Ben nerden bileyim yahu

Aman birak sen bisey yokmus gibi davran oda konusur elbet sizi ve onemsenmenizi kiskanmis ve hep devam eder alttan almaki duzeltsin kendini

Bu erkekler ordinaryus olsa bile kafa yapısı demek ki oturdu mu değişmiyor ya da huy adı herneyse avukatsınız siz ya bir sürü tip insanla karşı karşıya geleceksiniz bu doktor olan bi kadın cerraha erkek ameliyat etme demekle ya da erkek kadın doğumcuya kadın ameliyat etme demek gibi bişi benim işim bu deyin geçiverin...

kartı uzatan adam da nişanlınla aynı kafada ki önce nişanlından izin almış... ben olsam orda sorardım "pardon da bana kart veririken ona neden soruyorsunuz beni insan yerine koymuyormusunuz "... valla erkeklerin kafa değişmiyor okumuşu okumamışı da aynı... ama biz kadın olarak biraz diş göstersek bir umut ,silkelenip kendilerine gelirler.

Herkese iyi akşamlar,

Bugün anlam veremediğim bir olay yaşadım.Şöyle nişanlım iş adamı ben avukatım.Bugün bir yere iftara gittik.Orada nişanlımın iş alanından tanıdıkları vardı kendisinden yaşça büyük.5 dakika yanlarında oturduk.Bu süre zarfında adamlardan biri avukat olduğumu öğrenince kartını uzattı bana nişanlımdan müsade isteyerek.Bende aldım kartı inceledim masaya koydum.Neyse sonra ben nişanlımdan önce geçtim bizim masamıza kalkarken de adama ayıp olmasın( hani beni salladı demesin diye) diye kartı aldım masadan yerime geçtim.
Sonra nişanlım geldi yüzü 5 karış.Bey iş efendim o varken yanımda o kartı alıp ona uzatmalıymışım.Bir erkek yanındayken başka bir erkeğin kartını almam yanlışmış.Hele masadan kalkarken bırakmam gerekiyormuş o kartı neden almışım??
Yani adam kartı uzattığında o kartı alıp nişanlıma verecekmişimde adam hayatının dersini alacakmış birdaha yanında bir erkek varken bir bayana kart uzatmayacakmış.Ayrıca bu tür şeyler terbiyeyi ölçermiş
Tamam da ben bunu nerden bileyim??? Ben adama ayıp olmasın diye aldım kartı.Bunları nerden düşüneyim??.
Şuan benle asla konuşmuyor.
Siz ne düşünüyosunuz kızlar merak ettim.

Nisanlindan musade istemiş oda musade etmeseymiş madem.cok biliyorsa 😋

Herkese iyi akşamlar,

Bugün anlam veremediğim bir olay yaşadım.Şöyle nişanlım iş adamı ben avukatım.Bugün bir yere iftara gittik.Orada nişanlımın iş alanından tanıdıkları vardı kendisinden yaşça büyük.5 dakika yanlarında oturduk.Bu süre zarfında adamlardan biri avukat olduğumu öğrenince kartını uzattı bana nişanlımdan müsade isteyerek.Bende aldım kartı inceledim masaya koydum.Neyse sonra ben nişanlımdan önce geçtim bizim masamıza kalkarken de adama ayıp olmasın( hani beni salladı demesin diye) diye kartı aldım masadan yerime geçtim.
Sonra nişanlım geldi yüzü 5 karış.Bey iş efendim o varken yanımda o kartı alıp ona uzatmalıymışım.Bir erkek yanındayken başka bir erkeğin kartını almam yanlışmış.Hele masadan kalkarken bırakmam gerekiyormuş o kartı neden almışım??
Yani adam kartı uzattığında o kartı alıp nişanlıma verecekmişimde adam hayatının dersini alacakmış birdaha yanında bir erkek varken bir bayana kart uzatmayacakmış.Ayrıca bu tür şeyler terbiyeyi ölçermiş
Tamam da ben bunu nerden bileyim??? Ben adama ayıp olmasın diye aldım kartı.Bunları nerden düşüneyim??.
Canım şöyle bi ornek vereyım.Boşandığım eşimle balayına gıttıgımızde fazla odeme yapıo denız manzaralı bi oda almıştık.Odaya bi girdik manzara yok:)Neyse esyaları koyduk aşagıya konuşmaya ındık.Sorunumuzu ılettık dedılerkı mudurle goruscez bu konuyu.Bende dedimki müdür beyle ben konuşmak ıstıyorum.Durumu ben anlatmak istiyorum.Allahım balayı burnumdan geldi.Sen nasıl ben senın yanındayken böyle bir cümle kurarsın.Nasıl yanında erkek varken ben müdür beyle konuşmak istıyorum dersın.Odaya geçtik agladı hüngür hngür .O erkekmiş ben o varken ileri gecemezmişim.Böylesı ınsanlar hayatı zehır edıo .Avukatsın neler neler gormustursun.Bence dikkat et.

