Ben Neden Saf Ve Eziğim

İyi günler buraya daha öncede birçok konu açmıştım sizden başka içimi açıp dertleseceğim kimsem yok.Ben kendimden bıktım ya hayatınızda benim kadar ezik gormemissinizdir hayatım boyunca hep saf pisirik ve ezik oldum aklıma lisede yaşadığım bir olay geldi kendimi çok kötü hissettim.Lisede okulca bir tiyatroya gittik her okuldan öğrenci vardı girdim hangi sandalyeye otursam benden küçük 4 ya da 5.sinif öğrencileri gelip burası bizim yerimiz demişti bende hep kalkmistim .Yemin ederim ki bu olay doğru aklıma gelince çok üzüldüm bu ve bunun gibi yaşadığım şeyler geldi aklıma kendimi çok kötü hissediyorum ve kızıyorum ben niye. Bu kadar eziğim ki
neden kendine eziyet işkence ediyorsun, bu dünyaya bir daha mı geleceksin ki?

herkes müthiş özgüvenli değil sadece çoğumuz çaktırmıyoruz. siz kendinizi nasıl görürseniz insanlarda öyle görür. siz kendinize ezik ezik diye olayı abartmışsınız iyice. sorununuz ciddi. hayatınızı çok etkiler. bence şimdiden yardım alın

Bu eziklik değil ki
Sadece ülkemizin insanı kimse kusura bakmasın ama çok kaba.
Daha kibar naif mütevazi insanların hayatını cehenneme çeviriyorlar.
Bu kabalıklarının adına da özgüven diyorlar.
Bir ortamda bağırıp çağırırsan sürekli insanları dinlemeyip onların sözünü kesip baskın olmaya çalışırsan özgüvenli oluyorsun.
Gerçekten değişik

Bu eziklik değil ki
Sadece ülkemizin insanı kimse kusura bakmasın ama çok kaba.
Daha kibar naif mütevazi insanların hayatını cehenneme çeviriyorlar.
Bu kabalıklarının adına da özgüven diyorlar.
Bir ortamda bağırıp çağırırsan sürekli insanları dinlemeyip onların sözünü kesip baskın olmaya çalışırsan özgüvenli oluyorsun.
Gerçekten değişik
Çok doğru. Kabalığı özgüven zannetmek bir, patavatsızlığı dobralık zannetmek iki.

Onlara ait değildi çanta falan yoktu hem başkası olsa küçücük çocukların lafına boş olan yerden kalkmazdi ama o kadar çok eziğim ki

Arkadaşlariniz, kendi sinifiniz nerede oturuyordu ki bir tek sizi kaldirip durdular? 😂
O sinifa ayrilmiş yerlere oturmuş olabilirsiniz belki de.

Ayrica yanliş bir şey yapiyorsaniz veya oturmamaniz gereken biyerdeyseniz karsinizdaki sizden kucuk diye onu ezmeneniz lazim zaten. Garip dusunceleriniz var bi de kaç sene onceki şeyi mi oturup dusunuyorsunuz simdi. 😂

İyi günler buraya daha öncede birçok konu açmıştım sizden başka içimi açıp dertleseceğim kimsem yok.Ben kendimden bıktım ya hayatınızda benim kadar ezik gormemissinizdir hayatım boyunca hep saf pisirik ve ezik oldum aklıma lisede yaşadığım bir olay geldi kendimi çok kötü hissettim.Lisede okulca bir tiyatroya gittik her okuldan öğrenci vardı girdim hangi sandalyeye otursam benden küçük 4 ya da 5.sinif öğrencileri gelip burası bizim yerimiz demişti bende hep kalkmistim .Yemin ederim ki bu olay doğru aklıma gelince çok üzüldüm bu ve bunun gibi yaşadığım şeyler geldi aklıma kendimi çok kötü hissediyorum ve kızıyorum ben niye. Bu kadar eziğim ki
"İyi hissetmek" kitabında egzersizler var, sürekli okur uygularsaniz işe yarıyor

Onlara ait değildi çanta falan yoktu hem başkası olsa küçücük çocukların lafına boş olan yerden kalkmazdi ama o kadar çok eziğim ki
Bunun ezıklıkle alakası yok ki, sizin oncelıkle kendını sevmenız ardından oz saygı edınmenız lazım, kucuk bır cocugun lafıyla hareket etmenız sızı ezık yapmaz, saflık ezıklık cok baska birseydir

Ezikten ziyade troll gibi geldin bana.
Bizim yerimiz demiş ilkokul talebeleri ; sende, liseli aklı başında bir abla olarak kalkıp çocuklar yer vermişsin.
Ne var bunda..
Kabul et işte,bildiğin troll bu.

