Birincisi not kavgasına ben girmedim, ikincisi o çalışıp da başarısız olmuş değil basbaya çalışmıyor bunun suçunu da başka şeylere yükşüyor, üçüncüsü hocaşarım çan uygulamıyor, dördüncüsü gerçekten zor bir bölümüm var ve çok çalışıyorum, çünkü çok meraklıyım ve seviyorum başka üniversite de olsa yaprım allahın izniyle zaten sınıfımın nerdeyse yarısı kalıyor benim 100 aldığım sınavdan 4 ortalamayı da her dönem yapmıyorum ya Üçüncü sınıfbitti Sonunda yapabildimŞimdi sen özel üniversitede 4 ortalama yaptın öyle mi? Burslu okuyorsun. Yani senin beraber okuduğun öğrenciler burssuz ve senden düşük puanlı öğrenciler. Bir kere rakiplerin zayıf. Üniversitelerde çan sistemi uygulanıyor ordan şanslısın zaten. Onun dışında sorular öğrenci profiline göre hazırlanıyor. Yani erkek arkadaşın odtü de falan mı okuyor bilmiyorum ama ankara için konuşalım odtü öğrencisine sorulan soruları atılım üniversitesinde soramazlar. Millet toptan kalır. Notlar bol keseden dağıtılıyor parayla not satın alınıyor kısmına katılmıyorum tabi.
Erkek arkadaşınla not kavgasına girme yani. Sen de biraz objektif davran. Üniversite uzar bi dönem iki dönem bişey olmaz. 4 ortalamayı da normal bi üniversitede zor yaparsın.
Daha önce de yaptı aslında bunu bi kere Sinirliydim seni sinirlendirmek için söyledim dedi seni asla küçümsemem dedi yalvardı yakardı affettim Ama yine yaa Herşeyimi kaybetmiş gibi hissettimÇok acayip cidden. Her özel okulda okuyan 4.0 ortalama mı yapıyor ya da beleşten ders mi geçiyor. Ben devlette okuyorum ama yine de böyle saçma kıyaslamalara dayanamıyorum. Sen çocuk üzgünken öyle konuşmamalıydın ama onu söylemiş olman da karşılığında bunları işitme gerektiği anlamına gelmez. Bu adam seni, mesleğini, okulunu küçümsüyor. Siniri sayesinde bunu açık etmiş.
Canim sanki sen okul islerini biraz fazla abartmis gibisin.
Yani onceden hep basarali olucam anneme gurur olucam derken.
Benimde sevgilim boyle davransa bende sinirlenirim ki bölümü gercekten ağırmis.
Biraz genç oldugunun farkina var. Sen yine onun kadar abartma sinifta kalicak kadar ama yinede böyle kendini harap etme.
Bende boyle senin gibi nasil desem teyze kafasinda dolasan genc insanlari anlamıyorum.
Bana uymuyor.
Sevgiline de uymuyor bence.
Hiç bir zaman ne ailem, ne başkası ders çalış demedi bana. Siz çocuk gibi adamın üstüne öyle bir düşmüşsünüz ki. Yapma dediğimi yaptı, yok gezdi tozdu. Nedir bu tutum böyle? İlkokul çocuğunu mu eğitiyorsunuz? Kaldı ki hukuk ders sayısından ve zorluğundan bahsetmiyoruz bile. Adam haklı tabi. Zaten üzgün, bir de bedeli vardı vs diye laf söylemiş, üstüne gitmişsiniz. Kusura bakmayın ama adam iyi bile terketmemiş.
