Ben niye böyle oldum?

Ben de duygularimi uçlarda yasiyorum.
Bir kizim var biliyorsun, cocugu bazen severken parcalayacagim diye korkuyorum, alip icime sokasim geliyor. Ama bazen de cinlerimi oyle tepeme cikariyor ki balkondan eve giremiyorum sakinlesmek icin.
Gecen de esim eve gelirken aramadi diye bosanmayi dusundum:KK70:

Kiz bi de uzun uzun anlatmissin;) hamileliktendir anlamadin mi ki;) kiyamam sana ben. Saglikla mutlulukla gelsin bebisin canimsin

5 ay önce doğum yaptım.. sen gene başlardasın sona doğru yaklaşınca kocanı boğabilirsin:KK70:
ben de acayip sinir yaptı.. sadece kocama olsa neyse onun bütün sülalesine pat diye söylüyordum lafımı..:oha:
hatta gözümün önünde birilerini dövdüğüm canlanıyordu:KK70:
çok çok normal yaşadıkların..
Doğum yapınca da çok çok ağladım.. bebeğime bakıp bakıp ağladım 20 gün boyunca herşeye ağladım.. :KK14:
o psikolojiden hemen kurtuldum Allahtan.. ama hepsi geçiyor.. burda eşine düşüyor en büyük görev.. benim eşim çıtını çıkarmazdı..:KK70:çıkarsa resmen dövecek gibi hırslanırdım..
hayırla sonuçlansın inşallah.. Allah sabırlar versin :KK37: iyotsuztuz iyotsuztuz

Hiç iyi değilim son zamanlarda.
Galiba kafayı yedim.
Normalde neşeli, muhabbet etmeyi ve gezmeyi seven biriyim. Yani yaptığım her şeyden keyif alacak bir şey bulurum. Hani çok gülerim öyle dertli sıkıntılı depresif bi tip değilim. Bildiğin şişman neşesi var işte bende.

Son 1 aydır falan hiçbir şeyden keyif almıyorum. Yeri geliyor eşimin evde olmasından bile rahatsız oluyorum. Hiçbir yere gitmek istemiyorum. Hiçbir şey yapmıyorum. Gittiğim yerden sıkıldım deyip dönüyorum falan.

Kızmayacağım şeylere çıldırıp abartılı tepkiler veriyorum. Yaparken farkındayım ama engel olamıyorum. Olmak istemiyorum da zaten. Mesela geçen akşam eşime masayı hazırla ve tatlı için ceviz kır dedim. Oturuyorum o arada bir işim yok. Cevizi kırdı acıktım o arada masa niye hazır değil diye tepine tepine ortalığı yıktım. Normalde bir işin ucundan tutabilirim ama istemiyorum. ya da mesela eşimin iş dolayısı ile bana ihtiyacı oldu. Uzun vadeli bir şey yardım edeyim de hallolsun diye 2 günlük değil. En az 1 sene sürecek, beraber çalışacağız yani. Vay efendim sen bana sormadan nasıl böyle bir karar alırsın yine tepinip durdum. Normalde sormasına gerek yok reddedeceğim bir şey falan değil ama kavga çıkaracağım ya. Hiç bir fırsatı kaçırmamalıyım.

Dün akşam da benimle konuşmaya çalıştı. Konuşmaya çalıştıkça uyuz oldum gittim yattım. Çekemiyorum bildiğiniz. Tabi her akşam böyle sinirle yatınca acayip acayip kabuslar görüp güne de kötü başlıyorum. Daha az önce "senin yüzünden kabus gördüm diye" yine cırladım.

Niye böyle oldum ben? Hamilelikten olabilir mi? Çünkü huysuzken hamile olduğum için de özellikle mutluluktan uçmuyorum mesela. Normal geliyor. Zaten bana o kutsal annelik gelmedi. Canım azıcık sıkılsa böyle bebeği düşünüp mutlu falan olmuyorum yani. Normal geliyor.

Hayatımda görünen tek sorun cidden dip boyası yaptırmamış olmam. Tek rahatsızlığım o. Ama kafayı yemiş manyak gibi davranıyorum. Sevdiğim hiçbir şey ya da hiçbir yer yokmuş gibi geliyor.

Offf napıcam?

O kutsal annelik die dayatilan şeyi unut bir kere.
İlk ultrasonda gördüm aglamadim, kalp sesini duydum ekstra bir şey hissetmedim.

