- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.183
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Bir süre önce ben de rahattım mutfak dağınıkmış ev oyuncak doluymuş umursamazdım. Ama şuan ne iş varsa hemen yapmayı öğrenmeye başladım.Daha tertipli daha düzenli olmaya başladım. Bu kadınlar nasıl bütün gün yorulup akşam iş yapıyorlar derdim şimdi bende öyleyim.Her geçen gün daha farklı düşünce yapısında oluyor insan çünkü .sizin dönem şuan böyle olmalı demek ki. zaman-ı geldiğinde siz de o bahsettiginiz kişiler gibi olacaksınız veya hiç olmayacaksınız. Zamana bırakın dinlenmeye ihtiyacınız varsa dinlenin çok ta kasmamak lazım.Her insan aynı kafa yapısında olmak zorunda değil olmamalı da.Çok şükür bir sorunum yok evliliğimde fakat eşimi öyle iştahla yerken görünce bir kötü oldum. Belkide öyle yemekler yemek istiyor çok temiz bir ev istiyor ama dile getiremiyor diye düşündüm. Yani herkesin tercihi mesela görümcem diyor ki mutfak dağınıksa asla toplamadan yatmam benşm şuan mutfak darmadağın ama ben dinlenmek uzanmak istiyorum ve buradayım ve rahatsız değilim dediğini gibi öncelik sanırım ama biraz daha mı dikkat etsen diyorum derken edemiyorum
Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sankiEvlenir evlenmez kizlariniz mi vardi? Onlar yokken ne yapiyordunuz?
Ben de 3 cesit yemek yapmam ama tarhanayi da aksam yemegi diye koymam yani. Doyurucu bir ana yemek+corba+ salata yeter.
Yapamiyorsaniz da yapacak biraey yok zaten.
Ya aslında onlarda görmediğim zaman düşünmedim bunlarıÖncelikle sen sağlıklı ol sonra da yavrularına sağlıkla bak
Uyuttugunda olduğunca yemeğini temizliğini yaparsın.
Sen kendine ve evlatlarına odaklan onlar büyüdükçe her ise illa ki zaman bulacaksın.
Yorma kendini düşünme bunları da evlatlarına eğlenmeye onlarla zamana doymaya bak
Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sanki
Tabi çalışmıyor. 300 mertekare bir ev var evde 5 kişi var çoraba kadar ütü yemek desen öyle ama iş hayatı yok tabi yoksa yapamaz ben çalışırken hiç yapamıyoruk zatenAblaya maşallah, böyle domestik kadınlara bazen özenirim ama o kadar.
Bu dediklerini yapan kadın, dışarıda işi olup çalışmayan kadındır genelde içeceğine kadar kendin yapman için çok ciddi bir vakit lazım çünkü
Ben sizi anladım gayet iyi, ancak 2 tane yavrunuz var ve herkesin de elinin ayarı lezzeti bir değil. Çok abartmadan illa içiniz rahat edecekse haftada 1-2 değişik bir şeyler eklemeyi deneyin isterseniz madem. Ama olmuyorsa da kasmayın, adama farklı lezzetler tattıracağım diye kendinizi paralamayın yemek güzel olur bu sefer suratınız düşer yorgunluktan atıyorum gerek yok yani adamcık da bi derdi olsa söylerdi bence. Misafirliğe gitmişsiniz ekstra da özenilmiş kim olsa der öyle düşünün ben de derim ama hiç de aklıma ya bizde de böyle şeyler pişmiyo ki keşke pişse diye gelmez rahat olunAslında ben kendimi doğru buluyorum fakat tek aklımı kurcalayan eşim öyle mutlu oldu ki yemek yerken bizde o olmuyor mesela yani hep benzer yiyecekler var belki ondan eşim açısından ya acaba üzülüyor mu özendim bu düzeni diye takıldım he şuan o düzeni kurmam imkansız ama belki bir tık yaparım diyorum ama bilemedim yapanlar varsa bir örnek almak istedim belki bilmşyorum
Ya bende tam imreniyorum yapayım diye ama bırak kızım bu sen değilsin diyorum geçiyor ama bu sefer nedense uzun sürdüBende böyle kadınlara herzaman özenip sasirmisimdir ..hatta enerji yükleyim diye kendime böle arkadaşları bı ziyarete giderim..enerji depolayip iki üç gunevde hamarat olurum sonra yine foss..böle kadinlari kutluyorum ben
Umarım bende hamarat biri olurum ileride kızlarıma ah annemde güzel yapar derler korkuyorum ileride başkasında beğenip yiyip benimkilere burun kıvırırlar diye2 bebeginiz var, bence hic kafanizi yormayin boyle seylere..2 aylik ve 22 aylik iki yavru ne demek ya
Once bebekler saglikli olsun,zamani gelince buyurler sizde cesit cesit yaparsiniz nolcak
Hangi kısım korktum şimdiAy bunu görmedim, feciymiş bu kısım ama
Ama bebekler yetiyor size..Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Hangi kısım korktum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?