Ben Neden Nefisime Hakim Olamıyorum:(

kahvaltiyla aksam yemeginde sikinti yokmus madem ara ogunlerde meyve ceviz badem falan yemeye calis nirmalde ben gunde 3 4 paketten asagi cikolata yemezdim simdi kilo korkusuna kahvaltidan 2 saat sonra meyve yiyorum seker istegimimi azaltiyo artik neyse canim cok nadir cikolata yada puding cekiyo ki ben normalde cok az meuve yerdim ama bebisler icin sevmedigimiz seylere katlaniyoz

dogumdan sonra 9 kilo hemen gidiyo diye kim demis ayol. gide gide 4 gitti... ona güvenmeyin. Herkesin bünyesi farklı.

Vallahi maşallah sana Allah banada bu bilinçlilikten nasip etsin.
Ben bu abur cuburları saymazsam pirinç,makarna,beyaz ekmek tüketmiyorum.Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile koca tencere çorba,1 yemek kaşığı zeytinyağı ile koca tencere sebze yemeği yapıyorum (eşimin kolestrolü var o yüzden bu kadar dikkatli oluyorum)Hamile kaldım kalalı 3 kere patates kızartması yemişimdir.Gece acıkırsam salatalık yada havuç yiyorum.Kuru kayısıyla,şeftali bağırsaklara çok iyi geliyor neredeyse hergün yerim.
Yani anlıyacan bu abur cuburlarda olmasa beslenme konusunda yinede iyi sayılırım.
Nacizane tavsiyem akşam 4 den sonra yeme içmeyi kes acıkırsan salatalıklı yoğurt falan ye yani böyle alternatifler ye.Birde az yağlı yemek ye kızartma,beyaz ekmek yeme.
En azından bu kadar sağlıksız beslenmeye bunları uyguladığım için fazla kilo almadım diye düşünüyorum.İnşallah faydası olur.Bak ne güzel çokta sağlıklı besleniyorsun biraz azaltsan hiçbir sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi ne güzel söyledin evdeki bütün abur cuburlar bana göz kırpıyor
Annem 5 çocuk doğurmuş beşimizde gayet sağlıklıyız şimdi ise folik asit ve multivitamin kullandığımız halde bile bebeklerde sorun çıkıyor.

dogumdan sonra 9 kilo hemen gidiyo diye kim demis ayol. gide gide 4 gitti... ona güvenmeyin. Herkesin bünyesi farklı.
Nasıl 4 kilo gitti
Zaten bebek 3 kilo suyuydu rahim kilosuydu en az 7 kilo dedi doktorum.
etrafmdaki herkeste hastaneden çıktığımda 8-9 kilo gitmişti diyor.Asıl önemli olan doğumdan sonra kilo almamakmış.Doğumdan sonra iştah daha çok açıldığı için asıl sıkıntı oymuş

Ben de senin gibiydim canim ne kadar frenlesem de kendimi olmuyor. Hatta sirf bu yuzden dr umdan vitamin haplari balik yagi omegasi bilmem nesi istedim her gün bi ton ilaç içiyorum.
Çünkü kendimi fazlasiyla yetersiz hissediyorum, bebeğime yetemiyorum gibi

Canım benim meyveyi canım gece çok istiyor günde iki öğün meyve yesem sorun olmaz demi.Bak bu çok güzel fikir en azından büsküvilere abanmam

Canım benim meyveyi canım gece çok istiyor günde iki öğün meyve yesem sorun olmaz demi.Bak bu çok güzel fikir en azından büsküvilere abanmam

meyvedede olculu olmak lazim sonucda oda seker iceriyo ya 4 cesit yiceksen ikisini ogle ikisini aksam yiyebilirsin. bir de bol su ve gunde bir bardak asidi kacmis maden suyu icersen oda belki isine yarar. ben suyu bol ictigim gunler aksam yemeginde bile sanki yeni yemisim gibi hissediyorum

İyide bu anneniz yanınızda değil diye yapılacak şeymi Allah aşkına saçmalamayın. Bir makarna dahi pişirmemek üşengeçlik ve tembellik olayıdır. Sağlıklı beslenmeye çalışan tüm gebelerin yanlarında anneleri mi var? Bebek doğunca da Allah muhafaza siz dayarsınız bebeğe hero beybileri arı mamaları. Kendinizi dahi sağlıklı şekilde beslemezken. Kendinize gelin acizliği bırakın karnınızda bebeğiniz olduğu idrakine varın ve sorumluluk alın. Makarneks nedir kola nedir yuh diyesim geliyor.

