Köye gitmezsem evliliğim riske girecek ne yapacağım ?

Dimi ya pis temiz diye oğlunu dolduracağına al eline bir süpürge temizle
Yapmıyorsan sus otur
Onu da yapamıyorsan gelme banane ne haliniz varsa görün de
Eski apartmanımda bir kadın vardı . Kamelyada oturuyorduk başka komşularla da. Demez mi: ben birinin evine gidince parkeyi şöyle bir parmaklarım toz mu diye.😀yuh dedim içimden lüks otel kat şefi misin mübarek. O günden beri evime adım attırmadım . 🙈

Kavga ile kurmuyorum aslında , asıl mesela oğlum yoğun bakımda yatarken ben 10 gün sandalye tepesinde onu bekledim sıkıntıdan bitlendim bile , bu durumda onların evde beş çekiştirmesi bunu kabul edemiyorum
Ya sen 10 gün tatilde de olsan, tahtta da otursan kayınvalide çekiştirecekti seni. Ne dicekti dur şimdi bebek yoğun bakımda, onlar hastaneden gelince çekiştireyim mi dicekti. Herkese aynısını yazıyorsun da kavga etmeye sebep değil ki bu

Valla kaynanayı felan boşver de, bebeği 10 gündür yoğun bakımda yatan bir anneye, kimin dolduruşuyla olursa olsun, ev temizliği için hesap soran adamdan koca felan olmaz. Baba hiç olmaz.

Kadın cahildir, arkandan konuşmuştur okey ama kocam dediğin kişi, bebeği orada yatarken “anne sen ne diyorsun bi bunu mu düşüneceğiz” dememişse sen önce bir onu sorgula.
Adam o kadar işe yaramaz ki git evde dinlen yıkan üstünü başını değiştir ben dururum hastanede bile demiyor. Onun da çocuğu değil mi yoğun bakımda yatan? 3 temizlikçiye gerek olduğuna göre çöp eve çevirmiş ortamı ve bu ortamda bir de küçük çocuk var. Maşallah nazar değmesin o kocaya. Ya karısı yapsın ya anası ama günün sonunda mükemmel koca oluyor. Gündüzleri çalışıyorsan akşam iş çıkışı uğrar kontrol edersin, eşini eve gönderirsin nefes alsın diğer çocuğuyla ilgilensin diye. Evdeki çocuk 10 gün annesiz kalmış. Kim nasıl baktı bu çocuğa, ne yedi ne içti, ona da anne gerekmiyor mu? Hala da gidicem hesap sorucam kavga edicem ağzıma geleni söylüycem... İki çocuğun olduğu ortamda eli belinde gerekirse saç baş yolmalı kavgaya varım diyor. Kadın çocuğun babaannesi bile değil niye mecbur gelip baksın? Hadi babayla kötü ayrılmışsındır tamam da kendi annen kardeşin akraban yok mu çocuğunla ilgilenecek?

ailesine rest çekti sizle evlendi die yok olmuyorlar ömürlük küs kalacak da değillerdir die düşünmeniz gerekirdi . Şimdi siz susmam diyorsunuz oda ailemle iyi olmazsan evlilik biter ağzı yapıyor olan çocuklara oluyor .

Ayrıca kavga ederim çirkefim demekle noluyor ? Başından belliymiş hakaretler küfürler elinde bi çocuk varmış zaten nie koştur koştur bi çocuk daha oldu . Gidip kavga edecem die düşüneceğine kocanın sana yaptığı zorbalık için kocanla kavga et madem gitme

Kızım resmen saçmalamışsın ya. 😅 Yani yapılacak ne kadar hata varsa yapmışsın. Süreç nasıl yönetilmez yürüyen örneğisin bence. Bana soracak olursan berbat bi kocan var. Varlığı yokluğu bir bi ana kuzusu. Bırak gitsin anaciginin yanına. Ama belli ki evliliğine devam etmek istiyosun e be bacım o zaman ne diye cazgirlik ediyosun? Biraz politik olsana. Erkekler mağdurdan hoşlanır. Hele de seninki gibi gelişimini tamamlamamış olan erkekler.

