Ben ve umursuz gençler

Sahi burda gezenti teyzelere takmış bir güruh var çok komik yahu :KK70: ne yapsın insanlar yaşlanınca evden çıkmasınmı ,gezmesinmi? Herkesin oğlu kızı arabayla gezdiremeyebilir,ayrıca bir gün hepimiz yaşlanacağız,yaşlanınca aklınıza gelir bu düşünceleriniz mutlaka

Gezmesin demiyolar is cikis saatine denk getirmesin diyolar ki bence de gezmeden yarim saat erken veya gec dönebilirler.

Yani orasi oyle de ben bu hamileyim cocugum var triplerine gelemiyorum bende hamile kaldim cocuk dogurdum cok adedersiniz it gbi calistm ankara da yasiyorum ise 2 saat gidis 2 saat gelis yaptm ama cikipta ona bagiraym buna catayim demedim cocuk yapmak da benim tercihim calismakta otobuse binmekte.yani bu kadar prensesligi bebim bünyem kaldirmiyo =)

Yok benim de kaldırmıyor esasen :)) Hatta genel olarak kadınların "küçük parmağımın tırnağı acıyooo" tadında mahsunlukları bana da gına getirtir... Az biraz dirayetli olun hayata karşı (eğer sağlık problem yok ise tabii). O yüzden anlıyorum sizi de.

Sadece Allah kötü kocaya düşürmesin, ömür törpüsü gibidir... Muhtemelen mesela sizin eşiniz "elinizde olsa sunacak" insanlardandır ama onu bilirsiniz, ama o andaki şartlar gereği çalışmanız, otobüse binmeniz gerekiyordur mesela, o yüzden de sizin sinirlerinizi yıpratmaz... Ama konu sahibininki gibiler insane hayatı sorgulattırır mazallah.

Bagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.
Neden azarlar şekilde yazdınız ? Karşınızda çocuk mu var ?

Bagiracakmiş, bagirsan nolur? Kimse sana yer vermek zorunda değil. Hele ki bagirirken...
Herkes ayni ucretini odeyip biniyor. Hamile, engelli ve yaslilar ayrilmis olan koltuklarda oturanlar haric kimsenin kalkma zorunluluğu yok bence. Toplu tasima hosuma gitmiyor, binmiyorum. Sen de binme o zaman.

sizin gibileri nasıl anne babalar yetiştiriyor gerçekten merak ediyorum. merhamet ve vicdan duygusundan yoksun hamile ve çocuklu bir bayanı görmezden gelecek kadar umursamaz.....pes dogrusu

Gençlerde de Allah korusun hasta olanlar var ise? Kimse kimseyi anlamaz hale gelmiş...

Köyde karnında çocukla çay toplayan teyzelere acıyalım bence... Sizlerin bir sıkıntılı durumu yok, ayrıca yeni yürümeyi öğrenen çocukla, çocuk arabasız ne işiniz var dışarıda. Bir iki zaman sabredin, o çocuğa da yazık :/
Keyfi duruma çıkmıyorum dışarı oglum hasta böbreklerndn dr. Götürüyorum her ay keyfi durumda da eşimi bekliyorum zaten bende ilk hamilelikte 8ay cogunlukla ayakta gttm geldim hic gocunmadm dolmusun cogu isten dönüyordu onlarda yorgundu ama biraz anlayış olsun insanlardn

Hamileyim ama yine de o otobüse benden önce binmiş insanları yerinden kaldırıp oturma hakkını kendimde görmüyorum. Onların da sizin bilmediğiniz rahatsızlıkları ve yorgunlukları olabilir. Ve tek siz değilsiniz ki yer verecek olsalar ortalık yaşlı çocuklu ve hamile insandan geçilmiyor. Diğerleri hep ayakta mi kalsın yani?