Birde 4.aydan sonra biz ne yesek bebekte tadına bakıyormuş
Yazık daha cilt gelişimini tamamlamış çocuklarımıza sağlıksız şeylerin tadını baktırıyoruz(((((((
O kadar vicdan azabı çekiyorum ki.
Canım bence bugün burda kararlaştıralım artık daha dikkatli olalım daha sağlıklı beslenelim

Bakın o konuda çok eminim kendimden çok şükür.Eşim kolestrol hastası haftada 3 öğün yeşil mercimek yediriyorum.Balıklı salatalar yediriyorum.Çok az yağlı yemekler yapıyorum.2 senedir eşimin ağzına daha beyaz ekmek sürdürmemişimdir.Her sabah cevizini ve limonlu suyunu hiç aksatmam.
Ama iş kendime gelince bu kadar bilinçli olamıyorum malesef

Öyle mi oluyomuş
Tamam kuzum dikkat edelim, nefsimize hakim olmamiz lazim artikk.
Bundan sonra eve asla sokmuyoruz onlari.
Yemeğe kalktiğimizda aklimiza çok kötü şeyler getirelim bebeklerimizle ilgili.
Anlaştik?

Öyle mi oluyomuş
Tamam kuzum dikkat edelim, nefsimize hakim olmamiz lazim artikk.
Bundan sonra eve asla sokmuyoruz onlari.
Yemeğe kalktiğimizda aklimiza çok kötü şeyler getirelim bebeklerimizle ilgili.
Anlaştik?
Anlaştık valla)
Artık birbirimize rapor verelim:)
Çok ciddiyim.
Çok işe yarar çokk

İşte benimde korkum tansiyon ve şeker çıkmasışuan kilo alımım iyi ama resmen pis kilo aldım 10 kilo alıp sağlıklı alayım bu kadar üzülmezdim

Bari turşu, salgam, cips, hazir noddle gibi cok tuzlu şeyler yeme.
Benim aşırı bulantim ve tiksintim vardi, bastırmak icin suekli tuzlu ayran, kraker, peynirli börek, pide vs yiyordum mahvettim bunyemi. Bir insan kendine daha buyuk bir kotuluk yapamaz

Turşu bile iyi değilmiş.
Kola istediği zaman canım ki normalde içmem,soğuk maden suyuna limon sıkıp içiyorum bazen.
En azıdan kola kadar zararlı değildir
Evet o yaptığınız zararlı değil hatta doktorum tavsiye etmişti.
Zaten turşu yüzünden bulanık görmeye başladım artık

Siz eşinizi beslemeyi bırakın artık. Kendinize bakmanın zamanı çoktan gelmiş. Eşiniz bebek değil kendi yesin ne yemesi gerekiyorsa. Siz yememeniz gereken şeyleri yiyip eşinizi sağlıklı besliyorsanız bunun bebeğe katkısı nedir Allah aşkına.

Sanırım ara ara tansiyon çıkıyor gözlerim bulanık ve karıncalı görüyor((
Peki bebeşinizin sağlığı nasıl?

:)))haklısınız ama eşimi o kadar çok seviyorumki kıyamıyorum ona.Oda bana ilaçlarımı içirip çatlak kremimi sürüyor yani oda o kadar anlayışlı ki.Sadece sorunumuz eşim bana kıyamadığı için abur cuburları ve gazlı içecekleri alıyor getiriyor.Az önce konuştum zaten bana söz verdi ben ona nasıl dikkatle bakıyorsam oda bana öyle bakacak artık.
Laf olsun diye söylemiyorum bugünden sonra bebeğim için çok çok çok dikkat edicem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…