• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Ben bosa mi okudum kelimesini anlamiyorum. Okumak sana hic mi birsey katmadi? Sadece ise girmek icin mi okunuyor?
50 yaşındayım. 4 yil universite+2 yil yuksek lisans+6 yil doktora yaptim. Ben bile bunca yil okudum demedim. Hala okuyorum. Her ogrendigim seyde aslinda hic bir sey bilmiyormusum hissi duyuyorum. Ogrenmek kadar guzel sey var mi?

Ben kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum belki yol gösterici olur.

Çok çaresiz kaldığım bir dönemde turizm mezunu kimsenin çalışmak istemediği bir otelde sigortasız ve yarım çeyrek maaş alarak çalıştım 2 sene. Her işi yapıyordum. 18 saat çalıştığım oldu bildiğiniz otelde biraz uyuyup, devam ediyordum çalışmaya. Daha sonra buradaki deneyimim sayesinde çok daha iyi bir otelde işe girdim, 8de girip 4te çıkıyordum, maaşım sigortam primim falan tıkır tıkır yatıyordu. Tek bir alanda ve çok rahat bir şekilde çalışıyordum. Daha sonra çok büyük bir otelden teklif aldım, ben gitmedim. Şu anda bu deneyimlerim sayesinde alaylı olarak bir mesleğim olmuş oldu. O berbat dediğim ilk otel sayesinde otelle alakalı her şeye hakimim. Yasal düzenlemelere kadar yani. Yolu açan orası oldu aslında. Demem o ki, maalesef bölümden bağımsız olarak gençlerimiz emeklerinin karşılığını alamıyor, iş dünyası kurtlar sofrasına dönmüş. Ancak o bu demeden bulduğumuz işe kendimizi atarsak bir ihtimal yolumuzu bulabiliyoruz. İlk otele bile, daha önceden satış danışmanı ve kasiyer olarak çalıştığım için deneme amaçlı aldılar yani siz düşünün, oraya bile almazlardı sıfır deneyimle. Bir de İngilizce biliyorum artı olarak işte. İş ayırmadan bir yerden başlayın bana kalırsa. Daha sonrası gelir bir şekilde diye umuyorum. Yeter ki yapılan iş ne olursa olsun hakkını verin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

O akbabalar burda 9-6 mesai yapio resmen belki daha bile fazla. Bi bakiorum 1-2 senede benim 13 senede yazdigimdan fazla mesaj yazmislar. Fakat tek bir ise yarar bisey yazdiklarini görmedim, birinden birşey öğrenmedim daha. Günlük streslerini atiolar çak yapıp gidiolar. Umutsuz mahalle kadınları.
ideal duzende sizin dediginiz gibi olmali ama turkiye ideal bir duzen icinde degil, yillardir hangi bolumu bitirenin issiz kalacagi veya kendi sektorunde cok zor is bulacagi belli. e inatla o bolumu okuyup sonra illa ben orada calismak istiyordum ama diyen insana aa kiyamam demedik diye mi umutsuz olduk samantha :D zamanin gerektirdigi sey baskaysa ona ayak uydurmak gerekiyor, yoksa boyle lanet olsun diye oturup kalir insanlar. boyle olmasini desteklemiyorum ama o veya bu sebepten ulkenin hali buysa, ayak uydurmak lazim yasamak icin. bu duzeni degistirmek icin gerekeni yapacagimiz gun gelince de herkes isyan ettigi seyler degissin diye geregini yapar iste.

O akbabalar burda 9-6 mesai yapio resmen belki daha bile fazla. Bi bakiorum 1-2 senede benim 13 senede yazdigimdan fazla mesaj yazmislar. Fakat tek bir ise yarar bisey yazdiklarini görmedim, birinden birşey öğrenmedim daha. Günlük streslerini atiolar çak yapıp gidiolar. Umutsuz mahalle kadınları.
sizin 13 senede birkaç mesaj yazabilmenizin sebebi uzun süreli banlı olmanızdan olabilir :) zira aktif olduğunuzda neler yazdığınızı çok iyi biliyoruz umutsuz kk ahalisini şoktan şoka uğratan içeriklerinizle :)

bir insan beğenmediği ve umut görmediği hiç bir şey öğrenmediği yerde neden ısrarla durur onu da anlayamıyorum ,fikirleri beğenmediyseniz bunu belirtmenin adabı var diyecektim ama vazgeçtim

Ben kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum belki yol gösterici olur.

