Ben öyle bir kadın değilim.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
 
Çok fazla kafaya takmayın. Herkesin farklı yaşam tarzı var. Bazı insanlar mutfakla evle ilgilenmeyi seviyor bazıları dışarda daha fazla vakit geçirir. Bazıları çocuk odaklı. Bazıları eş. Arada eşinizin sevdiği yemekleri yapın. Bence evde huzurluysanız diğer insanlarla kendinizi kıyaslamayın derim
 
Canım öncelik her zaman evlatlarındir bence.
Gerisi teferruat.
Diğer hepsini yapacak zamanın kuzular büyüyünce çoookk olacak.
Ama evlatlarını büyüttüğün zamanlar ne yapsan da geri gelmeyecek.
Bende senin gibiyim, gibiydim hatta.
Evimde tek bir dağınıklık olmazdı oğlumdan once.
Doğduktan sonra herşey onun önceliği oldu.

Ha dersen ki, çocuğundan çalmadan bunları yapan var mı, ya insan üstüdür o anne.
Yada çocuğumdan çalmıyorum diye kendisini avutuyordur.
Yada temizlikcisi falan vardır, net.
Başka yolu yok

Sağlıkla buyusnler, gerisini boşver
 
Herkes “öyle” bir kadın olmak zorunda değil ki. Bence bu bakış açınızı değiştirin. Size rahatsızlık vermiyorsa eviniz yeterince topludur. İlla da tasdiklenmesine gerek yok. Karnınız da doyuyor mu doyuyor. Onlar da sizin iyi yaptığınız bir alanda eksikler belki? Siz öyle değil “böyle” bir kadın olun, ben “şöyle” olayım bunun sonu yok ki.
 
Öncelikle sen sağlıklı ol sonra da yavrularına sağlıkla bak
Uyuttugunda olduğunca yemeğini temizliğini yaparsın.
Sen kendine ve evlatlarına odaklan onlar büyüdükçe her ise illa ki zaman bulacaksın.
Yorma kendini düşünme bunları da evlatlarına eğlenmeye onlarla zamana doymaya bak
 
Çok şükür bir sorunum yok evliliğimde fakat eşimi öyle iştahla yerken görünce bir kötü oldum. Belkide öyle yemekler yemek istiyor çok temiz bir ev istiyor ama dile getiremiyor diye düşündüm. Yani herkesin tercihi mesela görümcem diyor ki mutfak dağınıksa asla toplamadan yatmam benşm şuan mutfak darmadağın ama ben dinlenmek uzanmak istiyorum ve buradayım ve rahatsız değilim dediğini gibi öncelik sanırım ama biraz daha mı dikkat etsen diyorum derken edemiyorum
 
Ev isini oldum olası sevmem. Yemek yapmayi da. Biri de guzel yaparsa eline saglik derim. Bu konuda kendimi kimseyle yarıştıracak degilim, uzecekte.

Çocuklarım olursa uzerinde duracağım sey onların güvenliği ve saglidir. Koca da istediği zaman misafirlikte ooo cok guzel olmus hosuma gitti diyebilir.
 
Evlenir evlenmez kizlariniz mi vardi? Onlar yokken ne yapiyordunuz?
Ben de 3 cesit yemek yapmam ama tarhanayi da aksam yemegi diye koymam yani. Doyurucu bir ana yemek+corba+ salata yeter.
Yapamiyorsaniz da yapacak biraey yok zaten.

Ay bunu görmedim, feciymiş bu kısım ama
 
Ben de sizin gibiydim ama evlenince baya bir değiştim. Eşimi annesi her şeyini ütüleyerek giymeye alıştırmış 3 sene önceye kadar yardımcı yoktu ben yapıyordum çorap çamaşıra kadar 8 sene yaptım. Kızım doğdu zaten engelli olduğu için çok ihtimam gösterdik ilk ek gıdaya geçtiği Andan beri hep doğal ve evde pişen yemekler yedi. Ama 3 yaştan 5,5 yaşa kadar süt ve glütensiz diyet yaptık o beni mahvetti. Tam kreş zamanıydı beslenme listesini alıp birebir evde yaptık götürdük arkadaşları ile aynı şeyleri yesin diye. Sonra bitti diyet biraz daha rahatladım ama tavuk hep köyden bir velimden geliyor tavuk suyu ya da kemik suyu olmadan yemek yapmıyordum. Son üç senedir saldım baya temizlik yardımcı geldikçe ya da acil bir şey olunca ben yaparsam oluyor. Bazen yemeğe dışarı gidiyoruz ya da söylüyoruz. Bu aralar hamile olduğum için daha sık hazır yedik. Dedim öyle de aynı böyle de. Yardımcısız 8 sene ütü özel yemek ev düzeni ve ağır bir iş temposundan sonra şu anki rahatlığım çok iyi. Kendimi yormadan devam ediyorum. Eşim arada laf söylese de hepsi orada sen de yapabilirsin diyorum o da yardımcı gelecek zaten demeye başladı. Ütüden de çorapları ve bazı çamaşırları çıkardım artık sadece kızımın alt çamaşırlarını ütületiyorum.
 
Yaa dimii bunu yapan yoktur herhalde yaşı yakın 2 bebek mesela kocaman bir ev dolu giysi çeşit yemek bir sürü ütü yok ya bence de bence şartlardan dolayı böyle en önemli de onların hayatı bu günler bir daha asla gelmeyecek he mesela görümcem diyor ki ' ben senin gibi olmadım çünkü eşimin düzeni böyle kızlarımı bu düzen için üzdüm hatta çok bunaldım şiddet gösterdim' diyor şuan çok pişman mesela bence de ya aman sal gitsin ama eşim özenir mi ki ya bana demedi hiç ama iştahla yemek yiyince bir kötü oldum
 
Kendinizi kimseyle kıyaslamayın derim öncelikle.

Şayet kıyaslayacak olursak kendileri bana geldiğinde ekler aldığım eltim biz onlara gidince seviyorum diye ekler yaptı

Hazır erişteden yemek yaptım, elleriyle açıp getirdi hazır kullanmayayım diye.
Aynı misafirleri farklı zamanlarda ağırlayacaksak "Dur önce ben çağırayım sen çıtayı yükseltme." diyorum.
O öyle mutlu, ben böyle
 
Her şey imkânlar dahilinde. Tarhanayi bulamayan da var, çeşit çeşitle doyan da var... Çeşit çeşitle doymayan da var.. Bebekli olup tek basina her seye kosan da var kosamayan da var.. bebeksiz olup evini .ok goturen de var.. Bekar olup her seyi 4x4 luk yapan da var... Her gün disardan fast food yiyen de... Kendinizi başkaları ile kıyaslamayı bırakın. Kimse kimsenin iç dünyasında neler var bilemez. Komşunun tavuğu komsuya kaz görünür.
 
Aslında ben kendimi doğru buluyorum fakat tek aklımı kurcalayan eşim öyle mutlu oldu ki yemek yerken bizde o olmuyor mesela yani hep benzer yiyecekler var belki ondan eşim açısından ya acaba üzülüyor mu özendim bu düzeni diye takıldım he şuan o düzeni kurmam imkansız ama belki bir tık yaparım diyorum ama bilemedim yapanlar varsa bir örnek almak istedim belki bilmşyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…