Ben ne yapacağım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KIR PAPATYASII

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
15.785
54.461
548
Hanımlar merhaba;

Üç yıllık evliyim on aylık bebeğim var. Eşimin ailesi uzak bir ülkeye bir aylığına gittiler ve dönüşte bizimde onları karsilamamizi trip atarak istediler. Biz onlardan farklı şehirde yaşıyoruz ve bu hafta sonu bizim için uygun degildi eşim uzaktan çalışmak zorundaydı ve zaten onlarda geç gelecekti bir gün gorusebilecektik neyse biz madem bu kadar istiyorlar gidelim dedik .Emrivakinin sebebi sonradan anlaşıldı ki otuz kişilik bir akraba cagirilacakmis ondan ailesi böyle tripler atmış .

Biz bebeğim küçükken bir olay yaşadık beşinci sınıfa giden kuzeninin eline benim çocuğumu vermişlerdi bende kızmıştım . Şimdi yine gittiğimde diğer kuzeninin eline -ki çocuk on bir yaşında- verip gezdir hadi dedi ablası. Birden odadan çıktı ben çocuğa otur gezdirme dedim dedesi de oradaydı. Sonra kızım ağladı ben aldım içeri geçtim . Bu birinci olay. İkincisi ise çocuğu sevmeye gelen diğer bir akraba çocuğu öpeceğim derken ağzından öptü o an tepki veremedim dondum bildiğiniz kaç gündür sinirden resmen iç organlarım ağrıyor .

Şurda yazdıklarımdan beni pasif görebilirsiniz aksine gayet hayır dedim bugüne kadar ve zaten bu olaydan tartıştık. Eşimin anne babası ve abisigil dikkat ediyorlar. Şimdi diğer ablası gıcıkligina yaptı çok eminim . Ya ben ne yapacağım gitmeyeceğim evet bir süre ama yani çıldıracağım artik ya diyorum ki kendi kendime kedi bile yavrularını koruyor sen yeterince koruyamadın. Laftan anlamıyorlar . Geleli kaç gün oldu hala sinirliyim .

Otuz tane akrabayı ağırlama işini size mi kilitlediler?
Yok hayır onu diğer gelinlerine kitlediler bizi istemelerinin sebebi millete bak hepsi buraya toplandı diye gostercekmis . Show yapicaklar diye iki gece uykusuz kaldık.

Otuz tane akrabayı ağırlama işini size mi kilitlediler?
Yok hayır onu diğer gelinlerine gittiler bizi istemelerinin sebebi millete bak hepsi buraya toplandı diye gostercekmis . Show yapicaklar diye iki gece uykusuz kaldık.
gitmeyin arkadaşım gelemiyoruz işlerimizi ayarlayamıyoruz deyin bırakın sinir olsunlar arkanızdan konuşsunlar çok da fifi

gitmeyin arkadaşım gelemiyoruz işlerimizi ayarlayamıyoruz deyin bırakın sinir olsunlar arkanızdan konuşsunlar çok da fifi
Yok artık tövbeledim çünkü gidersem büyük kavga çıkacak ama nereye kadar diyorum ya torunu özledik diye başlayacaklar . Eşimde farkında gitmeyeceğiz artık diyor . Ama çözüm bu mu bilmiyorum

Cocuk ayaklanana kadar sabretmeye calisin sonra zaten ne kucaga gelmek isteyecek ne kendini opturecek..
Kizim opucuk atmaya basladiktan sonra cocuga bilerek yanlis bisey öğrettim. "Hadi beni op" denildiginde yanagini okşayıp cici yapıyor boylelikle baskalarinin temiz olmayan yanaklarina ağzı temas etmiyor. Baskalarinin opup opmedigini kestiremiyorum ben bosandim, babasina bol bol tembihliyorum opmesinler diye ama ne kadar uyguluyor bilemiyorum

Hanımlar merhaba;

Üç yıllık evliyim on aylık bebeğim var. Eşimin ailesi uzak bir ülkeye bir aylığına gittiler ve dönüşte bizimde onları karsilamamizi trip atarak istediler. Biz onlardan farklı şehirde yaşıyoruz ve bu hafta sonu bizim için uygun degildi eşim uzaktan çalışmak zorundaydı ve zaten onlarda geç gelecekti bir gün gorusebilecektik neyse biz madem bu kadar istiyorlar gidelim dedik .Emrivakinin sebebi sonradan anlaşıldı ki otuz kişilik bir akraba cagirilacakmis ondan ailesi böyle tripler atmış .

