Ben Neden Laf Söylemesini Beceremiyorum ??

_MAJESTE_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
10.116
23.710
478
31
Ben neden böyleyim anlamıyorum belkide bu yaşıma kadar böyle yetiştiriliğim için yada çok pasif kaldıgım için mi acaba diye sorguluyorum kendimi..
Mesela biri bana laf soktu diyelim ki o insana cevabını veremiyorum.. o an kalıyorum öle
hiç birşey diyemiyorum sonra da eve gidince felan aglıyorum keşke şunu şunu deseymişim diyorum..
yada o anda aklıma hiç birşey gelmiyor sonradan geliyor keşke deseydm niye demedim ki o anda diyorum.
Mesela herkez der ki biri sana laf mı söyledi canını sıkacak laf mı soktu ver cevabını sussun !
işte ben yapamıyorum bunu ,ben böle susunca hiç birşey diyemeyncede insanlar pasif sanıyor ve daha cok üzerime geliyor..
eşimde der hep biri sana laf söyledimi ver cevabını cekinme esirgeme der..
Size dün ki olaydan bir örnek vereyim..
Görümcemle bana yaptıkları yüzünden 1 yıl boyunca ne ben ne eşim konuşmadık.. zaten kendisi ist. yaşıyor buraya yazları gelir.. bu sene geldiği zamanda evime geldi özür diledi..
mesafeli bir şekilde görüşüyoruz fazla sohbet muhabbet etmiyorum gerekmedikçe, dün eşim annemlere gidelim mi ablam sıkma börek yapacakmış dedi..
Bende tamam olur gideriz dedim kırmamak için..
Neyse gittik biraz sohbet muhabbet edilldi görümcem zaten hamuru yogurmuş börek içlerini felan hazırlamış
bende hiç anlamam sıkma börek içinden açmayı bile bilmem bu yaşıma kadar hiç elime almadım ugrşamadım
ünv. okul evlilik derken acıkcası fırsatmda olmadı.. eşim hiç sorun etmez böyle şeylerimi
neyse görümcem beze tuttu
oglumda eline aldı biraz oynama başladı eşimde yapılanları pişirmeye başladı sacda.. ( elinden böyle işler gelir benden daha iyi yemek yapar desem yeridir=) börek bile acıyor eşim =) ))
Ogluma dediki görümcem ; ögren halacım ögren yarın sende eşine yardım edersin baban gibi pişirirsin dedi'
yani bana orda sen bilmiyorsn sen varken eşin pişiriyor demek istedi bende dedim ki
Benim oglum nazik ve kibar olacak annesi gibi ögrenmeyecek dedim ..
sonra bu cevabımın cok mu sacma oldu dedim kendi kendime.. :olamaz::olamaz::olamaz:
işte ben böyleyim laf geldimi cevap vermesini beceremiyorum becersemde yüzüme gözüme bulaştırıyorum
yarn eltim gelecek mesela kurbana.. onunla baş gelebilmem için pasif kalmamam bir laf söyledimi cevabını vermem lazım ama yo beceremiyorum ne yapacagım ben :olamaz::KK51:
bunun bir formülü varsa bana da söyleyin :KK14:
not : görümcem börek acamadıgımı bu konularda beceriksiz oldumu bilir kv de bilir hep yüzüme vururlar hiç mi ögrenmedin die o yüzden gayette güzel laf soktu.

Son düzenleme:
Yani ben olsam bu kadarcık bir şeye laf yetiştirmeye çalışmazdım zaten.
Ama ille de cevap verecektim diyorsanız,
verdiğiniz cevap uygun olmamış...
Börek açamıyor olmak naziklik ve kibarlık değil :)
He bana göre açabiliyor olmakta çok önemli değil orası ayrı...
Onun yerine
'Aferin oğlum öğren tabi, ileride anneciğine yaparsın' deseydiniz...

Onun yerine
hah işte bilyorum verdiğim cevap cok sacma olmuş sonradan dannk etti =)
dedim kendi kendime yahu
börek acmanın naziklikle ne ilgisi var hey allah die iş işten gecti ama :bicak::bicak:
ne yapacagm ben bu laf söyleme işini beceremicem herhalde..

