- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Kndihalinde
Ulusa seslenişAçıklama diyoruz

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ulusa seslenişAçıklama diyoruz
yok sizinki aciklamadan cok haddini asmak oluyor. duracaginiz yeri bilerek yazmanizi tavsiye ederim.Açıklama diyoruz
eğitimde gerçekten büyük zayıflıklar var hala sistemi oturtamadıkbu toplumda her türlü insan var ve herkesin de kendi seçtiği meslek dalında iş bulamıyorum diye şikayet etme hakkı var.herkes dr mühendis öğretmen işletme okusa geri kalan işleri kim yapacak?eğitimi yetersizse 2 yıllık blğmlerin 4 yıllıkların çok mu yeterli ülkemizde?bu kıza tıbbi sekreterlik bölümünde 1 dili en iyi şekilde 2. dili de konuşulanı anlayacak kadar öğretilmeliydi yapıldı mı yokk.sağlık turizmi diye bir şey var.pekala kliniklerde hastanelerde kaplıcalarda dilinden dolayı ilk tercih edilen olacaktı ama dil olmadığı için onun yerine elbette okumamış ama dil bileni işe alınacak.ha bir de nice çok eğitimli denilen insanlar var daha ülkesinin gerçeklerinden halinden haberleri yok orası da ayrı konu
Milyon kez söyledim tekrar söyleyeyim. Pandemi öncesine kadar özel bir kurumda sekizinci sınıfları sınava hazırlıyordum, şimdi evde her seviyeden öğrencim var. Matematik dersi veriyorum genelde, ihtiyaçları olursa ingilizce de. Formasyonum var. Okulda eğitim fakültesi mezunu öğretmenler tarafından örselenmiş, sen bişey öğrenemezsin, kafasızsın, beyinsizsin denmiş öğrenciler geliyor bana. Kontenjanı sınırlamasam sabahtan akşama çalışmam gerekir ama keyfime düşkün insan olduğum ve verimimin düşmesini istemediğim için günde maksimum 3 öğrenci alıyorum. Portföyümde izmirin en iyi liselerine soktuğum öğrencilerim var. Yeterli mi?Ben kendi mesleğimden örnek verdim. Eğitimci olarak sizden de fikir alabilirizbranşınızı bilen var mı emin değilim ama sorun olmaz galiba
![]()
bu mesajinizi yeni gordum, ekleme yapmissiniz. benim saldirgan dedigimde sadece ilk cumleniz vardi ve benimle dalga geciyordunuz.Çok mühim bir konudan eminsiniz hiçbiriniz bilmiyorduk tebrikler. Ben onları örnek olarak verdim. Bugün böyle oluyor demedim. Örnek hani misal, example… bugün barkodu cihaza okutmayı küçümsemek insanların işine gelir ve önemsiz kabul edilir. Bu mantık , yarın başka önemli konuları işine gelen herkesin önemsiz kabul etmesine kapı açar. Eğitimi öğretmenden iyi bilen veli, sağlığı doktordan iyi bilen hasta gelip kavga çıkarıyor mesela. Çünkü diplomaya saygı yok. Herkes hermokolog… Sonu yok yani.. o yüzden konu insan ayrımı yapmadan eğitim öğretime gereken önemi vermeliyiz. Sevgiler
Ben düşüncelerimi belirtmiştim bir önceki sayfalarda ve evet çiftçinin yeterliliğini kanıtlayarak ziraatçi olması fikri komik…aynı şekilde yeterliliğini kanıtlayarak hiç almadığı eğitim ile ilgili meslek icra etmek de komik..meslekleri önem sırasına göre sıralamak da önlisans mezunu birinin yapılan torpile isyan etmesini yanlış anlayıp sen iki sene okumuşsun isyan etmeye hakkın yok hele bi doktoralılar, lisanslar isyan etsin sen sus diyip sayfalarca bunu tartışmak da komik..komik mi bu?
uzun uzun yazdim. tibbi sekreter olabilmek icin ya tibbi sekreterlik ve dokumantasyon onlisans mezunu olmak ya da tibbi sekreterlik ve hasta kabul sertifikasi almak gerekiyormus. devlette tibbi sekreter olabilmenin baska yolu yok. e simdi acip bir de onlisans dersleriyle bu sertifika programlarinda verilen derslere goz attim, ortak hepsi. sertifika almak yetkinligini kanitlamaktir. varsa ciftciligin de sertifikasi alinsin ne diyeyim.
