Ben neden kilo veremiyorum

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Kızlar bu benim uzun bir süredir derdim.

Ben 4 5 yaşlarımdan sonra hep balıketli bir insan oldum. Lise dönemlerinde 62 63 kiloyken şu an 70 71 kiloya kadar çıktım. Ve nedendir bilemiyorum kilo veremiyorum. Aslında iradesiz biri değilimdir öyle kilo verememe gibi derdim de yok hemencecik de veririm ama ortam beni çok etkiliyor. Erkek arkadaşım ben ne zaman diyete girsem kalkıp kebap yer kola içer kız arkadaşlarım ne zaman diyete girsem kumpir pizza yer. 1 tutuyorum 2 tutuyorum 3 de bırakıyorum kendimi. Pazartesi günü baya da bi para verip spor salonuna başlayacağım ama hiç ümidim yok.

param var istediğim şeyleri alıp giyemiyorum özellikle basen bölgem fazla. Boyum 1,65 ama ben 71 kilo civarındayım. Hayatımda hiç bu kiloya gelmedim hayatımda stress fazla ama bu da bir bahane değil biliyorum nasıl aşacağımı bilmiyorum. Yanımda kilo vermesi gereken 1 insan bile yok. Herkes 45 50 kilo. Ayrıca sağlık anlamındada dokturum kilo vermemi istedi biliyorum inansam yaparım ama hiç inanmıyorum kendime. Diyet yaptığımda arkadaşlarımdan soğuyorum resmen çünkü ne zaman kızlar ben diyetteyim desem bugün pizza yiyelim sen orda salata yersin yada kumpir yiyelim sen çiğköfte yersin diyorlar. Derslerimde çok başarılıyım okulda derecem var onlar böyle olamadıkları için en azından fizik anlamında iyi olmamaı istemiyorlar gibi geliyor. Kuruntu mu gerçek mi bilemiyorum. Çok denedim ama hepmi diyetteyim dediğim anda canları pizza ister ya? 3 değil 5 değil ama normalde gidip yiyelim desem öğle arasında simit yerler. Ben napıcam ya? Topuklu ayakkabı giyemiyorum kilomdan ayaklarım mahvoluyor. Bir türlü toplayamıyorum irademi çok üzülüyorum

bazen zayiflama merkezlerinde grup icinde zayiflamak daha basarili oluyor
birbirinizi motive edebiliyorsunuz sonra bu gibi disardan gelebilcek etkenlere karsi
grup icinde diet uzmanlarinin yardimi ile nasil karsi koyabileceginizide gösteriyorlar
belki böyle daha bir kolaylik olurdu

Şu an böyle bir fırsatım yok ki maalesef burda bir spor salonu var ona yazılacağım hafta içi. Ama çok üzülüyorum ayrıca etrafımda kimse destek olmuyor. Gene yapamayacağım ve verdiğim para boşa gidecek. Napıcam bilmiyorum.

neden yapamayasın ki. insan isterse her şeyi yapar. yeter ki vazgeçme. ümidini kesme. düzenli sporuna git. yediklerine dikkat et. tamamdır.
yeter ki bir adım atıp başlayabilesin ki zaten pazartesi başlayacağım diyorsun. ön yargılı başlama.

bence arkadaşların hakkında koyduğun teşhis doğru,ne kadar anlayışsızlar ama bunu fırsat bil işte kendine, onlara inat zayıfla,hırs yap..bn de onlar gibi olcam diye kendine destek ol.bnce yaparsın.bu süreçte onlarla yemeğe çıkma.ayrıca çok da değil verilebilir kilo fazlalılığın var,bozma moralini.kendini tok tutan şeyler ye sürekli.spor insanın kendine güvenini yerine getiriyor,bi de iradelisin işte daha ne olsun.dua et bi de bol bol

Bence o arkadaşlarından uzaklaşarak işe başlamalısın, çünkü senin iyiliğini istemiyorlar...

