Ben ne istiyorum

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.045
2.989
133
Merhaba
Eşim ve kreş yaşındaki çocuğumla bir şehirde yalnız yaşıyoruz.

Hamilelik günlerimi çok özledim, bebek görmeyi, sevmeyi , kucağıma almayı, emzirmeyi çok özledim. Ama bakımı çok korkutuyor. Maddi manevi yetememek, bebekle ilgilenirken büyükle ilgilenememek, herkesin aynı anda grip olması, kilo alıp tekrar verememek istediğim gibi gezememek beni korkutuyor.

Maddi durumumuz iyi, eşim çok istiyor

Siz nasıl karar verdiniz ikinci çocuğa?

Eğer ikinciyi yapacaksanız bence bir an önce yapmalısınız.
Çünkü çok ara verirseniz diğer çocuğa direkt haksızlık oluyor.
Nerden biliyorum derseniz tam 6,5 yaşında okula başladım pat kardeş geldi.
Psikolojim bozuldu o dönem kimseyle konuşmuyor kendimi odaya kapatıyordum asla gülmüyordum.
Okuma yazmayı öğrenmemle bile kimse ilgilenmedi o dönem ve iyice bir travma yaşadım yani.
En fazla iki çocuk arası yaş sınırı 4 yaştır.
Tam zamanı.

2.ciye 5 sene ara verdik..ikimiz de istedik.ikinci ve üçüncü birlikte geldi;) zor bir gebelik ve doğum oldu.

Evdeki hesap çarşıya uymayabilir en azından 4 yaşını bitirsin diyorum
.

Mantık konuşursa herkes tek çocukla kalır :) annelik içgüdüsel gelişir genelde, mantık işi değil
herkes öyle yapıyor diye doğrusu o demek değil ki. tabi ki kimse duygularını tamamen gözardı edemez ama birinci sırada mantık gelmeli. hazır değilken sırf bebek sevmeyi özledi diye doğurması yanlış. bunu kastediyorum.

Bence çocuk tek olmamalı, en azından 2 kardeş olsalar büyüğünüze de arkadaş olur. Hem bulunduğunuz şehirde yalnız yaşıyoruz diyorsunuz, belki ailelerin sizinle ilgilenmesi açısından zor olabilir ona bir şey diyemem ama çocuğunuz için düşününce kardeş iyidir size de iyi gelir diyorum :)

herkes öyle yapıyor diye doğrusu o demek değil ki. tabi ki kimse duygularını tamamen gözardı edemez ama birinci sırada mantık gelmeli. hazır değilken sırf bebek sevmeyi özledi diye doğurması yanlış. bunu kastediyorum.

DüşüncelerimiZ benziyor bu noktada. Teşekkürler 🙏

3-4 aydır erteliyorum kafamdan atmaya çalışıyorum ikinci bebek düşüncesini.

Dediğim gibi sadece neye göre karar veriliyor tecrübe ve fikirleri merak ettim

Merhaba

Hamilelik günlerimi çok özledim, bebek görmeyi, sevmeyi , kucağıma almayı, emzirmeyi çok özledim. Ama bakımı çok korkutuyor. Maddi manevi yetememek, bebekle ilgilenirken büyükle ilgilenememek, herkesin aynı anda grip olması, kilo alıp tekrar verememek istediğim gibi gezememek beni korkutuyor.

İlk çocuğu eşim bana bırakmıştı sen ne zaman istersen o zaman olsun dedi çünkü sen karnında tasicaksin o duyguyu hormonları emzirme vs senin sorumlulukların daha ağır o yüzden sen ne zaman hazır hissedersen o zaman olsun demişti. Bana bu çok mantıklı geliyo eşiniz istiyo siz de istiyorsunuz anladığım kadarıyla yazıdan onu anladım ama şuan aklınıza zorlukları da gelmeye başladı ve tedirgin oluyosunuz. Ben bi sorun yaşanmadığı sürece olağan olan ikinci hamileliğin daha rahat geçtiği doğumun daha kolay yasandigidir. Kritiğini siz yapmalısınız hazirsaniz ertelemeniz için sağlık sorununuz yok ekonomi iyi o zaman hazır olması gereken tek şey sizsiniz .

Merhaba

Bende asla ikinciyi yapmam diyodum
Ama kızım üç yasındayken acaip bebek özlemi olustu bende.sanki hiç daha önce o duyguları tatmamış gibi hissediyodum ve aklıma bakabilir miyim yetebilir miyim sorusu hiç gelmedi.üç yıl cabaladık ve kızım altı yasındayken ikinci kızım dogdu.iyikide geç oldu diyorum suan.cünkü kızım büyük oldugu halde cok cok zorlanıyorum

ha deyince olacakmı bakalım
benim olmadı
önce istemedim
kızım 5 yaşındayken istedik
hemde deliler gibi bebek kokusu özlemiştim
ama olmadı 2 sene uğraştık
şimdi minnak bi kzım daha oldu
ama sevgi kelebeği gibi çok istedik çok sevdik çünkü

2 çocuklu ve çalışan bir anne olarak sölüyorum biri zorsa diğeri kolay oluyor
rabbim öle bir ayarlıyorki

ha deyince olacakmı bakalım
benim olmadı
önce istemedim
kızım 5 yaşındayken istedik
hemde deliler gibi bebek kokusu özlemiştim
ama olmadı 2 sene uğraştık
şimdi minnak bi kzım daha oldu
ama sevgi kelebeği gibi çok istedik çok sevdik çünkü

2 çocuklu ve çalışan bir anne olarak sölüyorum biri zorsa diğeri kolay oluyor
rabbim öle bir ayarlıyorki

Ayy deme öyle. Benim 1 numaranın bebekliği de kolaydı hala daga kolay bir çocuk kendisi

Back
X