Ben ne yapacağım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayatımdan insan çıkarma sebebim olurdu, el kadar bebemi ellerini yikamadan elleyemezler bile, hatta yikadiktan sonra bile ellemesinler, bebek ellenir mi yahu zaten, uzaktan bak😂
Bin türlü mikrobu var, onlar dusunmuyorsa anne/baba olarak gorevimiz nedir sanki bebemizi koruyamiyacaksak..
Bende böyle düşünüp düşünüp kendime kızıyorum gözümde çıban çıktı stresten.

Bu birinci olay. İkincisi ise çocuğu sevmeye gelen diğer bir akraba çocuğu öpeceğim derken ağzından öptü o an tepki veremedim dondum bildiğiniz kaç gündür sinirden resmen iç organlarım ağrıyor .

Donmayın böyle durumlarda. Ne demek ağzından öpmek. Çocuğunuz hastalanıp mikrop kaptığında uykusuz, stresli, üzülen sadece siz olacaksınız. Başında sabahlara kadar nöbet tutan siz olacaksınız. O ağzından öpen kişinin umurunda bile olmayacak. Toplu bulunduğunuz yerlerde bu tarz durumları kestirdiğiniz an çocuğunuzu alın hemen.

Diğer karşılama meselesi için bir şey diyemiyorum. Ne niyetle çağırıldığınızı siz daha iyi bilirsiniz. Eşinizde madem sizden yana tavır konulacak yerde kendinizi yemeyin. Sınırlarınızı net olarak çizin. Bırakın karşı taraf yesin kendini. Diğer türlü 3 ay küsüp sonra bildiklerini okumaya devam ettiklerinde siz tavır yapmış olmuyorsunuz, onlar nasılsa küser küser gelir diyorlar.

Donmayın böyle durumlarda. Ne demek ağzından öpmek. Çocuğunuz hastalanıp mikrop kaptığında uykusuz, stresli, üzülen sadece siz olacaksınız. Başında sabahlara kadar nöbet tutan siz olacaksınız. O ağzından öpen kişinin umurunda bile olmayacak. Toplu bulunduğunuz yerlerde bu tarz durumları kestirdiğiniz an çocuğunuzu alın hemen.

Diğer karşılama meselesi için bir şey diyemiyorum. Ne niyetle çağırıldığınızı siz daha iyi bilirsiniz. Eşinizde madem sizden yana tavır konulacak yerde kendinizi yemeyin. Sınırlarınızı net olarak çizin. Bırakın karşı taraf yesin kendini. Diğer türlü 3 ay küsüp sonra bildiklerini okumaya devam ettiklerinde siz tavır yapmış olmuyorsunuz, onlar nasılsa küser küser gelir diyorlar.
Evet bu da sanırım benim kişisel gelişimindeki sıkıntı. Çok doğru söylüyorsunuz. Ya gerçekten çok umurlarinda olmadigindan eminim . Aylar geçti görüntülü arayan yine eşim ve ben olduk bir kaç defa . Niye aradığımi sorarsanız ailem aman onlar yaşlı tamam bir daha olmaz konuyu kapativer falan dedi . Bende duygusal baktım çocuğum içinde . Daha önce de olmaması gereken birçok şey oldu bence de bunlar nasıl olsa gelmek zorunda diye düşünüyorlar.

hayatımdan insan çıkarma sebebim olurdu, el kadar bebemi ellerini yikamadan elleyemezler bile, hatta yikadiktan sonra bile ellemesinler, bebek ellenir mi yahu zaten, uzaktan bak😂
Bin türlü mikrobu var, onlar dusunmuyorsa anne/baba olarak gorevimiz nedir sanki bebemizi koruyamiyacaksak..
İşin kötüsü yakalayıp öpüyorlar.
Bizimki sürekli koşuyor,ben etrafa laf anlamaya çalışıyorum.

Gerçi ben de çok çok az görüşüyorum,o az sürede bile sürekli uyarıyorum,asla taviz vermiyorum da arkamı bir saniye dönmemem gerekiyor.

Ben kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.

