ben ne yapayım şimdi

Ayyy çok sinir oldum.

Ben sizin yerinizde olsam evlenirken düğün isterdim. Çok biliyorlarsa yapsınlar düğünü, çağırsınlar bütün akrabalarını.

Nişanlıma da söylerdim düğünü annen-baban yapsın diye. Yapmazlarsa ben de onların başına kakardım, bana bir düğün yapmadınız diye.

Bir iki kez daha oldu böyle şeyler,nişanlım yalan söylemeyeceğimi bildiği için benden yana oldu sağolsun.
Ama bu lafların sonu gelmiyor ben de her seferinde şikayet eden kötüleyen konumunda olmamak için söylemiyorum.
Umarım haksız duruma düşmem çünkü gerçekten kaldıramayacağım tek şey bu.

Zaten düğün sevmiyordum o kadar lafını etti ki ilk çocuğum tek oğlum(bir oğlu daha var) falan diye,artık tövbe yapmam o düğünü kendi dediğimden dönmem.
Düğün de düğün,karışmam dedi ama lafı soktu gitti afedersiniz biz salak gibi kaldık sus pus.

Eğer nişanlın ailesine çok düşkünse, anneciyse kaynanadan bir ömür çooook ama çok çekeceğin var. Ama nişanlın seni kimselere ezdirmeyecek kapasitedeyse ve sana herkesten çok değer veriyorsa sinirlerini bozsada çok büyük etkileri olmaz. Önemli olan burada nişalının sana olan tavrı...

Nişanlımın ailesiyle sorunları var zaten.Sever sayar ama mesafelidir.
Biz babamın ailesinden çok çektik,inanın en büyük fobim oldu bu konu asla kaldıramazdım anne rahminde yaşıyomuş gibi bağımlı olsaydı.
Beni ezdirmez çok şükür ama ben lafı yediğimle kaldım işte..

Valla vakti zamanında benim de ex kayınvalidem anneme dönüp benim hakkımda " başka giyecek şeyi yok muydu" demişti.
Olay: Ex-eşimin teyze torununun sünnet yemeğine gidecektik. Ben 5-6 aylık hamileyim. Giyecek kıyafetlerimi ex-eşim almıyor. Para da vermiyor. Ben kendi paramla aldığım kıyafetler içinde hem gömlek hem ceket gibi duran bir beyaz üst- siyah katlı bir etek giymişim. Ki bana göre uygun bir kıyafet. Kalkıp diyor ki, hem de benim anneme, hem de kendi oğlu 1 parça bile hamile kıyafeti almamışken: " başka giyecek şeyi yok muydu"

Kızım şimdi 8 yaşında, hala düşünüp düşünüp sinir oluyorum :)

O yüzden seni çok iyi anlıyorum :)

İnsan düşünse bile nasıl böyle şeyleri söyler nasıl ağzına alır aklım almıyor ya.
Artık bilinçli yapıldığını düşünüyorum,bu pot kırmak değil yani.
Nişanlımın gözüne girmek için bana iyi davranıyor ama o gidince göründü işin doğrusu.

Boşver bu kadar ince düşünme,bunu yapan onun annesi ve bilmesi gerek..O kadın bunu yaparken senin anneni yada seni düşündü mü? Yaptığı terbiyesizlik,fırsatını bulmuş nışanlında yok şuan kadında konuşuyor işte..Burda okuduğumuz o kadar çok kayınvalide olayı var ki..Erkekler evlenince,anneleri kıymete biniyor ve eşlerini üzüyorlar bu yüzden..Umarım senin ki öyle olmaz ama geneli yapıyor bunu..O yüzden kimseyi düşünme sadece kendi aileni ve kendini düşün..Sen üzüleceğine nışanlın düşünsün ve uyarısını yapsın annesine..Herkes haddini ve yerini bilsin...

Doğru aslında,nişanlım gideli tam hafta oldu daha 5 ay var gelmesine,o gittikten sonra son on gündür tavrı farklı bana karşı,bir garip konuşuyor önceden öyle değildi. O varken bu kadar yapmıyordu ama şimdi Laf sokuyor iğneliyor farkediyorum kendini öne atma çabası var. Her aradığımda mutlaka bir şey söylüyor.

İnanın en büyük korkum bu,çünkü bu bizim evimizde çok yaşanan bir şeydi annem çok çekti.Kaldıramam diyorum açıkçası çok da korkuyorum.Ben böyle planlı davranamam tahammül edemem çünkü.

Eğer nişanlın iyi bir insansa lafını etmeye değmez canım seviyorsan aldırma ama şunu bil kvden birazcık zor bir insan olabilir.

Eğer nişanlın iyi bir insansa lafını etmeye değmez canım seviyorsan aldırma ama şunu bil kvden birazcık zor bir insan olabilir.

Evet zor biri.Nişanlım çok iyidir ona üzülüyorum zaten,tecili evlenmek için bozdu şu an benim için askerde gelir gelmez evlenicez.Üzmesem mi gelince söylerim diyorum.Söylemem ama üzüldüğümle kaldım işte ne gerek vardı ki..