Daha önce de yaptı aslında bunu bi kere Sinirliydim seni sinirlendirmek için söyledim dedi seni asla küçümsemem dedi yalvardı yakardı affettim Ama yine yaa Herşeyimi kaybetmiş gibi hissettim
Valla sevgilin kusura bakmasın tüm sucu Bölümün zorluğuna atarak kendini aklayamazÇok yıkıldım , çok kırgınım. Annemle aramız pek iyi değil, yani iyi değil dediysem nefret etmiyoruz ama annem biraz bencil, benim de bir insan olduğumu genç kız olduğumu çoğu zaman hatırlamaz, baskıcıdır. Ortaokuldan beri annemin her istemediği hareketimde okuldan alınmakla tehdit edildim, ben hep direndim. Hep başarılıydım. Liseden sonra etrafımda pek arkadaşım kalmadı, biraz yalnızlık çektim, ama her zaman tutunduğum en önemli şey başarılarımdı. Özel bi üniversitenin fen edebiyat fakültesinde düşük puanlı bir bölümü, puanım düşük olduğu için değil sırf bu buranşı sevdiğim için tercih ettim. Hep başarılı oldum. Anneme rağmen üniversite okuyor olmaktan dolayı hep kendimle gurur duydum. Bölüm birincisiyim. Çok çalışıyorum hep, hakkını veriyorum. Erkek arkadaşım prestijli bir üniversitede prestijli bir bölümde okuyor Ama ne okumak! İlk sene tamamen boş gezdi, bir dönemden kaldı çapraza düştü. Toparlamaya çalıştı olmadı, muhtemel uzayacak okul, son sınıfta şimdi. Geçen hafta okulun uzayacağı kesinleşince başladı okulu sistemi herşeyi eleştirmeye, kendisine katılmadım, "onca deli gibi çalışan dururken o ilk senenin bedelini ödemeyeceğini mi sandın takma kafana napalım" dedim. "Zor kızım büzüm dersimiz zor, sneinkine benzemez biz sizin gibi parayla not satın almıyoruz sen okuduğunu mu sanıyosun ne işe yarayacak senin okuduğun" vs vs etmediği hakaret yapmadığı aşağılama kalmadı. Ki ben burslu okuyorum. Not ortalamam onunkinin iki katı, kimse bize iltimas geçmiyor. Öyle zoruma gitti ki Konuşmadım iki gün Sonrasında mesaj attı biraz tartıştık "Adam olsan özür dilerdin hala savunacağına " dedim, "özür dilerim" dedi hepsi bu Kabul etmedim tabi ki konuşmadım Günlerce mesaj atacak diye bekledim tek kelime yazmadı aramadı. Bu sabah dayanamadım mesaj attım. "Ben özür de diledim ayaklarına mı kapanıcam " dedi Ya ben yıkıldım ya Senelerdir hedeflediğim 4 ortalamayı yaptım bu dönem sevinemedim. Hayatta bi okulum bi sevgilim vardı tutunduğum ya çok naif çok uysal bi insandır nasıl böyle canavarlaştı Nasıl bu kadar duygusuz olabildi napıcam ben napıcam
Benim meselem de bu zaten Konu açıp da anlatmaya çalıştığım bu saygısızlık, buna kırıldım Benim canımı sıkan sınıfta kalması değil. Daha önce başka yapmadı Çok saygılıdır normalde Ama bi haller oldu yaBence geçmişi de iyi düşün buna benzer davranışları oldu mu diye. İster avukat olsun ister doktor ister mühendis kimsenin senin mesleğini okulunu hor görmeye hakkı yok.
Vurgulamaya çalıştığım da aynen bu Zaten aşağılamaya hakkı da yok Ben hukuk kazanacak puanı bile yaptım Kendi isteğimle gitmeedim Şimdi çıkmış karşıma benim aklımı emeğimi küçümsedi durduValla sevgilin kusura bakmasın tüm sucu Bölümün zorluğuna atarak kendini aklayamaz
Ben de hukuk 4. Sınıftayım ilk senemden beri tabiri caizse hayvan gibi çalıştım bir an boş durmadım ne gezdim ne dolaştım su an alttan dersim yok, büyük ihtimal uzatmadan mezun Olacağım,sevgilin çok kaba davranmış, en önemlisi de senin emeğine SAYGI göstermemiş bunu iyice düşün emeğe saygısı yok adamın.
Ha bu arada benim de okuduğum üniversite gayet iyi bir üniversite bu kadar abartmasın hukuk okuyan Tek kendisi değil.
Hiç egoist değil aslında Başkalarına karşı da değil bana karşı da değil Aksine aşırı alçakgönüllü başka her türlü konuda Ben sana layık olabilicem mi deyip duran adam İki keredir bu şekilde eğitimimi aşağıladı Sinirle söyledim dedi geçiştirdi bi aralar Sonra ağzından kaçırdı ama sen de kabul et öyle olduğunu falan dedi Çok kıroldım ya Ben boşuna okuyorum yani O dünyayı kurtaracak sankiTatlim benim de üniversitede bi sevgilim vardı tıp okuyordu bende inşaat muhendisiyim ama benim bölümü hep kucumserdi sonunda ayrıldık ondan degil egosundan ayrıldım. Bu tür konuları konuşmak ve üstüne durmak çok saçma sende ona ilk sene boş gezdin falan demen hiç hoş değil o da Özür dilemis birdaha bu konulara girmeyin.
