Ben öyle bir kadın değilim.

Her insan bir değil. Ben de hiç hamarat değilim, son derece de tembelim.
Kocacigim mutlu olsun diye hergün kendimi de yirtamam. Ama adam bir eş olarak sizi mutlu ediyorsa, siz de hafta da 2 gün daha özenli menuler cikarabilirsiniz.
Ben de hedef dilime hakim insanlara imrenerek bakıyorum, lakin yatarak elde edilmiyor hiç bişey. Azıcık rahatimizdan fedakarlık şart

Son düzenleme:
Bir süre önce ben de rahattım mutfak dağınıkmış ev oyuncak doluymuş umursamazdım. Ama şuan ne iş varsa hemen yapmayı öğrenmeye başladım.Daha tertipli daha düzenli olmaya başladım. Bu kadınlar nasıl bütün gün yorulup akşam iş yapıyorlar derdim şimdi bende öyleyim.Her geçen gün daha farklı düşünce yapısında oluyor insan çünkü .sizin dönem şuan böyle olmalı demek ki. zaman-ı geldiğinde siz de o bahsettiginiz kişiler gibi olacaksınız veya hiç olmayacaksınız. Zamana bırakın dinlenmeye ihtiyacınız varsa dinlenin çok ta kasmamak lazım.Her insan aynı kafa yapısında olmak zorunda değil olmamalı da.

Evlenir evlenmez kizlariniz mi vardi? Onlar yokken ne yapiyordunuz?
Ben de 3 cesit yemek yapmam ama tarhanayi da aksam yemegi diye koymam yani. Doyurucu bir ana yemek+corba+ salata yeter.
Yapamiyorsaniz da yapacak biraey yok zaten.
Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sanki

Peki 22 aylık kızınızada her gün tarhana mi yediriyorsunuz hani imkanıniz yoksa maddi durum el vermiyorsa hiç bir şey diyemem ama eğer durumunuz yerindeyse başka çorba çeşitleride deneyin ne kadar zaman alabilir ki bir en basitinden mercimek çorbası koyuyorsun kaynıyor tarhana gibi karıştirmiyorsun bile..
Çocukların olduğu için bence et suyu tavuk suyu mutlaka yapmalısın biz yigenimi hep öyle besleyici çorbalarda büyüttük bence biraz özen gosterin kocaniza çocuklarınıza bebegjim var bahanesinin arkasına saklanmayin

Ya aslında onlarda görmediğim zaman düşünmedim bunları yani bebeklerim ile ilgileniyorum ya yetiyor bana daha iyi hissediyorum ama böyle haşlanmış her ayrıntı düşünülmüş olunca ya dedim herhalde ben saldım kendimi eşimde bayıla bayıla yemek yiyince z ama bence de ben sakin olayım her şeyin zamanı var

Bence kadınlar bu mutfak yemek temizlik konusunu biraz fazla kafaya takıyor. Onların hobisi de mutluluk kaynağı da yemektir temizliktir yani. Herkes böyle mi olmak zorunda. Hiç can sıkılmaması gereken şeylere canınızı sıkmayın ya.

Etli yemek yapmak uzun bir iş degil ki. Hazir kasapta istedigin sekilde kestir eve gelince sebzelerle birlikte ister at tencereye kaynasin en son sosunu hazirlarsin ya da istersen ittir firina pişsin. Bu vakit alacak birsey degil bilemiyorum yine de ev halinizi ama devamli pilav, makarna hem sağliksiz sizin icin de.

Benim cocugum yok, calismiyorum ona ragmen 3 cesit yemek, 2 cesit corba yapmiyorum ama en azindan bir cesit bile olsa doyurucu ve saglikli olsa yeter

Ay ben evlendigim ilk yil o corbanin yanina salata bile yapmiyordum ya, haha o yuzden su an en azindan ek biseyler de sofraya koydugum icin, bir de tabi adami en kotusune alistirdigim icin suan sitmaya razi.

Bir de su var, ben vaktim olsa da yapmam, yani 3 saat yemekle ugras, sonra onu on dakikada ye bitsin olayi bana ters, ben pratik seyler yaparim, on dakikada yapip o sofrada iki saat ailemle oturmayi tercih ederim. Ama bu isler zevk keyif meselesi, kimi de mutfakta desarj olur.

Temizlik olayi da aynen, ama cocuklardan oturu mecbur ev temiz olmak zorunda, ben de temizlik sevmedigim icin bir cok duzenleme yaptim. Az vakitte hizlica temizleyebiliyorum evi.
Siz nasil mutluysaniz oyle devam...

Çocukları yazmissiniz da, çocuklardan once de degildiniz ki?
Bir de eşinizden ziyade, çocuklarınıza ne yediriyorsunuz?
Benim mutfak mesaimin yüzde 80i çocuklara bir şeyler hazırlamak üzerine kurulu..
Çalıştığım için de pratik şeyler ama ilik suyu, sebze suyu, şekersiz kurabiye, tatlı, kahvaltı için fıstık ezmesi vs sürekli bir şeyler yapılıyor

Tabi çalışmıyor. 300 mertekare bir ev var evde 5 kişi var çoraba kadar ütü yemek desen öyle ama iş hayatı yok tabi yoksa yapamaz ben çalışırken hiç yapamıyoruk zaten