Ezik degilsiniz. Maalesef cocuklugunuzda ebeveynleriniz size destek olmamis, ozguven asilamamislar. Bu sizin sorununuz degil, onlarin eksikligi. Iyi arkadaslar edinmeye calisin. Onlarin bana cok faydasi oldu

Ezik degilsiniz. Maalesef cocuklugunuzda ebeveynleriniz size destek olmamis, ozguven asilamamislar. Bu sizin sorununuz degil, onlarin eksikligi. Iyi arkadaslar edinmeye calisin. Onlarin bana cok faydasi oldu
Benim çocukluğum dayak yiyerek geçti hiç hakkımı arayamam acaba çocukluğumdan mi kaynaklı bilmiyorum çocukluğumda anne babam ablam abim çok döver tehdit ederdi hep boyun egmeyi öğrendim

Ben de lisede çok ezik ve utangaçtım ve kendimin özel olduğunu düşünürdüm.geçen youtubetan bir kişinin videosuna denk geldim.yaşadıklarını bir dinlesen bu yaşa kadar nasıl intihar etmeden gelmiş bu travmalarla dersin.keza altında yazılan yorumlar onun yaşadıklarından daha da beter.başka videoda başkası daha da beter şeyler anlatıyor, yine yorumlar aynı şekilde.ve binlerce, milyonlarca kişi yazmış.demem o ki milyonlarca insanın lise hayatı aşırı kötü ve travmalarla geçmiş.yani büyütülecek bir mesele yok.içini ferah tut 😄 demek ki lisede böyle oluyor yani.
Teşekkür ederim.Bana mesaj olarak atabilir misiniz bu videoyu bende izlemek istiyorum.

Yine de bu bir eziklik değil, oğlumun okul gösterisinde ben de bir yere oturmuştum, beni de kaldırdılar, arkalara geçmeniz lazim uzunsunuz diye, bana ne mi diyeyim şimdi?

Kalkacağım tabi. Çocuklar beni kaldırmak isteseydi, yine kalkardim ve gecin bakalim bücürler derdim.

Sorun içsel bence, siz her olayda kendinizi eziklemenin bir yolunu bulursunuz.

Destek almayı düşünmez misiniz?
Teşekkür ederim.Evet destek almayı düşünüyorum şuan okuyorum psikologa gidecek param yok son senem zaten elime para geçer geçmez iyi bir psikolojik destek almak istiyorum çünkü insan ilişkilerinde de sorun yaşıyorum kimse beni sevmiyor arkadaş olmuyor

Arkadaşlariniz, kendi sinifiniz nerede oturuyordu ki bir tek sizi kaldirip durdular? 😂
O sinifa ayrilmiş yerlere oturmuş olabilirsiniz belki de.

Ayrica yanliş bir şey yapiyorsaniz veya oturmamaniz gereken biyerdeyseniz karsinizdaki sizden kucuk diye onu ezmeneniz lazim zaten. Garip dusunceleriniz var bi de kaç sene onceki şeyi mi oturup dusunuyorsunuz simdi. 😂
Ya bu yaşadığım olaylardan biri sadece sınıfımda herkes bir yere oturdu ben nereye otursam beni küçükler kaldırmıştı sonra yersiz kaldım başka okulun hocası bana kızım tiyatro başlayacak hala ayaktasin demişti bağırarak

Sakın böyle demeyin kendinize, etiketlemeyin böyle, yapışır kalır kurtulamazsınız. Part time işler bulun, çok insanla tanışıyor hayatı tanıyorsunuz. Spora yazılın, dış görünüş hoşunuza gidince özgüveniniz artıyor. İnsanlara zorla kendinizi sevdirmeye çalışmayın çünkü o zaman değeriniz düşer gözlerinde.

Benim çocukluğum dayak yiyerek geçti hiç hakkımı arayamam acaba çocukluğumdan mi kaynaklı bilmiyorum çocukluğumda anne babam ablam abim çok döver tehdit ederdi hep boyun egmeyi öğrendim
Bakin sorununuzun kaynagi tam olarak burada. Baska bir sey degil. Oncelikle onlarla yuzlesmenizi tavsiye ederim. Sonrasinda da kendi hayatinizi kurmaya bakin.

Profosyonel destek al. Benim arkadaşımda sosyal fobi vardı. Bir mağazaya girip tezgahtara bir ürünün fiyatını soramazdı. Tedavi oldu. Şimdi tek başına İstanbul’da yaşıyor.
Evet benim arkadaşım da öyleydi :((((

Eziklik değil bu ya, bu karaktere girmek istiyorum. Ben hakkını sonuna kadar savunan biriyim ama hayalim alçakgönüllü olmak, çok takmamak, biri yerimi mi istiyor alsın aman nolacak moduna girmek🤩
Memnun değilsen bu özelliğinden değiştirebilirsin ancak eziklik olarak görme bence. Saf iyi niyetli olmak çok güzel, tabi bunu suistimal etmeyecek bir çevreyle. Bu karakterde insanlarla dolu çok Avrupa ülkesi var, oralarda çok mutlu olursun bence🥰 ama Türkiye için bu karakter pek uygun olmuyor malesef

Back
X