Canım benim
Seni öyle iyi anlıyorum ki…
Gerçekten arada kaldım . Tamamen kesip atmak çözüm değil sonuçta torunları eşimin annesi babası gorusunce kendime zararim dokunuyor . Burda bile kimilerine göre çok önemsiz . Allah korusun küçücük çocuk elinden bir bıraksa çocuğumu bir yeri sakatlansa ben vicdanen nasıl bir yuk altına gireceğim .

Konuya dönecek olursak şu öpmek,dokunmak hatta koklamak işini ben de çok takıyorum.

Kendimi telkin ediyorum. Olumlu bakmaya çalışıyorum. İyi taraflarını görmeye çalışıyorum ama her nedense aşamıyorum bir türlü.

Takıntı haline getirdim,hasta oldum,ağladım,üzüldüm,kırıldım,kızdım,küstüm…

Bunu herkes biliyor. Bile bile bebeğin burnuna kadar sokuldukları için kasıtlı olarak yaptıklarına inanıyorum.

Ne oluyor ya bebek öpülünce?

Lütfen bana bunun cevabını bir babaanne,dede,amca,hala,enişte verirse çok sevinirim.

Konuya dönecek olursak şu öpmek,dokunmak hatta koklamak işini ben de çok takıyorum.

Kendimi telkin ediyorum. Olumlu bakmaya çalışıyorum. İyi taraflarını görmeye çalışıyorum ama her nedense aşamıyorum bir türlü.

Bunu herkes biliyor. Bile bile bebeğin burnuna kadar sokuldukları için kasıtlı olarak yaptıklarına inanıyorum.

Lütfen bana bunun cevabını bir babaanne,dede,amca,hala,enişte verirse çok sevinirim.
Bende gerçekten anlamıyorum . Benim yetistigim ailede anne ve babam bizleri çok küçükken opmemisler. Babam başımızın arkasından opermis şimdi torunlarına da öyle yaklaşıyorlar basının arkasından veya bacağından bir kere operler bu yani ve bunu eşimin ailesi de yapsa rahatsız olmam .

İnsan takılıyor çünkü hastalık çok fazla evet çocuğun sevgiye ihtiyacı var çok çocuk seviyor olabilirler ama bu bir sevgi gosterme yolu degil ki . Öyle olsa bile çok bencilce

Bende gerçekten anlamıyorum . Benim yetistigim ailede anne ve babam bizleri çok küçükken opmemisler. Babam başımızın arkasından opermis şimdi torunlarına da öyle yaklaşıyorlar basının arkasından veya bacağından bir kere operler bu yani ve bunu eşimin ailesi de yapsa rahatsız olmam .

İnsan takılıyor çünkü hastalık çok fazla evet çocuğun sevgiye ihtiyacı var çok çocuk seviyor olabilirler ama bu bir sevgi gosterme yolu degil ki . Öyle olsa bile çok bencilce
Hastalık var,hepsi başkalarını şap şup öpüp sonra bizim bebeği öpüyor.

Bir de öpüp “öpmedik” demeler,öpmeyip koklamalar!

Dalga geçerek “annesi öpülmesine kızıyor” demeler!

Bu konuda çok dertliyim çok!

Hanımlar merhaba;

Üç yıllık evliyim on aylık bebeğim var. Eşimin ailesi uzak bir ülkeye bir aylığına gittiler ve dönüşte bizimde onları karsilamamizi trip atarak istediler. Biz onlardan farklı şehirde yaşıyoruz ve bu hafta sonu bizim için uygun degildi eşim uzaktan çalışmak zorundaydı ve zaten onlarda geç gelecekti bir gün gorusebilecektik neyse biz madem bu kadar istiyorlar gidelim dedik .Emrivakinin sebebi sonradan anlaşıldı ki otuz kişilik bir akraba cagirilacakmis ondan ailesi böyle tripler atmış .

Biz bebeğim küçükken bir olay yaşadık beşinci sınıfa giden kuzeninin eline benim çocuğumu vermişlerdi bende kızmıştım . Şimdi yine gittiğimde diğer kuzeninin eline -ki çocuk on bir yaşında- verip gezdir hadi dedi ablası. Birden odadan çıktı ben çocuğa otur gezdirme dedim dedesi de oradaydı. Sonra kızım ağladı ben aldım içeri geçtim . Bu birinci olay. İkincisi ise çocuğu sevmeye gelen diğer bir akraba çocuğu öpeceğim derken ağzından öptü o an tepki veremedim dondum bildiğiniz kaç gündür sinirden resmen iç organlarım ağrıyor .