siz ne olsun istiyorsunuz peki? tibbi sekreterler kim olsun yani? ben kendi savundugum seyi temellendirerek kendi gorusumu yaziyorum, sizin gorusunuz yok sadece dalga gecip laf sokma odaklisiniz. bu sekilde iletisimi surdurmem mumkun degil.
gulun madem. bu sacma romantizmler beni hic alakadar etmiyor. 2022 yilindayiz, ideal bir duzende de degiliz. dunya da degil. ben belki de sadece turkiye zemininde bir seyleri dusunmedigim icin bu soyledikleriniz bana komik degil gayet realist geliyor. ayrica ciftci ornegini ben vermedim, o zeka piriltisi baskasina ait.Ben düşüncelerimi belirtmiştim bir önceki sayfalarda ve evet çiftçinin yeterliliğini kanıtlayarak ziraatçi olması fikri komik…aynı şekilde yeterliliğini kanıtlayarak hiç almadığı eğitim ile ilgili meslek icra etmek de komik..meslekleri önem sırasına göre sıralamak da önlisans mezunu birinin yapılan torpile isyan etmesini yanlış anlayıp sen iki sene okumuşsun isyan etmeye hakkın yok hele bi doktoralılar, lisanslar isyan etsin sen sus diyip sayfalarca bunu tartışmak da komik..
Eyvallahgulun madem. bu sacma romantizmler beni hic alakadar etmiyor. 2022 yilindayiz, ideal bir duzende de degiliz. dunya da degil. ben belki de sadece turkiye zemininde bir seyleri dusunmedigim icin bu soyledikleriniz bana komik degil gayet realist geliyor. ayrica ciftci ornegini ben vermedim, o zeka piriltisi baskasina ait.
siz bilgisayar mühendislerini bilgisayar tamiri yapan format atan biri sanıyorsunuz heraldeders geçince tamam yazılımcı oluyor diyorsunuz peki ozaman
algoritma yazılımın ana kaynağıdır algoritma bilmeden yazılım yazamazsın tüm bilgisayar mühendisliğinde algoritma öğretilir , yüksek ihtimal 2 yıllık bilgisayar teknikerliği okuyorsunuz sizşimdi program bilmek ayrı şey o programı işe göre kullanmak ayrı senin ehliyetin var araba kulanabilirmisin çok iyi ama ehliyetin var kolay örnekler veriyorum exel biliyorsunuz işe başvurdunuz mülakat adam dediki benim aylık gelirim şu ödediğim vergi şu giderim bu ben ayda kaç para kar edyorum formülünü yaz bana dedi bu formulu yazabilirmisin
yada mühendislik dalanda hesaplarda yaz bir formül 1 saatlik hesaptan kurtulalım dediler bu varmı bundan bahsediyorum hepsi farklı sektör hepsi farklı formul sen programın tuşlarının yerini yada mauseyi tutum aşağı çekince sıralamasını yapınca biliyorum olmuyor bunları yapabiliyrosan biliyorsundur
Yeter vurma artıkalgoritma yazılımın ana kaynağıdır algoritma bilmeden yazılım yazamazsın tüm bilgisayar mühendisliğinde algoritma öğretilir , yüksek ihtimal 2 yıllık bilgisayar teknikerliği okuyorsunuz sizyazdıklarınızdan anladığım bu.
her iktisat okuyan iktisatçı olmayabilir belki vergi de sgk da maliyede de çalışabilir veya her bilgisayar mühendisi yazılımcı olmak zorunda değildir ama bununla ilgili her işte çalışabilir bunlardan yola çıkarak bir iplik fabrikasında çalışan bilgisayar mühendisi de yazılım yazabilir vergi dairesinde çalışan da iktisat bilir gerektiğinde yaparlar çünkü aldıkları tüm eğitim bunun üzerine bizi delirtmek mi istiyorsunuz?
