dogumdan sonra 9 kilo hemen gidiyo diye kim demis ayol. gide gide 4 gitti... ona güvenmeyin. Herkesin bünyesi farklı.Bende işin orasındayım 3 kilo aldım ama pis kilo aldım sağlıklı beslenip 10 kilo alsaydım bu kadar kafaya takmazdım kesinlikle sizde içinizi rahat tutun zaten doğumdan sonra 9 kilo hemen gidiyormuş bu saatten sonra sizde dikkat edin inşallah fazla kilo almazsınız
Vallahi maşallah sana Allah banada bu bilinçlilikten nasip etsin.Bi 9 daha almazsam iyicalısmıyorsan evde her şeyini kendin yap ben marketten sebze bile almıyorum koyden gidip kendim topluyorum sonra sokluyorum. Meyveleri kendim toplayıp komposto yapıyorum kola da neymiş. Makarna da yıyeceksem evde kendi yaptığım makarnayı yiyorum ve yoğurtlu olacak. Yoğurdu da sütü kendim alıp mayalıyorum.
Vallahi ne güzel söyledin evdeki bütün abur cuburlar bana göz kırpıyorBenim esim de ayni. Aburcubur cekmecemiz vardir evde onu doldurur surekli benim canim ceker de yerim belki diye ama nedense ben daha cekmeceyi acmadan icindekileri bitirmis olur o benden cok kilo aldi..
Hamileligi boyunca bir sey yiyemeyen ya da durumu olmadigi icin yeterince beslenemeyen kadinlar da saglikli dogum yapıyor. Bu aburcubur meselesine cok kafa yorma bence yasaklar her zaman cekicidir
Nasıl 4 kilo gittidogumdan sonra 9 kilo hemen gidiyo diye kim demis ayol. gide gide 4 gitti... ona güvenmeyin. Herkesin bünyesi farklı.
Ben de senin gibiydim canim ne kadar frenlesem de kendimi olmuyor. Hatta sirf bu yuzden dr umdan vitamin haplari balik yagi omegasi bilmem nesi istedim her gün bi ton ilaç içiyorum.Canım ben hamile kalmadan önce o kadar sağlıksız besleniyordum ki yemek ağzıma koymazdım kahvaltıyı görmeye tahammülüm yoktu.
Sonra hamile kalınca çok dikkatli olmaya çalıştım hemde sağlıklı besleniyorum diyen insandan dahada sağlıklı beslendim çok tuttum kendimi çok kısıtladım sonuç buVe şuan nefret ediyorum kendimden
Canım benim meyveyi canım gece çok istiyor günde iki öğün meyve yesem sorun olmaz demi.Bak bu çok güzel fikir en azından büsküvilere abanmamkahvaltiyla aksam yemeginde sikinti yokmus madem ara ogunlerde meyve ceviz badem falan yemeye calis nirmalde ben gunde 3 4 paketten asagi cikolata yemezdim simdi kilo korkusuna kahvaltidan 2 saat sonra meyve yiyorum seker istegimimi azaltiyo artik neyse canim cok nadir cikolata yada puding cekiyo ki ben normalde cok az meuve yerdim ama bebisler icin sevmedigimiz seylere katlaniyoz
Canım benim meyveyi canım gece çok istiyor günde iki öğün meyve yesem sorun olmaz demi.Bak bu çok güzel fikir en azından büsküvilere abanmam
Birde 4.aydan sonra biz ne yesek bebekte tadına bakıyormuşBen de senin gibiydim canim ne kadar frenlesem de kendimi olmuyor. Hatta sirf bu yuzden dr umdan vitamin haplari balik yagi omegasi bilmem nesi istedim her gün bi ton ilaç içiyorum.
