Ben tembelim.

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.880
2.252
333
Hem tembelim hem çok duygusal . Gençken de böyleydim ben . Elim işe güce varmazdı . Koli koli kitap okuyayım ellemesin kimse beni derdim . Evlendim aynı oldu . Eşim yemek temizlik beklemez koy onune makarna her gün yer . Işe gittim işten geldim zorunlu isleri yaptım oturdum okudum . Hep okudum .
Bebeğimizin odası gelecek yakın zamanda o yüzden kocaman bir elbise dolabim vardı ondan vazgeçmek zorunda kaldım çünkü evim küçük . Inanamazsiniz. Eldivenlerin teki var teki yok. Çorapların da keza öyle . Her şey birbirine gitmiş. Ayakkabılar da öyle yaz geldi hala raflarda botlar çizmeler var kaldırmam lazım elim kolum kalkmıyor . Onca iş var ya kitap okuyorum ya kafamda felaket senaryoları yazıp ağlıyorum .
Niyetleniyorum her gün bir dolabı düzelticem diue içimden gelmiyor iş yapmak,yemek yapmak . Bi girissem tek dolapla kalmayacak biliyorum. Bugün dolabı sökmeye babamla annem geldi yardıma babam bu ne kadar dağınıklık falan dedi homurdanarak çok üzüldüm . Onlar gidince ağladım ama hala iş yapasım yok. Bu hal nas geçer

Hem tembelim hem çok duygusal . Gençken de böyleydim ben . Elim işe güce varmazdı . Koli koli kitap okuyayım ellemesin kimse beni derdim . Evlendim aynı oldu . Eşim yemek temizlik beklemez koy onune makarna her gün yer . Işe gittim işten geldim zorunlu isleri yaptım oturdum okudum . Hep okudum .
Bebeğimizin odası gelecek yakın zamanda o yüzden kocaman bir elbise dolabim vardı ondan vazgeçmek zorunda kaldım çünkü evim küçük . Inanamazsiniz. Eldivenlerin teki var teki yok. Çorapların da keza öyle . Her şey birbirine gitmiş. Ayakkabılar da öyle yaz geldi hala raflarda botlar çizmeler var kaldırmam lazım elim kolum kalkmıyor . Onca iş var ya kitap okuyorum ya kafamda felaket senaryoları yazıp ağlıyorum .
Niyetleniyorum her gün bir dolabı düzelticem diue içimden gelmiyor iş yapmak,yemek yapmak . Bi girissem tek dolapla kalmayacak biliyorum. Bugün dolabı sökmeye babamla annem geldi yardıma babam bu ne kadar dağınıklık falan dedi homurdanarak çok üzüldüm . Onlar gidince ağladım ama hala iş yapasım yok. Bu hal nas geçer

Sorunun farkındasınız zaten
Her gün kendinize verdiğiniz sözü tutup bir yeri toparlayacaksınız, fazlalıkları atıp kurtulacaksınız
Zaten eviniz küçükmüş çabucak biter

Haftalık program yap ben yapardım iyi olurdu, pztesi şu iş salı şu iş. Ufak ufak yorulmadan güzel oluyor.

Gerçekten hissediliyor burdan durumunuz , ne güzel bebeğiniz olacak mış ben çok özenirim ,bebeğinin kıyafetlerini yerleştiren odasını yapan annelere ,sizde kalkın silkelenin bi güzel düzün beboşun odasını , inşlh doğunca düzelir herşey

Bende aynı siz gibiyim. Gözümde işler büyür ama yapmaya bir kalkarsam da herşey dört dörtlük olur. Kendinizi zorlamaktan başka çareniz yok. Aklınızda olacağına yapın bitsin konusu kapansın. İşleri yaptıktan sonra kendinizi ödüllendirmeyi deneyin. Benim tembelliğim mutsuz hayatım ve ruh halimle alakalı. Sizinki öyle mi bilmiyorum.

Evin dağınığını daha fikir olarak kendinize yüklemeyin eşinizi de bu kaygıya dahil edin napıcaz nasıl toplayacağız filan diye. Beraber olan yapın ne bileyim portatif askılık saklama kutuları filan alıp ikinci tuvaletr koymak gibi çözümler düşünüp beraber uygulayın. Öyle mağaza gibi katlı düzenli olmak zorunda da değil herşey siz kitaplarınızı okuyun olduğu kadar

İstek gelmesini beklesek inanın bütün kadınların evini pislik götürür. Ayrıca şimdiden kendinizi hazırlamak zorundasınız. Yarın bebek yerlerde gezecek, bulduğunu ağzına atacak, hergün süpürge açılmak zorunda. Biberonu emziği kaynatılacak, neredeyse hergün çamaşır yıkanacak.. İş hiç bitmeyecek

Çalışıyorsunuz, yanlış anlamadım herhalde. Eşinizin ev işlerindeki rolü nedir? Yemek, temizlik beklemez diyorsunuz da zaten bekleme hakkı var mı? Çalışan insanlarsınız, ortaklaşa yapmak zorundasınız her şeyi. Yemeği o yapsın, yok beceremiyorsa da başka işlere o koştursun. İki kişi işlerin bir ucundan tutunca yetişmeyecek iş yoktur ki. Kışlıklar mı çıkarılacak, hafta sonu birlikte yapın. İş bölümü yapın, sıkıldığınız işleri arada birbirinize paslayın. Elini işe sürmeyen bir eşiniz varsa, o zaman en iyisini yapıyorsunuz derim; bırakın evi şey götürsün, oturun kitap okuyun. Çok daha sağlıklı bir davranış.

Çalışıyorsunuz, yanlış anlamadım herhalde. Eşinizin ev işlerindeki rolü nedir? Yemek, temizlik beklemez diyorsunuz da zaten bekleme hakkı var mı? Çalışan insanlarsınız, ortaklaşa yapmak zorundasınız her şeyi. Yemeği o yapsın, yok beceremiyorsa da başka işlere o koştursun. İki kişi işlerin bir ucundan tutunca yetişmeyecek iş yoktur ki. Kışlıklar mı çıkarılacak, hafta sonu birlikte yapın. İş bölümü yapın, sıkıldığınız işleri arada birbirinize paslayın. Elini işe sürmeyen bir eşiniz varsa, o zaman en iyisini yapıyorsunuz derim; bırakın evi şey götürsün, oturun kitap okuyun. Çok daha sağlıklı bir davranış.

Çalışıyordum özel okulda öğretmenim ama bu pandemi sürecinde hamilelik de eklendi yeni anlaşma yapmadım marttan beri evdeyim . Kalk yapalım desem yapar ama ben nasıl kalkacağım:*

Günlük program yapın hedef koyun . Hamilesiniz çok yüklenmeyin yavaş yavaş yapın ama mutlaka yapın . bebeğiniz olacak eviniz dağınık olabilir ama temiz olsun . Eşiniz Yardımcı olsun ya da haftalık yardımcı alın diğer günlerde de düzeni koruyun. İpin ucu daha fazla kaçmadan başlayın sonra daha zor olur

Ben de tembelim canım istemez ama Sorumluluk sahibiyim. Evi dağınık gördüğümde kendimi dürterim yapman gerekiyor diye kendimi güdüler yaparım. Zor bir gebelik geçiriyorum yine yapıyorum. Hayır gerçekten keyfime kalsa yapmak istemem.

Back
X