İşte bu yüzden önlemini alacaksın önceden..Herkese haddini bildireceksin..Eğer sen yapmazsan,seni ezerler..Benim eşim ve kayınvalidemden yana hiç sorunum olmadı bugüne kadar..O yüzden pek anlayamazdım işlerin nasıl bu noktaya geldiğini..Ama burdakileri konuları okudukça gerçekten şok yaşadım bazen..O kadar çok bu sorunu yaşayan insan varmış ki..O yüzden sakın kimseye güvenme..Gerçekten erkeklerin geneli evlendikten sonra değişiyor..Nışanlıyken,sevgiliyken aileyi takmıyorlar..Evlenincede eşini takmıyorlar..O bekarken sürekli problem yaşadığı anneleri,biranda kıymete biniyor evlenince...Sonrada eş problem yaşadığında,benim ailem görüşmek zorundasın bize gelicekler,biz onlara gidicez,orda kalıcaz,bizde kalıcaklar diye baskılar başlıyor..Her zaman anne haklı,eşler haksız oluyor..O yüzden her zaman tepkini koy,kendini ezdirme ve asla bir süre çocuk yapma evlenince..Her zaman ipler senin elinde olsun..Alttan alma kimseyi..Eğer ki baştan bu tavrı koymazsan çok ezilirsin ve tepene çıkarlar..Yaşın kaç bilmiyorum ama burdaki tecrübelere güven,problem yaşayan arkadaşlar sana yorum yapacaktır zaten...

2 senedir bu konuları okuyorum zaten inanın ben de çok şaşırıyorum olanlara. Zaten gözümün önüne onlar geliyor daha da korkuyorum bu yüzden. Nişanlımın evlendikten sonra değişmesi en büyük korkum,çünkü bu sefer ondan güç alıp daha ileri gidecek. Ne zaman araları biraz yumuşasa kv böyle bir şey yapıyor çünkü.Ben onlardan bir iğne bile istemedim o gelip bugün neyi yüzümüze vurdu.
Bundan sonra ben de ona göre davranıcam.Yaşım 22,böyle bi durumu daha önce tecrübe etmedim doğal olarak. Biraz sakin sessiz kaldım hep,hep araları iyi olsun diye uğraştım onu ordan pohpohladım diğerine aman yapma tutma dedim ama bu on gündür gördüm ki boşunaymış..

Canım istisnalar dışında kayınvalidelere yaranamazsın..Ne yaparsan yap yine laf sokar,yine seni kıskanır,yine oğlunun gözünde seni kötü göstermeye çalışır..Çok iyi insanlarda var onları ayrı tutuyorum ama geneli böyle kayınvalidelerin..Kız annelerinde böyle olmuyor pek ama erkek annelerinde hep bir üstünlük taslama,gelini sinir etme çabası,eşlerin arasını bozma var..O yüzden tekrar söylüyorum kendinden başka kimseyi düşünme,kimseye acıma..Herkese haddini bildir..Senin kayınvalide belli ki sorun yaratacak sana o yüzden mesafeni koy şimdiden ve ne olursa olsun nışanlına söyle..Tavrın net olsun ben böyle şeylere gelemem kusura bakma anneni uyar hareketlerine,laflarına dikkat etsin de..Sen kimsenin iğneli laflarını çekmek zorunda değilsin..Nışanlınla ortak alıyorsunuz bazı kararları..Hoşuna gitmiyorsa eğer kendi oğluna söylesin,senin ne suçun var? Nışan olmuş bitmiş..Artık öyle oldu böyle oldu diyerek,insanları kırmanın alemi yok..Kendine gelsin o yüzden..Gerçekten alttan alma güzelim anında lafını söyle ve etkisiz hale getir..Yoksa hep laf yiyen sen olursun..Kolay lokma olma hiçbir zaman ve ezik durma..Tabi bunu yaparken üslubunu bozma,saygısızlık etme..Ama lafındanda geri kalma gerekeni konuş...

Sustukça içimde büyüyor zaten birgün hepsini sayıp dökmekten korkuyorum. Hep o daha çok seviyor hep nişanlım onlara deliler gibi düşkün,anlıyorum beni ikinci plana atma çabası var. Gına geldi artık. Tamam annesin anladık inkar eden de yok ne diye benimle yarışıyorsun. Bak evliler zorlanıyor keşke nişanlanmasaydınız böyle beklemen daha zor dedi,olur mu öyle şey 6 yıldan sonra kız arkadaşı olarak kalamazdım bir adı oldu dönünce de hemen evlenemezdik nişanla uğraşırdık dedim. İkide bir bunu söylüyor bir de. Beni geride tutmaya çalışıyor,alttan alta "sen bi dur bakalım" mesajı var.