Onun yerine
valla sizin verdiğiniz cevap ne güzel olrmuş
tüm yüzüme gözüme bulaştırmısım iyimi hey allah :olamaz:

hah işte bilyorum verdiğim cevap cok sacma olmuş sonradan dannk etti =)
dedim kendi kendime yahu
börek acmanın naziklikle ne ilgisi var hey allah die iş işten gecti ama :bicak::bicak:
ne yapacagm ben bu laf söyleme işini beceremicem herhalde..

Bu biraz karakter meselesi...
Annem de öyledir :) cevap veremez sonra pişman olur. O an aklıma gelmedi diye kendi kendini yer...

Ben tam tersi, cevap vermek istesem takır takır veririm. Kolay kolay biri benimle laf yarıştıramaz.
Ama yapar mıyım? Çok çok nadir :)
Hem kendime yakıştıramam, hem gereksiz görürüm, hem büyütmeyi sevmem...
O yüzden boşverin... farz edin ki siz seviyenizi düşürmemek için muhatap olmuyorsunuz :)

Ben neden böyleyim anlamıyorum belkide bu yaşıma kadar böyle yetiştiriliğim için yada çok pasif kaldıgım için mi acaba diye sorguluyorum kendimi..
Mesela biri bana laf soktu diyelim ki o insana cevabını veremiyorum.. o an kalıyorum öle
hiç birşey diyemiyorum sonra da eve gidince felan aglıyorum keşke şunu şunu deseymişim diyorum..
yada o anda aklıma hiç birşey gelmiyor sonradan geliyor keşke deseydm niye demedim ki o anda diyorum.
Mesela herkez der ki biri sana laf mı söyledi canını sıkacak laf mı soktu ver cevabını sussun !
işte ben yapamıyorum bunu ,ben böle susunca hiç birşey diyemeyncede insanlar pasif sanıyor ve daha cok üzerime geliyor..
eşimde der hep biri sana laf söyledimi ver cevabını cekinme esirgeme der..
Size dün ki olaydan bir örnek vereyim..
Görümcemle bana yaptıkları yüzünden 1 yıl boyunca ne ben ne eşim konuşmadık.. zaten kendisi ist. yaşıyor buraya yazları gelir.. bu sene geldiği zamanda evime geldi özür diledi..
mesafeli bir şekilde görüşüyoruz fazla sohbet muhabbet etmiyorum gerekmedikçe, dün eşim annemlere gidelim mi ablam sıkma börek yapacakmış dedi..
Bende tamam olur gideriz dedim kırmamak için..
Neyse gittik biraz sohbet muhabbet edilldi görümcem zaten hamuru yogurmuş börek içlerini felan hazırlamış
bende hiç anlamam sıkma börek içinden açmayı bile bilmem bu yaşıma kadar hiç elime almadım ugrşamadım
ünv. okul evlilik derken acıkcası fırsatmda olmadı.. eşim hiç sorun etmez böyle şeylerimi
neyse görümcem beze tuttu
oglumda eline aldı biraz oynama başladı eşimde yapılanları pişirmeye başladı sacda.. ( elinden böyle işler gelir benden daha iyi yemek yapar desem yeridir=) börek bile acıyor eşim =) ))
Ogluma dediki görümcem ; ögren halacım ögren yarın sende eşine yardım edersin baban gibi pişirirsin dedi'
yani bana orda sen bilmiyorsn sen varken eşin pişiriyor demek istedi bende dedim ki
Benim oglum nazik ve kibar olacak annesi gibi ögrenmeyecek dedim ..
sonra bu cevabımın cok mu sacma oldu dedim kendi kendime.. :olamaz::olamaz::olamaz:
işte ben böyleyim laf geldimi cevap vermesini beceremiyorum becersemde yüzüme gözüme bulaştırıyorum
yarn eltim gelecek mesela kurbana.. onunla baş gelebilmem için pasif kalmamam bir laf söyledimi cevabını vermem lazım ama yo beceremiyorum ne yapacagım ben :olamaz::KK51:

En güzel cevap,halandan öğren oğlum bak hamur nasıl açılıyormuş yarın karınada yaparsın yersiniz olurdu..:olamaz:

Sen mi cevap veremiyorsun

Görümcen güzel bir şey demiş

Ben kendi oğluma da diyorum

Sen bilenip gittiğin için böyle davranıyorsun

Bence lüzumsuz sert çıkışların var bu da onlardan biri
görümcem orda güzel birşey demedi
demek istediği yani benm bilmediğimi ve pişiremediğimi yüzüme vurmak istedi. hep vuruluyor zaten kv dahil. becereksiz oldumu dile getirirler

Bu biraz karakter meselesi...
Annem de öyledir :) cevap veremez sonra pişman olur. O an aklıma gelmedi diye kendi kendini yer...

