• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ondan kopamam..Allahım nolur yardım et..

Frijit olduğunuzu düşünüyorum...
Şunu okur musunuz?
Cinsel istemi olmayan kadınlara frijit yani soğuk terimi 1950'li yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Frijit deyimi yanlış bir terimdir. Çünkü gerçekte frijit kadın yoktur. Ancak belli bazı akıl hastalıklarında kadın cinsellikten tamamen kopmuştur. Birçok kadının, cinsel tepki göstermeleri için bu konuda yüreklendirilmeleri ve bunu rahatlıkla ve doğal olarak yaşayabilmeleri için de belli bir zamanın geçmesi gerekebilir. Kadınlar, genelde yetiştikleri ve geldikleri çevrenin değer yargılarına göre, cinsellikten beklenmesi gereken tek şeyin görevini yerine getiren bir eş ve doğurmayı özlediği çocukların annesi olmaktan başka bir şey olmadığını düşünebilir. Kadının cinsel soğukluğunun önemli nedenleri başında gebe kalma korkusu da yer tutar.
Halk arasında frijit denen kadınlara "cinsel istem azlığı olan kadın" demek doğru olur. Cinsel istem azlığı olan kadınlarda cinsel uyarıma bir cevap yoktur. Bu kadınlar cinsel uyarımlardan ve davranışlardan zevk duymazlar. Fizyolojik olarak cinsel uyarım belirtileri göstermezler. Bir örnek vermek gerekirse, kadın eşi tarafından uyarılmasına rağmen bir şey duymazlar. Bunların bazıları dokunmadan hoşlanırlarsa da pek çoğu en küçük bir zevk bile duymazlar. Hatta bu kadınların bazıları cinsel ilişkiden nefret ederler. Tabii ki cinsellikten zevk almayan kadın, cinsel birleşmeye adeta bir işkence gibi bir yaklaşım içindedir. Bu soğukluk hali depresyona, depresyonlar ise soğukluğun daha fazla yerleşmesine neden olur. Yeni evlenen bir genç kızda cinselliğe karşı olan çekingenliği frijide ile karıştırmamak gerek. Tabii ki yeni evlenen bir genç kızın olgun bir kadın gibi cinselliği yaşaması beklenmemelidir.

shineumu, birikmişsiniz bu yüzden bu kadar çok ağlıyorsunuz.
Biraz toparlanıp düşünseniz inanın bana çözümünün olduğunu göreceksiniz.

Tekrar söylemek istiyorum, eşinizin karşısında kendinizi güçlü olarak gösterin.
Kendinizi bu kadar suçlu görürseniz eşinizde çözümlere yaklaşmaz.
O size destek olmak zorunda ötesi yok.

Gerekirse beraber gidin uzmana. Belki onunda yapması gerekenleri vardır.
Vajinusmus olabilir, bir kaç defa birlikte oldunuz diye değil sanmayın.
Adı herneyse bu durumun geçecek bunu unutmayın.
.....
Bıkmışsın artık'' demişya eşiniz, bunda ne demek istiyor ?

doktor dedi cnm onu bıkmışsın diye :((

kusura bakmnayın işyerinde oldugum ıcın biraz zor oluyor girmem ama hepinizin yorumunu defalarca okuyorum cok teşekkür edeirm yardımınıza,
cocuk dogurduktan sonrada vajinismus olabiiyormuymuş uff korktum şimdi , herkesın evli arkadaslarımın dediği tek sey acı cekıcem dıye gırmıceksın yataga :(((

Frijit olduğunuzu düşünüyorum...
Şunu okur musunuz?
Cinsel istemi olmayan kadınlara frijit yani soğuk terimi 1950'li yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Frijit deyimi yanlış bir terimdir. Çünkü gerçekte frijit kadın yoktur. Ancak belli bazı akıl hastalıklarında kadın cinsellikten tamamen kopmuştur. Birçok kadının, cinsel tepki göstermeleri için bu konuda yüreklendirilmeleri ve bunu rahatlıkla ve doğal olarak yaşayabilmeleri için de belli bir zamanın geçmesi gerekebilir. Kadınlar, genelde yetiştikleri ve geldikleri çevrenin değer yargılarına göre, cinsellikten beklenmesi gereken tek şeyin görevini yerine getiren bir eş ve doğurmayı özlediği çocukların annesi olmaktan başka bir şey olmadığını düşünebilir. Kadının cinsel soğukluğunun önemli nedenleri başında gebe kalma korkusu da yer tutar.
Halk arasında frijit denen kadınlara "cinsel istem azlığı olan kadın" demek doğru olur. Cinsel istem azlığı olan kadınlarda cinsel uyarıma bir cevap yoktur. Bu kadınlar cinsel uyarımlardan ve davranışlardan zevk duymazlar. Fizyolojik olarak cinsel uyarım belirtileri göstermezler. Bir örnek vermek gerekirse, kadın eşi tarafından uyarılmasına rağmen bir şey duymazlar. Bunların bazıları dokunmadan hoşlanırlarsa da pek çoğu en küçük bir zevk bile duymazlar. Hatta bu kadınların bazıları cinsel ilişkiden nefret ederler. Tabii ki cinsellikten zevk almayan kadın, cinsel birleşmeye adeta bir işkence gibi bir yaklaşım içindedir. Bu soğukluk hali depresyona, depresyonlar ise soğukluğun daha fazla yerleşmesine neden olur. Yeni evlenen bir genç kızda cinselliğe karşı olan çekingenliği frijide ile karıştırmamak gerek. Tabii ki yeni evlenen bir genç kızın olgun bir kadın gibi cinselliği yaşaması beklenmemelidir.