Ben sizi anladım gayet iyi, ancak 2 tane yavrunuz var ve herkesin de elinin ayarı lezzeti bir değil. Çok abartmadan illa içiniz rahat edecekse haftada 1-2 değişik bir şeyler eklemeyi deneyin isterseniz madem. Ama olmuyorsa da kasmayın, adama farklı lezzetler tattıracağım diye kendinizi paralamayın yemek güzel olur bu sefer suratınız düşer yorgunluktan atıyorum gerek yok yani adamcık da bi derdi olsa söylerdi bence. Misafirliğe gitmişsiniz ekstra da özenilmiş kim olsa der öyle düşünün ben de derim ama hiç de aklıma ya bizde de böyle şeyler pişmiyo ki keşke pişse diye gelmez rahat olun

Ya bende tam imreniyorum yapayım diye ama bırak kızım bu sen değilsin diyorum geçiyor ama bu sefer nedense uzun sürdü

herkesin hayatı algılama ve yaşama şekli farklı. evleri size göre çok temizse ve yemekleri çok çeşitliyse bu illa ki çocuklarından zaman çaldıkları anlamına gelmiyor. yani onların bakış açısında bu zaman çalmak olmayabilir.

benim için mesela ev hayatı bir bütündür. herşey için elimden geleni yapmayı tek bir şeye odaklanmaya tercih ederim.
sizin için tek çeşit yemek olması sorun olmayabilir, benim içim rahat etmez.
bi de bazı insanlar gerçekten çok pratik olabiliyorlar. yani o gördüğünüz çeşit çeşit yemekler 5 saatte hazırlanmıyor. kısa zamanda da yapabilenler var.

bunları sizi yermek için söylemiyorum. herkes öyle pratik olacak diye bir kural da yok.

demek istediğim kendi önceliklerinize göre yaşayın. başkalarına baktıkça insan kendini gereksiz yere yetersiz hissediyor.
sizin içiniz huzurluysa "kendiniz" ve "aileniz" için doğrusunu yapıyorsunuzdur.

Her evin düzeni farklı bence dışardan bakan çoğu akraba özellikle eşimin taraf çok düzenli temiz hamarat olarak bilir ama imkanlar her zaman aynı olmuyor bence kızım 3-4 yaşındayken üşenmeden hergun ev silip süpürür çamaşır ütü ne varsa hallederdim aksatmadan ev hep toplu olurdu mesela ama şu an o enerjim yok sanırım yeni hamilelikten ziyade artık boşa yıpratıyor gibi hissediyorum kendimi kızım 5 yaşında odasını genelde kendi toparlar çok dagilirsa anca öyle ben girerim bulaşık konusu hep bı aksıyor mesela nedense makineye güveniyorum sanırım kalksam 5 dklik iş diye dün misafirim vardı misal her yeri temizledim gittiklerinden sonra hala derli toplu yemek konusunda hamilelikten kaynaklı artık yapmıyorum açıkçası ikinci olunca durum ne olur bilemem bende tek çorbayla gevistiremem ama yani doyurucu gelmiyor yanına bı yemek salata tamamdır insan yapmaya yapmaya da canı istemiyor bı kaç gün rutin oluştursnz bence yemek konusunda mesela öğlen ya da sabahtan yapmayı severim ben özellikle yazın cunki evde durmayiz hep ya Park ya gündüz oturması ya da apartmanın bahçesine ineriz erken yapmak mantıklı geliyor rahat vakit geçiriyorum içecek ne yapıyormuş bizde pek almayız içecek genelde evde ayran, limonata, hoşaf yapar blendrdan geçiririm limon portakal kıştan buzluğa atarım yazın güzel oluyor soğuk soğuk ...
Eşiniz sıkıntı etse şaka yoluyla da olsa söylerdi bence kendinizi yipratmsyin inanin yaşayacak kadar yapıyorsunuz işlerinizi demek ki ha ev her an derli toplu da olmaz bana göre tablo gibi özellikle çocuklu evler yaşanmışligi olan ev dağılan evdir ilerde çocuklar büyüdüğünde zaten herşey yerli yerinde olur bu günlerin tadını çıkarmak gerekir uzun oldu biraz kusura bakmayın

Şimdi konusahibi eşiniz her gun aparatif seylerden bikmis belli makarna pilav çorba falan.Adam iyi yemek yiyince bayram etmiş midesi üzülmeyin sizde.Hadi şimdi bebişler var öncesi de mi makarna pilav çorba idiKotu hissetmenizi anladim da haftanin 2 gunu bari bi yardimci alin ya da anne kv varsa bebislere bakadursun siz biraz eşiniz için biseyler yapin mutlu olur ve mutlu edersiniz

2 bebeginiz var, bence hic kafanizi yormayin boyle seylere..2 aylik ve 22 aylik iki yavru ne demek ya
Once bebekler saglikli olsun,zamani gelince buyurler sizde cesit cesit yaparsiniz nolcak
Umarım bende hamarat biri olurum ileride kızlarıma ah annemde güzel yapar derler korkuyorum ileride başkasında beğenip yiyip benimkilere burun kıvırırlar diye

Ama bebekler yetiyor size..
Tabi biraz zamanı iyi kullanmak bunun dışında mutfağa, düzene karşı bir merak olmalı kişide birde gerçekten ne yapıyorsak yapalım isteyerek yaparsak çorba da lapa olmaz, ev de daha düzenli olur.
Çocuklar büyüyünce her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.Simdi sizde uykusuzluk ve yorgunluk mevcuttur zamanla olur her şey üzmeyin kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…