Ben nasıl evleneceğim

ttlım ya merak ettm ne iş yapıo nişanlın ve sen nasıl bir işte calışcaksn 2500 tl alcaksn .gerçekten çok merak ettm. bu arada düşünceszce davranmışlar yada tam tersi uzatmak için yapıolarr

1.5 yıllık evli biri olarak yazıyorum herşey para deıl tabi ama
ıonemlı olan sevgınız mutlulugunuz ama evlendıgınız ılk zamanlar borç batagında
olursanız ne huzur kalır ne mutluluk bıde nışanlının aılesı değişmez boyle gıder muhtemelen
alışmışlar rahata var boyle ınsanlar oğullarıda oduyosa duşunmezler nışanlınla konuş
duşunduklerını soyle mantıklı olmadıgını boyle gıtmıyceğını
daha nereye kadar beklıyceğını soyle can sıkıcı bı durum nışanlında yok bu boyle
gıder derse bence bı kez daha duşun bıı hayat boyunca buna katlanabılırmıyım dıye canım
allah kolaylık versın sana:44:

ttlım ya merak ettm ne iş yapıo nişanlın ve sen nasıl bir işte calışcaksn 2500 tl alcaksn .gerçekten çok merak ettm. bu arada düşünceszce davranmışlar yada tam tersi uzatmak için yapıolarr

ben ve nişanlım mühendisiz.mühendis olarak maaşlarımız gayet normal.kimseyi küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

böyle parası olupta yok ayağı yapan insanlara akıl sır erdiremiyorum..
benimde var bir arkadaşım sizin gibi oğlanın ailesinin 4 5 evi var her birinden kira alıyorlar,artı emekli maaşları var yine de etliye sütlüye karışmadıkları gibi o evlerden birinide oğullarına vermiyorlar,kirada oturacak oğlu düşünsenize umurlarında değil!birde herşeyi bunlar kızla oğlan aldı,resmen borç batağındalar çok sıkıntıya girdiler..
ya ailesini bir köşeye atamaz insan ama neden böyle bir dönemde ev almaya kalkıştıla,onu geçtim babası çok iyi maaş alıyormuş 6000bu devirde kaç kişi alır,ne mantıkla bırakmış işi yani çok enteresan..ama nişanlınızın ailesi ile konuşması gerekir,ne yazıkki sizin yapabileceğiniz birşey yok,ama şartlar uygun olunca evlenirsiniz sıkmayın birbirinizi ozaman herşey çok daha güzel olur,eğerki bu durum devam ederse nişanlınızın ailesine rest çekmesi lazım bir şekilde allah kolaylık versin size
bende 2 ay oldu nişanlanalı bazı engellerden dolayı bizde bekliyoruz evlenmeyi,allah hepimizin yardımcısı olsun inş.

Canım sana bişrşey söyleyim mi. Bence bu aile sizin evlenmemenizi istiyor. Evlenirse eğer çünkü ayrı ev açılacak ve onlara gelen para azalacak.
Bu arada evlenirseniz eğer emin ol nişanlın maaşının büyük bir kısmını yine ailesine gönderecek..
Böyle çok kişi var etrafımda o yüzden bundan eminim..

hatta kayınpederin ne iş yapıyor.sakın adamın genç bir sevgilisi olmasın o nasıl harcamalar öyle?

kayın pederimde mühandis. mühendis diye genel yazıyorum kusura bakmayın.açıkçası çekiniyorum da biri tanıdık falan okur diye.sevgilisi olduğunu sanmam.benim kayınvalidem harcar hemde çok güzel harcar. kaç kişinin kayınvalidesinde dokunmatik telefon var bilmem ama benim kayınvalimdem de var. ray-ban gözlük takar.böyle bi insan...

