- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Evet az çok var ama tek etken değil kilolu olanlarında normal Doğum yaptığı oluyor çok mu kilo aldınDoktorum cok fazla kilo alırsan normal dogum olmayabilir dedigi için belirttim. Görümcem de ödem nedeniyle otuz kilo Aldıgı için normal olmadı. Ben de kilo ile az çok ilgisi vardır diye yazdım.
12 kg aldım 57 gun kaldıEvet az çok var ama tek etken değil kilolu olanlarında normal Doğum yaptığı oluyor çok mu kilo aldın
Marifet miymiş bunu sordum.Arada laf tasiyan karaktersız eltiye, ıyı ki normal dogurdu sahtı sahbaz oldu normal olmazsa sezeryan yaparım sorun degıl deseydin keske.
Çok şükür eğitimsiz biri degilim. Her anlamda kendimi hazırlıyorum bebegime. Ama bazen insan bilse de uygulayamaz. Psikolojik veya başka sebepler bunu tetikler. Egitim yetmiyor her zaman. Ben bu psikolojie girsem de bunu normal bulmadığımı da ifade ettim aralarda.Herkes çocuğun kimin neresinden çıkacağı ile ilgili endiseler tasiyacagina, nasil ahlakli, durust, sevmeyi bilen cocuk yetistirecegini dert etse, ohoooooo neler olacak..
Sizin de kafa eltinizin didisinin didisi kafasından sanırım ki bunu dert ettiniz.
Sezaryen olursam sevinecekler gibi aptalca bir şey okudum aralarda, allah aşkına kendi işinize bakin.
Çocuğunun sağlığı ile imtihan olan anneler var, çocuk sahibi olmak isteyip olamayan kadınlar var. Biraz şükür, biraz eğitim sizin derdi çözer.
Amaaan şu normal doğum manyakları bi bitmedi gitti. 9 ay türlü zorluklarla karnınızda taşıdıktan sonra isterseniz ağzınızdan çıkarın çocuğu kime ne. Ben normal doğum yaptım 12 saat sürdü çok zordu, hatta doktora sezaryen olmak istediğimi söyledim. Doktor sezaryen doğuma gerek yok çok iyi gidiyorsun falan deyince o gazla normal doğum yapmış oldum. Ama çocuk doğuran herkesin bildiği gibi doğum ne kadar zor olursa olsun bir çocuğu bi sefer doğuruyor insan. Asıl zor olan cocuğa bakmak.Merhaba arkadaşlar
32 haftalık hamileyim, yürüyüş yapıyorum, elimden geldiğince saglıklı beslenmeye çalışıyorum, balık yagı ve vitaminler kullanıyorum, bugune kadar 12 kilo aldım.
Bunları neden anlattığımı konuda anlarsınız.
Eltimin erkek kardeşinin eşine bebek ziyaretine gittik. Her şey cok normaldi.
Ertesi günlerden birinde eltim görüşmenin nasıl geçtiğini sordu. Ben de güzel geçtiğini söyledim. Sonra " sana bir şey söyleyeceğim ama sakın kafana takma ve kimseye de söyleme " dedi. Kabul ettim. Bu kız,yani gelinleri demiş ki "bence o normal dogum yapamaz "
Bu arada kendisi normal dogum yaptı. Bende neden o potansiyeli görmemiş merak ettim. Eltime sordum, bilmiyorum dedi. Zaten bi açıklama da yapmamış.
Daha önce de bir konuşmada nişanlıgını sormuştum, herkesin içinde " ay sen beni mi kıskanıyorsun? " dedi. Ben de " Ne alaka, kıskansam sormam ki" dedim. O günden sonra da samimiyeti kestim ama eşi benim eşimin arkadası oldugu için bebek ziyaretine gittik. Ben normal davrandım, görüşme sonunda arkamdan bunu demesine taktım. Eltime belli etmedim ama cidden bozuldum. Sanki normal dogum olmazsa mutlu olacakmış gibi hissediyorum resmen. Bir de neden bana bu kadar taktı bilmiyorum.