Herkese iyi akşamlar,

Bu sadece nisanlinin dunyasina has bir durum galiba. Ben de ayni senin gibi yapardim. Bence nisanlin karsisinda bu durum yuzunden egilip bukulme. Ortada ozur dileyecek bir durum da yok.

Eger kisiler ve meslekleri gercekse , olay da gercekse ( nedense bana gercekustu gozuktu kusura bakmayin) nisanliniz beyefendinin mesele ettigi sey aranizda cozulurdu. Fakat ergen kiz gibi kusup sizin aramalariniza cevap vermemesi, konuyu sizinle konusup anlasma zeminine cekmemesi bana coook cooook zor bir kisilik ile hayatiniz boyunca cebellesmek zorunda olacaginiz kanaatini uyandirdi. Zannederim karsinizda yeterince olgunlasmamis, assagilik kompleksi olan ve kendine guveni olmayan bir bey duruyor. Kolay gelsin.

Sizin bunu sormanız nişanlınızın tavrından çok daha garip.
Ne demek nereden bileyim, nereden düşüneyim? Ortada düşünecek ya da bilecek mantıklı bir durum yok ki.
Nişanlınız bu engin bilgilerini kendine saklasaymış keşke. Ortalığa saçınca biraz şey olmuş çünkü :olamaz:

kartı uzatan adam da nişanlınla aynı kafada ki önce nişanlından izin almış... ben olsam orda sorardım "pardon da bana kart veririken ona neden soruyorsunuz beni insan yerine koymuyormusunuz "... valla erkeklerin kafa değişmiyor okumuşu okumamışı da aynı... ama biz kadın olarak biraz diş göstersek bir umut ,silkelenip kendilerine gelirler.

Adamın tavrı bana da garip geldi. O da ayrı sorunlu. Velisinden izin alıyor sanki.
Adam izin istedi diye nişanlısı da havaya girdiyse demek... Erol Büyükburç gibi "en çok bana soracaksınız, saksı değilim ben" tribine girmiş.

Açtığınız şu konuda,doğru yaklaşım sergileyen tek bir kişi bile yok.
Ayrıca nişanlınızın terbiye ve ahlak anlayışı çok sıkıntılı.
İş ortamının gereklerinden de bihaber görünüyor.
Her 'iş insanıyım' diyeni,öyle değerlendirmemek gerektiğinin çok güzel bir örneği kendisi.
Uzun yıllardır özel sektörde çalışan biri olarak şaşkınlıkla okuduğum ve uzunca bir süre unutmayacağım bir konu oldu.

Avukatla evleniyor girisken is ozelligine sahip biriyle bu harekete anlam veremedim degisik
hem avukat olmasaniz bile is vs icin verilmissede almanizda bi sikinti goremedim

Herkese iyi akşamlar,

Tamam da adam kartını uzatırken nezaketen nişanlınıza göstermiş, bir nevi izin almış. Nişanlınız o zaman ben alayım o kartı, ya da bana versen daha doğru olur diyebilirdi. Ders verebileceğiniz, dediği gibi yapsanız hayatının dersini alacağını düşündüğü biriyle neden sizi iftara çağırıyor? Çok saçma tavrı. Hep beraber oturmuş iftar yapıyorsunuz. Adam kart vermiş almışsınız belli ki o da iş güç sahibi biri. Kart veren adam dengesiz biriyse sizle neden aynı masaya oturtuyor. Çok saçma

Çok saçma bir mevzunun tam ortasında kalmışsınız. Bu adam da çevresindekiler de “kadın” görünce orada önce bir insan ve avukat olduğunuzu hiçe sayarak davranmış.
Kartı verecek niye nişanlınızdan izin istiyor? Ne münasebet!
Nişanlınız orada izin isteyen adama izin veriyor sonra size ne diye hesap soruyor?
İzin istenirken ki ne saçma birşey bu siz nesiniz orada?
Sonra adam kartı veriyor siz alıyorsunuz masaya koyuyorsunuz. Alınan kart masada niye bırakılmıyormuş. Ne saçma nasıl iş insanı bunlar ya!
Birinin kartı alınınca saygıyla alınır çantaya konur. Bıraksan ne kadar amatörce bir hareket olurdu.
Bir de tüm bunların nasıl hesabını sorabiliyor?
Yani evlenmek istediğinize emin misiniz?
Zihniyet bu gireceğiniz ortam da bu işte fragman.
Sizin büroya oturur gelen müvekkillerin cvsini inceler hangi davayı alıp almayacağınıza karar verir. Ya da diplomayı duvara asar evinizde oturursunuz. Durum bunu gösteriyor resmen.

