Ben Neden Nefisime Hakim Olamıyorum:(

Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama meyve, kuruyemiş gibi sağlıklı şeyler bulundurun evde. Paketli gıda sokmayın eve.
Eşimle kavga edecem galiba sırf bu yüzden adam ne gördüyse alıyo sokuyo eveZaten kuruyemiş falan tüketiyorum bunlarıda ekstradan tüketiyorum

Benzer şekilde ilk 4 ay elime ne geçse yedim,gözü dönmüş gibi...
Sonra gebelik şekeri çıktı
Doktor yemeyeceksin dedi,yersen sonuçları kötü olur dedi,anında kestim ve diyete başladım.Başlarda ağlayacak gibi oluyordum canımın istediklerini yiyemiyordum ama alıştı vücut zamanla..
Şimdi neredeyse full protein gidiyorum temel gıdalarım kırmızı et,yumurta ve süt..
Sana tavsiyem koladan ve diğer gazlı içeceklerden uzak dur,amniyon sıvısının artmasına neden oluyormuş ve tabi şekeri tetiklemesi de cabası.
Kendini de çok hırpalama sadece öğlen aralarında sebze yemeği yapmaya çalış bir ıspanak bile pişirsen kardır,temizlenmiş halde satılıyor zaten marketlerde.

Eğer bunları yıyorsun ekstra yediklerim aslında çoğunlukla sana zarar. Dediğim gibi eve hazır gıda almamayı dene istersen

Adınıza çok sevindim inşallah bebeğinizi bir ağızda sağlıkla kucağınıza alırsınız.Benimde son iki aydır gözüm dönmüş gibi kıtlıktan çıktım sanki
İlk zamanlar kendimi çok kastım herhalde acısı çıkyor
Şimdi tamda et yapıyorum yanında gazoz var ama ASLA AAAA içmeyecem sağlıklı günlerim geri gelsin inşallah

Ben de bulanti ve kusma yuzunden ilk aylarımda cubuk kraker ve corbayla beslendim. Sut icemiyordum ama yaninda biskuvi yiyince bir sekilde gidiyordu sut haftada bir bunu yapabiliyordum. Ilac artik tamamen etkili oldugunda ve bulanti kusmami bastirdiginda canim bir seyler istemeye basladi. Istegimi bastirmak icin de kucuk lokmalar aliyordum mesela kola ya da gazoz istiyorsam 2 yudum iciyordum gerisini esime veriyordum ya da döküyordum. Simdilerde aburcubur istegim kalmadi tavsiye ederim.

Korkutayim mi seni, ben aynisini yaptim son 3 ayimda hem gebelik sekeri hem gebelik tansiyonu cikti ustelik 40 kilo aldim hayatinin en buyuk pismanligi neydi dersen hamilelikte yedigim pisliklerdi derim.
İşte benimde korkum tansiyon ve şeker çıkmasışuan kilo alımım iyi ama resmen pis kilo aldım 10 kilo alıp sağlıklı alayım bu kadar üzülmezdim

3 kilo ne ki ben 9 kg aldım. Ama sağlıklı besleniyorum ona rağmen. Sadece çok yiyorum

3 kilo ne ki ben 9 kg aldım. Ama sağlıklı besleniyorum ona rağmen. Sadece çok yiyorum
Bende işin orasındayım 3 kilo aldım ama pis kilo aldım sağlıklı beslenip 10 kilo alsaydım bu kadar kafaya takmazdım kesinlikle sizde içinizi rahat tutun zaten doğumdan sonra 9 kilo hemen gidiyormuş bu saatten sonra sizde dikkat edin inşallah fazla kilo almazsınız

Ne kadar da iradelisiniz maşallah işte bendeki sorunda tam bu irademe dur diyemiyorum sağolsun eşimde tetikliyor

Turşu bile iyi değilmiş.
Kola istediği zaman canım ki normalde içmem,soğuk maden suyuna limon sıkıp içiyorum bazen.
En azıdan kola kadar zararlı değildir

Bi 9 daha almazsam iyi calısmıyorsan evde her şeyini kendin yap ben marketten sebze bile almıyorum koyden gidip kendim topluyorum sonra sokluyorum. Meyveleri kendim toplayıp komposto yapıyorum kola da neymiş. Makarna da yıyeceksem evde kendi yaptığım makarnayı yiyorum ve yoğurtlu olacak. Yoğurdu da sütü kendim alıp mayalıyorum.

Ne kadar da iradelisiniz maşallah işte bendeki sorunda tam bu irademe dur diyemiyorum sağolsun eşimde tetikliyor
Benim esim de ayni. Aburcubur cekmecemiz vardir evde onu doldurur surekli benim canim ceker de yerim belki diye ama nedense ben daha cekmeceyi acmadan icindekileri bitirmis olur o benden cok kilo aldi..
Hamileligi boyunca bir sey yiyemeyen ya da durumu olmadigi icin yeterince beslenemeyen kadinlar da saglikli dogum yapıyor. Bu aburcubur meselesine cok kafa yorma bence yasaklar her zaman cekicidir

@Hertain sizin yediklerinizi bırakın hamileyken yemeyi normal hayatımda yemem.
Gebelik şekerinden haberiniz var değil mi?
Boş kaloriler alarak boş bir kilo alıyorsunuz. Hem size hem bebeğinize zarar.
Ayrıca hamilelikle alınan kilolar doğumdan sonra pıt diye gidiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Biraz daha sorumlu davranın olur mu?
Kusura bakmayın ama bunlar gerçekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…