Sen ne kadar kendimi savunuyorum ezdirmiyorum filan diye düşünsen de tek yaptığın kendi bacağına sıkmak. Kayınvalideyle telefonda ya da yuzyuze direk 'benim kocamı dolduramazsin' filan diyerek üste çıktığını zannediyosunya. Tek yaptığın onun ekmeğine yağ sürmek oluyo. O da gidecek oğlusuna 'Bak biz sana evlenme demiştik, anneciğine neler diyor elin kizi' filan diye duygu sömürüsü yapacak. Senin o gelişimini tamamlamamış kocan da işte böyle sana rest çekecek bunun üstüne. Ya köye gideriz ya evliliğimiz etkilenir diye.

Kısacası berbat bi kocan var ve eğer yine de terketmeyi düşünmüyorsan o zaman biraz akıllı davran, kendi mağduriyetini cazgirlikla değil usulünce ifade et. Üste çıkıcam diye ergen ergen ağız dalaslarina girme derim. Bunu usulünce nasıl yapacağını anlatırım ama dinleyeceğini düşünmüyorum o yüzden zaten uzamış mesajımı daha fazla uzatmicam 😅

Çünkü eşimi tanıyorum annesinin söylediklerinden etkilendi o da pişman oldu
O da pişman olmuştur belki. Çok insanlarla kavga gürültü etmeyin. Yetişkin insanlarız. Bir iki gün kalıp dönebilir siniz. Aileler ile bag koparmak vs vs evliliği olumsuz etkiler. Tabi büyük olay olur o ayrı. Ama burada çok agresiflige gerek yok her lafa kavga çıkarmayın bence biraz sakinlik iyidir. Gidin köye sıkılınca eşinizle dolaşmaya çıkarsınız vs geçer Zaman zaten.

Boşanma düşüncesi yoksa, gideceksiniz 10 gün takmayacaksınız lafını sözünü, gülüp geç, ya da evet kızın harika, doğru benden bir şey olmaz de geç. Ya bakın, bu tür aileye gelin geldiyseniz, karşı tarafı ciddiye almadan hayatınıza devam edeceksiniz. Bazı insanları ciddiye almamak ama gerçekten ciddiye almamak müthiş bir huzur. 42 yaşındayım bunu anca öğrendim. Ama bunu öğrendiğim andan itibaren sırtımdaki yüklerden kurtuldum.

eşim bir çok konuda beni savundu annesinin yanlışların söyledi onu doldurup hastaneye gönderdiğini de biliyor ama bilerek söylemiyor ben daha fazla annesine nefret beslemeyeyim diye .
Sadece annesinden daha çok nefret etmeyin diye değil kendisi de ben annemin dolduruşuna geldim demeyi gururuna yediremediği için söylemiyor.

Ciddi boyutta bir şey yok. Klasik kayınvalide hatta bu kadın. Size tavsiyem, köye gidin. Kadını sizin evdeki çocuğunuzla ilgilensin diye çağırmış eşiniz ve her ne kadar dolduruşa gelmiş de olsa sonradan ayılmış, haklı yanlarınızı görmüş, annesine yeri gelince kızmış ve bakmış olmuyor annesini göndermiş. Bence onun hatırına gidilir. Gerçekten bu kadar bile desteklemiyor çoğu erkek eşini. Annem kötülüğüne mi diyor, annem aslında seni düşünüyor vs saçmalayıp duruyorlar. Sizinki evlenirken bile rest çekmiş. Sizi evliliğimiz kötü etkilenir diye korkutması çok yanlış ama. Haklılığınızı bile bile söylememeliydi. Gidin derim yine de. Belki daha kısa kalmayı teklif edebilirsiniz, 5 gün, 7 gün gibi eğer kabul ederse.

Ayrıca neyini istememişler boşandın diye anlamadım. Kendilerine baksınlar biri eşinin üstüne kuma getirmiş diğeri de bunu kabullenmiş, sanki kendileri çok düzgün.

Eski apartmanımda bir kadın vardı . Kamelyada oturuyorduk başka komşularla da. Demez mi: ben birinin evine gidince parkeyi şöyle bir parmaklarım toz mu diye.😀yuh dedim içimden lüks otel kat şefi misin mübarek. O günden beri evime adım attırmadım . 🙈
Parmaklıyo bir de bak hele bak , şöyle göz ucuyla bakarım elime bir yoklarım falanda yok, direkt parmaklarmış mal ya.

