- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Sen de git karşısına otur normal istemediğini ;sezeryana karar verdiğini söyle hatta dikişi vs varsa ve biliyorsan ordan da yürüyebilirsin .Evet,normal dogum çok istedigim bir şey ama olmazsa da kendimi parçalamam. Önemli olan saglıkla gelmesi ve benim de saglıklı olmam. kesinlikle emzirmek de cok onemli. Ama kız bunu dediğinden beri takıntı oluştu. Bana bunu yapmaya hakkı yok ki.
+1Normal ya da sezeryan dopum yapmak marifet değil Önemli olan bebeğin sağlıklı olması.
Normal doğum yapan bayanların bazıları bunu dünyanın en kudretli işini başarmak olarak gördüğü için bu şekilde davranıyorlar.
Hep söylerim doğum hiç bir şey asıl emzirme k çok zor gerçekten siz takılmayın bunlara hatta doğumdan ziyade emzirme eğitimi alın emin olun pişman olmazsınız
Canim normal dogumun rezaletinden kimse bahsetmez. Bahsederken ben çatır çatır dogurdum der mesela eski mahalle dedikoduları arasında kalan kadinlar. Caaart diye yırtıldım makatima kadar diyecek hali yok ya. Övünecekler iste. Ben olsam valla bi tarafimi keseceklerine karnımı kessinler derdim ama iste yüzüne söylememiş arkasından söylemiş terbiyesiz insan. Yuzune söylemiş olsa cok guzel cevaplar verilirdi bu tiplereSen de git karşısına otur normal istemediğini ;sezeryana karar verdiğini söyle hatta dikişi vs varsa ve biliyorsan ordan da yürüyebilirsin .
Amannnnnn şu normal doğum sezeryan doğum yarışı bizim ülkeden başka yerde var mı böyle
Uzak durmanız gereken insan tipi sadece kocalar görüşsün bence.Merhaba arkadaşlar
32 haftalık hamileyim, yürüyüş yapıyorum, elimden geldiğince saglıklı beslenmeye çalışıyorum, balık yagı ve vitaminler kullanıyorum, bugune kadar 12 kilo aldım.
Bunları neden anlattığımı konuda anlarsınız.
Eltimin erkek kardeşinin eşine bebek ziyaretine gittik. Her şey cok normaldi.
Ertesi günlerden birinde eltim görüşmenin nasıl geçtiğini sordu. Ben de güzel geçtiğini söyledim. Sonra " sana bir şey söyleyeceğim ama sakın kafana takma ve kimseye de söyleme " dedi. Kabul ettim. Bu kız,yani gelinleri demiş ki "bence o normal dogum yapamaz "
Bu arada kendisi normal dogum yaptı. Bende neden o potansiyeli görmemiş merak ettim. Eltime sordum, bilmiyorum dedi. Zaten bi açıklama da yapmamış.
Daha önce de bir konuşmada nişanlıgını sormuştum, herkesin içinde " ay sen beni mi kıskanıyorsun? " dedi. Ben de " Ne alaka, kıskansam sormam ki" dedim. O günden sonra da samimiyeti kestim ama eşi benim eşimin arkadası oldugu için bebek ziyaretine gittik. Ben normal davrandım, görüşme sonunda arkamdan bunu demesine taktım. Eltime belli etmedim ama cidden bozuldum. Sanki normal dogum olmazsa mutlu olacakmış gibi hissediyorum resmen. Bir de neden bana bu kadar taktı bilmiyorum.
Aklıma sade şu geliyor: eşi benden kitap tavsiyesi istemişti, ha bi de geçen gittigimizde yenge sen de kilo almamışsın ne güzel, şuna şuna dikkat et sen de normal dogum yaparsın tarzı bir şeyler dedi. Ama ne ben ne eşim ikimiz de yanlış anlamadık. Acaba eşi bunu mu kıskandı, bilmiyorum.
Sizce bu insanın benle derdi ne?
Ek olarak daha önce de girişte neden halıları yok diye sormuş eltime. Daha önce birkez evime gelmişti.
Bir arkadaşım normal doğum yaptırmama bir ay poposunun üzerine oturamadı ;ben sez doğumun ertesine ayakta dolanıyordum ,hastane odasında fotoğraf çekimi yapıyorduk .Şimdi konu sahibinin doğumdan sonra da emzirme derdi olacak ;o elti boş durmaz ;akan sütlerinden bahşeder hatta yoğurt bile yaptım der :)Canim normal dogumun rezaletinden kimse bahsetmez. Bahsederken ben çatır çatır dogurdum der mesela eski mahalle dedikoduları arasında kalan kadinlar. Caaart diye yırtıldım makatima kadar diyecek hali yok ya. Övünecekler iste. Ben olsam valla bi tarafimi keseceklerine karnımı kessinler derdim ama iste yüzüne söylememiş arkasından söylemiş terbiyesiz insan. Yuzune söylemiş olsa cok guzel cevaplar verilirdi bu tiplere
Ne güzel masallah size. SüperBir arkadaşım normal doğum yaptırmama bir ay poposunun üzerine oturamadı ;ben sez doğumun ertesine ayakta dolanıyordum ,hastane odasında fotoğraf çekimi yapıyorduk .Şimdi konu sahibinin doğumdan sonra da emzirme derdi olacak ;o elti boş durmaz ;akan sütlerinden bahşeder hatta yoğurt bile yaptım der :)
Benim kv doğumdan 10 gün sonra geldi ,kalabalık etmeyelim başında dedi ;sağolsun çok iyidir ,darısı başına:)Ne güzel masallah size. SüperBende sezeryan istiyorum. Herhalde yaparlar? Özele gidiyorum. O yogurt olayini da bu sitede okuyup cok şaşırmıştım. Bu süt muhabbeti hic bitmedi,bitmeyecek 2020 ye gircez birkac gun sonra ama :) o yuzden gidicem bebegi doğurcam sezeryanla ne anne baba kv kimseye haber vermeden dönücem 3 4 gun sonra dogum yaptığımı soylicem tepeme akbaba gibi çöküp süt sormasinlar diye :) kk da öğrendim oyle yapiyormus kaynanalar
Öyle birini buldum inşallah hayırlısıyla gelsin deCanim turkiyede herkesin catisina dar deniyor,yasadigim yerde minnacik citi piti kadinlar cati mati demeden dogruyor.
Istisnasiz Turkiyedeki butun arkadaslarima catin dar dendi, olabilir mi boyle bisey?
Ne hikmetse yasadigim ulkede minyon ya da iri herkes ilk normal doguma yonlendiriliyor.
Once dua.
Sonra gercekten normal dogumu destekleyem bi doktor bul derim gercekten normal dogum istiyorsan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?