Ben tembelim.

Depresyon mudur değil midir buradan bakıp söylemek zor. Kimsenin keyfinden her gün iş yaptığını zannetmiyorum zira. Zaten hatırladığım kadarıyla ev silme süpürme işleri eşinizdeydi. Ben temizlik düzen kısmına o kadar takılmadım. Ama bir anne adayısınız ve şuan bebeğinizi besliyorsunuz ve şu anki beslenmeniz bebeğinizin sağlık haritasını çıkaracak bu derece önemli yani makarna haşlamak gibi bir rahatlığınız olmamalı. Ee bu bebek doğunca her gün rutin olarak yapmanız gereken bir sürü iş eklenecek. Ek gıda sürecinden hiç bahsetmeyeyim. O zaman da böyle otur kalk ağlayacak mısınız?
Bence bir evin sorumluluğunu tam olarak alamadan bir bebek beklemek hiç doğru değil, bir ebeveynin de tembel olma lüksü yok diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bebeginizde olacak temizliğinize dikkat edin . Zor birşey degil ki bir akşam gelirsiniz yadatatilde indirin dolaplari yapın 1 odayi çıkın yardimci da tutabilirsiniz yaniniza . Baya dağınık birisiniz anladığım kadarıyla hergune bölün odaları yapin . Isi biriktirmeyin o gün yapin bitsin suan yapmaya baslayin .

Hem tembelim hem çok duygusal . Gençken de böyleydim ben . Elim işe güce varmazdı . Koli koli kitap okuyayım ellemesin kimse beni derdim . Evlendim aynı oldu . Eşim yemek temizlik beklemez koy onune makarna her gün yer . Işe gittim işten geldim zorunlu isleri yaptım oturdum okudum . Hep okudum .
Bebeğimizin odası gelecek yakın zamanda o yüzden kocaman bir elbise dolabim vardı ondan vazgeçmek zorunda kaldım çünkü evim küçük . Inanamazsiniz. Eldivenlerin teki var teki yok. Çorapların da keza öyle . Her şey birbirine gitmiş. Ayakkabılar da öyle yaz geldi hala raflarda botlar çizmeler var kaldırmam lazım elim kolum kalkmıyor . Onca iş var ya kitap okuyorum ya kafamda felaket senaryoları yazıp ağlıyorum .
Niyetleniyorum her gün bir dolabı düzelticem diue içimden gelmiyor iş yapmak,yemek yapmak . Bi girissem tek dolapla kalmayacak biliyorum. Bugün dolabı sökmeye babamla annem geldi yardıma babam bu ne kadar dağınıklık falan dedi homurdanarak çok üzüldüm . Onlar gidince ağladım ama hala iş yapasım yok. Bu hal nas geçer
Ben iş varken ama icimde istek yokken açıyorum bir video hem izleyip hem işimi yapıyorum.Esiniz bir sey demiyor bari şanslısınız.Halamda böyle dağınıktır ama babaannem cok fazla is yaptırıp titiz olduğu icin kadin simdi yaomio o kadar bıkmış.Sizde böyle bir durum mu var?

Ev islerini bayila bayila yaptigini sanmiyorum kimsenin...

Ama temiz düzenli mis kokulu bir evde cayini yudumlamak kekini yemek gibisi yok.
Ortalik düzenli iken kitap okumak gibisi yok yani bence..

Böyle düsün ve kendine rutin olusturmaya calis ..
Ortalik daginik iken mi kitap okumak yoksa düzenli iken mi kitap okumak arasinda secim yap.

yukarıda bi üye de demiş, anası temizlik hastası olanlar biraz böyle oluyor. ben muhtemelen buradaki herkesin toplamından daha tembelimdir :KK53: senelerce şantiyelerde çalıştım gık demedim ama bana ev işi demeyeceksin. yemek de yaparım severim ama ev işi cıks. annem ise 50 küsüründe, 2 kişi yaşadıkları evin orasını burasını toplamaktan silmekten hala totosu yer görmez. babam da yemek seçen adam değildir oysa ama annem normal değil. onun yaranamadığını ve şu yaşına kadar haaaaala dinlenemediğini görünce ev işi kötü bir şey olarak kodlandı kafama herhalde. bekar olduğumu söylememe gerek yok sanırım :KK53: :KK53: :KK53:  feministlerin dediğini tekrarlıyorum sana da "bırak evi yok götürsün" ananı babanı falan da umursama. ucunda ölüm yok. herkes öyle çok temiz titiz değil.

Siz de dahil burda bazıları eşinizin Allah'tan iyi olduğunu söylemiş ama iyilik bu değil çalışan kadınla birlikte işleri yarı yarıya bölüsmektir. Yaptığınız yemeğe laf etmemesi değil. Dikkatimi çekti sadece.
Yalniz dikkatinizi cekti mi kimse yorumlarda eşiniz yapsın dememiş. Kadın çalışıyorum dediği halde. Herkes bebek olunca nasil yetiseveksin demiş sanki eşi kenar süsü.
Amaaaan yapan da ölüyor yapmayan da. Boşverin. Olur gider hepsi zamanla. Bebeğiniz ve siz iyi olun yeter
Aynen ya ben de böyle düşünüyorum. Sanki eskiden evler bal dök yalaymis simdi de bu moda. Onu da gectim yabancilar evde ayakkaniyla dolaniyor mültecilerin yasadigi evleri görüyoruz peki bu cocuklar hasta olmadan nasil büyüyor merak konusu

Yalniz dikkatinizi cekti mi kimse yorumlarda eşiniz yapsın dememiş. Kadın çalışıyorum dediği halde. Herkes bebek olunca nasil yetiseveksin demiş sanki eşi kenar süsü.

