ben ne yapayim bilemedim( esim)

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Simdi benim hayat dolu yasam azmi istekleri hevesleri hayalleri sinir tanimayan bi esim var
Esim evlendikten sonra baya kilo aldi cokta bakimli hatta metroseksuel bi erkektir kilolardan rahatsiz ama yemektende geri kalmiyor yuruyus desen yok simdi esim yaza kadar kilo vercem kafaya koydum diyor buraya kadar hersey normal sagligi icin kilo versin tamam bende isterim
Bizimki sigarayi birakip spor salonuna yazilcam dedi fakat spor salonuna haftada 4 gun gitmesi gerekiyormus program o sekildeymis etkili olmasi icin..
Yani hafta ici 2 gun is cikisi gitcek aksam 9 gibi eve gelicek hafta sonuda 2 gun gitcek e sonrada yoruldum vs..yok say onu..
Bana gelince ilkokula giden zor derse oturan dikkat daginikligi ve hiperaktivite sorunu olan bi kizim var cok fazla odevi oluyor gunum aksama kadar dersle geciyo yardim edip oturmak bakmak geriyo birde kucuk kizim var 1,5 yasinda kalorifer borularina dahi tirmanan yerinde durmayan..ve sinir ilaclari kullanan barut gibi ben varim surekli bi kosturmaca yetismeye calisiyorum odev yemek kucuk kizim herseye kosuyorum kullandigim ilaclardan dolayi oyle halsiz oyle uykulu bi halim varki..
Aksam esimin gelmesini iple cekiyorum bi saat ilgilenmesi beni oyle rahatlatiyoki..bunun yaninda aksam birlikte yemek yemeye cocuklari erken yatirip vakit gecirmeye cok onem veriyorum cunku baska hic bir ugrasim yok ne vaktim var ne imkaan ne yardim eden biri
E simdi 4 gun spora gitmesi benim daha cok yalniz kalmam demek. aksam bi okuma yaptiriyo , biraz kucuk kizla ugradoyodu zaten cocuklar 9 da yatiyo simdi kafadan 4 gun yok say onu zaten cok nazli biri spora gitmesi demek gelince kutuk gibi yatmasi demek
Butun bu soylediklerimi onada soyledim kendi icin bisey yapmak istedigini kilodan rahhatsiz oldugunu vs..bi dolu sey soyledi koymus kafaya..diyoki alti ustu 2 saat ama ben kocami taniyorum mesela hafta sonu sabahtam kalkip spora gitmesi demek gelince surekli yorgun olmasi biseye dokunmamasi demek iyide iki cocukla hersey benim ustumde .. ve ben sirf bu yuzden psikolojik ilaclar aliyorum ne kadar daraldigimi biliyo o kendince belki hakli..ya ben??? Ne yapmaliyim??
DIPNOT: COCUKLARI BI YERE BIRAKIP KENDIME BI UGRAS BULMA SANSIM YOK OKULA GIDEN KIZIMDA DIKKAT DAGINIKLIGI COK ILERI SEVIYEDE SUREKLI BIRBIRE ILGI ISTIYEN BI COCUK E OBUR KIZIM BENDEN BASKA INSAN GORMEDIGINDEN ZATEN BAGIMLI YAPISIGIZ BIRDE 4 GUN SPOR CIKTI:(

Bence siz bu durumdayken eşinizin sporu düşünmesi bencillik
Tamam rahatsız oluyosa az yesin, alsın bir mekik sehpası evde ara ara yapsın
4 gün spora gidip sonra da yorgunum diyecekse yapmasaydı 2 çocuk
Çocuklar kadınlara zimmetli değil, baba sevgisine de ihtiyaçları var
Anneler de robot değil dinlenmeye kafa dağıtmaya ihtiyaçları var, 1 saat bile olsa

Su donem beyfendinin sporu icin uygun donem degil anlasilan.bunu idrak etmeli.buyugun okulu otursun ,kucuk laftan anlar hale gelsin oyle gider.veya cocuklara 2-3 saatlik bakici bulup beraber gidersiniz

Spordan önce diyete başla deyin. Yemek yiyerek birşey olmaz falan deyin sporu iptal ettirmeye çalışın. Yada en kötü ihtimal eşinizi siz tanıyorsunuz. Genelde hep öyle olur ya spora yazılıp 1 ay heves ederler sonra gitmezler. Belki öyle olur. Hem size cephe almamış olur. Siz de çekilirsiniz kenara aldın mı hevesini diye