Aklıma sade şu geliyor: eşi benden kitap tavsiyesi istemişti, ha bi de geçen gittigimizde yenge sen de kilo almamışsın ne güzel, şuna şuna dikkat et sen de normal dogum yaparsın tarzı bir şeyler dedi. Ama ne ben ne eşim ikimiz de yanlış anlamadık. Acaba eşi bunu mu kıskandı, bilmiyorum.
Sizce bu insanın benle derdi ne?
Ek olarak daha önce de girişte neden halıları yok diye sormuş eltime. Daha önce birkez evime gelmişti.
Sezaryen tercih de olabilir, elde olmayan sebeplerden de bu şekilde gelişebilir. Ben en başından beri böyle düşünüyorum. Bir aksilik olmadıgı sürece de normal istiyorum. Olmaz da yeter ki ben ve bebegim saglıklı olalım diyorum. Ama cıkıp da birilerinin kendisi normal yaptı diye bunla övünüp beni bu yarısın içine sokması da gerçekten cok rahatsız etti. Huzurumu bozduAmaaan şu normal doğum manyakları bi bitmedi gitti. 9 ay türlü zorluklarla karnınızda taşıdıktan sonra isterseniz ağzınızdan çıkarın çocuğu kime ne. Ben normal doğum yaptım 12 saat sürdü çok zordu, hatta doktora sezaryen olmak istediğimi söyledim. Doktor sezaryen doğuma gerek yok çok iyi gidiyorsun falan deyince o gazla normal doğum yapmış oldum. Ama çocuk doğuran herkesin bildiği gibi doğum ne kadar zor olursa olsun bir çocuğu bi sefer doğuruyor insan. Asıl zor olan cocuğa bakmak.
Yani ben şimdi normal doğuramazsam, helal olsun bana ben normal doğurdum o beceremedi, diye sevinecek heralde. Beni Böyle iğrenç bir şeyin içine soktuğu için iğreniyorum. Eltim zaten laf taşıyan biri. Daha önce de bu olayda da uyardım onu.eltini sevmedim, laf taşıyor ve bunu tek taraflı yaptığını sanmıyorum.laf yapan x kişisini de takmayın cevap vermeyin susar zamanla.öyle dedikoducu patavatsızlara en iyi cevap cevap vermemek.bebek sağlıklı, sıhhatli doğsun da isterlerse ağzımdan çeksin çıkartsınlarbunun yarıştırması mı olur ya.
Hiç gerek yok huzurunuzu bozmaya. Bazı insanlar çocuk sahibi olunca sanki dünyada ondan başka kimse doğurmamış, herkes çocuğu manavdan almış da sadece kendi doğurmuş sanıyor. Bu bitse başka saçma sapan birşeyle öne çıkmaya çalışacak. Zaten bu çabaları asıl kıskanan kişinin kendisi olduğunu gösteriyor.Sezaryen tercih de olabilir, elde olmayan sebeplerden de bu şekilde gelişebilir. Ben en başından beri böyle düşünüyorum. Bir aksilik olmadıgı sürece de normal istiyorum. Olmaz da yeter ki ben ve bebegim saglıklı olalım diyorum. Ama cıkıp da birilerinin kendisi normal yaptı diye bunla övünüp beni bu yarısın içine sokması da gerçekten cok rahatsız etti. Huzurumu bozdu
Bence de çok saçma ama kötü niyetli bulmuyorumsene 2020 hala su sacma normal dogum tartismasi yapiliyor.normal olsa ne olacak sezaryen olsa ne olacak.ayrica eltimin kardesi neden benim normal dogumum hakkinda fikir veriyor ne sacma bi muhabbet
İşte insanlar totosu yetmedi diye haz alıyor. Böyle garip tipler var yaniNormal doğum yapmadım ,çünkü korktum ,sorana da sizden önce söyliim totom yemedi diye geyik yapıyorum
Ama emzirmede üzerime tanımam o konuda övünebilirim,sütün gelmiyor bebek mıkırdanıyor diyenlere inat sadece emzirdim
Ha ödülü emzirdiğim için değil mahalle baskısına karşı çıktığım için istiyorum yanlış anlaşılmasın,o neydi öyle ya
O kadını doğuma çağır el atsın bari belli ki bildiği bişiler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?