Konuyu görünce öyle dertlendim ki yazmadan duramadım. Öncelikle konu sahibini hedef almadığımı genel yorumladığımı belirteyim. Sabahın 6'sın da kalkıp kızımı hazırlayıp 06:40 ta otobüste oluyorum ve 1 saat sürüyor yol. Bütün gün koşturmacalı çok yoğun bir işte çalışıyorum.Akşam 6 da çıkıp, ayakta gitmemek için gerekirse ikinci yada üçüncü otobüse biniyorum ve ortalama saat 18:30-40 oluyor. Dönüşte trafik var tabi yol süresi minimum 1 saat 40 dakika oluyor. Vezneciler durağından biniyorum ve Çarşamba günleri Fatih'te ki pazar teyzeleri-kadınlarından hiç haz etmiyorum. Ayrıca diğer günlerde de iş çıkış saatlerinde gezmelerden dönenlerde ayrı bir konu. Velhasıl dikiliyorlar tepeme-tepemize yer bekliyorlar, olmadı hakarete varacak kadar söyleniyorlar. Niye?, yer verilmiyor diye. Ben de hamile oldum, ben de gezdim ve pazarlara gittim ama benden genç olanlardan hiç böyle beklentim olmadı, saatimi yada yol durumumu ona göre ayarladım.

Diğer arkadaşların dediği gibi önde ki koltuklar yaşlılar, engelliler ve çocuklu-hamile kadınlar için. Özel durumlarımız varsa kendimizi ona göre ayarlamalıyız, gerekirse taksi yada daha rahat yollar tercih etmeliyiz. Ayrıca yaşlı diye her hak mübah değildir. Benim kızım 9 yaşında şuan yer vermek için kucakta falan idare ediyoruz ama açıkçası bensiz ilerde otobüs vb toplu taşımaya binecekse yer vermesini istemem, çünkü aşırı kalabalık ve uğrayacağı taciz yada farklı bir durum karşısında gereken tepkiyi gösteremeyebilir, farkına varamayabilir, utanabilir. Biraz empati yapalım.

Ya valla gına geldi hergün aynı konulardan :bicak:Ben şahsım adına hamileye de yaşlıya da çocukluya da yer veririm, verilmesi taraftarıyım ama işte herkesin kendince bi mazereti olabilir.. hasta olabilir oturan, beli ağrıyodur, başı dönüyodur, belki o da hamiledir henüz erken dönem bunu bilemezsiniz, belki de ayakta duramayacak kadar yorgundur, belki de öküzün önde gidenidir.. Şimdi burdan ne desek boş yani, o yüzden gereksiz buluyorum bu tarz konuları bi sonuca ulaşmayacak çünkü :işsiz:

Ben zaten kalp hastasiyim tek cikmam yasak sadece ayda bir hastaneye gidiyorum inaninki saat ucte gittim ve durum böyleydi.hamile ve hasta olmasam bu kadar tepki vermem inanın ama gezip tozmak için hiç binmedim otobüse
Ayrica çocuğunuzu da sizide tebrik ederim bu davranisindan dolayı...
Hamile ve kalp hastası olan karısını taksiye ayda 1 bindirsin eşiniz. Onun harici her konuda haklısın. Ben eşinize kızdım açıkçası. Ayda 1 hastaneye gidiyorsunuz alttarafı. Artık yaz da geldi sıcaklar başladı . Karısını taksiye bindirsin adam olsunda bir zahmet. ( kalp hastası olduğunuz İçin bu yorumum)

Bir arkadaş sormuş ama cevap vermemişsiniz. Kaç aylık olduğunuzu söylememişsiniz.
Karnınız çok belli değilse yani anlamamışlardır.
Ama bazı hamilelerin tavrı da benim hoşuma gitmiyor.
Bir kere metroda otururken hamile kadın yanımda durmuş ama ben hamile olduğunu anlamamıştım karnı varmış da nasıl yorgunsam görmemişim stajdan geliyordum.
Neyse ne olduysa kendini fark ettirip yer vermem için karnını ağzıma sokmaya kalktı nerdeyse bu ne yapıyor ya taciz etti beni derken anladım hamileymiş karşıdaki kalktı yer verdi.
O an kendimden utandım nasıl anlamadım diye ama sonra da kadına kızdım resmen yer vermem için fiziksel temas sağladı zorla, bu hareket hoş değil ben de yorgunum sonuçta kalkıp yer vermeyedebilirim.
Yorgun olmasam da gelip deseydi ben hamileyim yer verin ben ya da başkası kalkar verirdi ama böyle karnını ağzıma sokması hoş değil....

