ben şimdi ne yapayım

peki kadınlık gururu,isteklerimiz onlar ne olcak neden tek taraflı fedakarlık... bu tür erkekler diyorsun çok haklısında hayatımız boyunca boyunmu eğlmeliyiz peki mutlu olamamız için.:44:

huyunu öğrenip onu tanıyınca neler yapabileceğini anlıyorsun zaten... ama o başına ne geldiğini anlamıyor:))

Şu üçüncü kişiler yüzünden olan huzursuzluklardan nefret ediyorum.
Bir de eşini dinlemeyerek ortak verilebilecek bir kararı kendi veren erkeklerden.
Sanki Mevlüt de olsa kendisi yardım edicek,tüm eziyeti(Yemek,hizmet vs) hep kadın çekiyor.
Neyse aslında her şeyin bir söyleyiş tarzı var, ben de böyle emrivakilere gelemem, senin de fikrin alınsa belki böyle bir tepki vermeyecektin,kim doğum yaptıysa onun evinde yapılsın.
Bu arada her kavgada boşanma lafı edilmesi hiç hoş değil, bir inat uğruna böyle sonuçlanabiliyor malesef,biraz daha dikkatli olun bence.

mevlüt neden sizde olacak bende anlamadım ama kocan dediğim dedik inatçı biriyse keşke konuyu bu noktaya yani seni istemiyoruma getirmeseydin canım:50:ben kocama sana sevgim saygım bitti dediğim an kendim giderim onun git demesini beklemeden :19:bu sözler en son söylenecek sözlerdir.keşke kendini daha ılımlı sözlerle savunsaydın.umarım eşinle uzlaşabilirsiniz canım:31:

canımsınız saolun cevaplarınız için
eşim şiddet uygulamıyor hiç daha görmedim nerdeyse olacaktı ama.eltim başka şehirde yaşıyor ve tatil için buraya geldiklerinde böyle düşünüyorlar mevlüd işini bana çok saçma geliyor.çünkü eltimin annesi de burada neden onda olmuyor.kayınvalide çünkü bütün köylüleri toplayıp bana getirecek hem evi göstermek için olay bu bence gereksiz ama ne yapayım.
evet yetişme tarzı farklı çok eşimle benim.o köyde büyümüş,ona normal gelen şeyler bana anormal geliyor.birşey söyleyince de be suçlu oluyorum.dediğim dedik çaldığım düdük bir de çok inatçı.bu böyle sürer gider. ya hiç konuşmayız ya da tartışırız sürekli.asla alttan almaz ama ben de hemen kabul etmem.bilmiyorum valla ne olacak.

eşim şiddet uygulamıyor hiç daha görmedim nerdeyse olacaktı ama.eltim başka şehirde yaşıyor ve tatil için buraya geldiklerinde böyle düşünüyorlar mevlüd işini bana çok saçma geliyor.çünkü eltimin annesi de burada neden onda olmuyor.kayınvalide çünkü bütün köylüleri toplayıp bana getirecek hem evi göstermek için olay bu bence gereksiz ama ne yapayım.
evet yetişme tarzı farklı çok eşimle benim.o köyde büyümüş,ona normal gelen şeyler bana anormal geliyor.birşey söyleyince de be suçlu oluyorum.dediğim dedik çaldığım düdük bir de çok inatçı.bu böyle sürer gider. ya hiç konuşmayız ya da tartışırız sürekli.asla alttan almaz ama ben de hemen kabul etmem.bilmiyorum valla ne olacak.

Kötü bir durum çocuğunuz var, ev taşıyacaksınız bir de üstüne bir sürü misafir
Eşiniz sizi anlamayacaksa daha fazla tatsızlık olacağına yapın mevlüdü bitsin
Sanırım kayınavlideniz kolu komşuya hava atacak...

aslında haklısın ben olsam ben de istemem ama bu durumda yapacak bişey yok büyümesini istemiyorsan mecbur yapacaksın..aslında burda suçlu eşinden ziyademevlüdü sizde yapmak isteyen elti ve kaynana:5:

kayinvalide hanim hem eltiye ve onun ailesine yaranmak, hemde köylülerine övünmek icin sizi arada harciyorlar..cok yazik..ev tasimak cocuk oyunumu ya..hem daha evin suyu elektrigi falanda baglanmamis..hem evi tasi sen, hemde mevlüde hazirlik yap canim..ama sana diyeyim yinede yaranamazsin sen..bu olayda sen etkisiz elemansin ne yazikki..senin ailen falan yokmu canim onlara anlat danis bu olaylari..sihirli bir sopan falan yoksa sayet bu kadar seyin altindan nasil kalkacaksin tek basina..madem illaki sizin evde yapicaklar mevlüdü, cagir kayinvalideni eltinin annesini falan kim varsa yani , hepsi yardimci olsunlar size..hep beraber temizleyin , tasiyin evi (tabi elektrik ve su baglaninca) mevlüde de beraber hazirlik yapin..sen tek basina nasil kalkacaksin bu kadar seyin altindan...vallahi sinirlendim yaa..

