- Konu Sahibi Love_your_life
-
Canım benim lohusalıgin daha yeni bitmiş, eşin çok ozeniyorsa, iki kaşık yemek yapsın da beraber yiyin.Yaa dimii bunu yapan yoktur herhalde yaşı yakın 2 bebek mesela kocaman bir ev dolu giysi çeşit yemek bir sürü ütü yok ya bence de bence şartlardan dolayı böyle en önemli de onların hayatı bu günler bir daha asla gelmeyecek he mesela görümcem diyor ki ' ben senin gibi olmadım çünkü eşimin düzeni böyle kızlarımı bu düzen için üzdüm hatta çok bunaldım şiddet gösterdim' diyor şuan çok pişman mesela bence de ya aman sal gitsin ama eşim özenir mi ki ya bana demedi hiç ama iştahla yemek yiyince bir kötü oldum
Siz iyi misiniz? İki küçücük çocuğu bakmak zaten dünyanın en zor işi. Siz onları bakabiliyorsanız zaten maşallahınız var. Eşiniz de sakat değil ya canı çok çekiyorsa kendisi yapsın. Ayrıca eşiniz çocuklara tek bir gün yalnız bakabildi mi?
Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sanki
Pratiklikle ilgili bir durum. Yemek yapmak ev işi yapmak öğreniliyor da pratiklik küçük yaşlardan itibaren öğrenilen bir şey. Sizin meseleniz o bence. Üzerine de iki çocuk var. Normal bence ancak bir çorba karıştırabilmeniz. Mesele şu ki; öğrenmeye çalışın pratik olmaya zorlayın kendinizi. Çocuk var deyip salmayın. Çok yakınım boşanıyor bu sebeplerden. Sizin gibi bir durumun içindeydi ama çaba göstermedi, eşine yüklendi, her gün dışarıdan yemek gelsin istedi, evine misafir çağırmazdı temizlemek istemediğinden vs. Kendinizi kötü hissedin bahsettiğiniz örnekleri görünce ama şevklenin ben de yapabilirim onların benden üstünlüğü yok deyin. Bilmediğinizi sorun. İnternette her şey var şimdi. Mesela bolca nohut ıslatın haşlayın paketleyin. Buzluğa kaldırın. Bezelye olursa buzlukta etli yemeklere koyarsınız güveç gibi olur. Kuru fasulyeyi de aynı şekilde. Çıkarın hemen yemeğe çevirin bir soğan bir salça.. mis gibi kış yemeği. Nohutlu pilava katabilirsiniz. Çorbalara katabilirsiniz. Veya kıyma alın iki kilo köfte yapın atın buzluğa donsun. Yemek yoksa cıkarın çözülmeden kızartın hemen yanına bir patates bir ayran.. kıymaları bir kullanımlık paketleyin. Etleri doğrayıp dondurucuya atın. pratiklik derken bunları demek istiyorum. Hazırlıklı olmak.. güzel bir yoğurt çorbası yapın bolca. Üç gün içilir. İçilecek kadarı çıkarıp ayrı kapta ısıtınca kalan bozulmuyor. Tavuk aldırın eşinize, balık aldırın temizletip getirsin. Dağınıklık için bir şey diyemem iki bebeklisiniz. Gelen de kusur aramasın bir zahmet.Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Yemek temizlik okey göreceli ama 22 aylık bebege kemik suyu,sebze corbaları vs yapmıyor musunuz?Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?