çözümü yokmu bunun peki ya okurken bile doldum ben bumuyum gercekten:(((

Psikiyatr a danışabilirsin..
Cinsellikten soğumuşsun sen.
Bu da eşini etkiler tabi etkilemez mi hiç..
Erkekler daha düşkün sonuçta cinselliğe.
Bence vakit kaybetmeden şansını bide psiiyatrda dene.

kesinlikle psikolojik, bana bunu soyleyen inekologa çok kızmıştım. ancak acının olacağına kendimi inandırdığım zamanlar çok acı çekiyorum hala. sana özel mesajla tavsiyelerim olacak. uyup uymamak senin elinde ancak bu acıyı yaşadığı halde cinselliği seven biri olarak yazıyorum aklında bulunsun :ssz:

suan özel mesaj etkim yok canım atamadım yurt dısındasın sanırım türkiyede böyle seyler varmı bilmiyorum bakıcam yardımın destegın ıcın tesekkur ederım :(

bencede doktorluk bı durum buu o senı yönlendırsınn son dönemde çok var böyle problemler yaşayann arkadaşım vajınısmus olduğu halde hamıle kaldıı gebelik yüzünden muayne olmaya gıttığınde doktor alttan bakmak istedğinde kıyameti koparmış bakamamış doktorr kavga edip çıkmış doktordan oderece sorunluydu yanı psıkolojık tedavıyle sorunu çözüldü kendını suçlama bu senın istediğin bişi değil sonuçta daha yenı evlısınız şimdiden çözulurse daha ıyı olurr bence hemen bu konuda uygun bı doktordan randevu al allah yardım etsın

Ben psikoloğa gitmenizi öneriyorum. Psikiyatr değil.
Ayrıca, diana35 cinsel isteksizlik değil ama vajinal kuruluk yapabilir.
Bu sebeple acı hissedebilirsiniz.
Kayganlaştırıcı krem kullanabilirsin.
Ya da ilacını değiştirmesi için doktoruna bunu söyleyebilirsin.

Şimdi çok dolmuşsunuz, ağlayın rahatlayın...
Ama gözyaşlarınız dindiğinde probleme değil çözüme odaklanıp bir psikologdan mutlaka randevu alın.

Bu sorun şimdi size dağ gibi geliyor... aşılabilecek küçük bir sorun olarak görmeye çalışın.

Eşinizi de anlamaya çalışıyorum, sevdiği, karısı tarafından istenmediğini düşünüyor olabilir...
Bu da sözlerine yansıyordur doğal olarak.

Kesin ve net bi şekilde bu sorunu "mutlaka" aşacağınızı ve onun yardımına ihtiyacınız olduğunu söyleyin.

kayganlaştırıcı krem kullan kızların dediği gibi hayatım o da olmazsa psikoloğa git. Onunla acı çekmemen lazım :10:çünkü.

Sana uyuyor değil mi? :34:
Farkındayım zaten frijitsin sen...
Yurtdışında bunun ihtisas alanı ne derecedir bilinmez ama Türkiye'ye gelme ihtimalin yok mu :26:
Buraya gelip baktırsan.... :34:

ben türkiyedeyim canım zaten, bumuyum bilmiyorum hiç istemiyorum da değil ama arada olsun haftada bir falan :((( 3-4 kez bana cok gelıyor :((
yasımdan dolyaı ev ıslerı sirketteki islerde bunaltıyor ve yoruyor benı bu problemler benm ıcınn cok öenmli eve geliyorum yemek bulasık vs vs derken yoruluyorum ve dınlenmek ıstıyorum cnm yapmak sonra dus almak vs vs tembellık cokuyor uzerıme:(((

kayganlaştırıcı krem kullan kızların dediği gibi hayatım o da olmazsa psikoloğa git. Onunla acı çekmemen lazım :10:çünkü.

