Ben ne istiyorum

Ayy deme öyle. Benim 1 numaranın bebekliği de kolaydı hala daga kolay bir çocuk kendisi
benim büyük kzımın bebekliği kolaydı emmediği için gece uyanmazdı,çok nazlı bi bebekti sürekli hastalanırdı hala aynı,sürekli hasta
küçüğüm emdi hala emiyor gece 10145475 kere uyanıyor ama maşallah ablası gibi sürekli hasta değil

ha deyince olacakmı bakalım
benim olmadı
önce istemedim
kızım 5 yaşındayken istedik
hemde deliler gibi bebek kokusu özlemiştim
ama olmadı 2 sene uğraştık
şimdi minnak bi kzım daha oldu
ama sevgi kelebeği gibi çok istedik çok sevdik çünkü

2 çocuklu ve çalışan bir anne olarak sölüyorum biri zorsa diğeri kolay oluyor
rabbim öle bir ayarlıyorki
Ayy yok ben buna inanmıyorum
Benim ilk kızımın zorlugu dillere destandı
Herkes dedi ikincide rahat edersin
Asla öyle olmadı
Hatta gelen gideni arattı gibi bişey oldu

Ayy yok ben buna inanmıyorum
Benim ilk kızımın zorlugu dillere destandı
Herkes dedi ikincide rahat edersin
Asla öyle olmadı
Hatta gelen gideni arattı gibi bişey oldu
ciddimi ama hangi konularda
yani artı ve eksileri neler ikisi arasında

benim artı ve eksileri var yani büyük kzımında rahat yanları vardı.zor yanları da vardı
küçüğümünde öle
yani büyük küçüğe göre şuan daha zorlu geçiyo

bu konuyu açtığınıza göre sizde istiyorsunuz ama zorlukları gözünüzde büyüyor belli ki, öncelikle yaşınız kaç, çünkü bu önemli bence yaş aldıkça sabrımız, tahammülümüz enerjimiz de biraz düşüyor, şöyle düşünün ilk çocukta hiçbirşey bilmiyordunuz tecrübesizdiniz, şimdi çocukla ilgili herşeyi biliyorsunuz dolasıyla daha pratik olabilirsiniz, ilk çocuğunuz da ne güzel kreş yaşındaymış, en azından yarım gün sadece size kalır, durumunuz iyiyse zorlandığınız yerde yarım gün bakıcı filan da tutabilirsiniz, çocuklarınızın arasında az yaş farkı olması da güzel beraber büyürler oyun arkadaşı olurlar, eşiniz de istiyormuş, evliliğiniz güzel gidiyorsa, bebek özlediyseniz, bakımından korkmayın bence, ayrıca diğer arkaşlar yazmış hemen olup olmayacağı da belli olmaz, hakkınızda hayırlısı olsun

Benim kızlarımın arasında beş yaş var şu an. Yardım edecek kimsem yok. Çocuğunuz kendine yetebiliyor mu o önemli. Benimki elhamdülillah bana yardım bile ediyor.
Nasıl karar verdim derseniz, aralarında çok yaş farkı olmasın derken gebe olduğumu öğrendim. Tabi ki kolay olmuyor, bazen imdat diye bağırasım geliyor ama zamanla alışıyor ve bir düzen oturtuyor insan.
Hemen olma ihtimaliyle bile 1 seneniz var. Çocukların arasını çok açmayın derim.