Parmaklıyo bir de bak hele bak , şöyle göz ucuyla bakarım elime bir yoklarım falanda yok, direkt parmaklarmış mal ya.
Daha da kötüler bunlar . Yaşlı bir komşumuz vardı ağır bir de ameliyat oldu. Bunlar evine gitmişler sözde hasta ziyaretine . Ama heryerde şunları konuştular : yok mutfak dolapları yağlı, yok evinde çay içemedik bu yüzden. Ulan manyaklar , 75 yaşındaki kadından ne bekliyordunuz ? Kirli ise silin insansınız . Silmiyorsanız da heryerde anlatmayın ayıp yahu,

Kaybetmekten ziyada eşim iyi bir insan gerçekten , hemen hemen kusursuz diyebilirim ve bir evladımı baba hasretiyle büyüttüm şuan evliliğimin bozulması için sebep yok , ama oraya gidersem olacak ve bunu anlamıyor
Kusursuz adam derken?
sokma akıllı düşüncesiz herif anasının dolduruşuna gelmiş laf etmiş o halde. Eve 3 temizlikçi gelecek hale geldiyse elini bir gram işe de sürmemiş. Köy köy diye tutturuyor karısının düşünceleri önemsiz.

Ya ben konu sahibini hatırlıyorum ama bu 2.hesap mı? Ondan emin değilim. Benim gibi bu üyenin hikayesi tanıdık gelen var mı?

Eşiniz yıllık izinde 10 gün orda kalıp 10 gün de tatil yapmayı planlamış ama sizin aileniz bu iznin tam olarak neresinde peki?
Ayrıca kayınailede 10 gün kalmak nedir? Okurken fenalık geldi.
Ben ailemle miras meselesi yüzünden
Kusursuz adam derken?
sokma akıllı düşüncesiz herif anasının dolduruşuna gelmiş laf etmiş o halde. Eve 3 temizlikçi gelecek hale geldiyse elini bir gram işe de sürmemiş. Köy köy diye tutturuyor karısının düşünceleri önemsiz.
eşim evi temizlemişti ama benim istediğim gib olmadı , kadın da komşumd o yüzden diğer arkadaşı da geldi hemen hızlı yapsınlar diye ev kirli değildi aslında ,

Ya ben konu sahibini hatırlıyorum ama bu 2.hesap mı? Ondan emin değilim. Benim gibi bu üyenin hikayesi tanıdık gelen var mı?
Ben hesabımı yeni açtım daha önce hiç yazmadım
Eşinin cennetlik olduğunu ısrarla savunan üyeyi hatırlattı :KK53: :KK53:

İki kullanıcı adında da "mina" bulunması?? Yoksa??? 🙄🙄
benim hesabım yeni ve bu dediğiniz kişi değilim daha önce kullanmadım uygulamayı

Ailesi ilişkimizi onaylamıyor daha önce evlilik yaptığım için
Kısa anlatmaya çalışacağım anlamanız için , ben daha önce evlilik yaptım 1 çocuğum var eşim bekardı ailesi istemedi beni ama eşim onlara karşı geldi evlendik 1.5 yıl oluyor
Valla bir önceki mesajımda iki üyenin nicki benzer aynı kişi olmasınlar hehe diye paylaşmıştım sonra baktım ikisinin de yaş 28
İkisinin de ikinci evliliği ve eş ailesi istememiş
İkisinin de bebeği var
Bilemedim 🫠🫠🫠