Ben onu hamileyken doktorun önünde beklerken çok yaşadım.. erkekler oturuyor ben bi saat ayakta sıra bekle.. ölğr müsünüz kalkın da hamile olanlar otursun..

Sizde çok haklısınız..

Hamile ve kalp hastası olan karısını taksiye ayda 1 bindirsin eşiniz. Onun harici her konuda haklısın. Ben eşinize kızdım açıkçası. Ayda 1 hastaneye gidiyorsunuz alttarafı. Artık yaz da geldi sıcaklar başladı . Karısını taksiye bindirsin adam olsunda bir zahmet. ( kalp hastası olduğunuz İçin bu yorumum)
ha evt bi de işin o yönü var bu kadar sıkıntılı bi durumda;
1) eş kişisi neden yanınızda değil?
2) hadi kendisi gelemiyo neden ayda 1 olan bi kontrole taksiyle göndermeyip riske atıyo?
3) en çok dert yanılması gereken kişi burda eş kişisiyken, otobüsteki halkın sizin üstünüzdeki sorumluluğu kendisinden fazla mıdır?

hadi Ateizler bunu da cacıklasın :KK70:

Bir arkadaş sormuş ama cevap vermemişsiniz. Kaç aylık olduğunuzu söylememişsiniz.
Karnınız çok belli değilse yani anlamamışlardır.
Ama bazı hamilelerin tavrı da benim hoşuma gitmiyor.
Bir kere metroda otururken hamile kadın yanımda durmuş ama ben hamile olduğunu anlamamıştım karnı varmış da nasıl yorgunsam görmemişim stajdan geliyordum.
Neyse ne olduysa kendini fark ettirip yer vermem için karnını ağzıma sokmaya kalktı nerdeyse bu ne yapıyor ya taciz etti beni derken anladım hamileymiş karşıdaki kalktı yer verdi.
O an kendimden utandım nasıl anlamadım diye ama sonra da kadına kızdım resmen yer vermem için fiziksel temas sağladı zorla, bu hareket hoş değil ben de yorgunum sonuçta kalkıp yer vermeyedebilirim.
Yorgun olmasam da gelip deseydi ben hamileyim yer verin ben ya da başkası kalkar verirdi ama böyle karnını ağzıma sokması hoş değil....
Beş aydan fazla gebeligim gormedim Sorani yoksa yazardim
Ben sadece incelik bekledim ama olmadı
Burda sadece dertleşmek istedim ama bazı arkadaşlar beni görse dovecek nerdeyse...

2) hadi kendisi gelemiyo neden ayda 1 olan bi kontrole taksiyle göndermeyip riske atıyo?
3) en çok dert yanılması gereken kişi burda eş kişisiyken, otobüsteki halkın sizin üstünüzdeki sorumluluğu kendisinden fazla mıdır?

Ona da dedim ablacim ama anlamayana ne yaparsiniz...

Ben eşine cidden kızdım. Normal sağlıklı bir kadın olsa neyse ama kalp hastası kadın yahu gerekirse kenara para koyarsın her gün 3-5 ( durumları yoksa) aylık kontrole kadar toplanır taksi parası.

Ona da dedim ablacim ama anlamayana ne yaparsiniz...
Canım benim bence eşinle sakince konuş. Otobüslerde sıcakta Kalbinin sıkıştığını söyle mutlaka bir çaresine bakacaktır. Kapalı bir bayansan daha da zor. 3-4 yıl önce kapalı bir kız bulunduğum otobüste sıcaktan kalp krizi geçirdi. Ambulans la hastaneye zor yetiştirdiler. Eğer sizde kapalıysanız iki katı sıcaklar ve bunalırsınız böyle ortamlarda. İnşallah böyle bir durum bir daha başınıza gelmez

Back
X