmasa bile para yollardım... ya ailelerimize bakıcaz ve biz sıkıntı çekicez yada kendi hayatımıza bakıcaz diye seçim hakkını eşime devrederdim:)

teşekkür ederim zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için
nişanlımın ailesinden bende hiç hoşlanmıyorum.
ben ayrılma konusunu çok düşündüm ama ayrılmakla onların ekmeğime yağ sürmekten başka bişey yapamayacaktım. ve nişanlımı gerçekten seviyorum .onunda beni sevdiğini biliyorum ve sanırım fazla iyi niyetli ailesine hayır diyemiyor.evlenince geçsin diye dua ediyorum

En başta senin için büyük bir fırsat olan iş teklifini reddetmen hata olmuş canım. 2 yıl uzun bir süre değil. Gidişata bakılırsa müstakbel kayınvaliden düğününüzü bu kadar süre bile sonraya attırabilir. Müsriflikten başka bir şey değil yaptıkları. Düğünü ertelediklerinin ertesinde de kalkıp o piyetlerini ortaya paraya ev almaları da niyetlerini ortaya koyuyor. Nişanlının bu işe bir dur demesi lazım.

çok düşündüm işi kabul etmezsem pişmanmı olurum diye ama allahtan ordan yüzüm güldü haziranda bi işe başlıyrum hemde nişanlımla aynı ilde.

İnşallah nişanlın bütün bunların en kısa zamanda farkına varır ve herşey yoluna girer.Umarım çok mutlu bir evliliğiniz olur.

3 yıl beraberlik az değil bir de bunun üstüne 16 ay nişanlılı bu zamana kadar hiç mi geleceğiniz için yatırım yapmadınız sen de nişanlın da? Bu 3 yıl zarfında nişanlın çalışıyor muydu ya da sen yoksa okullarınız mı vardı?

3 yıl beraberlik az değil bir de bunun üstüne 16 ay nişanlılı bu zamana kadar hiç mi geleceğiniz için yatırım yapmadınız sen de nişanlın da? Bu 3 yıl zarfında nişanlın çalışıyor muydu ya da sen yoksa okullarınız mı vardı?

beraberliğimizn 3 yılı üniversitede geçti para biriktirme şansımız yoktu.sonrasında da nişanlım hemen işe başladı ben başlamadım.o hep ailesine yardım etti bu günlere geldik.

cimriler bıraz heralde herşeyı karşı taraf yapsın bız yıyıp içip yatalım ama cAnım sana bır tavsıye 16 aydan sonra evlenecegım dıye hayır bekleme bu ınsanlardan bence evlenme işini geçiştiriyorlar gıbı ...

çok düşündüm işi kabul etmezsem pişmanmı olurum diye ama allahtan ordan yüzüm güldü haziranda bi işe başlıyrum hemde nişanlımla aynı ilde.

bu güzel işte :31:
diğer konuya bir çare bulmanız gerek
evlendikten sonra da böyle devam ederse ki gidişat onu gösteriyor çok üzülürsün bu da evliliğinizi inanılmaz derecede yıpratır
buradaki bazı konulara bir göz at seninle aynı dertte olan çok insan var
bu insanlar evli çoğunun çocuğu var
ama çoğu yuvasını dağıtmak istemiyor
neden?
çünkü yuvalarını büyük hayallerle kurdular, sevdikleri insanlarla evlendiler
ama evlerinden içlerinden huzursuzluk eksik olmuyor

beraberliğimizn 3 yılı üniversitede geçti para biriktirme şansımız yoktu.sonrasında da nişanlım hemen işe başladı ben başlamadım.o hep ailesine yardım etti bu günlere geldik.

Okul varsa birikmez haliyle para. Benim de aynı sizin gibi bir ilişkim var üniversite bu yıl bitiyor bir kaç ay sonra 3. yılımızı dolduracağız. Bakalım ondan sonra askerlik iş güç filan var 2-3 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz para biriktirip. bence siz de ciddi bir şekilde konuşun nişanlınızla gerekirse aileniz konuşsun işin ciddiyetini anlasın. Ölene kadar ailesine mi bakıcak o zaman evlenmesin otursun ailenisinin dizinin dibinde.