Çok çaresiz kaldığım bir dönemde turizm mezunu kimsenin çalışmak istemediği bir otelde sigortasız ve yarım çeyrek maaş alarak çalıştım 2 sene. Her işi yapıyordum. 18 saat çalıştığım oldu bildiğiniz otelde biraz uyuyup, devam ediyordum çalışmaya. Daha sonra buradaki deneyimim sayesinde çok daha iyi bir otelde işe girdim, 8de girip 4te çıkıyordum, maaşım sigortam primim falan tıkır tıkır yatıyordu. Tek bir alanda ve çok rahat bir şekilde çalışıyordum. Daha sonra çok büyük bir otelden teklif aldım, ben gitmedim. Şu anda bu deneyimlerim sayesinde alaylı olarak bir mesleğim olmuş oldu. O berbat dediğim ilk otel sayesinde otelle alakalı her şeye hakimim. Yasal düzenlemelere kadar yani. Yolu açan orası oldu aslında. Demem o ki, maalesef bölümden bağımsız olarak gençlerimiz emeklerinin karşılığını alamıyor, iş dünyası kurtlar sofrasına dönmüş. Ancak o bu demeden bulduğumuz işe kendimizi atarsak bir ihtimal yolumuzu bulabiliyoruz. İlk otele bile, daha önceden satış danışmanı ve kasiyer olarak çalıştığım için deneme amaçlı aldılar yani siz düşünün, oraya bile almazlardı sıfır deneyimle. Bir de İngilizce biliyorum artı olarak işte. İş ayırmadan bir yerden başlayın bana kalırsa. Daha sonrası gelir bir şekilde diye umuyorum. Yeter ki yapılan iş ne olursa olsun hakkını verin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok doğru yazmışsınız, her okulu bitiren sıfır deneyimle en iyi yerlerde çalışmak istiyor, ama üniversite iş deneyimi katmıyor insana maalesef, belki çok iyi dereceyle bitirdiniz ama sosyal zekanız düşük, belki kimseyle anlaşamayacaksınız vb vb , deneyim iş hayatında en önemli şey.

Herkes marketi küçümsüyor, orayı küçümsüyor, burayı küçümsüyor, ilk iş başvurumda adam demişti iş deneyiyim yok, e sizde almazsanız nasıl deneyiyim olsun dedim güldü tamam dedi kabul edilmiştim ama ben istemedim sonradan.

12 yıldır iş hayatındayım, ilk günümle bugünüm arasında dağlar kadar fark var, okulda öğrendiğim hiçbir şey de iş hayatımda önüme çıkmıyor, okul sadece bir marka ve başarı göstergesi olarak kaldı cv de.

Ben babamdan asla para istemediğim için neresi olursa olsun çalışmak istedim , her yere başvurdum, her mülakata girdim, şu an çalıştığım kurum denk geldi, ama bir yerden başlamak gerek yani ne olursa olsun.

sizin 13 senede birkaç mesaj yazabilmenizin sebebi uzun süreli banlı olmanızdan olabilir :) zira aktif olduğunuzda neler yazdığınızı çok iyi biliyoruz umutsuz kk ahalisini şoktan şoka uğratan içeriklerinizle :)

bir insan beğenmediği ve umut görmediği hiç bir şey öğrenmediği yerde neden ısrarla durur onu da anlayamıyorum ,fikirleri beğenmediyseniz bunu belirtmenin adabı var diyecektim ama vazgeçtim
+1000000000

Aynen, bencillige bakin. Herkesin hayati farklidir. Kendinin durumunan daha hafif olanin uzulmeye hakkı yok onlara gore. Kendi cektigi ile baskasinin cektigini kiyaslayip dert degil demek ne bencilliktir. Oyle bir durumda dünya geneli en aci ceken harici kimse dert yanamasın hicbirseyden o zaman
Evet herkesin hayatı farklı ise benim icinde atanamamak sorun demek ki.ayrica oh iyi olmuş lafını kullanan ben olmadım.sizler olmuşsunuz .bunu da size bana yazılanı desteklediginiz için yazıyorum.bencillige gelince kelime anlamını iyi öğrenin.ben atanayim o atanmasin ,ben çalışayım o çalışmassin mi dedim de bencillikle sucluyorsunuz.herkes kelimelerini iyi seçsin.ben ne hakaret ne karşılaştırma yaptim.

Çünkü beğendiğim ve biseyler öğrendiğim insanlar var burda. Ben konusahibini taşlayarak konuyu tikayanlari eleştirdim. Çoğunluğu değil cok konuşan boş konuşan azınlığı elestiriyorum. Her konuda ilk beş mesajda varlar maşallah yazılan şeyde sadece laf sokma. Uzun süreli banlı falan da degilim herkes kadar banlıyım :) sizin fikirlerinize uymuyor diye beni banliyolar mi saniosunuz :D

