ben ne yapayım şimdi

BULUTOLSAM

ben ona resmen aşığım....
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
2.729
9
116
41
Bursa
selam millet

burayada konu açtım bilen bilir. evlendiimizde eşimle birlikte yaptık herşeyi. eşimin ailesi 1 lira harcamadılar. benim ailem elinden geldiğince yardım etmeye çalıştı. düşünün yani gelinliğimi bile cebimizdeki son parayla aldık.

neyse konuya gireyim. benim ailemde eşimin aileside bizimle aynı şehirde değiller. eşim adanalı. evlendikten birkaç ay sonra görümcem adana da bir kırtasiye buluyorlar. görümcem ve eşi devren alıp çalıştırmaya karar veriyorlar. eşimi aradılar.eşim araştırdı aklına yatmış bana söyledi. adana da olduğu için ve ailesiyle ortak olduğu için hiç istemedim. direndim vazgeçirmeye çalıştım ama eşim çok istiyordu. neyse kocam dedim verdim altınları. neredeyse 1 buçuk sene olacak. görümcem ve kayınvalidem çalıştırıyor

şimdi biz orayı devredip paramızı almak istiyoruz. baştan karşı çıktılar eşimde benim hakkımı verin(çünkü başka bi yer için lazımdı bize o para )siz devam edin demiş. sonra onlarda devretmeye karar verdiler adanada herkese söylemişler. ama ne müşteri çıktı ne bişey

bende bi internet sitesine ve buraya ilan verdim. banada dönen olmadı şimdi çok pişmanım. nolursa olsun eşimi dinlememeliymişim. çünkü devretmek için ailesini hiç sıkıştırmıyor bile çok bunaldım kızlar bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum.

---------aynı konu üzerinden devam etmek istiyorum. konuyu açtığımdn bu yana değişen birşey yok. görümcem devretmek istiyor. 2 senedir çalıştırıyoruz elimize geçen toplam para o kadar az ki... eşimsoruyorum. mal alındı onlar ödeniyo diyor. niye çalıştırılıyor o halde orası anlamıyorum. okulların açıldığı dönem yoğun olur. yoğunluk btti para hala elmedi. ödemeler varmış.

ben istemiyorum. eşimde haklısın çalıştmak mantıksız. ama parayı alsak banka ne faz verecekki buradaii bi paraya dedebilirsin diyo. acil ihtiycınmı var diyo. ama kızlar istemiyorum ben orayı. benim hakkım değilmiydi altınlarım. okadar pişmanımki size anlatamam. firimi bile söyleyemiyorum. bunalm çok. napıcağımı hiç bilmiyorum. eşimle konuşmasam iyiz. konuyu açsam kavga ediyoruz.

ama bunald kızlar. iş yapmayan bi yeri istemiyorum. ama görümcem ısrar vazgeçmiyo oradan. eşimde karşı gelemiyo. çok sıkım artık. benim hakmı rızam oadan gaspetmek değilmidir bu

Son düzenleme:
peki ortalama nasıl bir gelir alıyosunuz ordan? madem devretmenizide istemiyolar. kredi çekin yüklü miktar hatta onlar kendi adlarına çeksin krediyi ödesinler. böylede alacağınızı almış olursunuz ödememe gibi bir lüxleride olamaz..

eşim benim payıma düşeni verin deyince devretmeye karar verdiler. krediyi hayatta çekip vermezler. zaten devretçez dedikleri için eşimde böyle bişeyi söylemez. geçenlerde eşime dedim internete ilan vericem böyle oturup beklemek istemiyorum. sabahta ablasını arayıp bazı bilgiler aldım. eşiminde haberi vardı. akşam geldiğinde çok bozuktu. bişey anlatmadı. sadece sen karışma dedi bana. bende ablan ve enişten nasıl ikis birden karışıyorlarsa herşeye benimde orada hakkım var dedim.

parasal konularda ailelerle birşeyler yapmak malesef hep huzursuzluklara yol açıyor

evet ya ailelerin parasal ortak bişi yapmaları hep böle sonuçlara yol açıo mlsf...
karışmaya tabi ki hakkın var ama eşin de bi çözüm bulamayınca bunalıo olabilir...
yine de destek olmaya çalış bence; hata da yapmış olabilir ama bu durumda artık onun da yapacağı bişi kalmadı demekki...

Siz gelin olarak bir şey söylediğiniz zaman nedense hiçbir konuda hassas olmayan insanlar böyle konularda felaket hassas oluyor. Gelin kim oluyor ki böyle şeylere karışabilsin diye düşünüyorlar. Hatta gelin muhakkak kötü düşünür menfaatçi düşünür. Olan size olur. Eşiniz arada kalır. Bence eşinizin çözmesi lazım.

aynı konu üzerinden devam ettim. yukarıda düzeltme yaptım.
artık bende çok bunaldım. 1 senedir devredilcek diye bekliyorum ama resmen uyutuluyorum. eşim bayramda bakıcam dedi. bayrama kadar sustum. dönünce sordum. konuşamamışlar ablasıyla. sonra konuşuruz demişler. istemiyorum ben oarayı ya. artık iice sinirlerim bozulmaya başladı. onlarada hakkımı helal etmiyorum. galiba artık ben oradan bişey beklememeliyim.

önecelikle hatan altınlarını vermiş olman.
eşim ve ailesi arsa almayı düşünüyorlar ki ben ortak alınan herşeye karşıyım.
bu nedenle eşim altınlarımi istedi ancak olmaz dedim.sonuçta sadece eşim alsa tamam veririm ama ortak alacakları için...!!!

ben bırak ortak iş yapmayı ortak kırık iğne alınmasına bile karşıyım.kendi ailemde dahil.çünkü sonra böyle sorunlar çıkıyor.

canım söz görümcende.eşin onlar ne derse onu yapan cinsten(benimki de aynıydı).

iş yeri yüzünden canını sıkma.ileride bu can sıkıntıları bir yerde patlak verir.

keyfine bak.olmuşla ölmüşe çare bulunmaz.giden 10 tane altın olsun yerine konulur zamanla.

para gider zamanla yerine konulur ama sağlık...!

herşeyden önce senin sağlığın söz konusu.bileziklerini vererek hata yapmışsın ama böylelikle eşinin ve ailesinin karakterini daha iyi anlamış oldun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…