Ben üzülerek anne olmaktan vazgeçtim

anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn
Hallettim diyorsunuz ama bu korkunuz da bir takıntı. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu derece aşırı korlularınız varsa hamilelikten önce bunları halletmeye çalışın. Çünkü bunun hamilelik hormonları var ki hamileylen antidepresan kullanamazsınız. Hadi hamilelik iyi geçti diyelim lohusa dönemi var o dönem de emzirdiğiniz için ilaç kullanamazsınız. 2 yıl bebeğim sağlıklı şekilde emsin diye düşünürsünüz ki bu dönemde de antidepresan kullanamazsınız. Yani hamilelik öncesi okb yi halletmezseniz hamilelik dönemiyle birlikye 3 yıl antidepresanı kullanamazsınız.
Bu arada yaşınızı gerçekten merak ettim.

Bir ilişki yaşamışsınız ve bitmiş. Evet bazı insanlar biten ilişkilerinden sonra psikolojik problemler yaşayabilirler
ama anlamadığım
Neden anne olmaktan vazgeçiyorsunuz? ve çocuğunuz olsa ona ne olacağını düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar ben OKB ve majör depresif bozukluk hastasiydim çok şükür ilestimm ama okadar tedavi sürecinde malesef insanların kötü olmasiylaaa laflarindqn bıkıp annelik duygumdan vazgecmelimiyim bide benim anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn
Her annenin bebeğini kaybetme korkusu olur bu normal ama eğer ileri boyuttaysa bunun için de uzmandan destek alabilirsiniz. Kendinizin farkındasınız daha önce iyilesmissiniz bu durumu da iyilestirebilirsiniz. Eğer şuan aktif kullanmak zorunda olduğunuz ilaçlar varsa en azından onlara artık ihtiyaç duymayacaginuz döneme erteleyebilirsiniz anneliği. Ki bu durum da yine bebeğiniz için. Her ne kadar hamilelikte kullanilabilen ilaçlar var olsa da zorunlu olmadıkça doktorlar kesinlikle önermiyor yani bu da az çok zararı var fayda zarar analiziyle karar veriyolar. Önceliginiz tam olarak iyileşmek olmalı. Hem bebeğinize daha faydalı bi insan olabilirsiniz böylece. Ayrıca sadece ilaçlar değil de bilişsel terapi uzmanları var çok faydasını görebilirsiniz.

benim üzüntü yasamam gerekti bu şahıs sırf birlikde olsun diye ilgi gösterip benimle görüştü bende eşimden ayrıldım diye kandimm bir duydumki şuan oda nişanlı sırf kendi mutluluğu icinnn beni kullandı bende uzuldumm doktora gittim depresyonu ağır gecirmisimm tedavi olmassam daha kotu olucagini söylediği oldumm ben huyunu biliyorummm evladima bisey olsa yasatmam kimseyi sonra dokturama gittim durumu anlattım doktorum tavsiye etmedi anne olmama ama sen bilirsin dedi sana bırakıyorum dedi esimede anlattım. çok şükür geride kaldı güzel evliliğim var mutluyum bişey olmucak çok şükür ama korkunun ecele faydası yok derler ama korkuyorummm isdee
Psikolojinizi duzeltmeden cocuk yapmayin. Lohusalik cok zor bir surec, durumu daha da kotulestirebilir.

OKB ve anksiyete hastasıyım, yani çok ağır değilim ,üniv de kötüydüm, gebelikte ilaç da kullandım emzirirken de kullandım, psikolog destekli devam et,annelikten vazgeçme 👍

Bende OKB var. Ciddi boyutlardaydı. Yüz de 80 geçti de bence yine nüksetti. Ben bir ara kardesim ölecek zannediyordum surekli. Bunu düşünüp mahvoluyordun
Bu gercekten takıntı.
Simdi cocugum oldu. Ikide bir kontrol ediyorum. Bu da takıntı.
Ya cok lanet bi hastalık. Bence siz tedaviyi tamamlayın. Tamamladınız mi? Annelikten vazgecilcek bir hastalık degil sonuçta.

