ben ne yapmalıyım....

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
123
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Bugün benim için oldukça zor bir gündü. Çok aksi ve hemen parlayan bir amirle çalışıyorum son dört aydır. Allahtan yeni yıl ile değişiyor ama aynı zamanda tez hocam. Ne Yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Eşimle bazı onularda anlaşamadığımı bilenler bilir. çok zor zamanlarım oldu bunlardan birisi de tüm hayatımızı etkileyecek şeylerdendi. Kısaca eşimin işinde yükselmesi için bir sınava girip başarması gerekiyordu ve bunun için çok sayıda hakkıda vardı. Ama o başka bir alanda çalışmayı tercih etti ki tamamen keyfi bir konuydu bence. (Hala tasvip etmem bu durumu)buna ayırdığı zaman nedeni ile o sınavla ilgili haklarının çoğunu yedi. Son sene de bebeğimiz oldu ve ben çok zorlandım kolikli bir bebekti uykusuz kısaca başedemeyeceğim bir durumdaydım. Sağ olsun eşimin desteği bebek konusunda çok oldu hakkını asla yemem yiyemem. aynı zamanda işide çok uzaktaydı 1,5-2 saat mesafe gidip geliyordu. velhasılı değişik nedenlerde eklenince son sene sınava çalışamadı. içim parçalansada sadece ilk zamanlarda kaybettiği vakit için ona sitem ettim. son sene ile ilgili birşey demedim ama o devamlı bebeği elime tutuşturdun çalşıamadım kazanamadım gibi laflar etmeye başladı ki bu benim tepemin defalarca atmasına sebep olup kavgaya kadar gitmiştir bu iş. kalbim çok kırıldı çünkü kızımın ve benim hayatım eğer o sınav kazanılsaydı çok daha farklı ve güzel olacaktı. hala acır içim. ne kadar kendi aramızda halledip işi kapatsakta çünkü geri dönüşü yok yapılacak şey eşim zamanında yapılmadı bu bir artı bir eşittir iki kadar net. Ama ben kabullenip bir şekilde uzun süredir lafını etmez oldum.
bugünkü olaya gelirsek eğer amirim ile eşim kankalar ve hemşeriler öyleki eşimi görünce hocamın gözleri parlar.defalaarca ziyaretine gelip onunla lak lak etmiştir ne konuştuklarını bilmem.ama laf arasında bu sınav işi geçmiş olacak ki hocam ikidebir "kazanamadı çocuk senin yüzünden sınavı,yaptın çocuğu kaldı sınav " der durur. bir ses etmedim iki ses etmedim ama bugün artık dayanamadım ve "özel hayatım sizi ilgilendirmez. Artık bu konuda çok hassasım zamanında iki aylık bebeğimle bu nedenden adamı terk edecektim çok zorda olsa kabullendim ve aramızda hallettik sizden bu konu ile ilgili birşey duymak sitemiyorum "diye ağlayıp bağırmaya başladım. Ama sinirim o adar bozuldu ki tüm çalışanlar odamın başına toplandı. hastalar falan hiçbirşeyi gözüm görmeden çıktım gittim. sonra dolandım hıçkıra hıçkıra ağlayıp döndüm geri odaya hocada özür diledi benden ama sinirim boşaqldı birkere belki bende fazla abarttım ama çok kırıldım. eşimin tamamen keyfine göre bizim hayatımız harcandı bence ve bundan ben sorumlu tutuluyorum.
şu anda ise eşime karşı eski öfkem yine kabardı. zor tutuyorum kendimi ona patlamamak için. yanına bile uğramıyorum yoksa olay çıkaracağım biliyorum. bu amirle de ne yapacağım bilmiyorum. biliyorum beni seviyor, belki kızı gibi görüyor ne olursa olsun hocam emeği büyük ama bu kadar özelime girmeye hakkı yok ya kocam gidip aile meselelrimizi patavatsız olduğunu bile bile ona anlatıyor........
çok uzun oldu biliyorum sadece içimi dökmek istedim okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Bebek sadece sizin bebeğiniz mi eşiniz kariyer planlaması yaparken zaman planını yapamamışsa siz de bu bebeği tek başınıza yapmadıysanız sizin bi suçunuz yok.. ve malesef okumakla olmuyor bazı şeyler kişiliğini geliştirememiş insanların ağzı torba değil büzemiyorsun cinsiyet ayrımı yapa yapa konuşmadan duramıyorlar.. neyse siz kendinizi biliyorsanız sakin kalın derim yine de anlatın anlamıyorlarsa Allaha havale edin kendi yolunuza bakın yapcak başka bişey yok..