Nişanlımla birlikte büyüdük çok yakınız her şeyini benimle paylaşır birbirimizin sözüne önem veririz bu onu rahatsız etti sanırım.Lafa gelince bir şey yok çok memnun ama alttan alta bunları da söylüyor.
Bugün beni bu kadar üzmeye ne hakkı vardı,geldi hıncını aldı gitti oturdum ağladım sinirimden.
Bundan sonra ona göre davranırım olur biter. Nişanlıma da diyemez çünkü o karıştırmaz,bizim kararımız bu böyle olacak der o yüzden bana söylüyo ondan çekiniyo böyle ısrar edemez ona.
Mesafemi koruyacağım artık haklısınız.

Kayınvalidelerdeki problem zaten gelinlerle kendilerini bir tutma olayı..Oğulları evlenince sanki gelin onu elinden alıyor,o artık onun evladı değilde tamamen gelinin kocasıymış gibi hissediyorlar..Aslında o yine onun oğlu..O doğurdu, o büyüttü..Değişen birşey yok ki..Sadece evleniyor ve yuvasını kuruyor..Ama hernekadar çocuklarını evlendirmek isteselerde biryandanda bunu kabullenmek istemiyorlar..Çocuklarının eşlerine olan sevgisi arttıkça,anneye olan sevgisi ve saygısı azalıyormuş gibi düşünerek bunun acısını gelinden çıkartıyorlar..Bu kadar üste çıkma çabaları,gelinleri ezmeleri bu kompleks yüzünden aslında..O kadar saçma birşey ki bu ama anlamıyorlar işte..Bunu şurdan anlarsın kayınvalidelerin ortak özelliklerine bak mesela hepsinde; benim oğlum en çok beni sever,bana çok düşkündür,asla sözümden çıkmaz,benden çok kimseyi sevmez..Anne ilk planda gelin 2.planda olacak..Oğlan gelinin bir dediğini yapsa,kayınvalide kendi sözü dinlenmiyor zanneder ve bunu gelinin ağzına bakıyor olarak yorumlar..Işte yine o kompleks yüzündendir bu..Sonuçtada yine bunun hıncını gelinden alarak kendini rahatlatır..Gelin oğluyla kavga etse mutlu olur,tatmin olur..Keşke böyle olmasalar..Ama bazı kayınvalidelerde var ki kayınvalidemi yoksa kız annesimi anlayamazsın o kadar iyidir..Keşke hepsi öyle olsalarda insanların yuvaları yıkılmasa...

Niye bir gorgusuz icin annen uzuluyorki....
Sen annenin kalbini ferahlat, biricik oglunun nisaninda kucucuk bir altin hediyesi bile olamamis.
Umarim evlenince cok yakin oturmayacaksinizdir.

Uzaktaki nisanlini ise uzmeye gerek yok.

Bence mantıklı olanı yapmışsınız ve yine mantıklı olanı yapıyorsunuz. Kayınvalidenin karışmaya hakkı yok. Nişanlına bu konuyu hiç yansıtma, sen dirayetli durarak zaten kayınvalidene en güzel cevabı vermiş olursun.

Anacığınla da bu kadını nikahınız haricinde fazla yanyana getirmemeye çalış çünkü arada ay ve yıldızlar kadar fark var. Annen ne kadar bilinçli ve senin gibi alçakgönüllü ise kadında tam tersi o kadar açıkgöz ve elaleme gösteriş peşinde.Mümkünse sende fazla yüz verme, saygılı ama mesafeli ol. Zaten öyle davrandığına da eminim ya neyse...

Evet çok doğru. Nişanlımla zaten sorunlu bir ilişkileri var,bizim evliliğimiz yaklaştıkça ya da bu konular açılınca hep beni kıracak ya da rahatsız edecek şeyler söylüyor. Nişanlım bir kere böyle bir konuda müdahil oldu kv ben öyle demek istememiştim diye geri adım attı. Ama her şeyi söylemek hoşuma gitmiyor şikayet eden konumuna düşen hep antipatik oluyor genelde buradan gördüğüm de bu. Buna bir son vermem lazım, o da araya mesafe koymakla olacak. Tavrı inanılmaz değişti çözemiyorum,nişanlımın beni araması bana en yakınım sensin demesi onu kahrediyor sanki.Halbuki biz çocuk yaşta tanıştık beraber büyüdük çok şey yaşadık bugünlere gelene kadar,buna sevinmesi gerekir.Görünürde de öyle zaten ama başbaşa kalınca işin rengi değişiyor.
Nişanlımı etkilemek için çok uğraşıyor,bir şeyleri farklı göstermeye çalışıyor bunu farkediyorum.Çok rahatsız oluyorum.Bana olan yakınlığı da onun gözüne girmek içindi bugün bunu anladım.
Akıllıca davranıp şu süreci atlatmaya çalışacağım,bundan sonra bir şey olursa tavsiyelerinizi dikkate alacağım ama kesinlikle.Saygısızlık yapmadan cevabını vereceğim,neden ben yıpranayım ki.Cesaret alıp daha ileriye de gitmez böylece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…