Arkadaşlar ben OKB ve majör depresif bozukluk hastasiydim çok şükür ilestimm ama okadar tedavi sürecinde malesef insanların kötü olmasiylaaa laflarindqn bıkıp annelik duygumdan vazgecmelimiyim bide benim anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn
uzman bir psikolog ile görüşmenizi, görüşme için maddi durumunuz yetersiz ise bu konularla ilgili kitaplar alıp okumanızı tavsiye ederim. insanın doktoru yine kendisi olabiliyor psikolojik konularda. Sizi siz iyileştirebilirsiniz :)

Doktorun bile yapma diyorsa demekki daha katetmen gereken yolun var bence sende birşeyler için çabala geçmişi bırak hiçbir faydası yok çalışmıyorsan iş bak hobi bul ama mutlaka birşeyler yap ve gerçekten üzmek kırmak istemem ama bu psikoloji ile çocuk yapma gebeliği lohusalığı atakları sendromları bir sürü aşaması var çocuğun sağlam psikoloji istiyor sabır istiyor

yapmayın hanımefendi, sizden önce doğacak bebeğe yazık. DOKTOR TAVSİYESİ VARKEN BURADAN YAP VS YAZAN OLURSA DA PES. YAPMA KARDEŞİM ÇOCUK MOCUK İNAN ÇOKK ZOR İŞLER, GİRME HİÇ. ÖNCE KENDİNİZ İYİ OLUN, YOKSA NE EŞİNİZE NE BEBEĞİNİZE BİR FAYDASI DOKUNUR. HALA GEÇMİŞTESİNİZ, ÜZGÜNÜM AMA İYİ DEĞİLSİNİZ. BEBEK FİLAN LÜTFEN YAPMAYIN, LÜTFEN BASKI İLE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYIN, DOĞMAMIŞ BEBEĞE YAZIK.

Herkes cocugunu kaybetnekten korkar benim 2 cocugum var son hamileligimde karnimda son tekmesini atti ve dogumda öldü.Simdi yine hamileyim ölen bebegimin 5 aylikken renkli ultrasonda sorunlari cikmisti bundada renkli ultrasona girip sorun yok lafini duyana kadar neler cektim Allah bilir o korku hic gecmiyo ister cocugun olsun ister olmasin karnina dustugu anda anne oluyosun cunki bence vazgecme ama dogru zamani bekle kendini hazir hissetiginde yap Allah isteyen herkese saglikli hayirli cocuklar nasip etsin ins.🙏

Tam olarak iyileşmeden iyi olduğunuzdan emin olmadan asla ve asla çocuk sahibi olmayın. Benim annem ruhsal sıkıntıları olan bir kadın ben çocuğu olarak neler yaşadığımı paylaşamam burada. Büyüdüm ama o travmalar geçmiyor her gün neden beni dünyaya getirdiler diye düşünüyorum. Çocuklar ssıkıntıdan veya yalnızlıktan , büyüyünce bana bakar düşüncesiyle yapılacak oyuncaklar değil.

Atlattığınız hiçbir şey yok görünüşe göre.
Derdiniz ne onu da anlayamadım, eski sevgiliniz çocuğun olursa onu öldürürüm falan mı dedi? O kişinin doğmamış çocuğunuzla ne ilgisi var hiç anlayamadım.
Lütfen çocuk yapmayın aşmanız gereken çok fazla şey var.

Doğurma yetisine sahip herkes anne olmak zorunda değil. Sizin psikolojik durumunuz anne olmaya müsait değil gibi duruyor kaldı ki kendi doktorunuz bile tavsiye etmemiş. Ayrıca evliliğiniz de çok sağlam temeller üzerine kurulmamış. Ayrıca eşinizle ayrılma sürecinde başka bir adamla birlikte olmak gibi büyük bir hatanızda var. Tüm bunlar göz önüne alındığında çok sağlıklı düşünemiyor gibi görünüyorsunuz. Tam olarak iyileşmeden ve evliliğinizi tam olarak yoluna koymadan lütfen çocuk yapmayın

Atlattığınız hiçbir şey yok görünüşe göre.
Derdiniz ne onu da anlayamadım, eski sevgiliniz çocuğun olursa onu öldürürüm falan mı dedi? O kişinin doğmamış çocuğunuzla ne ilgisi var hiç anlayamadım.
Lütfen çocuk yapmayın aşmanız gereken çok fazla şey var.
ya kısacası benim hasta olmama neden oldu psikolojik destek alıyordum zaten tam iyileştim derken başka bir psikolojik hastalığıma neden oldu

Back
X