Şurda yazdıklarımdan beni pasif görebilirsiniz aksine gayet hayır dedim bugüne kadar ve zaten bu olaydan tartıştık. Eşimin anne babası ve abisigil dikkat ediyorlar. Şimdi diğer ablası gıcıkligina yaptı çok eminim . Ya ben ne yapacağım gitmeyeceğim evet bir süre ama yani çıldıracağım artik ya diyorum ki kendi kendime kedi bile yavrularını koruyor sen yeterince koruyamadın. Laftan anlamıyorlar . Geleli kaç gün oldu hala sinirliyim .
Çok anlaşılır anlatmamışsınız konuyu. Bebeğiniz daha 10 aylık, minicik. Oradan oraya sürüklemelerine izin vermeyin sizi. Eşinizin yaklaşımı nedir ailesine karşı? Ne isterlerse yapan biri mi?

Ben de merak ediyorum öpünce noluyor diye. 😀
Kardeş gibi büyüdüğüm kuzenimin bebeği oldu. Çocuğu sadece elinden tuttum yürürken. Öpmedim ama mikrop kapar, kuzenim rahatsiz olur filan diye değil, öpsem sorun etmez kuzenim eminim . Ama aklıma öpmek gelmiyor bile. 😀
Çok öpsel (bu kelimeyi uydurdum şuan) bir aile değiliz zaten öyle aile içinde de devamli birbirimizi öpmüyoruz belki bundandır.😬
Bazıları fiziksel temas yapmadan sevgi gösteremiyor ondan olabilir. Bi de bazı anneler var öpüp sarilmayinca benim çocuğumu sevmiyorlar hiç diye tiplere girebiliyorlar.

Hastalık var,hepsi başkalarını şap şup öpüp sonra bizim bebeği öpüyor.

Bir de öpüp “öpmedik” demeler,öpmeyip koklamalar!

Dalga geçerek “annesi öpülmesine kızıyor” demeler!

Bu konuda çok dertliyim çok!
Aman bir şey olmaz bizim opucugumuzden kafasindalar abla

Çok anlaşılır anlatmamışsınız konuyu. Bebeğiniz daha 10 aylık, minicik. Oradan oraya sürüklemelerine izin vermeyin sizi. Eşinizin yaklaşımı nedir ailesine karşı? Ne isterlerse yapan biri mi?
Hayır ne isterlerse yapan biri değil . Sadece hayır denildiğinde o kadar çok buyuruyorlar ki artık görev gibi yapmak zorunda olunuyor sadece bu gitme olayı içinde değil. Eşime kızdığım nokta da bu hayır diyemiyor. Sonra düşünüyorum insan ailesine sürekli hayır demek istemez onlarla vakit geçirmek ister. O kadar arada kalıyorum ki

Bwn de es ailesine gitmeye hic de bayilmiyorum. Emrivakilerden de hic hoslanmam. Ama hacca gidip dönene karsilamaya gidilir genelde. Emrivaki yapmalarina birakmadan zaten siz gitmeliydiniz. Hani bnece asiri gerekli degil, ama beklenti bu yonde. Aralar cok kotu degilse, cok zor olmayan beklentilerin karsilanmasi taraftariyim. Mesafeli ama jyi olmak , tavirli aralar kötü olmaktan iyidir. Dudaktan öpme konsuunda ne deseniz ne yapsaniz haklisiniz. Zaten tepki de gostermelisinzi. Esinizin ailesinin de bunu savunup onaylayacagini sanmam
Ama 5. Siniftaki cocuk, 11 yasindkai cocuk bence bir bebegi kucagina alabiir. 5 yasinda degiller sonucta. O konuda abartmissiniz.