böyle parası olupta yok ayağı yapan insanlara akıl sır erdiremiyorum..
benimde var bir arkadaşım sizin gibi oğlanın ailesinin 4 5 evi var her birinden kira alıyorlar,artı emekli maaşları var yine de etliye sütlüye karışmadıkları gibi o evlerden birinide oğullarına vermiyorlar,kirada oturacak oğlu düşünsenize umurlarında değil!birde herşeyi bunlar kızla oğlan aldı,resmen borç batağındalar çok sıkıntıya girdiler..
ya ailesini bir köşeye atamaz insan ama neden böyle bir dönemde ev almaya kalkıştıla,onu geçtim babası çok iyi maaş alıyormuş 6000bu devirde kaç kişi alır,ne mantıkla bırakmış işi yani çok enteresan..ama nişanlınızın ailesi ile konuşması gerekir,ne yazıkki sizin yapabileceğiniz birşey yok,ama şartlar uygun olunca evlenirsiniz sıkmayın birbirinizi ozaman herşey çok daha güzel olur,eğerki bu durum devam ederse nişanlınızın ailesine rest çekmesi lazım bir şekilde allah kolaylık versin size
bende 2 ay oldu nişanlanalı bazı engellerden dolayı bizde bekliyoruz evlenmeyi,allah hepimizin yardımcısı olsun inş.

amin canım inşallah sen sorunsuz atlatırsın herşeyi....

bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam

maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim:((

arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz:((

canım seni o kadar iyi anlıyorumki banada hemen hemen aynısını yaptılar.bende eşimle 2004ten beri beraberdim ben 15 ay askerliğini bekledim geldi aradan zaman geçti ve söz yaptık ben nişan yapmayı çok istiyordum ama sözden sonra kimse aramadı sormadı konusu bile açılmadı neyse baktık onlardan haber yok bizde nişan yapcağımızı söyledik bunlar borçlardan bahsetti yapamazlarmış durum yokmuş falan filan bizde mecburen kabul ettik daha sonra bu borcu olan kayınvalidem baktımki kendine yatak odası takımı almış koltuk takımı almış perdelerini yaptırmış.Bizim düğün 2 yıl ertelendi bizde o dönemde eşimle çok kavga ettik ona durumu anlatmaya yaptıkları bencilliği anlatmaya çalıştıkça suçlu ben oldum ama eşimi sevdiğim ve vazgeçemeyeceğim için gözyumdum sabrettim sonunda Allaha şükür mutlu oldum çünkü eşimde onların bana yaptığı haksızlıkları anladı şimdi evleneli 2 yıl oluyor Allaha şükür çok mutluyuz karışan yok ilk 1 yıl evliliği oturtmak onlara alışmakla geçti.Bunları anlattım çünkü konularımız aynı malesefki benciller ve evleneceğimiz insanlar bunu anlayamıyor ailesine laf söyletmiyorlar bence nişanlında onların bu bencilliğinin farkında ama ne yapacağını şaşırmıştır.bir yanda ailesi bir yanda sevdiği insan.... Benden sana tavsiye içinde ne varsa neye hevesin varsa yap bu günler geriye gelmiyor sen birşey deme ama aileni araya sok onlar konuşsun sen birşey dersen takmazlar nişanlında ama ailen derse yapmak zorunda kalırlar.Evlendiğiniz zamanda eşin onlara para vermeyi kesecektir çünkü onunda bir ailesi olacak.

kusura bakma ama bence sen evlenme arkadaşım..bence ailesi de evlenmenizi istemiyor gibi geldi.Ailene de anlat bunları sakın gizleme ne olacaksa olsun..ne biçim dünür onlar öğrensin ailen..yeterince sessiz kalmışsın evlenince de aynı olacak o yüzden evlenme diyorum..