Ben tam tersi, cevap vermek istesem takır takır veririm. Kolay kolay biri benimle laf yarıştıramaz.
Ama yapar mıyım? Çok çok nadir :)
Hem kendime yakıştıramam, hem gereksiz görürüm, hem büyütmeyi sevmem...
O yüzden boşverin... farz edin ki siz seviyenizi düşürmemek için muhatap olmuyorsunuz :)
sanrm en güzeli böle yapmak cünkü cevpa vereym derken yüüzme gözüme bulaştırıyorum böle daha cok komik duruma düşüyorum
ama bazende agır şeylerde vermek gerekiyor aslında bilyormsnz hah ben onuda yapamıyorum

yalan dünya vasviye teyze aç izle:))
öncelikle haftada 1-2 kez sana uysa da uymasa da gelen tekliflere hayır demelisin:) eşin çay içelim mi dedi hayır kahve içelim de, bu alıştırma olsun.p
ben de hiç söyleyemezdim sonra kendime her şeye uyacak bazı cümleler bulmaya çalıştım aklıma yeni bir şey gelmese de onları söylüyordum, mesela en sevdiğim cümle ukalalık yapan birine 'kendine haksızlık yapıyorsun' demek oldu, karşımdaki anlayana kadar konu geçiyor.sss
böyle böyle alışıyorsun

En güzel cevap,halandan öğren oğlum bak hamur nasıl açılıyormuş yarın karınada yaparsın yersiniz olurdu..:olamaz:
ah ah o an aklıma gelmedi sacma sapan birşeyler söyledim
halbusem börek acmanın naziklik ve kibarlıkla ne ilgisi var yahu ?
hala düşündükce yerin dibine giriyorum haa :olamaz::olamaz::KK48::KK48: cok sacmalasım valla :eek:
peki ben bu laf söyleme işini nasıl becereceğim
hadi bu hafif önemsiz bir durum
daha agır laflar geliyor ve ben ya susuyorum ya sacmalıyorm
varmıdır bunun çözümü :110:

yalan dünya vasviye teyze aç izle:))
öncelikle haftada 1-2 kez sana uysa da uymasa da gelen tekliflere hayır demelisin:) eşin çay içelim mi dedi hayır kahve içelim de, bu alıştırma olsun.p
ben de hiç söyleyemezdim sonra kendime her şeye uyacak bazı cümleler bulmaya çalıştım aklıma yeni bir şey gelmese de onları söylüyordum, mesela en sevdiğim cümle ukalalık yapan birine 'kendine haksızlık yapıyorsun' demek oldu, karşımdaki anlayana kadar konu geçiyor.sss
böyle böyle alışıyorsun
bende kendimi alıştırmaya calışıyorum ama böle yüzüme gözüme bulaştırıyorum
mesela dün verdiğim cevap cok sacma kendim bile güldüm
nazik ve kibar? ne akla hizmet bunu dedim kendime inanamıyoruum yahu En Büyük KK:eek:

Bunun formülü sessiz kalmak.
Görümceye söylediğiniz hiç olmamış zaten kabul ediyorsunuz.
Eltim gelecek diye şimdiden kendinizi strese sokuyorsunuz.

Sakin olun.

Kimse size laf sokmak için enerjisini harcamak istemez.

Pasif kalmak dediğiniz de aslında bazen lafı oturtmaktır.

"Seni ciddiye almıyorum" demektir ki daha çok acıtır karşı tarafın canını.

Bırakın. O an yiyeceğiniz böreği hayal edin. Çocuğunuzun size börek yaptığını hayal edin. Ne güzel eşim var, elinden her şey geliyor deyin kendinize.

Görümcenizin söylediği de size laf sokmak değil aslında, ne var "öğreteyim" demesinde. "Ayyy abla sağol, sen de olmasan böyle lezzetli börek yiyemeyeceğiz" deseniz siz de mutlu, siz de stressiz. Görümce de eş de çocuğunuz da mutlu.