Bwn de es ailesine gitmeye hic de bayilmiyorum. Emrivakilerden de hic hoslanmam. Ama hacca gidip dönene karsilamaya gidilir genelde. Emrivaki yapmalarina birakmadan zaten siz gitmeliydiniz. Hani bnece asiri gerekli degil, ama beklenti bu yonde. Aralar cok kotu degilse, cok zor olmayan beklentilerin karsilanmasi taraftariyim. Mesafeli ama jyi olmak , tavirli aralar kötü olmaktan iyidir. Dudaktan öpme konsuunda ne deseniz ne yapsaniz haklisiniz. Zaten tepki de gostermelisinzi. Esinizin ailesinin de bunu savunup onaylayacagini sanmam
Ama 5. Siniftaki cocuk, 11 yasindkai cocuk bence bir bebegi kucagina alabiir. 5 yasinda degiller sonucta. O konuda abartmissiniz.
Gidip karşılamak problem değil ki aslında . Sorun o an gitmeye uygun olmamamız . Bir sonraki hafta gitsek üç gün gorusulecekti . Mesela sadece adet yerini bulsun herkes görsün oğlum geldi. Geldi de o gün gidebilmek için sabah üç buçukta yola çıktık gece geldiler sabah beste uyuduk iki gün hiç uykusuz benim kızında uyku düzeni yok misafirler geldiği gün eşimde çalışıyordu . Besinci sınıf değilde dört sanırım bir yaş fark etmez ama çocuk bu odalarda gezdir diyor yerde birşey görse korkup bırakabilir elinden kayabilir yani kucağına alıp otursa her neyse bilmiyorum ben mi abartiyorim

İnanır misiniz gönlüm kalmadı ama ayak sureyerek gitmemiştim zaten diğer hafta gidecektik .Bu olay eşimin ailesiyle yaşadıklarımızın binde biridir . Düşündüğünuz gibi suratsız çok sert bir insan değilim. Bu konudan rahatsızlığı bildikleri halde zorladiklari için içeriye geçtim bende çoğunlukla.

Yani çocuğun ağzının içine girince gülerek bebek öyle öpülür mu diyecek sakinlik bende yok .

Yapı meselesi tabi yaşanan olumsuz tecrübelerde etkili olmuştur. Belli ki istemiyorsun gözüne geliyor her şey.

Kendim açımdan hayatımda "insanlar ne yaparsa yapsın, herkes kendi olumsuzluğu ile kalacak beni ilgilendirmez; duvarımı çizer geçerim" aydınlanmasından sonra kafam da rahat etti içim de.

Çocuğunu şu an korumakla sorumlusun. Ama bir ömür koruyamazsın. Mikroptan vs.. Biraz sakin ol.
5.sınıfa giden kardeşim de kızıma bakıyor gibi... Bazı konular basit ama içinizdeki kötü tecrübeler mesafenizi iyice arttırıp yaptıkları her davranışı olumsuz kodlamışsınız.
Aranızdaki inatlaşma yüzünden görümcen de yanlış hareket yapıyor.
Burada inatlaşmayı bırakırsan, istemediğin şeyleri belli etme bak gör o da senin istemediklerini anlamadığı için şaşıp kalacak. Ne yapacağını bilemeyecek :)

Ben de merak ediyorum öpünce noluyor diye. 😀
Kardeş gibi büyüdüğüm kuzenimin bebeği oldu. Çocuğu sadece elinden tuttum yürürken. Öpmedim ama mikrop kapar, kuzenim rahatsiz olur filan diye değil, öpsem sorun etmez kuzenim eminim . Ama aklıma öpmek gelmiyor bile. 😀
Çok öpsel (bu kelimeyi uydurdum şuan) bir aile değiliz zaten öyle aile içinde de devamli birbirimizi öpmüyoruz belki bundandır.😬
Bazıları fiziksel temas yapmadan sevgi gösteremiyor ondan olabilir. Bi de bazı anneler var öpüp sarilmayinca benim çocuğumu sevmiyorlar hiç diye tiplere girebiliyorlar.
Ben de öpmedim,öpmem de.

Ben 30 yaşında bile değildim, yeğenim olmuştu,aşırı severdim aklıma öpmek gelmezdi.

Kuzenimin çocuğunu çok severim saçını okşarım en fazla.

Bu çocuklar covid öncesi doğdu. Ona rağmen yaklaşmazdım.

Bu dünya covid diye bir gerçek yaşadı ama herkes hemen normale döndü.

Başkasının çocuğunu öpmesinler,öpeceklerse sevmesinler! Torun,yeğen kendi evladınız değildir!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X