arkadşım yazdıklarını okuyunca bir anda saçlarım diken diken oldu. benzer şeyleri bende yaşadım hoş benim eşimin ailesinin geliri çok düşüktü geçinemiyorlardı bile biz nişanlı iken tutuşp evlerini tadilata soktular. ben ne oluyor dediğimde sen bizim evimize nasıl karışırsın gibi laflar edildi. üstüne üstük eşimin büyükannesi düğünde takılmak üzere hediye bilezik emanet etmiş afiyetle yemişler. tüm bunlar olurken eşim de o zamanlar çok çok düşük maaş alıyordu. nasıl ne olacak diye kara kara düşündük kredi çektik onların düğünde taktıkları bilezikleri bile biz aldık. sonra eşim bir iş başvurusunda bulundu çok iyi maaş veren bir firma o zamanlarda içim nasıl yanıyorsa artrık beddua ettim inşallah biz evlenene kadar bu iş olmaz da onlar eşimin bir lirasını yiyemez diye. ve benim ahım tuttu bizim evlenmemize bir ay kala eşim o işe girdi iyi bir maaşı oldu ve bir sene sonrada terfi etti şükür maaşı çok daha iyi oldu. onlar benim içimde böyle derin bir iz bıraktı ama allahım benim duamıda kabul etti.
diyeceğim o ki allah herşeyi görüyor hakkı yiyeni de yenenide. elbet yandım diye avuçlarlar birgün biryerlerini.sen hiç canını sıkma su akar yolunu bulur.

Son düzenleme:
ya ben de bu yaşlıları anlamıyorum... kaç yaşına gelmişler çocuklarının rahatını sağlamaları gerekirken hep bana hep bana diyorlar...
ya hala ev alma derdi olan bi sürü yaşlı kişi var. bizim evimiz yok eşimle ama kaynanam hala kendine av alma peşinde. bir de ona ziyarete gittiğimizde kendine böyle beyaz eşya falan bakıyo hani eşim ödicek ya parasını. ben de eşime dedim ki eğer alırsan sana hayatında unuttamayacağın kadar büyük borçlar takarım ne sen rahat edersin ne ben ederim dedim.
bizim evimiz yok ama annenin 4-5 tane evi ve arsaları ayrıca dükkanı var dedimm....

Okul varsa birikmez haliyle para. Benim de aynı sizin gibi bir ilişkim var üniversite bu yıl bitiyor bir kaç ay sonra 3. yılımızı dolduracağız. Bakalım ondan sonra askerlik iş güç filan var 2-3 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz para biriktirip. bence siz de ciddi bir şekilde konuşun nişanlınızla gerekirse aileniz konuşsun işin ciddiyetini anlasın. Ölene kadar ailesine mi bakıcak o zaman evlenmesin otursun ailenisinin dizinin dibinde.

sizede şimdiden mutluluklar diliyorum o zaman:).sana tavsiyem sakın askerden önce ve sevgilin işini bulmadan nişan yapma.

ya ben de bu yaşlıları anlamıyorum... kaç yaşına gelmişler çocuklarının rahatını sağlamaları gerekirken hep bana hep bana diyorlar...
ya hala ev alma derdi olan bi sürü yaşlı kişi var. bizim evimiz yok eşimle ama kaynanam hala kendine av alma peşinde. bir de ona ziyarete gittiğimizde kendine böyle beyaz eşya falan bakıyo hani eşim ödicek ya parasını. ben de eşime dedim ki eğer alırsan sana hayatında unuttamayacağın kadar büyük borçlar takarım ne sen rahat edersin ne ben ederim dedim.
bizim evimiz yok ama annenin 4-5 tane evi ve arsaları ayrıca dükkanı var dedimm....

anlaşılan bu konularda yalnız değilim.
annem ben lisedeyken hep derdi
seni öksüz ve yetim biriyle evlendiricem ki hiç sorunun olmasın... ben çektim sen çekme derdi... ne kadar haklıymış...