Size kötü bir şey söyleyenlere bakın, gerçekten kötü niyetle mi söylüyor. Eğer öyle ise ona deli diye bakın. Biri karşımıza çıkıp "ben peygamberim, ben cumhurbaşkanıyım" deyince onu ciddiye alıyor muyuz? Hayır. Neden? Deli olduğunu biliyoruz. Karşınızdakini "normal değil" diye kabullenirseniz yaptıkları da sizi daha az incitir.

görümcem orda güzel birşey demedi
demek istediği yani benm bilmediğimi ve pişiremediğimi yüzüme vurmak istedi. hep vuruluyor zaten kv dahil. becereksiz oldumu dile getirirler

İşte sen böyle algılıyorsun

Evet ne güzel yetiştirmişsiniz X i pişiriyor yiyoruz oğlum da öyle olacak deseydin görümce bozulurdu

Ya da aman oğlum okurken iş güç koştururken vakit bulabilir mi bilmem deyip açıklamanı yapmış olurdun

Sen direkt saldırayım modundasın

Lafı sokmak önemli değil gerektiğinde alttan alıp lafı yedirmek daha iyi

Ya da sadece bir ayyy inşallah bile yeterdi o cümleye

Kadın birşey dememiş ki, laf söylecek bir durum yokmuş zaten ortada.

Kendinizi fazla dolduruyorsunuz galiba.

Yeterince şirret olmadiginizdan...yani bazi insanlarin ne kuyruk acisi var bilmiyorum ama boyle laf sokmalar ,agir konusmalar alaya almalar vs kadin/adam Normal konusamiyor ,kocasiylami /karisi kavgalı ,birinemi kizdi ,bilinmez ama surekli bu modda....bu insan bana yeterince sevilmemis gelir ya da simarik daha kati onun icin bununda farkinda degil ,yazik...

Kuzum sizde boyle olmayin kalp kirmak guzel birsey degil derdinizi sakince anlatin sadece kendimi savunayim derken onlara benzemeyin.

Bu genel gorusum

Bunun formülü sessiz kalmak.
Görümceye söylediğiniz hiç olmamış zaten kabul ediyorsunuz.
Eltim gelecek diye şimdiden kendinizi strese sokuyorsunuz.

Sakin olun.

Kimse size laf sokmak için enerjisini harcamak istemez.

Pasif kalmak dediğiniz de aslında bazen lafı oturtmaktır.

"Seni ciddiye almıyorum" demektir ki daha çok acıtır karşı tarafın canını.

Bırakın. O an yiyeceğiniz böreği hayal edin. Çocuğunuzun size börek yaptığını hayal edin. Ne güzel eşim var, elinden her şey geliyor deyin kendinize.

Görümcenizin söylediği de size laf sokmak değil aslında, ne var "öğreteyim" demesinde. "Ayyy abla sağol, sen de olmasan böyle lezzetli börek yiyemeyeceğiz" deseniz siz de mutlu, siz de stressiz. Görümce de eş de çocuğunuz da mutlu.

Size kötü bir şey söyleyenlere bakın, gerçekten kötü niyetle mi söylüyor. Eğer öyle ise ona deli diye bakın. Biri karşımıza çıkıp "ben peygamberim, ben cumhurbaşkanıyım" deyince onu ciddiye alıyor muyuz? Hayır. Neden? Deli olduğunu biliyoruz. Karşınızdakini "normal değil" diye kabullenirseniz yaptıkları da sizi daha az incitir.
evet görümceme verdiğim cevap cok sacma zaten hiç olmadı
hala inanamıyorum kendime nazik ve kibar haha :D yani nasıl olurda bunu söyledim aklım almıor yahu.. keşke birşey demesem daha iyiymiş.. cabala cabalaya ögrenmek yada sessiz kalmak.. iki sık var zaten ama böle yüzüme gözüme bulaştırmak daha kötü yahu :deli:

Ben cevap vermeye tenezzül bile etmem

Her fırsatda laf sokmaya çalışan kişinin ufku okadardir evet sensin der geçerim. Kendimi bildikten sonra

Gerildiğine değmez

Back
X