bu konuyu açtığınıza göre sizde istiyorsunuz ama zorlukları gözünüzde büyüyor belli ki, öncelikle yaşınız kaç, çünkü bu önemli bence yaş aldıkça sabrımız, tahammülümüz enerjimiz de biraz düşüyor, şöyle düşünün ilk çocukta hiçbirşey bilmiyordunuz tecrübesizdiniz, şimdi çocukla ilgili herşeyi biliyorsunuz dolasıyla daha pratik olabilirsiniz, ilk çocuğunuz da ne güzel kreş yaşındaymış, en azından yarım gün sadece size kalır, durumunuz iyiyse zorlandığınız yerde yarım gün bakıcı filan da tutabilirsiniz, çocuklarınızın arasında az yaş farkı olması da güzel beraber büyürler oyun arkadaşı olurlar, eşiniz de istiyormuş, evliliğiniz güzel gidiyorsa, bebek özlediyseniz, bakımından korkmayın bence, ayrıca diğer arkaşlar yazmış hemen olup olmayacağı da belli olmaz, hakkınızda hayırlısı olsun
Bende istiyorum 5 yaşında bi kızım var ama 2 yıldır olmuyor sanki hiç çocuğum yokmuş gibi istiyorum hemde Allah tekrar anneliliği yaşatır inşallah hayırlısı 😕

Benim iki çocuğum arasında az yaş farkı var. Biri 3 diğeri 1 yaşında. Bazen çok zor oluyor. Mesela iki haftadır küçük olan uyutmuyor doğru dürüst. Ona göre enerjim düşük. Iki kardeş birbirini çok seviyor (oyuncak kavgalar hariç), onun için böyle olduğuna pişman değilim. Bende nerdeyse tüm zamanı tek başıma bakıyorum. Eşim çok yardımcı, ama işinden dolayı geç gelir. Benim kararımda mesela yaş ve kronik hastaligim bir faktör dü. Yoksa daha cok ara bırakırdım (en az 2 sene). Yani iki çocuk her zaman kolay değil. Size tek tavsiyem kendinizi gerçekten hazır hissetseniz ikinciyi kucaga alin. O meşhur "işte öyle böyle büyüyüp gider" lafı hiçte geçerli değil.

Bende istiyorum 5 yaşında bi kızım var ama 2 yıldır olmuyor sanki hiç çocuğum yokmuş gibi istiyorum hemde Allah tekrar anneliliği yaşatır inşallah hayırlısı 😕
inşallah hayırlısıyla olur, çok fazla kafanıza takmayın vardır elbet bir vakti saati, akışına bırakın ne güzel kızınızla doya doya zaman geçirin, bebek olursa bu kadar çok zamanınız olmaz ona ayıracak bir de bu açıdan bakın :KK200:

Mantık konuşursa herkes tek çocukla kalır :) annelik içgüdüsel gelişir genelde, mantık işi değil
Ben insanda anneligin içgüdüsel olduğunu düşünmüyorum. İnsan için annelik, sosyal ve öğrenilmiş bir davranıştır. Duygular da yine öğrenme ve hormonlar yolu ile gelişir. İçgüdüsel olsaydı, plan program yapma durumu, gebelikten korunma ya da gebeliği uygun koşullara göre bekletme olmazdı bence.

dilerim gönlün ne zaman isterse ozaman olur

ben yıllarca istemedim kv yüzünden
sonra kızım istiyor diye yapmayaa karar verdım ve 4 yıldır olmuyor
o yuzden herşey kısmet

Eşiniz ilk çocukta size yardımcı oldu mu? Eğer hiçbir işe karışmayıp da çocuk istiyorsa siz hazır olana kadar mümkün olmadığını söyleyin.

Ben insanda anneligin içgüdüsel olduğunu düşünmüyorum. İnsan için annelik, sosyal ve öğrenilmiş bir davranıştır. Duygular da yine öğrenme ve hormonlar yolu ile gelişir. İçgüdüsel olsaydı, plan program yapma durumu, gebelikten korunma ya da gebeliği uygun koşullara göre bekletme olmazdı bence.
[.annelik duygusu yaşama hevesi, yavruyu koruma, besleme, niteliklerini ve ihtiyaçlarını öğrenme duygusu içgüdüseldir. Ama uygun zamanı bekleme, korunma yöntemleri uygulama bunlarda sosyal öğrenme olabilir

Back
X