Bebeği kucağıma aldığımda bile bir panik vardı nasıl emecek vs diye, hiç öyle aman allah im ben mucize yasiyorum havasında değildim.

Evlat emek verdikçe güzel. Şimdi 1 yasinda, her şey yoluna girdikce, düzen oturdukca, keyif aldıkca güzelleşiyor annelik. Şu baskıyı kendine yapma.
Kese biri bana da vaktiyle soyleseydi bunu :) 30 saatten sonra sezeryanla doğum yaptım, o müthiş annelik duygusunu hissedememe sebebimin bu olduğunu saniyordum.. anne olamadim doğum bile yapamadım diye 1 hafta ağladım.

Hamilelikte mutlaka hormonlar vs etkilidir ama imkanın Varsa yardım al, kontrol edilebilir sonuçta. Ve herseyin farkindasin zaten işin kolay bence. Eşine de üzüldüm ne yalan soyliyeyim ne yapacağını sasirmistir adam ;)

Okurken durup acaba ben mi yazdım, biri beni mi izliyor falan diye düşünüp tırstım yemin ediyorum.

Bildiğin gebelik depresyonu bu iyotsuz. Ben de aynı hâldeyim çünkü.

Normalde bildiğin öğrenci evi hayatı yaşayan, sürekli gezen fazlasıyla sosyal ve mutlu bir insanken. Şu an bildiğin dipteyim. Kimseye tahammülüm yok.
Eskaza benden habersiz bi' gelecek misafir olsa, eşimi didik didik ediyorum sinirden ki normalde yolgeçen hanı gibidir bizim ev.

Evlendiğimizden beri ayrı hiçbir yere gitmemişken, eşimi zorla bayram için kayınvalideye postaladım kafa dinlemek için. Merak edip arıyor durmadan arıyor diye telefonda cırladım az önce.

Zavallım o da nasıl davranacağını şaşırmış durumda. Ev işleri aldı başını gidiyor zaten.

Sabah doğumdan sonra gelip çocuğumu haddinden fazla mıncıracak steril olmayan bir şahsın hayaliyle sinir olurken buldum kendimi.

Bunun bir çözümü yok galiba. Bulursan da bana da şey et.

Hamilelik iste...herkese farkli farkli...
ben misal tam bir polyanaydim
aman allahim hayatimda bu kadar dertsiz tasaskz vurdum duymaz ozguvenli mutlu neseli canli olmadim buyuk ihtimalle de olmiycsm bi daha ...bildigin nirvanaya ulasmis geziniyordum
:D aman allahim o yukselen hormonlarimi geri istiyorum :D

Cevremde en az 5 hamile var ve gecmis zamanlarda en yakinlarimda da oldu.aman aman hicbiri burda bahsedildigi kadar hamilelik depresyonuna girmedi.Anlamadim burdaki hamile uyeler birbirlerinden mi etkileniyor nedir ? Abarti geliyor herseyi buna baglamak.

En azindan sorunun ne oldugunu gorebiliyorsun, kendini dizginlemeye calis canim. Allah baska dert vermesin, hepsi gelip geçici şeyler. Tadını çıkarmaya bak :) 2 hafta önce doğum yaptım ama şimdiden hamileliği çok özledim. Arada oğlumun ayaklarını karnıma yaslayıp tekme atmasını bekliyorum :KK70:

Cevremde en az 5 hamile var ve gecmis zamanlarda en yakinlarimda da oldu.aman aman hicbiri burda bahsedildigi kadar hamilelik depresyonuna girmedi.Anlamadim burdaki hamile uyeler birbirlerinden mi etkileniyor nedir ? Abarti geliyor herseyi buna baglamak.

Bana da saçma geliyor işte.
Hani Allah korusun bir sorun yaşasam bu sıkıntıyı stresi anlayacağım.
Ama o da yok bendeki paso huysuzluk.
Çevremde hamile yok ki etkileneyim.

Bana da saçma geliyor işte.
Hani Allah korusun bir sorun yaşasam bu sıkıntıyı stresi anlayacağım.
Ama o da yok bendeki paso huysuzluk.
Çevremde hamile yok ki etkileneyim.