Okuttuk çocuğu biraz yolmadan elalemin kızına kaptırmayalım demişler herhalde.. Zavallı çocuk da çağresiz ortada kalmış. Nişanlınla konuşmalısın yok yere daha ne kadar bekleyeceğim diye evliliğe kaç para borçla giricez biz ne olacaz geleceğimiz nereye gidiyor bir düzen yok mu? Bu babası niye bırakıo ki işi çok duyarlı bir baba olsaydı işi bırakmazdı oğlunun yuvasını kurmak için ki çocuk nişanlı. Annesine gelince harcamaya devam edioyo olan sana oluyor sadece bekliyorsun kadın yeni gelin mi alcak gelin mi olacak umrunda değil tadını çıkarıyor nasılsa ödeyen var. Ne gerek vardı ki şimdi düğün üstü hadi ev aldılar evin içini döşemeseydi ne olurdu ki yani ... Ama bence evlenirsiniz istediğin gibide olur herşey ama bu ailesinin bir daha yüklenmemesine engel olmalısın sen sustukça daha da üzerine gelirler...

canım seni o kadar iyi anlıyorumki banada hemen hemen aynısını yaptılar.bende eşimle 2004ten beri beraberdim ben 15 ay askerliğini bekledim geldi aradan zaman geçti ve söz yaptık ben nişan yapmayı çok istiyordum ama sözden sonra kimse aramadı sormadı konusu bile açılmadı neyse baktık onlardan haber yok bizde nişan yapcağımızı söyledik bunlar borçlardan bahsetti yapamazlarmış durum yokmuş falan filan bizde mecburen kabul ettik daha sonra bu borcu olan kayınvalidem baktımki kendine yatak odası takımı almış koltuk takımı almış perdelerini yaptırmış.Bizim düğün 2 yıl ertelendi bizde o dönemde eşimle çok kavga ettik ona durumu anlatmaya yaptıkları bencilliği anlatmaya çalıştıkça suçlu ben oldum ama eşimi sevdiğim ve vazgeçemeyeceğim için gözyumdum sabrettim sonunda Allaha şükür mutlu oldum çünkü eşimde onların bana yaptığı haksızlıkları anladı şimdi evleneli 2 yıl oluyor Allaha şükür çok mutluyuz karışan yok ilk 1 yıl evliliği oturtmak onlara alışmakla geçti.Bunları anlattım çünkü konularımız aynı malesefki benciller ve evleneceğimiz insanlar bunu anlayamıyor ailesine laf söyletmiyorlar bence nişanlında onların bu bencilliğinin farkında ama ne yapacağını şaşırmıştır.bir yanda ailesi bir yanda sevdiği insan.... Benden sana tavsiye içinde ne varsa neye hevesin varsa yap bu günler geriye gelmiyor sen birşey deme ama aileni araya sok onlar konuşsun sen birşey dersen takmazlar nişanlında ama ailen derse yapmak zorunda kalırlar.Evlendiğiniz zamanda eşin onlara para vermeyi kesecektir çünkü onunda bir ailesi olacak.

sizin adınıza çok sevindim. herşeyi atlatmışsınız ve güzel bir yuva kurmayı başarmışsınız. bende atlatsam senin durumuna gelsem artım gam yemem sanırım.allah yardımıcımız olsun...

Size ve ailenize yapılan bir çok saygısızlığa bence gereğinden fazla katlanmışsınız...
Sanıyorum Siz, aileniz ve onun ailesi kesin konuşulacak,artık ne şekilde olursa olsun bir sonuca bağlanacak noktaya gelmişsiniz....
Şöyle mi olabilir ? Böyle mi olabilir ? sorularının cevabını arama aşaması geçmiş gibi gözüküyor...
Ailesini bir tarafa koyuyorum burda nişanlınızın tutumunda bir genişlik seziyorum.
Bu iş onda bitmeliydi...
Nişanlınız ve siz bir zaman belirleyip ailelerinize söylemeliydiniz ailelerde imkanları el verdiğince ya destek olurdu ya olmazdı. Bir sağlık sorunuda olmadıkçada hayırlı iş ertelenmezdi eften püften bahanelerle diye düşünüyorum..
Ben yerinizde olsam açıkca net bir cevap almak için bütün enerjimi kullanırdım ve saçmalayanı görürsem geriye bakmazdım .....
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah...