mühendisliği de boşa okumuş denmesin şimdi.alaylı yazılımcı da var yasiz bilgisayar mühendislerini bilgisayar tamiri yapan format atan biri sanıyorsunuz heralde
eşim bilgisayar mühendisliği okudu yazılım şirketi varyazılım okuyorlar zaten adam okulda robotik yarışmalara giriyordu mecbursunuz bilmek zorundasınız ha uzmanlığınızı yazılım üzerine yapmak istemezsiniz ya da ilginiz yazılıma değil daha çok teknik kısımda da olabilir mezun olunca ona yönelirsiniz o ayrı ... ama hepsi yazılım okur , bilmek zorunda bilmemesi imkansız tıp okuyan birinin mide bilmemesi gibi öğretmenlik okuyan birinin çocukları tanımaması gibi birşey olur bilgisayar mühendisinin yazılım bilmemesi
eşimin ortağı yazılım konusunda eşimden daha iyi kendisini çok geliştirmiş+ ek özel eğitimler almış eşimden daha iyi yazıyor eşim daha çok donanımcı teknik kısımda eşim daha iyi ilgisi o yönde ama eşimde yazılım yapıyor kendi yazılımı var yazıyor satıyor sonrasında destek sağlıyor güvenlik sistemleri kuruyor bunların temeli hep okullarda atıldı .
siz ne okumuştunuz ?
Valla millet önlisans mezunlarıni hep gömmüş ama şunu net söyleyebilirim kendini geliştirmek diplomanin kaç yıllık vs olduğuna bakmıyor.Evet torpil her yerde. Ama gerçekten çalışıp, yılmadan işe girenler, kendilerini kabul ettirenler de çok. Bu devirde önlisans artık bir seçilme nedeni degil malesef.![]()
o beğenilmeyen 2 yıllıklar var ya m. eğitim de beğeniliyorlar.çünkü ücretli öğretmenlik yapma hakları var ve yoğunluk doğu ve güneydoğu anadolu olmak üzere her devlet okulunda çalışabiliyorlar.çocuklar emanet ediliyor ötesi var mı?Valla millet önlisans mezunlarıni hep gömmüş ama şunu net söyleyebilirim kendini geliştirmek diplomanin kaç yıllık vs olduğuna bakmıyor.
Mesela şöyle soyleyim bir tanıdığım var kendisi bilindik bir e-ticaret sitesinde veri ekibinin takım lideri aylık kazancı 40.000 e yakın.
Yine takımımda da var arkadaşlarım arasında maaşları en az 20.000 . Kişinin kendisinde azim olacak.
Son zamanlarda en çok gördüğüm şey herkes 2 3 üni, bölüm vs. okuyor. Her şeyden az az bilmenin kimseye yararı yok bir tane bil ama en iyi şekilde bil. Üniversite tabii ki bilgiyi arttırır ama nihayetinde kişinin azmine, öğrenme isteğine bakıyor her şey...
Bir de tıbbi sekreterlik felsefe, psikoloji gibi hobi amaçlı okunabilecek bir bölüm değil ki, okuyorsa bu alanda iş istiyordur ve az çok ihtiyaç bellidir.Neden 10 elemana ihtiyaç varken 100 kişi mezun ederler ki...Bir de mezun sayısının fazlalaligindan kaynaklı artık en iyi fakülteden de mezun olsan iş garantisi olmayabiliyor, halbuki ne kadar çalışana gerek olduğu biliniyor, yani kız isyanında haklı.bu toplumda her türlü insan var ve herkesin de kendi seçtiği meslek dalında iş bulamıyorum diye şikayet etme hakkı var.herkes dr mühendis öğretmen işletme okusa geri kalan işleri kim yapacak?eğitimi yetersizse 2 yıllık blğmlerin 4 yıllıkların çok mu yeterli ülkemizde?bu kıza tıbbi sekreterlik bölümünde 1 dili en iyi şekilde 2. dili de konuşulanı anlayacak kadar öğretilmeliydi yapıldı mı yokk.sağlık turizmi diye bir şey var.pekala kliniklerde hastanelerde kaplıcalarda dilinden dolayı ilk tercih edilen olacaktı ama dil olmadığı için onun yerine elbette okumamış ama dil bileni işe alınacak.ha bir de nice çok eğitimli denilen insanlar var daha ülkesinin gerçeklerinden halinden haberleri yok orası da ayrı konu
evet bir çok bölümde fazlalık var üniversitelerde.tıp da ise ihtiyaç var mesela.20 bin nüfuslu ilçelerde bile yüksekokullar açıldı.konu sahibi de e ben de okudum iş istiyorum diyor.haklı da.eğitimi veren kendisi değil ki.tıbbi sekreterler ingilizce ve ya başka bir dili konuşabilmeli.özellikle özel hastanelerde desk de çok ihtiyaç duyuluyor .ama öğretilmediyse eksik eğitilmiş oluyor .mesela turistik yerdeki bankacı da dil bilmeli ama ücra bir ilçedekine ihtiyaç yok.yerine göre okul olsa sayıya göre mezun verilse bu kadar umutsuzluk olmazdı gençlerdeBir de tıbbi sekreterlik felsefe, psikoloji gibi hobi amaçlı okunabilecek bir bölüm değil ki, okuyorsa bu alanda iş istiyordur ve az çok ihtiyaç bellidir.Neden 10 elemana ihtiyaç varken 100 kişi mezun ederler ki...Bir de mezun sayısının fazlalaligindan kaynaklı artık en iyi fakülteden de mezun olsan iş garantisi olmayabiliyor, halbuki ne kadar çalışana gerek olduğu biliniyor, yani kız isyanında haklı.