Son düzenleme:
ideal duzende sizin dediginiz gibi olmali ama turkiye ideal bir duzen icinde degil, yillardir hangi bolumu bitirenin issiz kalacagi veya kendi sektorunde cok zor is bulacagi belli. e inatla o bolumu okuyup sonra illa ben orada calismak istiyordum ama diyen insana aa kiyamam demedik diye mi umutsuz olduk samantha :KK70: zamanin gerektirdigi sey baskaysa ona ayak uydurmak gerekiyor, yoksa boyle lanet olsun diye oturup kalir insanlar. boyle olmasini desteklemiyorum ama o veya bu sebepten ulkenin hali buysa, ayak uydurmak lazim yasamak icin. bu duzeni degistirmek icin gerekeni yapacagimiz gun gelince de herkes isyan ettigi seyler degissin diye geregini yapar iste.
Hayır orda o fikri değil, fikrini düzgünce söylemek yerine karşıdakini kırarak ezmeye çalışarak gruplasma yaratarak söyleyenleri elestiriorum orda. Forum mantığının dışına çıkılıyor hep çünkü onlar yüzünden. Onlarin whatsapp grubu gibi bisey oluyor konu en sonunda. Böyle söylense ben de katilabilirim.

Sizin bölümden özelde işe girmek çok zor maalesef. Tek çözüm kpss çalışmak gibi görünüyor ya da farklı bir alana yöneleceksiniz. Maalesef bu ülkede kolay değil iş bulmak

Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
İşte bu yüzden okurken o bölümde kendini geliştirmek çok önemli. Yanlış anlamayın bölüm bitirmenin o alanda işe başlayacağı anlamına gelmediğini, tecrübeli biri kadar bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu belirtmek istedim. Yoksa artık okumayan insan sayılıdır. Neredeyse sınavsız geçilecek üniversitelere. Ben üniversiteye girmenin bu kadar kolay olmasına karşıyım. Üniversite okumayı çıraklık yapar gibi basitleştirip iş imkanını zorluyorlar asıl sıkıntı burada başlıyor. Sizden iş tebrübesi istediklerinde kendinizi '' yeni mezunum ama tecrübelilerden daha fazla bilgi sahibiyim '' diyip kendinizi ispatladığınızda ben reddedebileceklerini sanmıyorum. Tabi kpss den ziyade ücretli, sözleşmeli çalışan, özel sektörlerden bahsediyorum. Maalesef bu sorunu ön lisans, lisans, doktora yapan herkes yaşıyor. Ben lisans mezunuyum ama benim alanımda ingilizce bilmek önemli mülakatlarda kendimi ispatlamam önemli torpilin döndüğü bir sektör olsa da dil bilmeyen bir insanı torpille de barındıramazlar. Bu noktada ingilizcemi geliştirmemiş olmam benim hatam evet sınavlar için gece gündüz çalıştım ama ingilizceye öncelik vermem gerekirken üniversitede gezmek çok daha keyifliydi. Şimdi burada hay böyle sistemin diyemem ben. O yüzden pes etmeden B planı olmak şartıyla çalışmaya devam etmelisiniz.

aynısını çocuk gelişimciler de bize yapıyor. kendi yerimizde vasıfsız insanlar görünce deliriyoruz

Ya arkadaşlar ben anlamıyorum ben neden 8 sene ilkokul 4 sene lise 2 sene üniversitede harcadım zamanımı neden ya ben onca sene okurken kadınının veya adamın biri çıksın yalandan bir sertifika alsın kırk yaşında araya güçlü bir tanıdık sokarak benim iş imkanımı eliminden alsın benim yerime o insan girsin ise benim emek verip cabaladigim alın teri döktüğüm hakettiğim mesleği o insan gelsin yalandan bilgisayar sertifikası aldım diye tıbbi sekreter olarak başlasın ise bu bu kadar kolay mı ya insanların emeklerini çalmak bu kadar kolay mı 1 senedir çabalıyorum gittiğim görüşmeler tecrübe istiyor veya torpil ben artık yoruldum madem tecrübe isteniyor eğitim sistemi değişsin veya bir kapı açılsın ki bize tecrübe edinelim ben artık çok sıkıldım gerçekten çalışmam lazım o kadar ihtiyacım var ki ama böyle insanlar yüzünden hep kalıyoruz eminim benim gibi bir çok insan var torpili olan girdi bı yerlere ya olmayan? Sürüncez mi arkadaş anlamıyorum nasıl bir şey bu ya ben neden okudum ? Bu bir emek hırsızlığı ben napcam bilmiyorum bana akıl verin benim bu işe gerçekten ihtiyacım var iş arayana iş çok demeyim emek hırsızlığı yapanlar gidip çalışsınlar markette orda burda evet iki sene çok değil ama ben onca okulu market vs gibi yerlerde çalışmak için okumadım ve bu benim zoruma gitmeye başladı artık nereye elimi atsam kuruyor
herkes sikayet ediyor ama bir yandan da torpil vs yolunu buluyor. sozde herkes sikayetci.

Back
X