Bir üye adam bakkal sahibi demiş de haklı :D Siz de Nişantaşı mezunusunuz sanırım. Hikayedeki herkes ayrı ayrı incelemelik :D

"kartını uzattı bana nişanlımdan müsade(doğrusu müsaade) isteyerek.(noktadan sonra boşluk bırakılır)Bende(de ayrı) aldım kartı inceledim masaya koydum."

Bu adam sizin sahibiniz herhalde. Kart verirken önce ondan müsaade alınıyor. İkincisi de "ben ne bileyim" dediğiniz şey tam bir saçmalık. Mantıklı bir insan başlığı "sevgilimi terk ettim" diye açardı. Siz epey gülmüşsünüz. Hoşunuza da gitmiş. Beni kısıtlıyor çünkü beni kıskanıyor piremsesliğini cahil kadınlarda görüyoruz zaten sık sık ama cıks o işler öyle değil. Ben de buna çok gülüyorum. :dondurma:

Sevgiliniz de pısırık bir insan. Adamın yüzüne tepki veremiyor ama sizden tepki vermenizi bekliyor. Madem çok adammış o anda "benimmm gadınıma kimse kart viiiremezzz!!!" deseymiş. Olmadı ama yemedi tabii. Size tepki vermek kolay iş. :)

Yok artık ya bu ne böyle acayip saçma bir tepki
Ki siz işiniz gereği birçok erkekle muhatap da olacaksınız kart da alacaksınız kart da vereceksiniz

Bir üye adam bakkal sahibi demiş de haklı :KK70: Siz de Nişantaşı mezunusunuz sanırım. Hikayedeki herkes ayrı ayrı incelemelik :KK70:

"kartını uzattı bana nişanlımdan müsade(doğrusu müsaade) isteyerek.(noktadan sonra boşluk bırakılır)Bende(de ayrı) aldım kartı inceledim masaya koydum."

Bu adam sizin sahibiniz herhalde. Kart verirken önce ondan müsaade alınıyor. İkincisi de "ben ne bileyim" dediğiniz şey tam bir saçmalık. Mantıklı bir insan başlığı "sevgilimi terk ettim" diye açardı. Siz epey gülmüşsünüz. Hoşunuza da gitmiş. Beni kısıtlıyor çünkü beni kıskanıyor piremsesliğini cahil kadınlarda görüyoruz zaten sık sık ama cıks o işler öyle değil. Ben de buna çok gülüyorum. :dondurma:

Sevgiliniz de pısırık bir insan. Adamın yüzüne tepki veremiyor ama sizden tepki vermenizi bekliyor. Madem çok adammış o anda "benimmm gadınıma kimse kart viiiremezzz!!!" deseymiş. Olmadı ama yemedi tabii. Size tepki vermek kolay iş. :)

son sayfaya kadar konu sahibesi nişanlısından izin alıp almış sandım:))
yani daha mevzunun başında ikinci sınıf yerine konulmuş kadın. şaka gibi.. velisinden izin istemiş adam..

adama diyemediniz mi kusura bakmayın alamam kartınızı burada bende varken velim gibi nişanlımdan izin isteyip kart verecek tiynette kişilerle iş yapmam mümkün değil..
adam da nişanlınız da cinsiyetçi tipler.
ve siz ben bunu nasıl düşüneyim ki derken aslında nişanlınızın sığ dünya görüşüne ortak olmuşsunuz.
siz bile ikinci sınıflığı kabullenmişsiniz..

Madem kart verilmesinden rahatsız olmuş, o an adama "benim helalime kart uzatamazsın. Namahremden kart aldırmam al yazmalıma" deseydi ya. Eylem yanlış ise, eylemi başlatan şahısa çemkirseymiş madem.

Yapmaz ama. Kadını yönetmeye çalışmak daha kolay çünkü.
İşte bu yorum alkışlanır. İnanılmaz doğru bir tespit 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Herkese iyi akşamlar,

Ben de senin yaptığın gibi yapardım.Adam bana vermiş kartı niye sana vereyim ayıp olur diye düşünürdüm

Back
X