Son düzenleme:
ben olsam hastalık numarası yapardım hatta ateş çıkarıcı bişeler içerdim eşim evdeyken ölüyorum bitiyorum der o gidince keyfime bakardım, düşüncesiz insanlara düşüncesiz davranacaksın demek ki... yine de mevlüt yapmak istiyorlarsa buyursunlar gelsinler.. temizlesinler taşısınlar evi.. sende git annene hastayım ben ayakta duramıyorum de...

yada ben de 1-2 ay sonra ev mevlütü yapıcam ikisi birden çıksın daha iyi olur de... sen komşuları akrabaları ev mevlütü diye çağırırsın hediyelerde sana gelir :52::52::52:

kusura bakmayin ama sizin ılışkınızde sevgı saygı bıtmış

ne demek az daha konuşsam yumruğu yerdım?! eşınız sıze şıddet uyguluyor mu?

adam sızı resmen evı terk etmekle tehtıd edıyor, ya yapcaksın ya gıtceksın?

Ben olsam kabul etmezdım, mecbur değılım sonuçta kendı evınde okutsun mevlüdünü

yada derım, o yapsın ozaman yemeğı, temızlığı o ılgılensın mısafırlerle

maden çok ıstıyor abısının çocuğunun mevlüdünün evınde olmasını o ılgılensın

ne ınsanlar var yahu :47:

Burada asıl konu mevlud falan değil senin yumruk yeme korkusuyla susuyor olman bence.Böyle bir ortamda zaten çocuğunda sağlıklı bir psikolojiyle büyümez.Ya eyvallah deyip herşeye susup boyun eğmeye devam edeceksin ya da ayrılacaksın.Sevgim bitti demişsin adama zaten,evliliği neden sürdürüyorsun anlamadım.Ailen üzülecek diyemi ?

Ben olsam bende istemezdim ama birde su yonunu dusunurdum.
mevlude yardimci olup belki Allah rizasi kazanirdim.
Amma velakin Esin de tam bir, neyse yazmicam.
Allah yardimcin olsun canim.

Benim bildiğim,bebek mevludu kendi evinde yapılır.Ev çok küçükse anne veya kayınvalidede yapılır.Kardeş evinde yapan hiç duymadım.
Haklısın tabii ama yapacak birşey yok gibi görünüyor.Bunu kabullenip bir şekilde halledersin.Sonuçta,evde mevlut okunması iyidir.
Ama daha başka sorunlar çıkacak gibi görünüyor.Yani evi sahiplenmeleri açısından...

Evine yeni tasinacakmissin bebek mevlüdü degilde ev mevlüdü olarak gör sende bende esimi dostumu cagiracagim de.:34:

1.cisi kaynanan o kadar köyden adam getireceğine mevlüde kendi evlerinde yapsa daha mantıklı değil mi?
2.cisi bebek mevlüdü benim bildiğim zorda kalmadıkça kendi evinde yapılır, başkasının evinde değil.
3.cüsü eltin galiba annesinde yapmayarak tüm yükü size atmaya dünden razı.
4.cüsü bu tür olaylarda erkekler karışmamalı, Eve gelip karıcım böyle böyle bir durum var ne yapalım diyerek fikrini almalı. Kendi başına nasıl karar veriyor.
5.cisi kayınvalden neden sana sormuyorda eşine söylüyor. O evin hanımı sensen kaynananın senle muhattap olması gerek.
6.cısı böyle birşey istemiyorsan açık açık eltine kv ni ara söyle. Müsait olamayacağım, yeni taşınacağız zaten kusura bakmayın de. Bunda utanılacak bir durum yok.
7.cisi her cümlende döver, yumruk atar demişsin. Afedersin ama eşin dağ kaçkınımı, sinirlenince dediği olmayınca şiddete eğilecek. Hem bu güne kadar şiddet göstermedi diyorsun, hemde dayağı yiyecektim diyorsun. Biraz tezatlık var cümlelerinde.
8.cisi de neden zora gelince boşanalım diyorsun. İnsan bu tür bir olay için hemen boşanalım dermi? Hemde eltin yüzünden. Boşansanız nolcak, bizi evine istemedi diyip seni kötüleyecekler. Evlilik bu kadar kolay değil. Her kavgada boşanalım denilecek kadar. Adamın ters bir tarafına gelip tamam derse o zaman buraya da kocam benimle mevlüt yüzünden boşanıyor diye konu açarsın.

Senin yapacağın 2 şey var.
1.cisi ya kv yada eltini arayıp müsait olmadığını, yoksa seve seve kabul edeceğini kusura bakmamalarını söyleyeceksin.
2.cisi de kabul edeceksin, mevlüdü yaptıracaksın. Başka çıkarın yok. Ama böyle kocan varken ki mevlüt olacak diye ev temizliyorsa eğer mecbur yapacaksın.