Kısa anlatmaya çalışacağım anlamanız için , ben daha önce evlilik yaptım 1 çocuğum var eşim bekardı ailesi istemedi beni ama eşim onlara karşı geldi evlendik 1.5 yıl oluyor , ailesi uzakta son 4 5 aydır telefonda görüşüyordum , doğum yaptım o sürede yoğun bakıma yattı bebeğim eşim kaynanaı aradı gelsin eve diğer çocuğa baksın diye , neyse gelmeden bir gün önce ben eve 3 temizlikci çağırdım hastanede bebeğimle yattığım icn eşim dağıttı evi temiz olsun ilk defa geliyor kadın diye , geldi onlar evdeydi ama eşim her gün yanıma geliyordu , bir gün geldi ki 3 yıldır söylemediği lafları söyledi eşim şok oldum orası niye kirli niye eşyana önem vermiyorsun kirli olmadı imkansız ev tertemizdi eşim normalde asla laf etmez zaten vs anladım kaynanam ona söyledi doldurdu hemen aradım onu eşime sen mi dedin böyle diye yok dese de ben biliyorum eşim de sonra pişman oldu yaptığının yanlış olduğunu anladı. Ordan başladı kaynanama nefretim , eve geldik yok sen namaz kılmıyorsun yemeğin yenmez falan dedi ama eşim çok kızdı , bende dedim yeme o zaman kaynanam benim gibi cirkef değil ama alttan alttan yapmaya çalıştı Hatta makineye bir şey koyuyorum kızı için Ayşe koymuyor Ayşe öyle yapıyor hep ondan örnek kıyas yaptı orda da kızdım ben Ayşe değilim eşim de bu konudan kızdı ona ,ben laf altında kalmayıp cevap verince kadın kısmı herşeye cevap vermez dedi çünkü o ezik birisi eşi üzerine kadın bile getirdi ses etmedi .eşim baktı ki biz kavga edeceğiz gönderdi onu . Neyse ben 1 aydır konuşmuyorum ama eşim konuşmamı istiyor arada bir şey yok diyor evet cahil konuşmaları var ama napaım diyor uzatma selam sabah de kapat hemen telefonu gibisinden . Bir de köye gideceğiz yıllık izinde 10 gün orda kalırız 10 gün tatile gideriz diyor ama asla istemiyorum . Onuda anlıyorum ama ben gidersem kavga edeceğim içimde tutuklarımı yüzlerine vuracağım ben yoğun bakımda yatarken eşime olmayan şeyleri söyleyip doldurmaya çalışmasını söyleyeceğim daha kötü olacağız ama eşim baskı yapıyor evliliğimiz iyiye gitmez falan demeye başladı hatta . Bana annesinin onu doldurduğunu kabul etse neyse ama insanların içini bilemem belki öyledir vs diyip savunuyor onu doğruyu bildiği halde
10 gün çok 3 -4 gün kalın diğer günleri bana ayır benim ve çocuklarımın seninle zaman geçirmeye ihtiyacımız var de. Herzaman böyle denk gelmiyor. Önceki yaptığı ettiği kelimeler de yenilir yutulur gibi değil namaz kılmıyorsun diye elinden yemek yenmiyorsa onunda kalbi ve ağzı kirli onun yemeği nasıl yenicek? Tamam en müslüman sensin de bidahakine. Kızılcık şerbetindeki pembe herhalde tövbe yarabbi...🤦🏻‍♀️ cahil diye çekmek zorunda değilsin hastalık ve acil kötü durumlar hariç 10 gün çocuklarla hiç bir yerde kalmak istemiyorum de düzenleri bozuluyor filan de. Yani aran eğer oraya gitmekle bozulacaksa açıkcası bozulsun. Saygı dediğin karşılıklı olur eşinin sana da saygısı yok istemediğin bişeyi zorla yapmak nekadar mantıklı. Oturup surat ascan istemediğin birine gidyorsun.. ne konuşcak bişeyin olabilir öyle insnala ne de paylaşacak bişeyin. Eşin seni böyle bişeye zorlamamalı. Gitsin kendisi 3-4 gün kalsın gelsin kimse ona anneni babanı görme sil at hayatından çıkar demiyorki. Ben 2 sene kaynanamla görüşmedim. Haklıydım çünkü eşimde görüşmedi. Her gittiğimde de hır gür çıktı. Mutsuz olduğun hiç biyerde durma. Veyatta ben gelirim ama en ufak bir pürüzde çocukları alır çıkarım o evden de sıkar biraz senle 10 gün orda kalmaya. Edepsiz karı beynime ağrı girdi yeminle🤦🏻‍♀️

Back
X