Hiç egoist değil aslında Başkalarına karşı da değil bana karşı da değil Aksine aşırı alçakgönüllü başka her türlü konuda Ben sana layık olabilicem mi deyip duran adam İki keredir bu şekilde eğitimimi aşağıladı Sinirle söyledim dedi geçiştirdi bi aralar Sonra ağzından kaçırdı ama sen de kabul et öyle olduğunu falan dedi Çok kıroldım ya Ben boşuna okuyorum yani O dünyayı kurtaracak sanki
Sen zaten tam burslu değil miydin hakkınla kazanmışsın kimseye kendini ezdirmeVurgulamaya çalıştığım da aynen bu Zaten aşağılamaya hakkı da yok Ben hukuk kazanacak puanı bile yaptım Kendi isteğimle gitmeedim Şimdi çıkmış karşıma benim aklımı emeğimi küçümsedi durdu
Nereye uzatmayalım beyefendinin keyfi yerinde Mesaj atmıyor Dönüp tekrar ben mi mesaj atayım Hem suçlu hem güçlü beyefendiBende aynılarını yaşadım canım onun sınavları zor benim olunca ne olacak canım oluyordu.. bende tus a hazırlanıyor diye alttan aldım ama hiç değişmedi nede alttan aldı farkında bile değildi. ... en azından senin ki Özür dilemis hatasının farkinda bidaha bu konulara girmeyelim de ve uzatmayin canım ya kafana takma
Nereye uzatmayalım beyefendinin keyfi yerinde Mesaj atmıyor Dönüp tekrar ben mi mesaj atayım Hem suçlu hem güçlü beyefendi
Anlattıklarım öyle anlaşılmış olabilir ama hiç de hırslı değilim. Sabahına önemli bi sınavı olan sevgilim akşam arkadaşlarıyla buluşuyor ben de bunu eleştiriyorsam hırslı mı oluyorum? Daha küçücükken bile çağırdığında duymasam "bak kızım sen iyice tepemize çıktın alırım seni okuldan görürsün gününü" diye parmağını yüzüme sallayan bi annem var Ona karşı durup hayır ben okula gidicem diyip diyip lisede bazı sabahlar kaçar gibi evden çıkmışım Finallerim olduğu gün misafir gelecek deyip dünyanın temizliği önüme koyulmuş buna rağmen iyi notlar almışım Başarılıyım dedim diye hırslı kı oldum yapmayın lütfenOkul ve not konusunda ne kadar da hirslisin. Inan senin gibi bi arkadasim olmasini istemezdim. Annenle iliskinde bile “ ama cok başariliyim” diye cümlelerle anlatmissin durumu. Cok garip yani. Keske bu hirsin övünmene degecek bi bölümde okusan diyecegim ama senin söylediklerine göre öyle bi sey de yok.
Her sey not degil. Okul degil.
Birincisi not kavgasına ben girmedim, ikincisi o çalışıp da başarısız olmuş değil basbaya çalışmıyor bunun suçunu da başka şeylere yükşüyor, üçüncüsü hocaşarım çan uygulamıyor, dördüncüsü gerçekten zor bir bölümüm var ve çok çalışıyorum, çünkü çok meraklıyım ve seviyorum başka üniversite de olsa yaprım allahın izniyle zaten sınıfımın nerdeyse yarısı kalıyor benim 100 aldığım sınavdan 4 ortalamayı da her dönem yapmıyorum ya Üçüncü sınıfbitti Sonunda yapabildim
Anlattıklarım öyle anlaşılmış olabilir ama hiç de hırslı değilim. Sabahına önemli bi sınavı olan sevgilim akşam arkadaşlarıyla buluşuyor ben de bunu eleştiriyorsam hırslı mı oluyorum? Daha küçücükken bile çağırdığında duymasam "bak kızım sen iyice tepemize çıktın alırım seni okuldan görürsün gününü" diye parmağını yüzüme sallayan bi annem var Ona karşı durup hayır ben okula gidicem diyip diyip lisede bazı sabahlar kaçar gibi evden çıkmışım Finallerim olduğu gün misafir gelecek deyip dünyanın temizliği önüme koyulmuş buna rağmen iyi notlar almışım Başarılıyım dedim diye hırslı kı oldum yapmayın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?