bence bu olayı lehine çevir...arkadaşalrına diyette olduğunu söyleme..ayy hiç anlamıyorum iştahım yok hasta mı olucam ne? de geçiştir...bir de çantanda düşük klalorili yiyecekler bulundur,onlarla yemeğe çıkmadan önce gizlice atıştır...tok olursan dayanmak daha kolay olur...zaten o an geçince bir daha canın çekmez..sen diyetteyim deyince inadına yapıyorlar bence de...ve bu seni hırslandırsın,bak ne güzel herşeyin farkındasın,bu bile önemli bence...
ben diyete başlayınca hep şöyle düşünürüm;bugüne kadar pizza vs tıkınıp durdum, 3-5 ay yemesem ölmem herhalde..istediğim kiloya ulaşınca yerim nolcak...

Bence KK nın diyet bölümüne takıl iyice dal oralara. Ben diyete oradaki mesajları okuyup, kendime bir yol belirleyerek verdim ve uzun süredir öle diyet filan yapmadığım halde kiloyu koruyorum ki kendi başıma yapsam hemen geri gelirdi. Demekki doğru yöntemleri takip etmişim. Orada gruplar var seni motive ederler. Ayrıca bende diyet yaptım bir yere gittiğimde filan yedim yani. Ha o öğün yemişsem sonraki öğünü bitki çaylarıyla, meyve tarzı şeylerle geçirdim. Mesela kebap çok rahat yiyebilirsin ekmeğini az olması kaydıyla. Kola yerine benim gibi ayran seçeneğini uygulamaya koy ben öyle yapmıştım. Evde de canın benim gibi kola istediği zamanlarda maden suyu ya da soda içebilirsin. Bunu alışkanlık haline getir ben bu şekilde kolayı hayatımda en aza indirdim. Dolapta kola eksik olmaz kardeşim alır hiç bakmam mesela. O kadar emek boşuna mı gidecek yani diyorum. Kesinlikle yalnız değilsin ve senin durumunda olanlarla birlikte hareket edersen reelde kendini daha iradeli göreceksin.

İnsanın istedikten sonra yapamayacagı sey yoktur sanırım en önemlisi de irade..
Bizim bir ark. vardı, kiloluydu ve diyete girmisti hepimiz toplandık acıktık spagetti yaptık, patates kızarttık hepimiz oturduk bi baktık o kanepe' de oturuyor gel diyoruz, '' yok ben diyetteyim '' dedi. Aldı eline yesil elmasını oturdu yedi ve bir lokma dahi koymadı agzına bizim yediklerimizden.. 1 ay sonra bir gördüm kendisini acayip zayıflamıstı. Cok hırslı, azimli biri..
Sende yapabilirsin canım zaten ben diyete cok karsı bi insanım aslında herseyden azar azar yesek, kilo problemi yasamıycaz.. Önemli olan abartmadan yemek ve az az yemek..

Bence canım sadece irade meselesi,azim meselesi... Şöyle düşün sigara içen biri nasıl birden bırakamıyor yavaş yavaş ve 6ay yada 1 yıl içinde bırakıyorsa kilo verme de bu şekilde... Çevreyi unut . Öyle ortamlarda sağır ol duyma,kör ol görme ... Ve aklında hep ben istediğim kiloya,bedene ulaşacağım de.

canım bak bir kere şükret ki uçurum bir kilon yok. 100 lere ulaşmadan bu işi hallet. ama kısa zamanda büyük sonuçlar bekleme
sana tavsiyem mutlaka sporu aksatma plates yap bunun yanında koş ya da yürü
porsiyonlarını azalt
bol bol yeşil çay iç
kendini mutlu hisset
bunları hayat stilin olarak sürekli yap
6-7 ay sonra sen bile kendine inanamızsın
çevren sana destek olmuyormuş ya sen onları haklı çıkarma, utandır onları

Ne güzel şeyler söylediniz ya. Ahh ahh bu sefer olacak inşallah çok hırslandım. Zaten bugün birşey oldu. Arkadaşlarımla ilgili. Sürekli kendimi deniyordum bencilsin kötü düşünüyorsun falan diyordum ama bugün gördüm ki haksız değilim.