en başından tavrını koy derim. yoksa çok ama çok üzülürsün... otur nişanlınla hesap kitap yap her ay bu kadar arttırmamız gereekli diye... o parayı sen kendi geleceğin için kullanmazsan başkaları kullanacak...varsın düğün eylülde olsun ama gönlüne göre olsun....birde nişanlınla açık açık konuş " benim ailem birsey beklemiyor bizden geleceğimizi kurmak dışıında seninkilerde beklemiyorlar değil mi?" diye sor ve borçlarını kendileri ödeyecekler değil mi de????? size mi güvenip evlenmişler yaaaaaaaa. Allah Alllah....Sinir oldum....

sizin adınıza çok sevindim. herşeyi atlatmışsınız ve güzel bir yuva kurmayı başarmışsınız. bende atlatsam senin durumuna gelsem artım gam yemem sanırım.allah yardımıcımız olsun...

canım üzme kendini emin ol ki bu durumda olan birçok insan var ben hiç görmedim dört dörtlük evlenen . nişanlılık dönem eşin olacak kişiyi ve ailesini tanıma dönemi herşey yoluna bir şekilde giriyor ama sabırlı olman gerekiyor nişanlınla sakin sakin tartışmadan konuyu konuşun.Kafasında yer etsinki şuan seni anlayamasada ileride senin haklı olduğunu mutlaka anlayacaktır.

en başından tavrını koy derim. yoksa çok ama çok üzülürsün... otur nişanlınla hesap kitap yap her ay bu kadar arttırmamız gereekli diye... o parayı sen kendi geleceğin için kullanmazsan başkaları kullanacak...varsın düğün eylülde olsun ama gönlüne göre olsun....birde nişanlınla açık açık konuş " benim ailem birsey beklemiyor bizden geleceğimizi kurmak dışıında seninkilerde beklemiyorlar değil mi?" diye sor ve borçlarını kendileri ödeyecekler değil mi de????? size mi güvenip evlenmişler yaaaaaaaa. Allah Alllah....Sinir oldum....

tavrımı koymayı da denedim hiç bir sonuç elde edemedik.elde ettiğimiz tek sonuç nişanlımın ailesi ve nişanlısının arasında kalmaktak saçları döküldü ve beyazladı:((( ben artık üzüntüden bişey demiyorum. o da konuşmak istemiyor yetirince bunaldı.

artık olan oldu diyorum eylüle kadar da etsin yardımını napiim yapacağım bişey yok. ben düğün sonrası için endişeleniyorum

nişanlınızın ailesinden hiç hoşlanmadım. ne demek 1 kez olsun gelmediler:19:

nişanlılık devresi en zor zamanlardır. sabırla bu kadar beklediğinize göre eylülüde bekleyin ama nişanlınızlada konuşun. eylülde olması lazım, ben kendim için değil, beklerim ama ailemin gösterdiği bu kadar musammaya karşın benim bile yüzüm yok artık diye belirtin! evlendikten sonra bir çok erkek değişir. çünki ev sorumlulugu ağır. anca kendinize yeticeksiniz ama değişmeyenlerde var. en kötü ihtimali göze aldıgınızda yani evlendikten sonra maddi yönden ailesine yapıcagı yardım, eger nişanlınızı vazgeçemeyecek kadar seviyorsanız bu şekilde kabul edip sorun etmeden yolunuza devam ediceksiniz. aslında hiç hoş bir durum değil, ailesinin sizlere yardım etmesi gerekirken ama bazı insanlar cok bencil oluyor ve değiştiremezsiniz. öteki seçenek ise evlilik hayatı cok güzel oldugu kadar çokta zorlu bir yolculuk kaldırabilecek kadar gücüm yok diyorsanız. herşeyi yeniden gözden geçirin ve ilişkinizi sonlandırın. ben olsam gerçekten cok seviyorsam göz yumardım. bir süre sonra düzelmediyse durum, bedeli olarak bende kendi aileme maddi olarak ihtiyaçları olmasa bile para yollardım... ya ailelerimize bakıcaz ve biz sıkıntı çekicez yada kendi hayatımıza bakıcaz diye seçim hakkını eşime devrederdim:)

Back
X