• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben neden boşanmayı düşünüyorum

Kavga ederken kavga ettiginiz konu ile ilgili konusun, bosanmak kavga konunuz ile baglantisiz baska bir konu. O sirada akliniza gelmesi cok ilginc. sonra da baska odaya gecin bir sure farkli odalarda takilin. Sakinlesirsiniz. Sizde kavga ederken bence bir sikinti var. Benim esim cok sessizdir genelde alttan alir. O yuzden kavga ederken aklima bosanma dusuncesi gelmez. Belki de sizin esiniz saygisizlik yapiyor kavga aninda o yuzden boyle diyorsunuz. Bence ufak seylerden kavga etmemenin yolunu bulmaya calisin oncelikle. Ben kendimi bosanalim derken hayal edemiyorum zaten her dedigime tamam dikkat ederim tamam ozur dilerim diyen bir esim var. Sizin esiniz bu sekilde degil sanirim ama sevdiginiz icin kavgadaki kusurlarindan hic bahsetmemissiniz.
Eşim alttan kimi zaman alır kimi zaman almaz. Haklı oldugu konularda almaz hani Ama boşanma laflarında haksızım ve bunu fark ettim diye kendimi burada buldum.

Çok kırılıyorsunuz muhtemelen duygularınızı da onu en çok üzecek şekilde ifade ediyorsunuz. Boşanmak istiyorum demek yerine tartışmada ne hissettiğinizi anlatın

Şimarmişşin,yeni evlisin ya seni her türlü sevsin sen bırak sen söylen sen öfkelenen , eşimde tam tersi sen başa sar
,beni bırakamaz o kim ki ben bırakırım şımar bakalım birgün tamam bosanalim ben de sevmiyorum seni dediginde ektiğini bicersin

Sanirim ofke aninda canini acitmak icin soyluyorsun. Ama sevmedigini soyleyerek ve bosanmak istedigin sooyleyerek iliskiye zarar verirsin. Bence bu konuyu esinle konusmalisin istemeden oldugunu soylemelisin ve kendini tutmaya calis alttan almaya calis umarım araniz duzelir. Ofke sorunun varsa tedavide gorebilirsin

Kesinlikle konuşuyoruz. Hatta sakince karşı karşıya. Hallediyoruz ama başka saçma bir sebep oluyor yine ben boşanalım diyorum ama asla boşanmak istemiyorum
Yeni bitirdiğim nostaljik dizideki kadın karakter de iki sezon böyleydi. Ota b.ka ayrılalım der, hatta ailesinin evine gider, avukat tutardı. İki sezon kadının kezbanligi, adamın 'seni bırakmam'lariyla geçti. Sonra adam dayanamadı, 'senin için kanıt toplamaktan yoruldum' dedi, yol verdi kadına. Kendi hayatina baktı, seyahat planları falan 😂
Neyse dizi işte, bunlar bir sebepten barıştılar, daha da dizi bitene kadar kadın ağzına boşanmanın b'sini almadı 😅
Gerçek hayatta, hatta KKda da böyle.
Kadınlar belki ozguvensizlikten, o terketmeden ben terkedeyim halinden, belki simarikliktan, belki nazdan, belki kezbanliktan adamları ayrilmakla tehdit edip duruyor. Adam da canım benim , gitme etme, seviyorum ediyorum ağzına bal çalıyor. Ne zaman ki bıkıp 'ittir git' moduna giriyor. Kadınlar bir anda "şöyle seviyorum, böyle seviyorum, ayrılmak istemiyorum..."
O yüzden bence ayrılmak istediğini söyleyen insana en iyi cevap 'ben seni seviyorum ama senin geçinmeye gönlün yoksa hayhay' demek.

Tartışmalardan bu yolla kaçarak, zaten sizden vazgeçemeyeceğini bildiğiniz eşinizi yokluk ihtimalinizle tehdit ediyorsunuz. Şu an her şey çok yeni, ama duygular daha sakin hale geldiğinde tutku isteği de yerini huzur isteğine bırakacak. Eşiniz o zaman medeni bir şekilde sorunlarını konuşamayan biriyle ömür boyu yaşamak ister mi sizce? Sağlıklı iletişim kurabildiği ve kendisini ona değerli hissettiren birini gördüğü an uzaklaşabilir sizden. Ya da sizin sevgi gösterme konusunda sıkıntınız var. Unutmayın önemli olan içinizdeki duygular olsa da kimse kahin değil, birini seviyorsanız bunu göstermek zorundasınız. Sevdiğiniz kişiyle tartışmanız bile çok daha narin olur, incitici olmaz

Back
X