Bence siz bu durumdayken eşinizin sporu düşünmesi bencillik
Tamam rahatsız oluyosa az yesin, alsın bir mekik sehpası evde ara ara yapsın
4 gün spora gidip sonra da yorgunum diyecekse yapmasaydı 2 çocuk
Çocuklar kadınlara zimmetli değil, baba sevgisine de ihtiyaçları var
Iste benim dert ettigimde bu..zaten aksama kadar tum yuk bende esimin isi cok rahat surekli oturuyo hic bir sorumlulugu yok is vu kadar rahat aksama kadar kendine icat ariyo bi gun geliyo spora gitcem bi gun geliyo olta alip baliga gidicem bi gun geliyo tufek alip ava mi gitsem..yani hergun baska bi istek baska bi heves..en son da spora balicsm dedi gene en makulu mantiklisi tamam baslasin kiskandigimdan degil ama tum yuk bende..odev okul zaten cok yipratiyo biz odeve oturunca kucuk kizim ya dusuyo ya aglamaktan hali kalmiyo yada yanimizda durup ablasina huzur vermiyo calisamiyoruz e utu yemek cocuklarin bakimi ben bu kadsr bunalip ilaclarda cozum ararken bu bencillik degil mi birde guya bize okur bizi cok sever hic kiyamaz...bence tek dusundugu kendisi..erken evlendik hic biseyi gormedi yasayamadi simdi simdi heves ediyor heralde ama bende kendimi bu evin kolesi gibi hissediyorum biyle olunca

Iste benim dert ettigimde bu..zaten aksama kadar tum yuk bende esimin isi cok rahat surekli oturuyo hic bir sorumlulugu yok is vu kadar rahat aksama kadar kendine icat ariyo bi gun geliyo spora gitcem bi gun geliyo olta alip baliga gidicem bi gun geliyo tufek alip ava mi gitsem..yani hergun baska bi istek baska bi heves..en son da spora balicsm dedi gene en makulu mantiklisi tamam baslasin kiskandigimdan degil ama tum yuk bende..odev okul zaten cok yipratiyo biz odeve oturunca kucuk kizim ya dusuyo ya aglamaktan hali kalmiyo yada yanimizda durup ablasina huzur vermiyo calisamiyoruz e utu yemek cocuklarin bakimi ben bu kadsr bunalip ilaclarda cozum ararken bu bencillik degil mi birde guya bize okur bizi cok sever hic kiyamaz...bence tek dusundugu kendisi..erken evlendik hic biseyi gormedi yasayamadi simdi simdi heves ediyor heralde ama bende kendimi bu evin kolesi gibi hissediyorum biyle olunca
Evet eşin bencil ve tek kendini düşünüyo
Sende hergün bişey bul akşam kurslarını araştırdım ingilizceye mi kpss ye mi gitsem de bakalım neler oluyo

Kesinlikle ve kesinlikle eşiniz çok BENCİLLL bu nedir arkadaş sizin halinizi görmüyormu, bu adam illa tek sporlamı,kilo veriliyor önce diyet yapsın, ama işine gelir tabi evden çocuklardan uzaklaşmak onlarla,ilgilenmek olmasında ne olursa olsun, ee siz peki sizin canınız yokmuymuş,sorun bakalım kendisine bence taviz vermeyin anlatın,derdinizi hoş anlatmaya gerek varmı bence yok gözü kör değilse tabi.

Bence siz haklısınız, şu an eşinizin spora gitmesi bencilce olur. Sizin ve çocukların onun desteğine ihtiyacı var. Ailecek yapabileceğiniz bir aktivite bulun mesela pazar günleri yürüyüş yapmak gibi. Onun spora gitmesini istediğinizi ama onun desteğine ihtiyacınız olduğunu söyleseniz?

Spordan önce diyete başla deyin. Yemek yiyerek birşey olmaz falan deyin sporu iptal ettirmeye çalışın. Yada en kötü ihtimal eşinizi siz tanıyorsunuz. Genelde hep öyle olur ya spora yazılıp 1 ay heves ederler sonra gitmezler. Belki öyle olur. Hem size cephe almamış olur. Siz de çekilirsiniz kenara aldın mı hevesini diye
Kesinlikle ve kesinlikle eşiniz çok BENCİLLL bu nedir arkadaş sizin halinizi görmüyormu, bu adam illa tek sporlamı,kilo veriliyor önce diyet yapsın, ama işine gelir tabi evden çocuklardan uzaklaşmak onlarla,ilgilenmek olmasında ne olursa olsun, ee siz peki sizin canınız yokmuymuş,sorun bakalım kendisine bence taviz vermeyin anlatın,derdinizi hoş anlatmaya gerek varmı bence yok gözü kör değilse tabi.
Tabi canim maksat disarda ugras olshn yuruyjs yap yok diyet yap yok spora gidip vucut yapcakmis benim cocuklari birakip banyoya gircek bile vaktim kalmiyoki..ne ugrasi ne disari cikmasi ne gucum ne halim kaliyor cocuklar pek siradan cocuklar gibi olmayinca ..