arkadşım yazdıklarını okuyunca bir anda saçlarım diken diken oldu. benzer şeyleri bende yaşadım hoş benim eşimin ailesinin geliri çok düşüktü geçinemiyorlardı bile biz nişanlı iken tutuşp evlerini tadilata soktular. ben ne oluyor dediğimde sen bizim evimize nasıl karışırsın gibi laflar edildi. üstüne üstük eşimin büyükannesi düğünde takılmak üzere hediye bilezik emanet etmiş afiyetle yemişler. tüm bunlar olurken eşim de o zamanlar çok çok düşük maaş alıyordu. nasıl ne olacak diye kara kara düşündük kredi çektik onların düğünde taktıkları bilezikleri bile biz aldık. sonra eşim bir iş başvurusunda bulundu çok iyi maaş veren bir firma o zamanlarda içim nasıl yanıyorsa artrık beddua ettim inşallah biz evlenene kadar bu iş olmaz da onlar eşimin bir lirasını yiyemez diye. ve benim ahım tuttu bizim evlenmemize bir ay kala eşim o işe girdi iyi bir maaşı oldu ve bir sene sonrada terfi etti şükür maaşı çok daha iyi oldu. onlar benim içimde böyle derin bir iz bıraktı ama allahım benim duamıda kabul etti.
diyeceğim o ki allah herşeyi görüyor hakkı yiyeni de yenenide. elbet yandım diye avuçlarlar birgün biryerlerini.sen hiç canını sıkma su akar yolunu bulur.

allah yüzünüze gülmüş de kurtulmuşsunuz.bu sıkıntıları en iyi çeken anlıyor.
inşallah banda güler de eşim bana hak verir yuvamızı gürültüsüz patırtısız kurarız.

sizede şimdiden mutluluklar diliyorum o zaman:).sana tavsiyem sakın askerden önce ve sevgilin işini bulmadan nişan yapma.

Yok canım zaten bizimkiler de onun askerliği benim ve onun düzgün bir işi olmadan izin vermezler hem de ben istemiyorum ne gerek var. Uzun süre nişanlı kalmayı istemiyoruz biz zaten evlenirsek eğer o zamana kadar 5-6 yıldır beraber olmuş olucaz 3-4 ay gibi kısa bir nişanlılık düşünüyoruz. Tabi düşünüyoruz şimdilik Allah nasip ederse. Önce para biriktirip öyle evlenmek istiyoruz şu an bizim de hiç bir şeyimiz yok ve ikimizin ailesi de memur emekli zengin de değiller öyle. İsteseler de çok bir şey yapacak durumda değiller.

Son düzenleme:
bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam

maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim:((

arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz:((

cnm hiç düğün konusunda baskı yapma Allah korusun evlendikten sonra en ufak bi şeyde zaten düğün için sen direttin zorla geldn sen bize biz seni istemiyoduk zaten flan derler kimseye laf verme biraz sabret zaten kıskanç kayınvalideler hep böyle olur sana yok der hatta kendinde para varken senden para bile ister. hep senden bişeyler koparmaya çalışır. ağzı aşkm canm bitanem der ama kalbi farklı söyler hiç anlayamazsın bile :50:

madem düğün tarihide belli sizde artık yavaş yavaş hazırlaıklara başlayın malum ev tutulacak eşyalar alınacak bunların hepsi paraya bakar...
nişanlınız ailesine para yollayacağına taksitlere versin parayı
onlara para yedire yedire bu işin sonu nereye varır
bian önce sizde yolunuzu çizin hesabınızı yapın

canım bu arada herkesin çektiği seninde çekebileceğin bir sorun daha var oda düğünde takılan takılar.Bunlar borcumuz var diye almaya kalkabilirler ona göre tedbirini şimdiden al.

paramız yok diyip kredi çekmeleri hiç hoş bir davranış değil...nişanlınızın işi var ,askerliğinide yapmış..ayıp değil mi yaptığı ..sizin burda tepki vermeniz gerekirdi ..evlenecek adam para biriktirir..dediğiniz gibi biri ilerde evliliğin sorumluluğunu hiç alamaz..aynı şeyleri bende yaşadım..erkek tarafı çok mühim...oğullarının mürvetinden bukadar sorumsuz bir aile ilerdede sizi saf görür ve hiç mutlu etmez..

madem düğün tarihide belli sizde artık yavaş yavaş hazırlaıklara başlayın malum ev tutulacak eşyalar alınacak bunların hepsi paraya bakar...
nişanlınız ailesine para yollayacağına taksitlere versin parayı
onlara para yedire yedire bu işin sonu nereye varır
bian önce sizde yolunuzu çizin hesabınızı yapın

aynen bencede katılıyorum düğün yapmak evlenmek sanıldığı kadar kolay değil

Back
X