Çünkü kendimi fazlasiyla yetersiz hissediyorum, bebeğime yetemiyorum gibi
Meyvenin fazlasıda zarar.Canım benim meyveyi canım gece çok istiyor günde iki öğün meyve yesem sorun olmaz demi.Bak bu çok güzel fikir en azından büsküvilere abanmam
Bakın o konuda çok eminim kendimden çok şükür.Eşim kolestrol hastası haftada 3 öğün yeşil mercimek yediriyorum.Balıklı salatalar yediriyorum.Çok az yağlı yemekler yapıyorum.2 senedir eşimin ağzına daha beyaz ekmek sürdürmemişimdir.Her sabah cevizini ve limonlu suyunu hiç aksatmam.İyide bu anneniz yanınızda değil diye yapılacak şeymi Allah aşkına saçmalamayın. Bir makarna dahi pişirmemek üşengeçlik ve tembellik olayıdır. Sağlıklı beslenmeye çalışan tüm gebelerin yanlarında anneleri mi var? Bebek doğunca da Allah muhafaza siz dayarsınız bebeğe hero beybileri arı mamaları. Kendinizi dahi sağlıklı şekilde beslemezken. Kendinize gelin acizliği bırakın karnınızda bebeğiniz olduğu idrakine varın ve sorumluluk alın. Makarneks nedir kola nedir yuh diyesim geliyor.
Öyle mi oluyomuşBirde 4.aydan sonra biz ne yesek bebekte tadına bakıyormuş
Yazık daha cilt gelişimini tamamlamış çocuklarımıza sağlıksız şeylerin tadını baktırıyoruz(((((((
O kadar vicdan azabı çekiyorum ki.
Canım bence bugün burda kararlaştıralım artık daha dikkatli olalım daha sağlıklı beslenelim
Anlaştık vallaÖyle mi oluyomuş
Tamam kuzum dikkat edelim, nefsimize hakim olmamiz lazim artikk.
Bundan sonra eve asla sokmuyoruz onlari.
Yemeğe kalktiğimizda aklimiza çok kötü şeyler getirelim bebeklerimizle ilgili.
Anlaştik?
İşte benimde korkum tansiyon ve şeker çıkmasışuan kilo alımım iyi ama resmen pis kilo aldım 10 kilo alıp sağlıklı alayım bu kadar üzülmezdim
Tamamdir :)Anlaştık valla)
Artık birbirimize rapor verelim:)
Çok ciddiyim.
Çok işe yarar çokk
Evet o yaptığınız zararlı değil hatta doktorum tavsiye etmişti.Turşu bile iyi değilmiş.
Kola istediği zaman canım ki normalde içmem,soğuk maden suyuna limon sıkıp içiyorum bazen.
En azıdan kola kadar zararlı değildir
Siz eşinizi beslemeyi bırakın artık. Kendinize bakmanın zamanı çoktan gelmiş. Eşiniz bebek değil kendi yesin ne yemesi gerekiyorsa. Siz yememeniz gereken şeyleri yiyip eşinizi sağlıklı besliyorsanız bunun bebeğe katkısı nedir Allah aşkına.Bakın o konuda çok eminim kendimden çok şükür.Eşim kolestrol hastası haftada 3 öğün yeşil mercimek yediriyorum.Balıklı salatalar yediriyorum.Çok az yağlı yemekler yapıyorum.2 senedir eşimin ağzına daha beyaz ekmek sürdürmemişimdir.Her sabah cevizini ve limonlu suyunu hiç aksatmam.
Ama iş kendime gelince bu kadar bilinçli olamıyorum malesef
Sanırım ara ara tansiyon çıkıyor gözlerim bulanık ve karıncalı görüyorBari turşu, salgam, cips, hazir noddle gibi cok tuzlu şeyler yeme.
Benim aşırı bulantim ve tiksintim vardi, bastırmak icin suekli tuzlu ayran, kraker, peynirli börek, pide vs yiyordum mahvettim bunyemi. Bir insan kendine daha buyuk bir kotuluk yapamaz
:)))haklısınız ama eşimi o kadar çok seviyorumki kıyamıyorum ona.Oda bana ilaçlarımı içirip çatlak kremimi sürüyor yani oda o kadar anlayışlı ki.Sadece sorunumuz eşim bana kıyamadığı için abur cuburları ve gazlı içecekleri alıyor getiriyor.Az önce konuştum zaten bana söz verdi ben ona nasıl dikkatle bakıyorsam oda bana öyle bakacak artık.Siz eşinizi beslemeyi bırakın artık. Kendinize bakmanın zamanı çoktan gelmiş. Eşiniz bebek değil kendi yesin ne yemesi gerekiyorsa. Siz yememeniz gereken şeyleri yiyip eşinizi sağlıklı besliyorsanız bunun bebeğe katkısı nedir Allah aşkına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?