İçimdekileri yazmışsınız...Görüyorsun ki burda bile insanlar tıp veya mühendislikten başka mesleği önemli görmeyecek bagnazliga sahip. Bu ülkenin kanayan yarası insanlar cahil başka meslek hayal edemiolar bile. Oysaki gelişmekte olan ulkelerde en cok ara elemana ihtiyaç vardir, üretimin oldugu yerlerde teknisyene teknikere. Iktisadi her konuda iibf mezunlarına. Bir yüksekokul veya fakülte bölümü varsa istihdamı hazır olmalidir yoksa o bölümü acmanin mantigi yoktur bu bölümü okuyanın suçu degildir atanamayan öğretmenler de suçlu o zaman. Sistemi suclamak gerekirken işsizlikten morali yerlerde olan birini suçlamak tam da insanlarin kendi mutsuzluklarini baskalarini asagilayarak örtbas etmelerinden başka bisey degil. İnsanlar midemi bulandirio böyle tiplerin olduğu yerde çalışma hayatına karışsan da mutlu olamiosun işin kötüsü ve en cok bu tip kadinlar mobbing uyguluyor. Sonra orda burda melakelermis gibi dolanıp kadin haklarindan feministlikten güçlü olmak gerektiginden dem vurup kadinlar gunu falan kutluolar emek sömürücüleri. Bence ülkenin asıl sorunu böyle ruh hastalariyla dolu olmasi. Bunlar tabiki hak da yer önüne de geçer hepsi en cok kendi hak edio sanio çünkü. 4 yıllık bi bölüm mezunun 2 yilliktan üstün olduğu nerde yazar, 4 yıllık bölümü 5 kere okumak seni daha egitimli de yapmaz gene lisans mezunusundur sonucta. Ki bence +maymun iştahlı ve bi yolda ilerleme basireti olmayan insanlar böyle yapar. En kıytırık bölümü bitirip harika işler yapan insanlar vardir ama gormezden gelinir. Bi temizlikci bile olsan en iyisiysen bugun günde 300tlden ayda 7-8bin tl para yaparsin. Önemli olan işi layikiyla yapmaktir.
O akbabalar burda 9-6 mesai yapio resmen belki daha bile fazla. Bi bakiorum 1-2 senede benim 13 senede yazdigimdan fazla mesaj yazmislar. Fakat tek bir ise yarar bisey yazdiklarini görmedim, birinden birşey öğrenmedim daha. Günlük streslerini atiolar çak yapıp gidiolar. Umutsuz mahalle kadınları.İçimdekileri yazmışsınız...
Buraya insan derdinide açamaz hale geldi..
Çok bilen akbabalar kusuyor hemen kinini.
Kız derdini paylaştı sözde... Ben ne söylüyorum tamburam ne çalıyora döndü iş.
Bi kere daha gördümki bu zalim insanlara ancak bu zalim sistem yaraşır. Kurunun yanında yaşta yanıyor tabiki.
Konu sahibide tek tek saymış bide şunu şunu Okuyorum diye garibim . Ben insan yerine koyup cevapta vermezdim.