Biz bebeğim küçükken bir olay yaşadık beşinci sınıfa giden kuzeninin eline benim çocuğumu vermişlerdi bende kızmıştım . Şimdi yine gittiğimde diğer kuzeninin eline -ki çocuk on bir yaşında- verip gezdir hadi dedi ablası. Birden odadan çıktı ben çocuğa otur gezdirme dedim dedesi de oradaydı. Sonra kızım ağladı ben aldım içeri geçtim . Bu birinci olay. İkincisi ise çocuğu sevmeye gelen diğer bir akraba çocuğu öpeceğim derken ağzından öptü o an tepki veremedim dondum bildiğiniz kaç gündür sinirden resmen iç organlarım ağrıyor .

Şurda yazdıklarımdan beni pasif görebilirsiniz aksine gayet hayır dedim bugüne kadar ve zaten bu olaydan tartıştık. Eşimin anne babası ve abisigil dikkat ediyorlar. Şimdi diğer ablası gıcıkligina yaptı çok eminim . Ya ben ne yapacağım gitmeyeceğim evet bir süre ama yani çıldıracağım artik ya diyorum ki kendi kendime kedi bile yavrularını koruyor sen yeterince koruyamadın. Laftan anlamıyorlar . Geleli kaç gün oldu hala sinirliyim .

Hacca gittiler degil mi?
Bu kadar insanin toplasmasinin baska bir açıklaması olamaz.

Neyse, cocugunuzu baska cocuklarin eline veren, agzindan open saygisizlara dur demek sizin elinizde.

Cocuk ayaklanana kadar sabretmeye calisin sonra zaten ne kucaga gelmek isteyecek ne kendini opturecek..
Kizim opucuk atmaya basladiktan sonra cocuga bilerek yanlis bisey öğrettim. "Hadi beni op" denildiginde yanagini okşayıp cici yapıyor boylelikle baskalarinin temiz olmayan yanaklarina ağzı temas etmiyor. Baskalarinin opup opmedigini kestiremiyorum ben bosandim, babasina bol bol tembihliyorum opmesinler diye ama ne kadar uyguluyor bilemiyorum
Ay gerçekten bunu düşündüm bende bosansam artık çocuğu yalayacaklar herhalde . Yapmayın dediğim halde boylelerse.

Hacca gittiler degil mi?
Bu kadar insanin toplasmasinin baska bir açıklaması olamaz.

Neyse, cocugunuzu baska cocuklarin eline veren, agzindan open saygisizlara dur demek sizin elinizde.
Evet doğru söylüyorsunuz bende benim elimde sanıyordum . Bir aileyle sırf bu sebepten iki üç ay konusmayinca anlarlar diye düşünmüştüm . Sanki bilerek yapılıyor sorun çıkarmam için diye düşünüyorum artık . Gitmemeye karar verdim bir iki ay sonra abisinin kızı evlenecek o durumda ne yapacağız bilmiyorum

Biri tükürüklü ve pis ağzıyla bebenizi ağızdan öpüyor ve siz bir sey diyemiyorsunuz? Anneler ne için vardır ki? Ortalığı yikarim be!
Ben de ortalığı ayağa kaldırırım ve kaldırıyorum da!

Ne kadar kızdığımı bile bile yapıyorlar!

Biri tükürüklü ve pis ağzıyla bebenizi ağızdan öpüyor ve siz bir sey diyemiyorsunuz? Anneler ne için vardır ki? Ortalığı yikarim be!
Ortalığı daha önce yıktım . Bir şey diyememek değil aslında olduktan sonra bağırsam o sırada birşey degismeyecekti . Sürekli sorun çıkaran aile ortamını bozan kişi olarak kabul ediliyorum . Yanlış anlamayın bu arada evliliğimin bozulmasından korkmuyorum hatta geçen sefer ayrılmayı ciddi manada düşündüm burda bana insanlar saçmalama ailesi için ayrılır mı dediler.
Artık gerçek manada yildim bende kendime kızıyorum bogazlayasim geldi kadını ağzımı açsam öfkemi kontrol edemeyeceğimden emin olduğum için sustum .