o zaman unutmak zorundasın, olan oldu, adama hırs yapman zamanı tersine döndüremez, sonuçta senin ihtiyacın varken bebeğe sırt dönmedi, ailesi, bebeği ön plandaydı onun için, daha önce hata yapmış olabilir ama telafisi olmayacağını tahmin edemedi muhtemelen.
kısacası, hayatınız daha güzel olabilirdi ok, ama sonuçta siz bi alesiniz ve tercihini yaptı, son şansını da sizin yanınızda olarak bitirdi. ilk şansını belki laga luga yaparak bitirdi ama dediğim gibi belki başka şansı olmayacağını öngöremedi.
artık affet ve sana zor günlerinde destek olduğu gibi, sen de ona destek ol, adamın beynini yeme.
ailenizden biri gelip yardım etseydi kolik döneminde, belki sınava vakti olurdu ? ( bu da aklıma şimdi geldi)

haklısınız ama işte milletin içinde hocandan paso senin yüzünden kocan sınavı kazanamadı dedikçe delirdim dedikçe delirdim....Allaha havale ettim ne diyeyim.

O iş olmadan geçinemiyor musunuz ?
Neden özellikle BENIM ve KIZIMIN hayatı diyorsunuz ?
Hocaya verdiğiniz tepki evet çok fazla olmuş ..
Adam neye uğradığını şaşırmıştır ..
Kontrolü sağlayamamışsınız ..
Son olarak adam o işi kazansa belki başka bir şey çıkacaktı ..
Sanki holding genel müdürüymüşte canı istediğinden tuvalet bekçiliğine geçmiş gibi davranıyorsunuz ..
İlginç ...
Çok hırslı ..

yani olabildiğince artık lafını yapmıyorum bende kapandı o olay ama bugün hocam beni delirtti hırsımı kocamdsn çıkarıcam gibi olacak bulaşmıyorum o yüzden.

hırsımdan değil eğer daha iyi hayat şartlarını ailem için istemek hırs ise hırslıyım evet ve ben bu aile için canımı dişime takarak iki yılımı feda ettim.

yani olabildiğince artık lafını yapmıyorum bende kapandı o olay ama bugün hocam beni delirtti hırsımı kocamdsn çıkarıcam gibi olacak bulaşmıyorum o yüzden.
boşver hiç bulaşma, olay tamamen hocanın öküzlüğü
sanki çocuğu beyin gücünle, tek başına, sınav döneminde kolikli bebeğim olsun da gecemiz gündüzümüz şaşsın diye özel güçlerini kullanıp yaptın.
bebek ikinizin, sorumluluk ikinizin.
kadın olman herşeyin otomatik sorumlusu yapmıyor seni.

herşeyde bir hayır vardır deyip yolunuza devam edin hiçbirşey sebepsiz değildir geçmiş artık geçmişte kaldı....

haklısınız ama işte milletin içinde hocandan paso senin yüzünden kocan sınavı kazanamadı dedikçe delirdim dedikçe delirdim....Allaha havale ettim ne diyeyim.

Bi kere patlamanız iyi olmuş bidaha da apır sapır konuşacağını sanmıyorum zaten.. ama eşinizde asıl kabahat bence iş arkadaşına ne kadar yakının olursa olsun özel hayat anlatılmamalı bence.. gün gelir kullanır arkandan vurur kendi menfaati için..

Ya tam hassas noktayı yakalamayı nasıl başarıyor bilmiyorum hocam benim karşısında telaşa düşüp bocalamamdan çok zevk alıyor bıktım bu adamdan Allahın cezası asistanlık bitip uzman olsamda kurtulsam şuradsn akıl sağlığım gitti artık yeter yeter. Eşşek gibi çalışıp her dediğini yapıyorum biliyor beni istediği gibi güdebileceğini bıktım artık bıktım sadece ben değil tüm bölüm bıktı ama yapabilecek birşeyim yok

Bir kadının bu noktada olmasını hazmedemiyor belki bi de böyle düşün.. hocanızdan daha iyi yerlere gelirsiniz inşallah belki bu durum sizi hırslandırıyordur her işte bir hayır var..

Hata esinizin.
Ne olursa olsun aile içi hiç birşey kimseye anlatilmamali.
Evet hocaya patlamanız biraz abartı olmuş.
Esinizin o istediginiz iside kazanamamsina artık bi sebep aramayin yada keşke o iş olsaydı diye üzülüp durmayin.
Belki o iş olsaydı hayirsiz olacaktı!
Belki maddiyatiniz daha iyi olacak ama maneviyatinizda mutsuz olacağınız şeyler yasayacaktiniz.
Herseyde bir hayır vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…