sabah foruma gittik arkadaşlarımla. Hususi benim çok sevdiğim bir mağzaya girdim. Bir elbise almak istediğimi söyledim. 3 arkadaşımda benim için beyaz satenden dapdar kısacık bir elbise seçtiler. Ama ben kiloluyum olmaz dedim yok yok dediler kabinde zorla giydirdiler. Özellikle ses çıkarmadım. Kabinden çıktığımda ordaki satış görevlisi gördü ve arkadaşlarımın yanında beni de kırmadan çok güzel yüzünüz var ama bu elbise sizi kötü göstermiş. Üzerinize alınmayın lütfen ama saten zaten zor bir kumaş birde dar olunca çok yakışmamış ben size daha uygun birşeyler bulayım dedi. Bende bunun üzerine arkadaşıma döndüm ve mahsus, ya bak zayıflara yakışırmış sen dene sana çok güzel olur dedim, olmaz benim basenim var bana yakışmaz dediii

Eve gelene kadar sustum. Kalktım alışverişe çıktım kendime soda yoğurt sebze bir parça az kalorili çikolata bol bol su lifli gıdalardan aldım. Bu sefer çok kararlıyım ama kimsenin haberi olmayacak. Hatta hususi dün akşam pizza yemeye çıktım tarzında şeyler söylemeyi düşünüyorum.

aslında onlarada kızamıyorum herkesin herkesten üstün olduğu yanlar var. Onların fizikleri gerçekten iyi ama benimde derslerim iyi. Benim kızdığım şey kalkıp bana zarar vermeye çalışmaları ama aksine ben onlara derslerde hep notlarımı verirdim.

58 kilo olmak istiyorum, bugün tartıldım 69 kiloyum toplamda 11 kilom var. Az dişimi sıksam düzgün beslensem sporla falan 8 9 haftada bititirim ben bu işi.

Arkadaşlardan biri demiş ya zayıflama kulubü var burda diye lanet olsun bir türlü giremedim ben :S Nasıl alırlar beni onu da bilmiyorum bir daha deneyeceğim. Birde bir arkadaş bu yaşıma kadar pizza yedim biraz yemeyeyim zyıflayınca yerim demiş. Bu mantık çok hoşuma gitti teşekkür ederim cevap veren herkese :)

tatlım bizim diyet günlüklerimize gel.
kendine bir günlük aç hergün ne yediğini içtiğini yaz bizde yorum yapalım tavsiyelerde bulunalım
hemen şimdi aç
günlük tutmak çok güzel birşey ne yediğini içtiğini kontrol edebiliyorsun
çok yararlı ve süper dostluğumuz var.
aramıza katılabilirsin
bekliyoruz...
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gunlukleri-f1143/

kilonun biraz da genetik olduugnu düşünüyorum. Ama siz bu genetik mirası değiştirebılırsınız. Her şey iradeli olmakta yatıyor. kilo vercem diye saglınızıdan olmayın sakın her şeyden yiyin ama az yiyin yürüyüş yapın inanın başka çaresi yok. Sevgiler..

Çok teşekkür ederim desteklerinize, yarın sabahtan itibaren başlıyorum inşallah.

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Sanırım günlük açmak mı gerekiyor? Hemen açayım inşallah yapabilirim. Birileri destek olsa çok çok daha iyi olur.

günlügünü göremedim Fotosentez
elimden geldigince sana yardimci olmayi isterim insallah

hatta bende seninle beraber yarin insallah basliyayim
sanada banada kolaylik olur belki

Son düzenleme:
Ben de sizin gibiydim. Seneler sonra tiroidit bulundu. bundan olduğu söylendi. bir de üzerine hypoglisemi eklenince tam oldu. İnsanlar haftada 2.5 kilo veriyor bense 200gr
Bunun için 4.3.2.1 kullandım ve kendimi çok rahat hissettim. Tatlı ve hamurdan uzak tuttu. Bir de guarana sürerek inceldim. İkisi de zararsız ve eczane ürünü size de tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…