1.cisi kaynanan o kadar köyden adam getireceğine mevlüde kendi evlerinde yapsa daha mantıklı değil mi?
2.cisi bebek mevlüdü benim bildiğim zorda kalmadıkça kendi evinde yapılır, başkasının evinde değil.
3.cüsü eltin galiba annesinde yapmayarak tüm yükü size atmaya dünden razı.
4.cüsü bu tür olaylarda erkekler karışmamalı, Eve gelip karıcım böyle böyle bir durum var ne yapalım diyerek fikrini almalı. Kendi başına nasıl karar veriyor.
5.cisi kayınvalden neden sana sormuyorda eşine söylüyor. O evin hanımı sensen kaynananın senle muhattap olması gerek.
6.cısı böyle birşey istemiyorsan açık açık eltine kv ni ara söyle. Müsait olamayacağım, yeni taşınacağız zaten kusura bakmayın de. Bunda utanılacak bir durum yok.
7.cisi her cümlende döver, yumruk atar demişsin. Afedersin ama eşin dağ kaçkınımı, sinirlenince dediği olmayınca şiddete eğilecek. Hem bu güne kadar şiddet göstermedi diyorsun, hemde dayağı yiyecektim diyorsun. Biraz tezatlık var cümlelerinde.
8.cisi de neden zora gelince boşanalım diyorsun. İnsan bu tür bir olay için hemen boşanalım dermi? Hemde eltin yüzünden. Boşansanız nolcak, bizi evine istemedi diyip seni kötüleyecekler. Evlilik bu kadar kolay değil. Her kavgada boşanalım denilecek kadar. Adamın ters bir tarafına gelip tamam derse o zaman buraya da kocam benimle mevlüt yüzünden boşanıyor diye konu açarsın.

Senin yapacağın 2 şey var.
1.cisi ya kv yada eltini arayıp müsait olmadığını, yoksa seve seve kabul edeceğini kusura bakmamalarını söyleyeceksin.
2.cisi de kabul edeceksin, mevlüdü yaptıracaksın. Başka çıkarın yok. Ama böyle kocan varken ki mevlüt olacak diye ev temizliyorsa eğer mecbur yapacaksın.
Maşallah tez hazırlar gibi yazmışsın :)

uff evin dışındaki insanlar yüzünden boşanılıp ev terkedilirmi yahu

bu insanlar şaşırmış vallahi

-boşandım
-neden?
-eltim doğum yaptı mevlütü bende okutacaktı istemedim.

hizmetci yerine koyuyo erkekler ayıp ya kimse bizim mevlüdümüzü evinde yapmadı

evinde yapıcı olmayı dene 3. kişiler için sakın kocanı kırma;
en dayanamadığın yerde 3. kişileri evime sokma onlar hakkında benimle tartışma de olsun bitsin;

eltisinin çocuğu önemliyse gelsin o baksın eşinede çocuğunada tövbe tövbee

bunu akıllı bi adam olsa düşünürdü.

Eğer eşinle inatlaşır gibi değilde,daha yapıcı olarak konuşsaydın,mesala mevlüdün eltinin annesinde veya kayınvalidende yapılmasının daha yakışık alacağını,senin çok yorulduğun için o kadar kişiyi ağırlıyamayacağını falan söyleseydin,eşin bu kadar diretir miydi acaba?Bazen erkeklerin yapacağı yoksada sırf inatlaşmak için yapıyorlar.Bence en güzeli kayınvalidenle ve eltinle(her ikisiylede) güzelce konuş,yapamayacağını söyle.Her ikisiyle özellikle konuşmanı istiyorum ki biri birine yalan yanlış aktarmasın söylediklerini.Ayrıca eşin,mevlüdü yapamayacağını annesi veya yengesine söyledin diye seni yumruklayacaksa,zaten o evliliği sürdürmenin anlamı kalmaz.

arkadaşım eğer şiddet görüyorsan kocana bence en çok bu konda tavır koymalısın bu bir ikinciside kocan dediğim dedik bi tip gibi bu gidişle bebek erkekse sünnet düğünü ve mevlütünüde sende yaptırır......

aynı eş senin kardeşinin bebeğinin mevlütünün sende yapılmasına ne derdi merak ettim doğrusu

olay evi göstermek hem esin icin hem kaynanan icin baska bisey degil. Buna sonradan görme ya da hava atma da denir. Bazi arkadaslar hatta evinin fotolarini face koyuyorlar.:)) Görmemisin oglu misali :))

<Mevlüd icin neden bu kadar acele ediyorlar madem öyle acele ediyorlar. Esin birini tutsun ya da eltin gelsin temizlesin.Insaati yeni birmis bir evi temizlemek gercekten cok zor.(( Temiz oldu yerlestim diyesiye 2-3 ay gecer .

Back
X