Burdaki hamişlerin göbüşlerinden mi etkileniyosun nedir :D
Dedigim gibi etkisini yadsimiyorum ama fazla abarti geliyor.Sicaklardan herkes bir ofke patlamasi yasiyor.Daha yarim saat once pazarda kadinlar birbirlerine girdiler yok yere :) Havalar insan isi degil ki

Galiba kafayı yedim.
Normalde neşeli, muhabbet etmeyi ve gezmeyi seven biriyim. Yani yaptığım her şeyden keyif alacak bir şey bulurum. Hani çok gülerim öyle dertli sıkıntılı depresif bi tip değilim. Bildiğin şişman neşesi var işte bende.

Son 1 aydır falan hiçbir şeyden keyif almıyorum. Yeri geliyor eşimin evde olmasından bile rahatsız oluyorum. Hiçbir yere gitmek istemiyorum. Hiçbir şey yapmıyorum. Gittiğim yerden sıkıldım deyip dönüyorum falan.

Kızmayacağım şeylere çıldırıp abartılı tepkiler veriyorum. Yaparken farkındayım ama engel olamıyorum. Olmak istemiyorum da zaten. Mesela geçen akşam eşime masayı hazırla ve tatlı için ceviz kır dedim. Oturuyorum o arada bir işim yok. Cevizi kırdı acıktım o arada masa niye hazır değil diye tepine tepine ortalığı yıktım. Normalde bir işin ucundan tutabilirim ama istemiyorum. ya da mesela eşimin iş dolayısı ile bana ihtiyacı oldu. Uzun vadeli bir şey yardım edeyim de hallolsun diye 2 günlük değil. En az 1 sene sürecek, beraber çalışacağız yani. Vay efendim sen bana sormadan nasıl böyle bir karar alırsın yine tepinip durdum. Normalde sormasına gerek yok reddedeceğim bir şey falan değil ama kavga çıkaracağım ya. Hiç bir fırsatı kaçırmamalıyım.

Dün akşam da benimle konuşmaya çalıştı. Konuşmaya çalıştıkça uyuz oldum gittim yattım. Çekemiyorum bildiğiniz. Tabi her akşam böyle sinirle yatınca acayip acayip kabuslar görüp güne de kötü başlıyorum. Daha az önce "senin yüzünden kabus gördüm diye" yine cırladım.

Niye böyle oldum ben? Hamilelikten olabilir mi? Çünkü huysuzken hamile olduğum için de özellikle mutluluktan uçmuyorum mesela. Normal geliyor. Zaten bana o kutsal annelik gelmedi. Canım azıcık sıkılsa böyle bebeği düşünüp mutlu falan olmuyorum yani. Normal geliyor.

Hayatımda görünen tek sorun cidden dip boyası yaptırmamış olmam. Tek rahatsızlığım o. Ama kafayı yemiş manyak gibi davranıyorum. Sevdiğim hiçbir şey ya da hiçbir yer yokmuş gibi geliyor.

Offf napıcam?
Kesinlikle hamilelikten ben de az kavga çıkarmadım kendimden biliyorum ;)

Merhaba hormonlar :) ben de ayni senin gibiyim, ozellikle bu sicaklarda daha bir cekilmez oluyor. Esimi bazen yatakta bile istemiyorum rahat yatamiyorum bana dokunma diye. Allah yardimcimiz olsun insallah

Galiba kafayı yedim.

Offf napıcam?
Bebek yapıyor annesi bunu size. Birde hamileyim şunu şu kadar yemeli yim, sigara icmemeliyim (içiyorduysaniz), cok ağır kaldırmamaliyim gibi durumlarda iyice tuzu biberi oluyor.
Sağlıkla gelsin bebis :)

Ben hamilelikte pamuk gibiydim:KK37:
Lohusada ise:KK62:
Bence lohusalık kesinlikle çok daha zorrr Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinnn

Galiba kafayı yedim.

Offf napıcam?
Çok normal canım :) 13 haftada falan ben de duygusal olarak çok cokmustum herseye kızıyordum:) zamanla geçer,hormonlara henüz alışma evresindesin..

Hamileliktendir canım Allah sana da eşine de yardım etsin.
Çocuktan ve hamilelikten korkuyorum böyle şeyler okuyunca ben

Esin ne kadar sabirliymis valla bravo adama :) senin sorunun hamile olman,sigara icememem , sıcaklar hormonlar hepsi ust üste geldi ama sabır gecicek 20. Haftalarda birseyin kalmaz anne olacağını idrak ediyorsun artık

Araştır bebege zararı yoksa papatya çayı iç sakinlesirsin..Ihlamur..

Gebeliktendir diye bosverip bebegini strese sokma..

Back
X