Lale abla ben kır papatyasi ve evet yani ben aylarca görüşmedim yine bayramda torunlarını görsünler diye gittim . Ama yok degismiyor

hayatımdan insan çıkarma sebebim olurdu, el kadar bebemi ellerini yikamadan elleyemezler bile, hatta yikadiktan sonra bile ellemesinler, bebek ellenir mi yahu zaten, uzaktan bak😂
Bin türlü mikrobu var, onlar dusunmuyorsa anne/baba olarak gorevimiz nedir sanki bebemizi koruyamiyacaksak..

Sanırım hac dönüşü.
Siz zaten ayak sürüyerek gitmişsiniz.
Ki bazen uygun zamanlarda gönülden yaptığımız hamleler, onların istemediğimiz hareketlerine engel olur.
Abla ne yapıyorsun küçücük bebek öpülür mü öyle demek zor değil.
Sert, suratsız olmak yerine gülümseyerek sınırlarınızı sesli bir şekilde belirtirseniz eminim daha çok etkisini göreceksiniz.

Bebeğinizi çocuğun eline nasıl veriyorlar onu anlamadım. Hacdan dönen insanları evlatları karşılar, bu adetten haberdar olmamanıza şaşırdım. Açıkçası incir çekirdeğini doldurmayan bir konu olduğu kanaatindeyim
Evet karşılar ama imkanı varsa karşılar bir gün görüşmek için yol gittik ve eşimde zaten yanlarında bir saat oturamadi calisiyordu . Yani bilmiyorum belki görüş farklılığı ama benim çocuğumu küçücük çocuğun ellerine vermeleri sürekli öpmeleri beni çıldırtıyor. Ben kimsenin çocuğuna elimi yıkamadan dokunmam kucagima aldıysam ağzına yaklaşmam

Evet karşılar ama imkanı varsa karşılar bir gün görüşmek için yol gittik ve eşimde zaten yanlarında bir saat oturamadi calisiyordu . Yani bilmiyorum belki görüş farklılığı ama benim çocuğumu küçücük çocuğun ellerine vermeleri sürekli öpmeleri beni çıldırtıyor. Ben kimsenin çocuğuna elimi yıkamadan dokunmam kucagima aldıysam ağzına yaklaşmam
Hacca her sene gidilmediğine göre çok da koymamalı diye düşünüyorum. Açık açık söyleyin sevmiyorum insanları her yaptıkları batıyor deyin.

Sanırım hac dönüşü.
Siz zaten ayak sürüyerek gitmişsiniz.
Ki bazen uygun zamanlarda gönülden yaptığımız hamleler, onların istemediğimiz hareketlerine engel olur.
Abla ne yapıyorsun küçücük bebek öpülür mü öyle demek zor değil.
Sert, suratsız olmak yerine gülümseyerek sınırlarınızı sesli bir şekilde belirtirseniz eminim daha çok etkisini göreceksiniz.
İnanır misiniz gönlüm kalmadı ama ayak sureyerek gitmemiştim zaten diğer hafta gidecektik .Bu olay eşimin ailesiyle yaşadıklarımızın binde biridir . Düşündüğünuz gibi suratsız çok sert bir insan değilim. Bu konudan rahatsızlığı bildikleri halde zorladiklari için içeriye geçtim bende çoğunlukla.

Yani çocuğun ağzının içine girince gülerek bebek öyle öpülür mu diyecek sakinlik bende yok .

Hacca her sene gidilmediğine göre çok da koymamalı diye düşünüyorum. Açık açık söyleyin sevmiyorum insanları her yaptıkları batıyor deyin.
Bayıldığımı söylemedim zaten eşimin ailesine gitmeyi problem de yapmadım. Diğer hafta gidecektik zaten . Yukarda yazdıklarım size göre normal gelebilir bana göre değil . Yani yazdığınız gibi bahane aramıyorum . Bahaneye ihtiyacim da yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X