Aynen ya ben de böyle düşünüyorum. Sanki eskiden evler bal dök yalaymis simdi de bu moda. Onu da gectim yabancilar evde ayakkaniyla dolaniyor mültecilerin yasadigi evleri görüyoruz peki bu cocuklar hasta olmadan nasil büyüyor merak konusu
Bak o dikkatimi cekmemisti bu daha da fena. Kadınlar bile ev ve çocuk bakımını kadının işi görüyor işte. Teselli verirken bile. Çok yazık.

Bak o dikkatimi cekmemisti bu daha da fena. Kadınlar bile ev ve çocuk bakımını kadının işi görüyor işte. Teselli verirken bile. Çok yazık.

O daginiklik ve düzensizlik içinde nasıl kitap okuyabiliyorsunuz.Benim kafam rahat değilken ortam derli toplu degilken kendime zaman ayirmam mumkun değil.
Silkelenin bence.İpin ucunu kaçirmişsinkz o yüzden gözunuzde büyüyor.
eşiniz makarna ile doyar ama yarın bebeğiniz olacak.
ek gidalari yemekleri,oyunlari aktiviteleri hiç bitmeyecek.çok yoğun bi hayat sizi bekliyor olacak

Hem tembelim hem çok duygusal . Gençken de böyleydim ben . Elim işe güce varmazdı . Koli koli kitap okuyayım ellemesin kimse beni derdim . Evlendim aynı oldu . Eşim yemek temizlik beklemez koy onune makarna her gün yer . Işe gittim işten geldim zorunlu isleri yaptım oturdum okudum . Hep okudum .
Bebeğimizin odası gelecek yakın zamanda o yüzden kocaman bir elbise dolabim vardı ondan vazgeçmek zorunda kaldım çünkü evim küçük . Inanamazsiniz. Eldivenlerin teki var teki yok. Çorapların da keza öyle . Her şey birbirine gitmiş. Ayakkabılar da öyle yaz geldi hala raflarda botlar çizmeler var kaldırmam lazım elim kolum kalkmıyor . Onca iş var ya kitap okuyorum ya kafamda felaket senaryoları yazıp ağlıyorum .
Niyetleniyorum her gün bir dolabı düzelticem diue içimden gelmiyor iş yapmak,yemek yapmak . Bi girissem tek dolapla kalmayacak biliyorum. Bugün dolabı sökmeye babamla annem geldi yardıma babam bu ne kadar dağınıklık falan dedi homurdanarak çok üzüldüm . Onlar gidince ağladım ama hala iş yapasım yok. Bu hal nas geçer
Kompozisyon gibi yazi olmuş :) bugüne kadar buradaki begendigim en güzel yazı. Konusu sizin canınızı sıksa da. Bu arada bende kitap okumak için herşeyi yaparım. Ama ev daginik olunca kesinlikle kitap okuyamam. Bence sabah kalkip ilk işiniz elinizi yüzünüzü yıkadıktan sonra önce dolapları halletmek olsun. Dolaplari hallederken çorap tekleri, eldiven tekleri de ortaya çıkacaktır. Kendinize hedefler koyun eviniz sizin bir parçanız, yasama alanınız. Ben yapmasam valla eşim dayanamaz yapar. Bazen hem okuyup hem calistigim için etraftakiler ev isine nasil yetistigimi soruyorlar. Evinin küçük oldugunu soyluyorsun toparlamasi cok kolaydır. Sende böyle ferah bir yerde yasamak istemez misin? Eger su an cok kötü ise evin ve hamilesin eger temizlik yapabilecek birini tutabilecek gücünde varsa önce onlara yaptır. Halilarini yikamaya ver, tul perdelerini camlarini silerken yıka sonra as. Koltuklar icin kuri temizlemeyle görüş. mis gibi koksun odan. Sonrasinda da o temizligi tutmaya çalış. Ve yemek yapmayi ihmal etme. Eşinde sana yardimci olsun. Hamilelik doneminde alistirman daha kolay. Zatenn2 kişisiniz sabah kalkip bir süpür sil tamamdir.

Ev dağınık olunca gece derin uykuya geçemiyorum ben aklımda oraları toplama dürtüsü uyarıyor sürekli.

Eşiniz sorun etmiyor diye hepten salmışsınız ama böyle de dağınıklıkla olmaz. Hem giymediklerinizi eskiyenlerinizi ayırın çöp ev olmasın. Bunlarla başa çıkamıyorsanız da çalışıyorsunuz madem haftada bir gün gündelikçi alın.

Eş kenar süsü galiba 🤷
İlk evlendiğimizde bir hafta sonu eşim bu oda çok dağıldı toplasana dedi. Odanın %95i kendi dağınıklığı bu arada. Niye kolun mu koptu,bacağın mı yok dedim benimki şok 🤭 kv evden gidene kadar bardak kaldırtmadım ona diye gururla anlatırdı. Bir dedi üç dedi en son dedim ki iyi halt ettin anne donunu bile çıkardığı yerde bırakıyor pis. Bir daha demedi kv. Yediğini mutfağa götürmeyi öğrenmesi 3-5ay , makineye koyması da 3-5 ay sürdü. Oranın kendi evi de olduğunu algılayıp söylemeden bana yardım etmesi 3 yılı buldu 🤦 İkimiz de çalışıyorsak beraber ev işi yapacağız gibi basit bir mantığı 3 yılda kavradı, işine gelmiyor ya ondan. Bunlar böyle nimetten sayıyorlar kendilerini.

Back
X