kullanıyoruz canım pomat gietigelen dünya kdar kayganlastırıcı ve ılac var bende, cozumu biliyorum bilmiyor değilim psikolojik isteyip girsem yataga bole olmayabilir cunku cok iyi oldugu zamanlarda oldu :(((

bencede doktorluk bı durum buu o senı yönlendırsınn son dönemde çok var böyle problemler yaşayann arkadaşım vajınısmus olduğu halde hamıle kaldıı gebelik yüzünden muayne olmaya gıttığınde doktor alttan bakmak istedğinde kıyameti koparmış bakamamış doktorr kavga edip çıkmış doktordan oderece sorunluydu yanı psıkolojık tedavıyle sorunu çözüldü kendını suçlama bu senın istediğin bişi değil sonuçta daha yenı evlısınız şimdiden çözulurse daha ıyı olurr bence hemen bu konuda uygun bı doktordan randevu al allah yardım etsın

bende doktoruma 2.kez gittiğimde ilk teşhiste vajinısmus dedi ıkıncı gitmemde alttan muayene ettiğinde biraz ilerleme var dedi. sonrada hiç muayenye izin veremedim cnm cok yandı bagırdım cok, doktor dedıkı normal doğum yapamassın pskılogtan rapor alıp sezeryan yapabilirsin ancak dedi :(((isteyerek bagırmıyorum dedim biliyorum zaten bizi zora sokmak istemezsn sende dedı ama ıstem dısı işte :(((

Evet diane 35 gercekten isteksizlik yapıyor bende kullandım. Yurtdışında yasıyorum hatta kullanmadan evvel doktorum söylemişti cinsel isteksizlik olma ihtimali yüksek diye dediği gibide olmuştu evlenmeden önce istekli olan ben diane 35 Den sonra zerre kadar istemiyordum buyzudende bıraktım ve suan spiral koydurdum düzeldim. Diane 35 cok ağır bir hap cok hormon veriyor depresyona bile girmiştim o hap yüzünden.

Bir süre işten ayrılmanız,mümkün mü? Stresten uzaklaşıp kendinizle başbaşa kalmayı deneyin, sakinleşip bütün tedirginlikleri unuttuğunuzda düzeleceğini düşünüyorum.

Evet diane 35 gercekten isteksizlik yapıyor bende kullandım. Yurtdışında yasıyorum hatta kullanmadan evvel doktorum söylemişti cinsel isteksizlik olma ihtimali yüksek diye dediği gibide olmuştu evlenmeden önce istekli olan ben diane 35 Den sonra zerre kadar istemiyordum buyzudende bıraktım ve suan spiral koydurdum düzeldim. Diane 35 cok ağır bir hap cok hormon veriyor depresyona bile girmiştim o hap yüzünden.

dımı arkadasım :((
kendimi çok kötü isteksiz hissediyorum onu deliler gibi seviyorum çok istiyorum yatmak uyumak sarılmak birlikte olmak ama olmuyor çok kötü bir durum anlatılmaz bişy ufff :((
spiral koydurmak işime yaramazki cnm pcos hastasıyım ben adet düzensizliğim ve tüylenme olmaması ıcın bunu ıcmem lazım:(((

hendi..
özel msj atamıyorum canım teşekkür ederim yardımın ıcın tek seans ta çözülüyor mu peki, lütfen cevap verir misiniz,

Bir süre işten ayrılmanız,mümkün mü? Stresten uzaklaşıp kendinizle başbaşa kalmayı deneyin, sakinleşip bütün tedirginlikleri unuttuğunuzda düzeleceğini düşünüyorum.

inanıyorum bende böyle bi durumda düzeleceğime..
ama imkansız..
istemediğim stresli mutsuz olduğum bir işteyim..
ve işten cıkmam hayatımızı alt üst eder cünkü dünya kadar borcumuz var,ayda elimize sadece bana kalan harclıgım 100 lira bile değil,yeterki borcumuz bitsin ozaman çıkarım kafama göre iş bulurum ama şimdi mcburum:(

İnsanlar çocuk doğurduktan sonra bile vajinismus olabiliyormuş . . .Direk ben vajinismus değilim deme.
Bencede iyi bir doktora gidin jinekoloji değil tabi psikoloğa. .
Sorunlarınızı anlatın size vereceği ödevlerden sonra emin olunki çözüceksiniz bu sorunu . .

Hamilelikten once bir sey yoktu. Hamileyken iliskiye giremiyorum canim o kadar aciyor ki. Ins dogumdan sonra eskiye donerim. :43:

butun gun calıs eve gel ev ısleıyle ugras uyumadan da esını mutlu et dıye dusunuyoruz cogu zaman.bunu bır vazıfe olarak goruyoruz.aslında oyle degıl.bu sızın ıcın de sunulan bır zevk.bence genclıgınızın kıymetını bılın.ılerıde degıl cınsellık sarılmak bıle zor gelecek yaslılıkta

Back
X