- Konu Sahibi sibersevda
........
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ttlım ya merak ettm ne iş yapıo nişanlın ve sen nasıl bir işte calışcaksn 2500 tl alcaksn .gerçekten çok merak ettm. bu arada düşünceszce davranmışlar yada tam tersi uzatmak için yapıolarr
hatta kayınpederin ne iş yapıyor.sakın adamın genç bir sevgilisi olmasın o nasıl harcamalar öyle?
böyle parası olupta yok ayağı yapan insanlara akıl sır erdiremiyorum..
benimde var bir arkadaşım sizin gibi oğlanın ailesinin 4 5 evi var her birinden kira alıyorlar,artı emekli maaşları var yine de etliye sütlüye karışmadıkları gibi o evlerden birinide oğullarına vermiyorlar,kirada oturacak oğlu düşünsenize umurlarında değil!birde herşeyi bunlar kızla oğlan aldı,resmen borç batağındalar çok sıkıntıya girdiler..
ya ailesini bir köşeye atamaz insan ama neden böyle bir dönemde ev almaya kalkıştıla,onu geçtim babası çok iyi maaş alıyormuş 6000bu devirde kaç kişi alır,ne mantıkla bırakmış işi yani çok enteresan..ama nişanlınızın ailesi ile konuşması gerekir,ne yazıkki sizin yapabileceğiniz birşey yok,ama şartlar uygun olunca evlenirsiniz sıkmayın birbirinizi ozaman herşey çok daha güzel olur,eğerki bu durum devam ederse nişanlınızın ailesine rest çekmesi lazım bir şekilde allah kolaylık versin size
bende 2 ay oldu nişanlanalı bazı engellerden dolayı bizde bekliyoruz evlenmeyi,allah hepimizin yardımcısı olsun inş.
bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam
maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim(
arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz(
canım seni o kadar iyi anlıyorumki banada hemen hemen aynısını yaptılar.bende eşimle 2004ten beri beraberdim ben 15 ay askerliğini bekledim geldi aradan zaman geçti ve söz yaptık ben nişan yapmayı çok istiyordum ama sözden sonra kimse aramadı sormadı konusu bile açılmadı neyse baktık onlardan haber yok bizde nişan yapcağımızı söyledik bunlar borçlardan bahsetti yapamazlarmış durum yokmuş falan filan bizde mecburen kabul ettik daha sonra bu borcu olan kayınvalidem baktımki kendine yatak odası takımı almış koltuk takımı almış perdelerini yaptırmış.Bizim düğün 2 yıl ertelendi bizde o dönemde eşimle çok kavga ettik ona durumu anlatmaya yaptıkları bencilliği anlatmaya çalıştıkça suçlu ben oldum ama eşimi sevdiğim ve vazgeçemeyeceğim için gözyumdum sabrettim sonunda Allaha şükür mutlu oldum çünkü eşimde onların bana yaptığı haksızlıkları anladı şimdi evleneli 2 yıl oluyor Allaha şükür çok mutluyuz karışan yok ilk 1 yıl evliliği oturtmak onlara alışmakla geçti.Bunları anlattım çünkü konularımız aynı malesefki benciller ve evleneceğimiz insanlar bunu anlayamıyor ailesine laf söyletmiyorlar bence nişanlında onların bu bencilliğinin farkında ama ne yapacağını şaşırmıştır.bir yanda ailesi bir yanda sevdiği insan.... Benden sana tavsiye içinde ne varsa neye hevesin varsa yap bu günler geriye gelmiyor sen birşey deme ama aileni araya sok onlar konuşsun sen birşey dersen takmazlar nişanlında ama ailen derse yapmak zorunda kalırlar.Evlendiğiniz zamanda eşin onlara para vermeyi kesecektir çünkü onunda bir ailesi olacak.
sizin adınıza çok sevindim. herşeyi atlatmışsınız ve güzel bir yuva kurmayı başarmışsınız. bende atlatsam senin durumuna gelsem artım gam yemem sanırım.allah yardımıcımız olsun...
en başından tavrını koy derim. yoksa çok ama çok üzülürsün... otur nişanlınla hesap kitap yap her ay bu kadar arttırmamız gereekli diye... o parayı sen kendi geleceğin için kullanmazsan başkaları kullanacak...varsın düğün eylülde olsun ama gönlüne göre olsun....birde nişanlınla açık açık konuş " benim ailem birsey beklemiyor bizden geleceğimizi kurmak dışıında seninkilerde beklemiyorlar değil mi?" diye sor ve borçlarını kendileri ödeyecekler değil mi de????? size mi güvenip evlenmişler yaaaaaaaa. Allah Alllah....Sinir oldum....