benimde kızım birinci sınıfa başladı o kadar zor ki anlıyorum sizi, :110:
Allah yardımcın olsun,o erken evlendide sen geç mi evlendin? seninde muhtemelki yaşayamadığın heves ettiğin şeyler vardır,
ama erkeklerin birçoğu sanki çocuk sadece anneye bağlı gibi kendileri rahat gezip tozuyorlar çünkü uğraşları yok tek uğraşları iş ve ondan geriye kalan kısmı doldurmak,
ver eline o küçük kızını bak bir daha spora ihtiyaç duyuyormu nasıl eriticek o yağları :KK66:

Tavuz vemeyim diye ilk spora gitcem dediginde zaten kredi oduyorz cebimize zor kaliyo ne sporu dedim oda cozumu sigarayi birakip aylik sigaraya vercegi parayi spora vermekte bulmus..yasen ne anlatsanda ne kadar iyi kendini ifade etsen de karsidakinin anladigi kadardir .. basmayinca basmiyor kafa isine gelmeyeni tinlamiyor

Kendi için bişeyler yapmak istiyosa sizde kendiniz için bişeyler yapmak istediğinizi, o hakediyosa sizin dünden hakettiğinizi söyleyin. Hafta sonu spora gitmeden önce bir saat yürüyüş yapıcam bem gelince sen çıkarsın diyin. Hem yorgunum bahaneside olamaz:KK69:

Tabi canim maksat disarda ugras olshn yuruyjs yap yok diyet yap yok spora gidip vucut yapcakmis benim cocuklari birakip banyoya gircek bile vaktim kalmiyoki..ne ugrasi ne disari cikmasi ne gucum ne halim kaliyor cocuklar pek siradan cocuklar gibi olmayinca ..

spor salonuna vereceği paraya aeve spor aleti de alabilir. benim de 9 aylık bebegim var ve spor icin bir yere gitmem mümkün değil şu an çünkü ailelerden farklı şehirdeyiz kızımı bırakacak kimse yok. ben de eve eliptik bisiklet aldım. şimdi de eşimle anlaştık akşamları 9 dan 10 a kadar benim spor saatim. kızımızla i ilgileniyor ben de 1 saat kendime vakit ayırmış oluyorum her gün ve o kadar iyi geliyor ki anlatamam. böyle bir şey sizin için de iyi olabilir. 1 saat esiniz 1 saat siz gibi.
bizim evde ayrıca barfiks cubuğu ve kum torbası var. yer sıkıntısı da yok kum torbasi takilip cikarilabiliyor. çok isteyen her an yapabilir ve fırsat yaratır.

Şimdi afaroz edilme riskini göze alarak diyorum ki, bir kadın bakabileceğini gözü kestirdiği kadar çocuk doğurmalı.

Eşinden çocuğun yükünü alan adama ben henüz rastlamadım. Türkiye'de, özelikle anne çalışmıyorsa bu böyle...

Annem, tek başına 4 çocuk büyütmüş, bir kez şikayet ettiğini duymadım, aksine keşke daha fazlası olsaydı der. Ben ise kendimi biliyorum 2 çocuk benim için Mars'a taşınmayla eş.

Eşin çok bencile davranıyor sen bu kadar özveride bulunurken tavrını net belirt senin hiç hevesin yok mu sanki , sen memnun musun tüm gün çocukların sorumluluğunu almaktan. Ayrıca o erken evlendi de sen geç mi evlendin.
Bence 15 tatili bekle çocuklarını alıp 10 günlüğüne ailenin yanına git gidebilirsen belki değişiklik sana iyi gelir biraz dinlenirsin hem.

Bakmış sen her işi yapıyosun adam fazlasıyla yaymış
Akşam gelince bırak çocukları ona gir banyonu yap
Bu kadar kendini hırpalama
Madalya takan da yok hani üstüne kendi başına program yapan bi adam var

Kilolu bir insanın çektiği zorlukları zayıf bir insanın anlaması imkansız.
Eşiniz kendine göre haklı.

Ama siz de çok haklısınız.
Sporu erteleyip diyet yaparak da gayet kilo verebilir.
Siz bu durumdayken spora gitmesi gerçekten bencillik olur.

Back
X